Last news in Fakti

1 Април, 2024 09:35 1 889 70

Явор Божанков: Отиваме на избори заради фундаменталното ни различие с ГЕРБ за съдебната система

  • явор божанков-
  • избори-
  • различие-
  • герб-
  • съдебна система

"Всичко се решава именно чрез избори. Рухнаха митове, че посолства решавали мандатите и правителствата у нас. Ако беше така, нямаше сега да сме в пореден изборен цикъл. Ако изборите не решаваха нищо, нямаше през няколко месеца партиите да се борят за доверието на избирателите", коментира депутатът от ПП-ДБ

Явор Божанков: Отиваме на избори заради фундаменталното ни различие с ГЕРБ за съдебната система  - 1
Снимка: Нова телевизия

Решението на ГЕРБ да пратят България на избори е риск за влизането ни в еврозоната. Това каза Явор Божанков от ПП-ДБ в "Денят на Фокус" по Радио "Фокус". "България беше далеч от Шенгенското пространство, сега вече летим в него - остава несъгласието само на една страна и сме на една ръка разстояние от Шенген по сухопътни граници. Изходът от политическата криза е широката общественост веднъж завинаги да реши как иска да се развива България", каза още Божанков.

По думите му конституционната реформа трябва да бъде последвана от приемане на специален закон и прилагането му. "ГЕРБ решиха да се отиде на избори, преди този закон да бъде факт. Включително не е ясно какво ще стане с Висшия съдебен съвет, който е с изтекъл мандат. С ГЕРБ имахме споразумение за управление 18 месеца - те го прекъснаха по средата и това крие рискове да изпаднем в кризисна ситуация", уточни политикът от ПП-ДБ.

"Промените в съдебната власт са безспорни. Дадохме право на българите да атакуват текстове от законите пред КС - това винаги е било проблем. Дадохме независимост на съдиите, които бяха в общ орган с прокурорите и главният прокурор налагаше волята си. Това приключи, орязахме правомощията му и осигурихме процедура за разследване", припомни той.

"Относно правомощията на служебния кабинет виждам пропуск в това, че не се прие специален закон за служебния кабинет. Мисля обаче, че философията на промените е правилна. Ако се отдръпнем и направим анализ от птичи поглед, вижда се, че ние опитахме да изградим диалог с хора, с които не просто не се понасяме. След 5 пъти избори видяхме, че няма друг избор - България е по-голяма от всяка партийна вражда. Този опит се провали и това е голямата картина - как ще продължим сега?", зададе въпрос Божанков.

Той е категоричен, че отиваме на избори не защото Мария Габриел се е обидила толкова много от една реплика на Асен Василев. "Причината е фундаменталното ни различие с ГЕРБ за съдебната система. Когато трябваше да изберем нов ВСС, нов главен прокурор, ГЕРБ отказаха да направят тази стъпка. Логично е, когато нямат сила да ни принудят да ги следваме, нито ние имаме такава сила, те решиха да искаме доверието на избирателите", допълни събеседникът.

"Всичко се решава именно чрез избори. Рухнаха митове, че посолства решавали мандатите и правителствата у нас. Ако беше така, нямаше сега да сме в пореден изборен цикъл. Ако изборите не решаваха нищо, нямаше през няколко месеца партиите да се борят за доверието на избирателите. Може да има отлив на гражданите от урните, но всеки гражданин трябва да осъзнае, че изборите са отговорност. Това е наш дълг и ако трябва да отделим за България 15 минути на година или на месец, трябва да упражним това свое право и отговорност. Не мога да си представя как някой би делегирал двойни права на друг, който може да е неинформиран или платен, като се откаже да пусне бюлетина", поясни Явор Божанков.

"Представете си, че се събудим и нашият народ гласува като французите - 80%. Може би тогава проруска партия тогава няма да влезе в парламента, ГЕРБ няма да имат тази електорална тежест, която имат в момента. Никой политик не може да принуди, дори със закон, хората да гласуват обаче", каза още Божанков.

Той посочи, че споразумението е включвало също реформи на службите и регулаторите. "ГЕРБ искаха да ги запазят такива, каквито са. Службите у нас са ангажирани не с национална сигурност, а с шпионски скандали. Регулаторите трябва да работят срещу картелите. Тези основни теми остават във фокуса на ПП-ДБ, можем да понесем щети за компромисите, които допуснахме, преследвайки тези цели. Със сигурност съм убеден, че решенията, които взехме, бяха в интерес на страната", убеден е Божанков.

"Как гледа статистиката - България за първи път не е най-корумпираната държава в ЕС, нито най-бедната по покупателна способност - вече това е Унгария. За пръв път повече българи се връщат у нас, отколкото напускат. Лошите новини се харчат повече", каза още политикът.

По думите му вече има фигура, поела отговорността да бъде премиер.

"Номинираният Димитър Главчев очевидно е изборът на президента - това е правомощие на държавния глава. Нека видим какъв кабинет ще излъчи той и тогава да съдим", каза още Божанков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лакоми и прости сте.

    76 7 Отговор
    И еднакво нагли.
  • 2 МП4

    86 5 Отговор
    Божанков още мустак нямашм, в политиката си отишъл..Ходи играй футбол пред вкъщи и не се занимавай с неща от които неразбираш.

    Коментиран от #47, #66

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 селянин

    52 7 Отговор
    Отиваме на избори и най накрая ти, цялото ПП-ДБ, Гроб, СДС, БСП и дай боже 90% избирателна активност и ДПС, да не видите пармалент никога повече! А след това всичките вие в ареста и присъда по бързата процедура за национално предателство и злоупотреби в влияние и средства в особено големи размери!
  • 5 А ти

    56 2 Отговор
    си отивай на село !
  • 6 Верно ли цветарке

    68 2 Отговор
    има ли глупак да ти вярва и да не го е срам от теб? :))
  • 7 няма проблеми в

    33 2 Отговор
    съдебната система . Има в отделни конкретни случаи .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Не правят

    43 2 Отговор
    Мърсолько , фундаменталните различни и не правят сглобки. Чибааа.
  • 10 Докога ще му гледаме

    46 1 Отговор
    мазната неугледна физиономия на тоя комунист–пудела на Биволицата??? А и пищи опитва се да лае???

    Коментиран от #39

  • 11 ФЕЙК

    42 2 Отговор
    Божанков и Искрен Митев са най-достойните "нови политици" представители на ППДБ за европарламента! Със своите изцепки и простащини ще забавляват евродепутатите и ще им напомнят, че една държава пълна с политически простаци и идиоти е член на ЕС !
  • 12 до : мома Божанка ... парцалесата

    39 2 Отговор
    Отиваме на избори , мила ни моме Божанке не заради съдебна система и пр. ! Отиваме на избори , защото ни дойде до гуша , такива шавливи моми (като теб) и новите ти ... посестрими да ни крадат , лъготят , баламосват , ограбват , съсипват всичко до което се докоснат , зариват в дългове и предават/продават !!!
  • 13 гост

    12 7 Отговор
    Дори Мертен не можа да набие в канчетата на "тъмните балкански субекти" от ГЕРБ и ППДБ да съхранят "сглобката"!
  • 14 Молба до всички медии :

    35 2 Отговор
    Обратното селтаче носи само негативи за ШАРЛАТАНИТЕ /всеки път когато се появи - независимо къде/ , така че - показвайте го по често , молим ви !

    Коментиран от #16

  • 15 Въпросче към младото лидерче

    20 3 Отговор
    на ЕС(СР)2. Съдебната реформа обслужва ли косвено, пряко ТНК и ЕССР2, СЗО? Два нови здравни регламента на ЕЕСР2 и Споразумение СЗО. Ще е подсъдно ли доц Мангъров да оспори ваксините? Ще е подсъдно ли ако настояваш да знаеш какво ще слагат задължително в Детето ти, НАСИЛСТВЕНО. Ще е подсъдно ли ако оспориш, че в България няма Пландемия. И ред други "гадни изненадки". Промените приети досега обслужват Господарите им, от 2005 ви обучават за платени пропагандаторчена на ЕССР2. Ще е подсъдно ли ако оспориш срок на годност, който няма да е писан на етикета. Защо държавата трябва да плаща обезщетения при вреди от Ваксини, а не Производител, Търговец, ЕС, ЕП. И това е само ЕДНО министерство, промяна Законодателство ЗДРАВНО. А има още ШЕСТ, вклч. Земеделие - храни, Финансово и др.

    Коментиран от #46

  • 16 Върти опашка

    23 2 Отговор

    До коментар #14 от "Молба до всички медии :":

    от червено селско котило ! Оставили нивите и дай им лъжи и пари ! Какво може да се очаква от такива напълно ненужни хрантутници ?
  • 17 песен на Кати /от миналото/

    31 3 Отговор
    Аз съм волна пеперудка и летя от цвят на цвят , като малко ПеПе чудо в този сив и скучен (политически) свят и т.н.т.!
    Обаче - как се намират един-друг "гъвкавите" китки , как (само) се намират !
  • 18 ХАРОН

    19 2 Отговор
    Никакви законодателни приумици от ПП/ДБилите повече! Барни Ръбъл едно време и сега Спондж Боб са едно и също юридическо недоносче от различни епохи.
  • 19 1122

    27 2 Отговор
    Божанков, кога точно разбрахте за фундаменталните различия? Преди сглобката или след нея?
  • 20 ЧОЧО

    23 2 Отговор
    Щом се предлагат от партиите, каква независима съдебна система очаквате.Тоя сменя партиите само и само да е на хранилка.Сигурно няма сруг трудов стаж освен като дупедат.
  • 21 Този

    22 3 Отговор
    Няма срам да се показва във всички коментари го плюят той мисли ,че го къпят боже слез си прибери вересиите та милата РОДИНА да тръгне малко непред и нагоре.
  • 22 ФУНДАМЕНТАЛНИ РАЗЛИЧИЯ?

    23 3 Отговор
    РАЗЛИЧИЕТО Е - СТАНИ ДА СЕДНА. МЕЧТАТА НА РИСТЬО Е ДА СТАНЕ ГЛ.ПРОКУРОР И ПП-ДБ ДА ОВЛАДЕЯТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. И НА ДЕЦАТА В ЯСЛИТЕ ИМ СТАНА ЯСНО.

    Коментиран от #40

  • 23 име

    20 5 Отговор
    Поредното ПростоПарче, което не разбрало за толкова години що за стока са ОПГ ГРОБ-ДПС. Като бай ристе малката шехерезада, който пак се оправдава, че се хванал с боко и шиши, ама те пак му врътнали номер.
  • 24 Мистър Бийн , пасти да яде !

    29 3 Отговор
    Божанков е природен талант ! Трябва да бъде пазен , като национално богатство ! В мига , в който се появи някъде и ... широки усмивки се появяват на лицата на хората . Защото никой от нас не е виждал нещо толкова (да се изразим по меко) нелепо , нескопосано , неугледно , недодялано , недоучено , нахално , нагло , нищожно и нещастно и (поради гореизброените причини) предизвикващо (спонтанни) изблици на неудържим смях !
  • 25 ТаУмВзе

    15 4 Отговор
    Всичките на Стадиона Еднопосочно! После ще видим Избори как се провеждат.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Преглътнал го е

    21 2 Отговор
    В коментарите се възмущавате, че тоя гюй срама няма. Ами то момчето такива работи е правил, за да се докопа до политиката и държавната хранилка, че всичкото срам отдавна го е преглътнал
  • 28 Тома

    25 4 Отговор
    А бе божанков нали ви видяхме за 9 месеца как се прегръщахте с шайката.Сега на кого разправяш глупости.Добре че ще бъдете аут след изборите
  • 29 Истината

    12 3 Отговор
    Кой краде ще яде е дилемата от векове, млади момко Божанков. Плюеха за тракийците от Беломорието, Гърция, а сега всички от пеевски хораъа са в Гърция, и то с тия, които крадоха. Всеки във всеки град ги знае на пеевски хората. А той е бил баш и е приятел с пепи еврото. Кво може да бъде с васЯвор, или да напълните хазната на прокопиев. Страдат честните хора от векове, не са мързеливи, но вие ги крадете, било преди 1944,след 1944,1989. И делян добрев, ръждаемост няма от 1984 да те светна. Не си ги измисляйте, нали вие селяните старобългари имате по 3 деца, кво сте се замислили, за тия които нямат, нашите баби родители от гърция са дишли на тези земи с 9 деца, и 1923 са се заселили в София и са били бил де преподавател по гръцки език на баба ми брат, живяли в Захарната фабрика идвайки от Гърция. 1 към едно пеевски от плевенско.
  • 30 До Харон

    7 3 Отговор
    Няма изход, налагат промени, които са безусловни. Или ги приемаш чл. 19 СЗО с определени отрицателни становища експерти, и чак след прием имаш право след година, две да напуснеш с предварително предизвестие, постфактум. Или чл. 21 веднага приемаш. Без ратификации от Народно Събрание и публични дебати. И в двата случая сме прецакани. Същото е с ЕС законодателство, спират ни фондовете. Затова Великобритания излезе от ЕССР2. Въпросът е защо 2 години, истинските експерти са чакали, те са в Шок, разбираемо. И позволиха заробване с още заеми от младите, ЕвроШенгени, когато ЕС строи сухопътни граници, ЕвроРубла, и т.н. Изходът е Булекзит и излизане от СЗО, чрез неплащане вноски. Затова ХараКиро подскачаше, колко много Закони трябвало да променят. Всъщност е отпадане на Регулации, и заробването ни от ТНК-та. Посегнаха и на децата ни. А съдебната Риформа е Съдебно Преследване на Несъгласните.
  • 31 нннн

    15 2 Отговор
    Отиваме на избори да пратим шарлатаните в канала.
  • 32 Валя

    16 3 Отговор
    Няма отърване от този самонадеян навлек! Браво на Нинова, че навреме го усети и изрита от БСП-то.

    Коментиран от #34, #37

  • 33 Ти да видиш

    13 2 Отговор
    Офффф, пак ли тази "съдебна система" и "съдебна реформа". Между другото.... да ни е честита ППДБ-ейската "реформа". На Божков са му вдигнали още един запор ;).
  • 34 Вале тоя–тая

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Валя":

    е преместен/а в бкп–бсп2 пъ.пъ.+деъ.бъ.!!! При леля му Бойкикиева... плуващата с гумена лодка.

    Коментиран от #36

  • 35 Събина

    11 2 Отговор
    Нама такава политическа к...а , като Божнаков. И той е боклучец.
  • 36 Валя

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Вале тоя–тая":

    Прав си, моя грешка!
  • 37 Кака

    17 2 Отговор

    До коментар #32 от "Валя":

    хитра , а то наглото безскрупулно селтаче със селски хитрини се лепна за ПП ! Малко му са заграбените милиони по БКП линия , та още иска ! Лежи , па яж , а народът да бачка и им плаща богатата хранилка !

    Коментиран от #48

  • 38 Стига вече ПП

    12 4 Отговор
    Този сега лее крокодилски сълзи. Ние видяхме на какво са способни тези дето разпространяваха колажи на чекмеджета и ни залъгваха с ала бала. Спомняме си как Бойко казваше: "Ние ги хващаме - те ги пущат" И го видяхме на живо когато Надежда Йорданова захвърли делата на Специализираната прокуратура в архива докато изтече давностния срок или престъпниците умрат спокойно по естествен начин.
  • 39 А? Тоз ли бил?

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Докога ще му гледаме":

    Всички знаем че Биволъ е печатно издание на RTV която сее раздор в България. Това ли бил мръсника?

    Коментиран от #50

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бай Ставри

    8 3 Отговор
    Румен Радев ни ги докара тези. Но страх го сковава нещо напоследък защото след мандата идват прокурорите. На този ВСС вече му изтече мандата, а следващия няма да има причини да спре разследването.
    Съд, справедлива присъда и дългогодишен затвор за финансови престъпления в особено големи размери!

    Коментиран от #42

  • 42 МИМ

    10 2 Отговор

    До коментар #41 от "Бай Ставри":

    ;-)))) Парите вече са взети и утилизирани. Радев не може да ги върне. Няма как да се оправдава пред прокурора ;-) ПП са в същото положение. Няма мърдане когато продадеш душата си на дявола.
  • 43 Опааа

    12 3 Отговор
    Не трябва никога ППеееее аааа стите на власт!
  • 44 Явор Слушанков

    15 1 Отговор
    Свърши се вече парламент ще видиш на куково лято с ала бала 2% с настемирчу и тагаренков заминавайте на фронта
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Какво лидерче

    15 0 Отговор

    До коментар #15 от "Въпросче към младото лидерче":

    Е този пръдлю недоносен
  • 47 Оператор на права лопата

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "МП4":

    Мустакът го лекува като взема женски хормони. Я го погледнете каква принцеска е.
  • 48 Камъните падат ...

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "Кака":

    ДС беше и си остана филиал на КГБ/ФСБ в България. Мина време, истинските имена на агентурата нищога не са били известни и сега ни татрузиха внуците на най-некадърните комунисти в Источна Европа. Дори "Съвецките другари" вече няколко пъти ни го казаха. Да е жива и здрава Мутрофанова, доста и е пиперлива устата, ама и тя самата признава, че каквито комунисти са ни насадили, няма излизане от блатото.
  • 49 Ха ха ха

    13 0 Отговор
    И след изборите бързо бързо ще забравите за фундаменталните си различия и ще се вкопчите пак във фундаментална сглобка. На тези избори имаме шанс да ви изринем като екскременти от обор и смятаме да го направим. Нито глас за РЕАЛНО управлявали досега партии.
  • 50 "Тоз" "тоз"

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "А? Тоз ли бил?":

    Истинските биволи са едни други животинки "тоз" нИЙЕ Ут тйяхь! Гледам те ЕнтИлегентИн си шъ съ сйетиш..............
  • 51 ПП,ДБ, се пазалят за постове в дъпжавата

    15 0 Отговор
    Фундаменталното различие е, че ПП,ДБ искат да назначат само свои хора в съдебната система и службите, и да ги овладеят напълно. Срамни пазарлъци те водят от самото си създаване. ПП,ДБ е олигархичен модел настанен изкуствено в политиката, в България .
  • 52 Анонимен

    12 0 Отговор
    Фундаментални глупости!
  • 53 ПП,ДБ са политически трупове

    16 2 Отговор
    Само заради записите и безумните изказвания "50% за нас и 50% за ГЕРБ", ПП,ДБ трябва да бъдат зачеркнати от политиката. Да не говорим за останалите им гафове.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Боклуците на Боклука

    13 0 Отговор
    Боклук, цялата работа е да те направят Евродепутат, Мишок такъв.
  • 56 Аз съм все още българче

    10 0 Отговор
    Когато хербарийни Божи кравички като този станат пишман политици и почнат да дават акъл, нещата в БГ съвсем отиват на "изуй гащи"! Имаше времена, когато българката раждаше мъже.
  • 57 Майорс

    9 0 Отговор
    Божснков , когато колатс се обърне пътища много! За това сте си виновни вие с вашата неистова жажда за власт и пат , овладяване на службите и цялата власт в страната!С за съдебната реформа да не говорим ., правенс от длаби юристи и протежета , дава голяма власт на съдиите пускащи предсрочно убийци на свобода или намаляващи присъдитеим , с пислушен за вас главен прокурор о политизирана прокуратура! Не става комсомолец , както казваРашидов!
  • 58 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    14 2 Отговор
    Гледам и не вярвам на очите си, откакто Борисов ритна сглобката, родните ТВита уж надпартийни и национални от сутрин до вечер канят само политкомисариата на ПП тата и ДБ етата Демек на шарлатанията, от време на време някой Импексов цоцаалист, някой чалгар или сачма от израждане за миризма. По БТВ Череп ТВ дамите с Цънцарката начело обслужват устно шарлатаните, Нова Прокопива ТВ също. По БНТ Кушлука лично им свири. Питам се кво става бе СЕМ чий е, на олигарсите ли или на червената мафия...

    Коментиран от #64

  • 59 Дребно предателче

    14 0 Отговор
    Ге тиквуните пак ще влязат в парламента ама за вас хич не съм сигурен
  • 60 яворе яворе

    8 1 Отговор
    големо дръво гаргите дето се..рат по него ! Що не те кръстия опа вие бкп не сте вярващи, що не те нарекоха сталин, тито или гошо–тарабата?
  • 61 Иво

    12 0 Отговор
    Тези избори са шанса да изритаме завинаги червените боклуци от ППДБетата. Няма никаква полза от тях в парламента.
  • 62 Яворе божанков,

    9 0 Отговор
    цялата ти същност е на послушание на по-големите. Още от времето ти в БСП. И сега говориш едни такива бла-бла-бла-бла общи приказки, далеч от реалността. Незначителен си и ти ще си отидеш от политиката.
  • 63 парата определя участието във формацията

    8 0 Отговор
    Божанков,тоя сезон за кои ще играеш?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Аз съм

    8 0 Отговор
    Млад и прост политически хамелион. Има ли значение какво ни казва? За мен НЕ!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 И какво гледам след 34 години преход

    0 1 Отговор
    През 1990 година бях студент и протестирах срещу правителството на Луканов, през 1997 г. протестирах срещу правителството на Жан Виденов и на колко още протести съм бил и какво установявам! През 1990 година Бойко Борисов напуска пожарната, защото отказа да се депозира и си запазва партийният билет от БКП! Става охранител и пази другаря Тодор Живков, след това охранява Симеон Сакскобургготски, който го прави главен секретар на МВР, после напуска МВР ( пак защото пожарната си беше към МВР ) Прави прави дясна партия ( без да се е отказал от БКП) започва да печели избор след избор ( като излизат всякакви доказателства за корупция от него и неговата партия) В това време израстват нови поколения, като Божанов ( който сигурно е заченат около Лукановата зима ) и започват да ни дават акъл и да спорят корумпираният Борисов, който навърши пенсионна възраст! Така преминава световната слава!

    Коментиран от #70

  • 70 емигрант

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "И какво гледам след 34 години преход":

    Това са истории от зоната на здрача. По принцип т.н. деполитизация се извърши за да се прочистят силовите ведомства от "излишните". Просто нямаше ресурс и партията подложи младите на неистови мъки и ги принуди да си отидат. Нашите момчета останаха на топло. След деполитизацията Жельо Желев издаде указ съгласно който "деполитизираните" не могат да се върнат на работа. Това беше първата емиграционна вълна. Тези които очакваха комунизъм с човешко лице загубиха търпение и отидоха да го търсят на Запад. От време на време четем колко са разочаровани от Американския комунизъм. Това са два различни пласта и не трябва да се бъркат. След това поединично, всеки по свой мотив тръгна да си търси щастието защото видя че първата вълна се закрепи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол