Last news in Fakti

31 Март, 2024 12:49 910 29

Петър Чолаков: През последните години сме похарчили 710 млн. лв. за избори

  • петър чолаков-
  • избори-
  • средства

Самият г-н Главчев, както предполагам, че всички си спомнят, беше председател на Народното събрание от политическа партия ГЕРБ. Мандатът му като председател беше доста кратък – приключи за 6-7 месеца, след като изгони Корнелия Нинова от пленарна зала и стана голям политически скандал

Петър Чолаков: През последните години сме похарчили 710 млн. лв. за избори - 1

Демокрацията е скъпа – през последните години сме похарчили 710 млн. лв. за избори, а скоро тази сума може да достигне и един милиард. Това каза в предаването „Тази неделя“ политологът Петър Чолаков.

Той, заедно с преподавателя по конституционно право доц. Борислав Цеков, коментира заявките на Димитър Главчев за съставянето на служебно правителство.

„Самият г-н Главчев, както предполагам, че всички си спомнят, беше председател на Народното събрание от политическа партия ГЕРБ. Мандатът му като председател беше доста кратък – приключи за 6-7 месеца, след като изгони Корнелия Нинова от пленарна зала и стана голям политически скандал“, припомни Петър Чолаков.

Политологът смята, че задачата на всеки служебен премиер е свързана с подготовката на предсрочните избори и пожела на Димитър Главчев по възможност да не влиза в конфликти с лидерът на БСП или с други политици през следващите няколко месеца.

„По отношение на г-н Главчев трябва да кажем още, че той е икономист. Беше акцентирано през последните дни, че доста скъпички ще ни излязат тези избори. През последните години сме похарчили 710 млн. лв. за избори. Мисля, че тази сума скоро ще набъбне до един милиард лева. Ето защо аз му пожелавам успех“, поясни той.

„Аз не приемам сериозно тези политически заклинания и клишета за „ярки партийни фигури“ в служебното правителство. Ние все пак избираме правителство, а няма по-политически постове от тези на министри, наред с народните представители. Идеята, че ще извадим някакви администратори, без какъвто и да било политически опит, от техните офиси и канцеларии е не само несериозно, но е и вредно за държавата“, коментира темата и доц. Борислав Цеков.

Според него има разлика между административен и политически опит, като първото не е достатъчно, за да се управлява държавата. Той даде пример със Стефан Софиянски, проф. Огнян Герджиков и проф. Георги Близнашки.

„Целият проблем е в това – ще допуснат ли те, а аз се надявам, че няма, тези лоши прецеденти от последните години за използването им пряко от президента за управление на държавата. Някои служебни премиери и министри е опитваха да взимат дългосрочни решения и да правят кадрови чистки. Това не бива да се допуска“, поясни той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    14 3 Отговор
    А може ли този експерт да ни информира с колко пари ни натовариха,нас и поколенията след нас,тия управляващи престъпници,негодници и предатели?И колко време трябва да ги търпим - докато занулят цялата държава и населението,преживяващо по някакъв начин върху тая територия?
  • 2 Скъпа ще е

    9 5 Отговор
    Като нямаш узрял народ и трябва да узрее, ще е скъпа! Докато зрее народа и гласува за измамници и шарлатани като пп, дб, герб и дпс, ще му е скъпа "демокрацията", която тия същите я отнемат, биейки се в гърдите, че са демократи! Но въпреки всичко, ще е по евтина от грабежите на тези шарлатани! Та докато зрееш народе, все ще ти е скъпо! Не успя за 34 години да узреш, да видим колко ще ти трябват!

    Коментиран от #6

  • 3 Хахаха

    3 3 Отговор
    Турболиберастите от ПП/ДБ не са нито десни, нито демократи, а са най-нагли левудери фашисти.
    Само национал-социалисти/фашисти и комунисти ги е страх от избори.
    Про100Киро и Кокорестия са с изопнати муцуни, защото отиваме на избори и я хванат 10 проценат я не.
    А този коментарор е платен гей (майцепродавец и национален предател) на Сорос
  • 4 Българка

    4 3 Отговор
    За поредните предсрочни избори виновниците са страхът от правосъдни реформи с конкретен срок и смяна на чантаджиите от ГЕРБ-ДПС в регулаторите с възможно най-отдалечени от партиите експерти , които са предпоставка за съдебни дела срещу Борисов, Пеевски и КО за цялостно творчество. Споразумението не е подписано. А искането за смяна на Калин Стоянов, който е компроментиран за връзки и обслужване на престъпни елементи в качеството му на шеф на ГДБОП е официално обявен от Габриел като причината ГЕРБ да хвърли държавата в поредните предсрочни избори. Освен това този киноман е обслужващ Пеевски и хора близки до него.

    Коментиран от #7

  • 5 Демократ

    4 1 Отговор
    Спестили сме ги многократно дори само от прекратените далавери в енергетиката и митниците.
  • 6 Българка

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Скъпа ще е":

    Смятам, че най-опасни са етническата партия ДПС с лидер намагнитената емблема на корупцията Пеевски и прокремълската групировка от ултраси Възраждане

    Коментиран от #9, #14, #28

  • 7 Стига тиражира

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    евтината неумнотия на шарлатаните и измамниците ПП и ДБ! Изглежда жалко, на фона на всички лъжи, кражби и стоене в скутовете на ГЕРБ и ДПС, да ми драскаш тези евтини шарлатании! Отвращаваш от ПП и ДБ!
  • 8 Заради

    0 0 Отговор
    тези , които превърнаха България в най - бедната и корумпираната държава в ЕС и ненаситният им глад за власт и много пари !
  • 9 Срещу колко "смяташ"

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    неумностите на шарлатаните и измамниците ПП и ДБ? А смяташ ли, че не всички искат да живеят в мизерия лъжи и кражби на шарлатани и измамници? До кога ще отвращавате с евтина неумнотия?
  • 10 Главчо е простак от класа

    2 3 Отговор
    До там ограничиха президента от ГЕРБ ППДБ, ДПС.
  • 11 Мишел

    2 0 Отговор
    След като мутрата атомизира политическата система на България и оцеля само ГерБ - карикатурата на БКП, няма да се отървем с по малко от 25-30 броя извънредни избори
  • 12 цербер

    0 0 Отговор
    лидерката на БСП
  • 13 опала

    1 0 Отговор
    като изчезнем като нация, няма да харчим нито един лев
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Механик

    2 1 Отговор
    Ми дайте да ги отменим, че да е демократично.
    А и без това няма значение за кого гласуваме.
    До преди 33 години правителството ни го назначаваха от СССР, а след това го назначават от САЩ.
    п.п.
    Дори предлагам, съвсем демократично да отменим демокрацията. И без друго такова животно никога не е имало.
  • 16 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    0 2 Отговор
    По-добре похарчени за избори, отколкото ОТКРАДНАТИ ОТ ГЕРБ-ДПС-ПП-ДБ !!!!!!!!! Българите имат възможност да се ограмотят политически

    Коментиран от #18

  • 17 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    2 2 Отговор
    Да не забравяме и платените милиарди за хвърчила, които няма да видим.... Плюс нарязаните самолети и ракети, унищожените промишленост и земеделие.....
  • 18 Като изключим заглавието

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    с другото съм съгласен.
  • 19 ХАХАХА

    1 0 Отговор
    Загрижили се колко парЕ са дадени за избори , а колко са откраднати между изборите от т.н правителства това никой не казва .
  • 20 ГЕРБ=ДПС=БСП

    2 0 Отговор
    Избирателите сами сме си виновни.

    Ако глосувахме по-умно, ако над 500 000 турци, молдовци, московци, канадци, германци, британци, испанци, италианци, австралийци ... нямаха право да грасуват за българско Народно събрания. Можеше и да не се прахосват толкова пари.
  • 21 Васил

    0 0 Отговор
    Нали харчите парите на данъкоплатеца не си ги вадите от собствените си джобове както за коли охрана и безплатни жилища.
  • 22 Деций

    0 1 Отговор
    С колко за" магистрали" и саниране,за електронно правителство,а двата милиарда от парите за здраве,които към днешна дата са повече четири,а оглозганата КТБ(супер ликвидна Банка),а руско турската тръба,с летящата американска скраб на двойна цена,без пълен боекомплект ,а Срайкърите, а бъдещите реактори от Канадската Уестингхаус,и преговорите за тях с САЩ и да не продължавам.Могат да се приведат още няколко десетки примери квалифицирани по глава първа!
  • 23 Демокрацията е Скъпа!

    0 0 Отговор
    Демокрацията е Скъпа! Кой вдига цената и? - Май всичките птези от Народното събрание и Президентството!
  • 24 защото

    0 0 Отговор
    Мафията се е впила като пиявица във властта, а простия народ ходи за гъби.
  • 25 ДОМ

    1 2 Отговор
    Шкафче и половина, нищо работа.

    Ако това е цената, за отстраняването на Крадеца от Банкя и дебелия Магнит - така да бъде.
  • 26 Веселяка

    0 1 Отговор
    Искам non-stop избори и да гласувам за разни шемети само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Момчил

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Хахаха. Чак пък ултраси :) Точно толкова са опасни колкото и другите ултраси лижещи американските задни части. Не откривам разлика - едните служат на Русия, другите - на САЩ.
  • 29 Веселяка,

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Веселяка":

    На какви гъби си днес?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове