Last news in Fakti

4 Април, 2024 07:22 902 32

МВР шефове ще обясняват в парламента какво знаят за дейността на Мартин Божанов - Нотариуса

  • мвр-
  • нотариуса

Вносител на искането за изслушване е Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“

МВР шефове ще обясняват в парламента какво знаят за дейността на Мартин Божанов - Нотариуса - 1

Парламентът ще изслуша министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов и професионалното ръководство на МВР относно дейността на Мартин Божанов - Нотариуса. Това предвижда точка втора от програмата за работа на Народното събрание (НС), публикувана на интернет страницата на институцията.

Вносител на искането за изслушване е Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Заседанието в тази му част ще бъде закрито за медии, поради обсъждане на класифицирана информация, се посочва още в програмата.

Парламентът създаде временна комисия във връзка с дейността на Мартин Божанов – Нотариуса. На заседанието на комисията на 2 април бяха поканени бившите главни прокурори Сотир Цацаров, Иван Гешев и настоящият изпълняващ функциите Борислав Сарафов, но нито един от тях не се яви на изслушването.

Председателят на комисията Никола Минчев от ПП-ДБ заяви , че ще им бъде изпратена втора покана. Той съобщи, че има отговор от МВР, който е в секретното деловодство на НС, дали Мартин Божанов е бил сътрудник на полицията.

Точка първа от гласувания дневен ред на парламента за днес предвижда обсъждане на проект на решение за изпълнение на политиката за декарбонизация чрез енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната. Вносители на проекторешението са народните представители Николай Нанков, Деница Николова и Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

В програмата за днес са и годишните доклади за дейността на Българската академия на науките за предходните 2020 г., 2021 г. и 2022 г. В програмата е и годишният доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в Република България през 2022 г. В програмата за работа се посочва, че заседанието на Народното събрание в тази му част ще бъде закрито, тъй като докладът е с ниво на класификация „поверително“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    4 8 Отговор
    Една комисия за дейността на гнома по времето на комунизма няма ли да има?

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тити

    11 0 Отговор
    Ще гледаме един цирк както се казва гарвано гарвано око не вади.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Начо

    14 0 Отговор
    Е.ати държавата
  • 6 Това

    18 1 Отговор
    Е МВР шефът сътрудник на Нотариуса Божанов.Да го пращат на детектор на лъжата.
  • 7 Пешо

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Нали властите са законодателна, изпълнитрлна и съдебна. Защо никой не задава въпроса защо законодателната власт се интеррсува от следствени дейности. Да не би покровителите на гнома да търсят вътрешна информация през комисиии.. това ми се струва пълен абсурд. Мисля че трябват крути мерчици в Бг
  • 8 КОМЕНТАР

    16 1 Отговор
    НЯМА ДЪРЖАВА, ТЕРИТОРИЯТА СЕ ТРЕСЕ ОТ КОРУПЦИЯ И МАФИЯ НА СТО ПРОЦЕНТА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ

    Коментиран от #12

  • 9 Нищо не

    12 0 Отговор
    знаят , не са го виждали и чували даже !
  • 10 Мижи

    12 0 Отговор
    да те лажем !
  • 11 Юрист

    16 1 Отговор
    Че той калин беше назначен за шеф на гдбоп навремето от еврото и нотариуса

    Коментиран от #30

  • 12 Българин

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "КОМЕНТАР":

    Корупцията е 99% от народа! Всички лекари, полицаи, чиновници, продавачки, сервитьори и шофьори и учители са корумпирани!

    Коментиран от #15, #19, #26

  • 13 ууу3

    15 0 Отговор
    ВСИЧКИ ТЕЗИ МВР ШЕФОВЕ СА ЗА УВОЛНЕНИЕ И ЗАТВОРА !!!!!!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Германец

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Българските свещеници от църквата също са корумпета хехе 😉
  • 16 Наивник на средна възраст

    5 0 Отговор
    Обучени в най-престижната висша школа в България,не чували за философията като наука,мвр-шефовете ще могат, най-после да заприличат на Сократ в тази среща.Това ще обосновано ще се изведе от факта,че те знаят,че нищо не знаят за Нотариуса,Снежанка и осемте джуджета.Това е онзи момент в тяхното духовно извисяване до трите маймунки,чието изображение олицетворява будистката концепция за неправене на зло...Каква ирония - неправене на зло.....те.......

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Нищичко не знаят...

    4 0 Отговор
    Тези мвр банд... оф... шефове, ама нищичко, само са го охранявали защото са мислили че е еврокомисар.
  • 19 Хайде.... хайде....

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Да не издребняваме, Баце и Шиши не са..

    Коментиран от #29

  • 20 държавата на проституките

    3 0 Отговор
    по-добре да обяснят от полицията съда прокуратурата и парламента защо докато беше жив никой не го забелязваше а след като умря стана най-известната личност в страната ни??? при това данни за неговата престъпна дейност са документирани от 20 години!!!
  • 21 Наивник на средна възраст

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Наивник на средна възраст":

    Мизару (покриваща очите и не виждаща злото). Киказару (покриваща ушите и не чуваща злото). Ивазару (прикриваща устата и неговореща нищо зло). Искам да напомня,че Бойко,сам възпитаник на 3-ти отряд в тази безподобна школа е и преподавател в нея.... Ясно е от древни времена,че ученикът прилича на учителя....
  • 22 МВР шефче

    3 0 Отговор
    Нотариус? Ъъъ??? Какъв нотариус? Какво е това нотариус? Нямам представа, оставате ме. Не ме занимавайте.
  • 23 КОЙ

    6 0 Отговор
    Кой организира специален конкурс и назначи жената на Нотариуса в ГД БОП? Колко още като жената на Нотариуса има назначени в МВР? Кой изпрати полицаи от 3-то РПУ да пазят незаконното имение на Вълка от събаряне? Кой разпъва чадър над Георги Семерджиев и близнаците от Цалапица?
  • 24 Обяснение винаги има

    3 0 Отговор
    Тия какви обяснения имат да дават
    Едно име от мафията дето се е събирала вътре да върти далавери има ли?? Само за сведение на широката публика в Ню Йорк всеки бос на петте фамилии си е имал заведение в което се е събирал с пряко подчинения на него отряд убиици тия са същите..ако се затрудняват да привикат кварталните бабички и да им покажат досиетата на софийските прокурори..туй е в случай че солките от МВР дето с ги охранявали имат проблеми с паметта
  • 25 Да се знае

    7 0 Отговор
    Май всичко тръгва от МВР
    И нотариоса е тръгнал от МВР
    И Пепи еврото е тръгнал от МВР
    МВР извършва престъпления безнаказано
    Кой служител на МВР лежи в затвора за престъпление
    Какво стана със силиконовата полицайка на Семерджиев
  • 26 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Всички хора по света са такива. Просто при някои общества това се променя с годините на по-засилен контрол и истинска култура и възпитание. А не като тък... 2ма не могат да гледад 6 деца каму ли да ги възпитат правилно та 3 избягали. Няма ли контрол и ответни мерки... същото ще се случи навсякъде.
  • 27 запознат

    4 0 Отговор
    ЗНАЯТ, ЧЕ ЧАСТ ОТ ОТЧИСЛЕНИЯТА ОТИВАТ ПРИ ТЯХ....
  • 28 Ако кажат, че знаят!

    1 0 Отговор
    Ако кажат, че знаят!
  • 29 Най-вероятно са в центъра! Но...

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хайде.... хайде....":

    Най-вероятно са в центъра! Но... Не са!.....
  • 30 Следовател

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Юрист":

    Бойко Рашков го доведе в София. Следователно Рашков е изпълнявал заповедите на Еврото и Нотариуса.
  • 31 Ай стига

    0 2 Отговор
    с тоя Нотариус, че ми се изпържи мозъка да слушам само за него. Стига сте му вдигали кокалите на човека!
  • 32 Германец

    2 0 Отговор
    В България даже и чистачките са корумпирани
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове