Last news in Fakti

4 Април, 2024 13:34 1 195 23

Николай Денков в отговор на въпроси във Фейсбук: В ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията

  • данс-
  • корупция-
  • митници

Поисках официална информация от ДАНС за акцията в митниците, но до момента не ми е предоставена, каза още премиерът в оставка

Николай Денков в отговор на въпроси във Фейсбук: В ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията - 1

Много пъти съм казвал, че в ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията. Те винаги се оправдават, че това е работа на Антикорупционната комисия. Нека да видим как сега двете служби ще докажат, че вържат работа в полза на обществото. Това, по което може да се съди, е кой хваща повече контрабанда, заяви премиерът акад. Николай Денков, цитиран от Правителствената пресслужба.

Министър-председателят отговаряше тази сутрин близо час на въпроси на граждани и медии във „Фейсбук“. Той акцентира върху данните от изминалата година, които показват, че след промените в ръководството на Агенция „Митници“ има рекордни количества задържани наркотици и контрабанда.

„Откакто беше назначен новият директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова има рекордно количество задържани наркотици. Много странно е точно тя да бъде обвинена за това, че прикрива канали за наркотици. Много е важно да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че я атакуват точно заради това, че си върши работата“, заяви акад. Денков.

Премиерът отбеляза, че е поискал официална информация от ДАНС, но до момента не му е предоставена. Министър- председателят посочи, че от доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици.

„Госпожа Банкова е била служител в ДАНС, няма да се учудя, ако има информация, която ставайки шеф на „Митници“-те всъщност да използва. Аз не мога да ги потвърдя, но точно това е работа на службите - да проверят тези сигнали и да кажат верни ли са или не“, добави акад. Денков.

Премиерът коментира и подадената оставка от главния секретар на МВР. „Живко Коцев е под сериозен натиск от доста време от страна на министъра и поне от месец казва, че има колебания дали да остане на поста, защото не може да си върши работата“, изтъкна акад. Денков.

Министър-председателят добави също, че отдавна не е разговарял и с министъра на вътрешните работи и му няма доверие, след няколко неща, които са се случили. Друго министерство, което според акад. Денков не се намира в добро състояние, е това на електронното управление.

Попитан за решението на парламента да спре възможността на правителството да разходва пари от бюджета, премиерът Денков беше категоричен, че това е противоконституционно. Това е пример за опит да се изземат правомощия на Министерския съвет, защото си вършим работата, заяви министър- председателят.

Той припомни, че именно настоящото правителство за първи път е изготвило методика, която ще спомогне да бъдат намалени трупаните през последните 15 години неравенства в публичния сектор. Политика на правителството беше да се вдигат доходите така, че да се намалят неравенствата в България, изтъкна акад. Денков.

Той акцентира върху последователната социална и здравна политика на кабинета. В резултат е налице увеличение на пенсиите, безплатни учебници за учениците, безплатни лекарства за близо 600 000 души, безплатни детски градини и др.

„Правителството наложи дневен ред, който успя да придвижи толкова реформи. Важно е България да продължи по европейския път на развитие. Да не се окаже, че сме се отклонили от важните реформи“, заяви още премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разложен плъх

    27 5 Отговор
    Смрад се носи, след всяка показност! Изчезвай! , гнидо.

    Коментиран от #20

  • 2 Бацо

    16 2 Отговор
    Благодарим много за Конституцията
  • 3 Денков

    16 3 Отговор
    "Ало, Записите", "Ало, Островите". "Ало, мигрантите в белезници". "Ало, повишени местни данъци и такси в определени квартали на София с 250%, в други квартали няма увеличение". "Ало, Денков, инфлация на определени стоки вчера стигна СТО процента, с намалени грамажи". Обща инфлация над 60%, при услуги над 30%. "Ало, Денков борса ток.", "Ало, Денков, подарени чисто нови реактори". "Ало, Денков, забрана на Референдуми". "Ало, Денков Въздушнокапков Шенген и проверка на летища". "Ало, Денков земите и промяна статут, национализация". "Ало, Денков ветрогенератори в Черно море и унищожаване туризъм". "Ало, Денков празни чекове за държави без търгове и конкурси, неустойки за над 60 милиарда лева". Денков, премахване на регулации в защита на потребители, обслужващи ТНК-та и корпорации. Денков , Концесии мини и злато. Борисов и Пеевски са ангелчета с крилца пред вас.
  • 4 ротираш ли се

    19 5 Отговор
    мишок ?
  • 5 Много пъти

    12 1 Отговор
    Съм доказал, че не бях защитник на българските интереси! С моят фашизиран екип споделих всичко българско за Украйна, защото подписах договор с Дявола!
    ОтДенков, «с признателност»
  • 6 Денков

    5 5 Отговор
    Двустранни споразумения с Укр. и обсъждане български контингент. Дадени над 5 милиарда помощи. Спиране на плащане и дългосрочни ангажименти за над 50 милиарда лева към Укр. Национализация на депозити в долари, лири, евро, франкове за влизане в еврозона. Подправени данни за дефицит и инфлация, калпав бюджет. Безобразни ангажименти по ПВУ, унищожаващи сектори за стотици милиарди. ЕРП на борса, потребители на борса ток. Гавра с Конституция и местно законодателство, премахване на регулации. Споразумение СЗО и ЕС4 за ваксини чака ред, кога ще осведомите хората какъв геноцид ни чака. Насилствена цифровизация, ЕГН-тата ни се търкалят по частни фирми, разплащателни услуги и др. Премахване касови бележки. Принуда да се ползват мобилни услуги. Хиляди камери без съгласие да бъдем снимани. Биометрични данни паспорти. Безумни имотни балони.
  • 7 Мнение

    7 4 Отговор
    С две думи, в данс е проникнала мафията!

    Коментиран от #12

  • 8 Мдаа

    8 5 Отговор
    Така ли викат дипломатично на мафията сега - "сляпо петто"?! Работата е много зле, никой не е застрахован от "постановка" ако не си "мълчи"!!!
  • 9 митничарката сигурно като

    3 1 Отговор
    по-малка не е преследвала и хващала мутрите . учили са я кой е алексей петров , как китай влияе върху ковид кризите , ами как да се е мушила в каналите на карамацки , или пътувала в самолет с похитителите на гебрев . хахахахахахаха трупала е по-скоро снимки на родата в гръцка . хахахаха ако се повлияе на прокурора , тогава ще размени обвиненията . по-добре да не се бърза .
  • 10 СМЕШНИК

    10 2 Отговор
    Ето за това аматьор като този книжен гризач в реалността работа не вършат. ДАНС са разузнавателна структура работят с хора със ЗАВИСИМОСТИ ЗАЩОТО ТОВА РАБОТЯТ. А всички останали да са добре. Тръгнаха да махат шефа който американците хвалят този ще дава оценки
  • 11 Да броим ли твоите?

    0 1 Отговор
    Да броим ли твоите? Колко ли ще се окажат!

    Коментиран от #15

  • 12 Не! ДАНС е мафията!

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    Не! ДАНС е мафията! Тренировъчен лагер на Мафията!
  • 13 шефа

    8 2 Отговор
    Плъх,ако не сляпото петно ти ,Толупа,Шишо,Амед,Тъпото и още много от ОПГ Политиците трябваше вече да гниете в затвора.
  • 14 Опа

    10 1 Отговор
    Тя Банкова е държала начертани схеми на каналите у дома си, щото многа е искала да ги спре... Ти да видиш...
  • 15 Че твоите освен "Слепи" са и "Глухи"!

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Да броим ли твоите?":

    Че твоите освен "Слепи" са и "Глухи"! Въпреки, че всичко е напечатано черно на Бяло с подписи и Печат! Къде е законноста в твоите действия! Кат си затваряш очите... Това не означава че ги няма! Ти Щраус ли си или индивид с някакъв интелект! Май първото! Че и по-зле! Клони към Патка!
  • 16 Търся капан за плъхове?

    9 1 Отговор
    Плащам добре!
  • 17 Знае ли някой

    5 1 Отговор
    как се нарича мъжка/уж/ веяна скумрия която говори/предимно лъжи и глупости/ ? ака. ДемикСкумриян????
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Защо ДАНС е бухалка на Мафията

    1 0 Отговор
    Често срещана практика , като ти дойдат рекетъори да се окажат агенти от ДАНС . Във извънработно време ли работят като мутри , но при всички случаи делят с шефовете си .
  • 20 Тоя мухъл

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Разложен плъх":

    Заща не в ареста или ще бягат по островите както казва Пр100 Кирил
  • 21 сноу

    3 0 Отговор
    У-уф..това недонаправеното и утре ли ще каканиже дежурните си лафове.....нищоправци, кокошкари и хайлази с научни имена..
  • 22 Бойкикефф

    1 0 Отговор
    Академикът по верото ,се стяга за евродепутат.Кеф 20000 евро месечно.
  • 23 Анонимен

    0 0 Отговор
    Такъв натиск, че сомо жакузито го утешава!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове