Last news in Fakti

4 Април, 2024 22:28 18 611 49

Бачийски: Някои колеги от ГЕРБ бъркат оборот с печалба. Данните, които получихме за "Турски поток", са фрапиращи

  • константин бачийски-
  • данни-
  • турски поток-
  • герб-
  • оборот-
  • печалба

Защо една частна фирма предоставя активи на хора, свързани с управлението на България? Това е черешката на тортата, коментира политикът

Бачийски: Някои колеги от ГЕРБ бъркат оборот с печалба. Данните, които получихме за "Турски поток", са фрапиращи - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Дали ще има смисъл от създадените временни комисии, това зависи от мотивите на членовете в тях. "Балкански поток" е въпрос, който ние от "Продължаваме промяната - Демократична България" повдигаме от доста време. Явно на ГЕРБ, ДПС и партиите, които ги подкрепят не има е изгодно да имат председател, който да носи отговорност и да бута комисията да си върши работата. Беше отхвърлен председателят, който ние предложихме. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Константин Бачийски в студиото на "Денят ON AIR".
Той разясни, че когато една комисия е без председател, тогава председателят на НС определя кой ще е временно изпълняващ длъжността председател.

"Бях в зала по време на дебата. Някои от колегите от ГЕРБ бъркат оборот с печалба. При положение, че България имаше изградена инфраструктура преди много години, която снабдяваше не само България, но и Гърция и Турция, защо изведнъж решихме да изградим за наша сметка проект, който струва няколко милиарда - около 2,6 млрд. Освен цената на построяването, той има експлоатационни разходи", обясни Бачийски пред Bulgaria ON AIR.
Депутатът напомни за множество сигнали, постъпили по време на 47-ото НС.

"По времето на кабинета "Петков" дойдоха много сигнали, включително и от представители на различни служби, които са проверявали нередностите при изграждането на този проект. Да си припомним как дружеството, което изграждаше газопровода, предоставяше автомобили. Защо една частна фирма предоставя активи на хора, свързани с управлението на България? Това е черешката на тортата. Данните, които получихме при изпълнението на тази газопровод, са фрапиращи", подчерта Бачийски.

Той коментира и акцията в Агенция "Митници", като сподели лични си наблюдения със служители на Агенция.
"Тяхното мнение за сегашната шефка на Агенцията е, че досега не са виждали толкова самоотвержен шеф, който да се бори с контрабандните канали и срещу корупцията. Изненадан съм от действията на ДАНС по този случай. Г-жа Банкова отскоро ръководи агенцията. Каналите за контрабанда са установени от десетилетия. Интересно е как правят акция месец и половина след назначаването ѝ", заяви гостът.

Бачийски посочи, от изслушването в комисия не е станало ясно дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идиот...

    65 57 Отговор
    Вие една карфица не забихте в държавата! Забивате си само на прайда!

    Коментиран от #29, #30

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хъхъ

    87 34 Отговор
    Всучко е ясно, ДАНС удря тези които разкриват каналите и контрабандата …..
  • 4 Пълен Провал

    60 51 Отговор
    Бачийски, да не си стъпил в Бургас, стой си в София и не казвай къде си роден, нещастник.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хохо Бохо

    60 43 Отговор
    Този "Турски поток" е криминално деяние и виновните трябва да бъдат съдени...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Коментарите на Бачи

    46 20 Отговор
    Той коментира и акцията в Агенция "Митници", като сподели лични си наблюдения със служители на Агенция.
    "Тяхното мнение за сегашната шефка на Агенцията е, че досега не са виждали толкова самоотвержен шеф, който да се бори с контрабандните канали и срещу корупцията.
    Бачи като какъв има лични наблюдения със служители на митницата, и те от какъв зор му споделил колко е готина нивата шефка. Смех!

    Коментиран от #16

  • 10 Чака рака щрака

    9 45 Отговор
    Ам чи то оборота и пичалбата
    са си едно и също нещо.
  • 11 Българин

    28 45 Отговор
    Енергетика тука винаги е била на Русия! И каквото и да правим, винаги братушки ще решават нещата! Всеки, който твърди друго е или лъжец, или глупак. Народа това го знае отлично!

    Коментиран от #15, #18

  • 12 В крайна сметка

    48 25 Отговор
    Тоя какво каза. Нищо. Бла, Бла, Бла. Типична партийна мижетурка с мозък на хлебарка.

    Коментиран от #14

  • 13 Анджело

    46 22 Отговор
    Сигнали имало, абе управляваха ПП ДБ, властта във ваши ръце. Що по нито един сигнал няма действия. Изпрахте квото имате за изпиране и сега плюйте срещу коалиционните партньори... Не мое така!
  • 14 Мдаа

    25 20 Отговор

    До коментар #12 от "В крайна сметка":

    То за да разбереш какво казва Бачийски, трябва да шмаш мозък в междуушието, но явно ти липсва, затова имаш затруднения с асимилирането на информациата. Не се напъвай да не се пръснат двете ти мозъчти клетки, които имаш!

    Коментиран от #25, #26

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Истината

    24 16 Отговор

    До коментар #9 от "Коментарите на Бачи":

    От никокъв "зор ншкой не му е споделил колко е готина нИвата шефка", всичко го има в медиите и човек може да си направи изводите сам! "Българските власти откриха на 25 март, рекордно количество кокаин на бургаско частно пристанище. Наркотикът е близо 170 кг. Той е бил скрит в хладилни контейнери, в които се съхранявали банани." Седмиза след откриването шефката на митниците е арестувана, чии канали е разбила?!

    Коментиран от #45

  • 17 Парадокс

    42 15 Отговор
    "От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици..." Затова ли я арестуваха шефката на митниците, защото им разби канала за кокаина.
  • 18 Сергей Станишев

    30 17 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Недей да наричаш тези варвари "братушки". Нищо общо нямаме с тях.
  • 19 бачийски, да те светна,

    29 11 Отговор
    че да не се правиш на улав!
    “ която снабдяваше не само България, но и Гърция и Турция, защо изведнъж решихме да изградим за наша сметка проект, който струва няколко милиарда - около 2,6 млрд.“ Ами вместо Южен паток през България, Русия изгради Турски поток до Турция и нашата инфраструктура стана безполезна! А случайно да знаеш, че се губят едни 3/три/ милиарда кубика от вход Странджа до изход Киреево?!? Къде ли отиват?!? А случайно да знаеш, че Балкански поток отговаря на изискванията на ЕС за заетост?!? Знаеш ти, знаеш, ама не ти отърва да го показваш!

    Коментиран от #21

  • 20 Гориил

    16 9 Отговор
    Русия няма да пречи на спирането и затварянето на балканския газопровод. Самоубийството на Европа е част от плановете на Москва.
  • 21 РЕАЛИСТ

    17 6 Отговор

    До коментар #19 от "бачийски, да те светна,":

    Бойко спря Южен поток по нареждане на Меркел. После , като видя , че тя си построи СП-2 , Бойко сам призна " Излъгаха ме" За да им го върне, участва в Турски поток, който отдавна бе планирам от Русия, като план Б. Когато шефа на Газпром кацна на летището в София навремето, каза на Жан Виденов "момченце, аз мога да мина през теб, но мога и да те заобиколя"
  • 22 оня с коня

    27 19 Отговор
    Мало и Голямо вече знае,че Тръбата в БГ струва 2,6 млр. ЛВ.Бачийски обаче го съобщава това като "Фрапиращ факт".Ясно пак на всички е,че въпросната тръба е прекарана изключително с Бълг финансиране,като респективно е и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО Бълг. Собственост.А какво предпочита Депутатът - да бе построена примерно с Руски пари и Русия да ни подхвърля после ОГРИЗКИ от Далаверата си на Транзитиране на Газа?Та бъркали някои Депутати Печалба с Оборот...А ЗАЩО не каже тоя Субект че двете неща са пряко свързани и ТАКСИТЕ ОТ ТРАНЗИТА носят в Зависимост от Обемите транзитиран Газ около 300 МИЛИОНА лв Ежегодно?И бе споменато в други статии че Нашият Тръбопровод остава ЕДИНСТВЕНА ВРЪЗКА за Пренос на Руски Газ към Унгария,Сърбия и Австрия след спиране на Транзита през Украйна,което значи че ЩЕ СЕ УДВОЯТ и Печалбите ни!Ама всичко било "Фрапиращо" според Бачийски...Ето ЗАТОВА Отиваме на Избори - защото БОРИСОВ НЕ МОЖЕ да ги Диша повече подобни Нагли Идиоти със Претенции че едвали не са "Строители на Нова България" от Пръкналата се от Нищото ПП!
  • 23 Измамник ли е Константин Бачийски

    14 5 Отговор
    Сигнал срещу единия от мандатоносителите на Кирил и Асен
    От полицията в Бургас отказали разследване по твърденията на Владимир Пенев

    Част от парите са върнати

    Бизнесмен, управител на фирма за търговия със софтуер, твърди, че е бил измамен при сделка с депутата Константин Бачийски от партия “Средна европейска класа”, който на миналите избори стана от мандатоносителите на “Продължаваме промяната”. 38-годишният Владимир Пенев твърди, че чрез свой познат е изпратил сигнал в полицията в Бургас, но оттам го върнали със съвета “да не се занимава с Бачийски”.

    Сделката станала в края на 2018 г., разказва Пенев в жалбата си, която бе получена и на редакционната поща на “Труд”. Тогава бизнесменът, който е от Стара Загора, но работи в София, отишъл в Бургас и се срещнал с Бачийски в офиса на петия етаж в бизнес сграда срещу жп гарата в морския град. По нова време бургазлията също се занимавал с политика - от 2015 г. бил общински съветник, през 2019 г. даже се кандидатирал за кмет на Бургас.

    Бачийски предложил на Пенев софтуер, който помага на някой модели машини за добив на на биткойни да увеличат капацитета си до 6 пъти при същия разход на енергия. Въпросната програма се продавала по 500 долара за инсталирането є на една “копачка”, като посредникът я получавал с 10% отстъпка. Офертата се сторила атрактивна на Пенев, който работел с няколко фирми в София за добив на биткойни. Той веднага им предложил да купят лиценза за софтуера, потърсил и нови клиенти,
  • 24 Измамник ли е Константин Бачийски

    11 3 Отговор
    Пенев купил лиценза за 15 “копачки” като платил 11 475 лв. в брой с фактура, а по-късно купил за още 10 машини, но тогава платил в биткойни. Парите и криптовалутата не били давани директно на Бачийски, а на посочената от него фирма “Спейс пул” ООД, която е на други собственици.

    През февруари 2019 г. Бачийски се обадил на Пенев, че спира софтуера, работил само 2-3 месеца, за профилактика. После програмата така и не била пусната до лятото, Пенев се отчаял и започнал да търси сметка от Байчийски. Бургазлията му казал, че има начин да се сключи споразумение, но той спира да се занимава. Казал му да не го търси повече и го заплашил, че ако му се случи нещо, има контакти и може да отговори по-сериозно. Пенев възприел това като заплаха. Той се явил пред нотариус и сключил споразумение с напълно непознат човек, който му върнал парите за 15-те лиценза, платени по фактурата, но не и биткойните за другите 10 лиценза, чиято равностойност към онзи момент възлизала на около 20 000 лв.
    Пенев смята, че е бил въвлечен от Бачийски в пирамидална схема, по която се набират купувачи на софтуер, които от своя страна набират още и така печалбите остават за най-горното ниво, а за най-ниските има само загуби. Бизнесменът изчислява, че щетите от неработещата програма за клиентите, на които е бил посредник, възлизат на около 100 000 лева.
  • 25 007

    13 6 Отговор

    До коментар #14 от "Мдаа":

    А ти ако гласуваш за ППДБ нямаш и една такава.
  • 26 Мъдаа

    18 9 Отговор

    До коментар #14 от "Мдаа":

    И къде я видя тази информация, бе плосък. Вие всички ппдбрасти сте сте грешно и на криво заченати, ама понеже сте синдромни трудно го разбирате.
  • 27 Емил

    22 2 Отговор
    Говорете с цифри г-н Бачийски, моля!
    Иначе това си е дъра-бъра !
  • 28 Папи

    12 2 Отговор
    Гепи не бъркат. Те се омазват. А каквото каже бога слънце само то е верно
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ТтТ

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Идиот...":

    Крадците викат ………., не им излезна сметката със сглобката! Чакаме тези от ПП-ДБ със съдействието на Прокопиев да узурпират държавата!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Герен

    6 2 Отговор
    КОКТО И ДО СЕГА САМО ДЪРА БЪРА И ПАК СЪЩОТО. Само приказки догадки
    И нищо. Поне млъкнете не ни натоварвайте. ГОВОРЕТЕ КОГА СВЪРШИТЕ РАБОТА. НАМЕРИТЕ КАРТАТА РАЗБЕРЕТЕ С КОЙ СЕ Е СРЕЩАЛ РАБОТИЛ ЕВРО НОТАРИУСА КОГА ИМАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА МИТНИЦИТЕ ,КОГА ВСИЧКО ОТИДЕ ПРИ СВЕСТЕН ПРОКУРОР СЪДИЯ И ГИ ОСЪДИТЕ.
  • 33 бл.134 в Zап. парк

    15 1 Отговор
    Виждам как бъркате! Навсякъде около София " никнат " къщи на сбъркали политици и пишман бизнесмени на държавна хранилка.
  • 34 руско турския поток

    9 8 Отговор
    Боко се одупи на путин и сега ще си плаща!
  • 35 пресечени канали

    12 6 Отговор
    Банкова пресече каналите на мафията и ГЕРБ и ДПС пуснаха в действие бухалката ДАНС.....
  • 36 Майорс

    12 8 Отговор
    Бачийски вие за всичко сте изненадани! То не бяха сфери Джемкорт и заводи за автомобили и батерии , двойни гражданства, теглене на големи заеми , вземане от ФЕС 5,4 млд лв , дупка в бюджета на НОИ от 10млд лв , афери в Митници с хората на Кокорчо , все едно сте света вода ненапита! свърши вашето царство мошеници в опит да овладеете цялата държава!

    Коментиран от #40

  • 37 флипп

    2 1 Отговор
    А ПЪПЪ бърка разследване и затвор с коалиция и слугинаж, за какво отидоха в парламента, какво свършиха, абсолютни палячовци
  • 38 Иво

    3 3 Отговор
    Такива нещастници като тоя съсипаха държавата
  • 39 УСА боклук

    4 3 Отговор
    Хайде сега да видим и Ф16 фейс лифт. Всички са крадци
    ГЕРБ ДПС СДС ПП ДБ при бай Ставри за центровки
  • 40 БАКЛАВА

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Майорс":

    Всичко предстой ,не бързай ,нещата трябва да се докарат до край ,заспалият българин няма да е вечно дойна крава ,че да го доят комунисти ,нео комунисти ,нео фашисти и близки до тези структури .
  • 41 БАКЛАВА

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Обективен":

    Ще плащаме ама защото Радевите правителста ни натресоха тая ангария
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Професионалист

    5 1 Отговор
    Явно повечето българи,подкрепящи долните и крадливи мутри не искат да живеят в чиста държава и корупцията да бъде изкоренена.Жалко за Майка България...
  • 44 Те доста

    1 0 Отговор
    Работи объркват и лъжат обществото!!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Футю

    4 1 Отговор
    Каналите и дрогата са на CIA. Крайна дестинация Кiiv.
  • 47 ДалиИли

    2 1 Отговор
    Нека само помислим какво щеше да стане с парите 2 или 3 млд., ако бяха останали за ПП ПП финансов министър. Щяха да потънат в тлъстият му ненаситен, където доста милиарди бяха скрити на топло.
  • 48 Нако

    1 0 Отговор
    горкият човек продал душата си на дявола натиска се на стола и гласува и пари му не трябват !!
  • 49 А НИЕ ИМАМЕ ВЪПРОС ОТ БЛИЗКО ВРЕМЕ

    1 0 Отговор
    Примерно: какви са моралните ценности на хора от ПП-ББ, педвид "БЛАГАТА ВЕСТ" за Благовест Георгиев - общинар от ПП-ДБ, който бяга от (причинено от него !) автопроизшествие и отказва тест за алкохол + дрога на униформените от КАТ ?!!
    Алооо, ПП-ДБ "ГРЕХОМЕРЪТ" ви работи ли ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол