Last news in Fakti

1 Април, 2024 15:50 2 846 21

Четирима от кабинета "Денков" не желаят да участват в служебното правителство на Главчев

  • министри-
  • кабинет денков-
  • димитър главчев-
  • служебен кабинет

Това са Тодор Тагарев, Андрей Цеков, Димитър Илиев, Атанас Славов. Кирил Вътев предпочита да изчака как ще се развият събитията

Четирима от кабинета "Денков" не желаят да участват в служебното правителство на Главчев  - 1
Снимка: БГНЕС

Има два нюанса, които искам да изразя. Самият Димитър Главчев заяви, че служебният кабинет трябва да е политически неутрален, а аз съм член на Политическия съвет на "Продължаваме промяната". Това изключва по дефиниция участието ми в служебния кабинет. На второ място решение за участие на министри от страна на ПП в кабинети, които не са на ПП, трябва да се вземат от органите на партията.
Това заяви след днешното заседание на Министерски съвет министърът на регионалното развитие в оставка Андрей Цеков, който отговори на въпрос би ли участвал в служебния кабинет на Димитър Главчев, предаде репортер на Novini.bg.

"Не. Не бих участвал в служебния кабинет при този вариант", обяви от своя страна министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев и добави, че най-важната цел пред служебния военен министър е "продължаване на военната помощ за Украйна срещу финансови компенсации, за да продължи превъоръжаването на Българската армия".

"Не, няма да участвам в служебния кабинет", категоричен бе и министърът на спорта в оставка Димитър Илиев. "Най-важното е следващият министър на спорта да продължи линията на стабилност преди Олимпийските игри и нашите атлети да се чувстват подкрепени. Аз съм убеден, че нашият екип направи точно това. Новият министър и нищо да не прави - ще е най-добре. Спортистите ще продължат да се готвят по начина, който сме им подготвили", добави той.
"Въпросите за служебния кабинет отправяйте към президента Радев и номинирания за служебен министър-председател", лаконичен бе премиерът акад. Николай Денков.

"Има много важна работа следващите два месеца. Надявам се новият министър на правосъдието да внесе изготвения Законопроект на Закона за съдебната власт и той да бъде приет. Нямам никаква информация кой ще е следващият министър. Аз се връщам в парламента", обяви министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов.

"Много неща сме започнали и за тях времето не стига. Нека да изчакаме събитията да се развият и ще видим. Никой не ме е търсил към този момент. Аз също не съм търсил контакт. Това е изключено", каза министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    14 3 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 2 хммм

    13 8 Отговор
    кабинет позор, как да участват в него?
  • 3 УРА,,УРА

    17 11 Отговор
    Предстои ни да видим резила на служебния кабинет и след изборите резила на кабинет на мутрата и лоената топка.
  • 4 Последния Софиянец

    36 10 Отговор
    Никой не ги е канил ама отказват.
  • 5 Верно ли

    26 11 Отговор
    няма да участвате!? И по-добре, че то се видя, че за нищо не ставате!
  • 6 М даааааааа

    23 3 Отговор
    и сега ще се съберат старите кучета. Много интересно става. А тези завалии, като ги поканат, тогава да отказват
  • 7 нннн

    27 2 Отговор
    Никой от сегашния кабинет не бива да участва в служебния.
  • 8 Платен соросоид

    26 3 Отговор
    Бре, Тагаренко, на кого ни оставяш, бащице... Най-важно викаш на Украйна да даваме, а нас ку4ет@ ни яли... Ама за финансови компенсации говориш, та я ни припомни какви финансови компенсации взехме за 100-те чисто нови БТР-а или пък за ракетите С300??? Ние няма да забравим, а и на теб ще напомним
  • 9 Хахо

    18 2 Отговор
    То никой не си е мислил да ги кани, тъй че това тяхно заявление е просто личен ПР и е за вътрешна употреба в средите на овчия евроатлантически електорат
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пха ха ха ха

    12 1 Отговор
    На кой му пука вече за вас боклуци продажни
  • 12 Наглия тагаренко

    9 0 Отговор
    Да си заминава за окрайна
  • 13 Делян

    9 0 Отговор
    Абсолютно всички от сегашния кабинет, ВЪН!
  • 14 Избори , Оставки , Сглобки , Служебни пр

    4 0 Отговор
    Са ТРИЦИ за заблуда на МАЙМУНСКАТА СГАН !

    Нужен е МАЙДАН - КОЧ МАНЕВРИ иначе гангренясваме !
  • 15 БЕСМИСЛИЦИ са всички ПРАВИТЕЛСТВА днес

    2 0 Отговор
    ЗАЩОТО те са сътворени от СЪЩИЯТ МАТЕРИАЛ !

    Не се правят КОНФЕТИ от FECALEY !
  • 16 ....

    2 0 Отговор
    Мен например не ме еня кой ще ме управлява. Аз искам законите да се спазват и да не се краде. Хващайте се да се трудите, а не да крадете труда на болните хора. Не шерете с ключ по колите. Не отнъщавайте, когато ву казваме, как стоят нещата. Всеки иска да е депутат. Ок. За нас това не ни засяга. Ние можем и лаiнара ви да чистим. Не се унижаване с диоломи на брой да сме чистачи, пазачи, миячи на чинии. Бъдете добри хора.
  • 17 Те пък

    3 0 Отговор
    преметоха за тях.
  • 18 Гого

    1 0 Отговор
    Просто е - няма да бъдат поканени и го знаят. Правят ход напред.
  • 19 Перо

    2 0 Отговор
    Всички от кабинета Денков са вредни за държавата и никой не трябва да остава на власт, особено украинския агент Тагаренко!
  • 20 Сталин

    0 0 Отговор
    Няма ли кой друг та тия предателя фашиски отново требва да са в кабинета вместо в затвора
  • 21 пак ви играят театър

    0 0 Отговор
    Правят се на големи моралисти щото Главчев няма да ги покани в служебен кабинет даже и да искат.Те много добре знаят,че са аут ма внушават по слугуващите им телевизии демек те отказват.Медийно забаламосване на избиратели на ниво сегашни евровисшисти.С една дума за по-глупавите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол