Last news in Fakti

6 Април, 2024 10:50 2 453 28

Антон Кутев: Дойдоха ПП-ДБ и поискаха вътрешния министър. Тогава ГЕРБ казаха, че искат НАП и Митниците

  • антон кутев-
  • пп-дб-
  • вътрешен министър-
  • герб-
  • нап-
  • митници

Накрая резултатът от всичко това е, че единствените възможности за добро управление бяха съсипани от същите тези, които за последните девет месеца ни показаха висши образци на най-пошлото управление, което може да имаме, каза още бившият говорител на служебните правителства

Антон Кутев: Дойдоха ПП-ДБ и поискаха вътрешния министър. Тогава ГЕРБ казаха, че искат НАП и Митниците - 1
Снимка: NovaNews

Димитър Главчев е отговорен човек. Той ще опита да си свърши работата въпреки обстоятелствата. А те са абсурдни. Това заяви бившият говорител на служебните правителства Антон Кутев в ефира на bTV, цитиран от novini.bg.

По думите му Главчев безспорно работи за ГЕРБ. "Той е добър счетоводител, но без подкрепата на ГЕРБ няма как да стане председател на Народното събрание и служебен премиер".

Президентът няма да откаже предложения състав на Министерски съвет, защото това може да доведе до конституционна криза, смята Кутев. "Това е първото служебно правителство, което по никакъв начин не зависи от президента и не представлява президентската институция. Отговорността на президента е била умишлено ограничена и въпросът е защо това беше направено", добави още той.

"Последните служебни правителства бяха най-успешните през последните 20 години по рейтинг и одобрение на хората. Това трябваше да бъде спряно от тези, които управляваха държавата доскоро. Те не искаха да има конкуренция във вид на нещо смислено", споделя Кутев.

Ние сме в конституционна криза, защото тези промени продължават да стоят в Конституционния съд. Вероятността да бъдат отменени не е никак малка. Накрая резултатът от всичко това е, че единствените възможности за добро управление бяха съсипани от същите тези, които за последните девет месеца ни показаха висши образци на най-пошлото управление, което може да имаме, каза още той.
Относно преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ бившият говорител на служебните правителства заяви: Те се разбраха. "Дойдоха ПП-ДБ и поискаха вътрешния министър. Тогава ГЕРБ казаха, че искат НАП и Митниците. Къде се върти разговорът - между главния секретар, който подаде оставка и Агенция "Митници", в които има арестувани. Има ясно разделение-някой е дал НАП и Митниците, а другият държи МВР", смята той.

Според него когато ни управляват политически невежи хора - няма как да тръгнем напред.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    16 15 Отговор
    Тоя па що не е на село ми ръси плюнки.На никой не му дреме за поритиците.

    Коментиран от #3

  • 2 Град Козлодуй

    21 3 Отговор
    мафията си има Държава
  • 3 Саса

    15 14 Отговор

    До коментар #1 от "Голата истина":

    Да, обаче си каза истината едно към едно!!! Има ли още наивници, които не виждат, че ПП, ДБ= ГЕРБ= ДПС

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Българка

    18 12 Отговор
    От изявленията на Кутев се разбира, че той е просъствал на разговорите , при които са се разпределяли шефове в институциите. И питам в качеството на какъв? Но май по-скоро разпространява слухове. В момента ясно се вижда, че мафията обезглавява Митниците и саботира разговорите за повече европейски представители в митническите пунктове. Предстояло е споразумение за представители на австрийски служби. Явно от ОПГ ГЕРБ-ДПС с всички средства се противопоставят срещу всеки опит за пресичане на каналите за трафик на наркотици, за правосъдна реформа и прочистване на служби и регулатори от мутри
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дааа

    10 15 Отговор

    До коментар #3 от "Саса":

    Всеки нормален човек трябва да знае, че като гласуваш за ПП, ДБ, всъщност избираш Пеевски, като гласуваш за ГЕРБ, получаваш Пеевски! Сега уж се плюят, за да хвърлят прах в очите на хората, а след изборите, пак ще се гушнат в сглобка, евроатлантическа..... Народеееее!?!?!?
  • 7 Българка

    15 11 Отговор

    До коментар #3 от "Саса":

    Ако ПП-ДБ= ГЕРБ=ДПС, то сега нямаше да сме в предизборна ситуация, а щяхме да имаме продължение на сглобката. И аз не одобрявам, че ПП-ДБ влязоха в партньорство с тази ОПГ, но това явно е била единствената възможност да се напрвят малки крачки в правилна посока за реформо. Няма по-наивно очакване, че Пеевски-Борисов и КО сами ще се саморазследват, самообвинят, самоарестуват и самоосъдят. Винаго, когато се е стигало РЕАЛНО ПРОЧИСТВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ МУТРИ ,ДЖУДЖЕТА И НОТАРИУСИ, когато се е стигало до реално изпълняване на справеливи реформи ГЕРБ-ДПС са събаряли правителствата с помощта на парламентарните си патерици
  • 8 ХХХХ

    4 1 Отговор
    В държавните им казват за кого, в частните също, на пенционери гласуват за внуци правнуци работещи, ром не надоха нас пари и не гласувахне, да приготвят 300 лева, а някои ще се объркат, вер пара и бегай
  • 9 Главанаков

    10 3 Отговор
    Отговорен... Смех от към халите. И това го казва човек уж врял и кипял в политиката.... А аз имах по добро мнение за теб. НИНОВА Е ПРАВА. ДОБРЕ НАПРАВИ, ЧЕ ГИ ИЗГОНИ
  • 10 Петя

    9 13 Отговор
    Кой ни натресе Киро и Кокоро, в нарушение на Конституцията??? Кой твърдеше, че :" ако има още такива умни и интелигентни мъже, като кокоро и киро, България ще се оправи"???? Това беше радев, който този "говорител" възхвалява.... На радев, трябва да носи наказателна отговорност, заедно с киро, кокоро, гноми бойкикев, за кражбите на милиарди, за лъжите, за инфлацията и за разделението на българите... Стига лъжи!
  • 11 Баце

    19 4 Отговор
    Всички са навързани като свински черва.
    Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката
    република през 1990 г. Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана
    престъпна група за кражби на автомобили! Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от
    шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата
    банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас.
    В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява
    заръката на Луканов. Но процес срещу Борисов и останалите автоджамбази няма. На никой от тях не е
    образувано съдебно дело.
    След като става Главен секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република,
    където натиска и успява да издейства досието му да бъде заличено. И успява да издейства
    унищожаването на данните за престъпното му минало от архива на чешкото МВР.
    Но сега се оказа, че записките от затвора в Панкрац, където е лежал, са останали. Миналата седмица
    архивът на втория най-голям пандиз в Чехия беше разсекретен и информацията за хиляди
    източноевропейски бандити, сред които и любимият на мнозина българи банкянски премиер, изтече като
    поток
  • 12 Тома

    8 2 Отговор
    И това го правят за народа или да си пълнят чекмеджетата.Използват че българския народ е от 80% д......
  • 13 Варта

    9 4 Отговор
    Правителството на акад.Денков приключи,защото се намеси Пеевски и развали отношенията на Герб-СДС и ПП-ДБ.Той не желае да има справедлив Съд и реформи в Съдебн.система,понеже ще излязат на светло корупционните му схеми и се страхува за гърба си.Затова пази гл.Прокурор Сарафов.
  • 14 Майора

    13 2 Отговор
    Абе Кутев , а управлението на БСП/БКП/ да не би да беше добро след като фалира банките , изнесе парите на хората и при последното управление в безпринципната коалиция отвори дупка в бюджета на НОИ от 10 млд лв! И защо критикуваш служебния кабинет , промените за него са от коалицията на подменкаджиите!А вашия служебен кабинет направи неизгодния договор с Боташ с вашата съпартийка Златева! Така че повече няма нужда от коментари , всички сте в един кюп!
  • 15 Лили

    8 4 Отговор
    Предстоят избори за редовно Правителство и за европейски депутати.Мръсната кампания срещу ПП-ДБ се вихри с пълна сила. Излизат фалшиви компромати,които имат за цел,да откажат привържениците на Реформаторския блок да не гласуват отново за тях.Хора не вярвайте,че ПП-ДБ отново ще бъдат заедно с ГЕРБ,СДС И ДПС.Те им ядоха попарата и след изборите ще бъдат опозиция.

    Коментиран от #22

  • 16 звучи зле

    2 8 Отговор
    Като пирати на пасажер си делкат плячката?
    Или да приемем че Кутев оросто хейти?

    Сглобката има не повече от месец за да обясни какви ги е вършила и защо се разпадна. Избирателите могат да играят сечено когато им писне - справка ИТН първа сила.....
  • 17 отговор

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Само ПДРГ":

    Сигурно заради мотористите
  • 18 мдаа

    3 1 Отговор
    вЕрваме ви 😏
  • 19 От чужбина

    2 5 Отговор
    Явно се продължава с порочната практика " Да си разделим властта". Никой не мисли за подобряване живота на населението. Мислят само и единствено какво и колко можем да завладеем и да държим? Колко можем да откраднем? Именно в това отделните партии работят в силна конкуренция, конкуренция между крадци, измамници и лъжци. Практически няма за кого да се гласува. Разчистването трябва да започне от някъде. И най-добре от ПП и ДПС. Едните са явно инсталирани от чуждо посолство. Другите винаги управляват задкулисно без да са избирани. ПП сега разиграват картата "Против ДПС" защото така ще спечелят няколко точки. НЕ знам ЗАЩО бат ви Бойко не отреже ДПС? Той губи точки от това сътрудничество, както и от струдничеството с ПП.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Серсемин

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Лили":

    Защо изобщо бяха в сглобка с ГЕРБ? Да бяха казали твърдо НЕ и да бяха оставили ГЕРБ да си назначи правителство и да се оправят по време на сравнително висока инфлация. Тази сглобка беше явната лакомия на ПП за власт и пари. Губят тотално.
  • 23 Бегай!

    4 1 Отговор
    Мръсен долен комунист!

    Коментиран от #24

  • 24 Стършел

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Бегай!":

    Мръсен, долен и меркантилен тип с огромна уста лъжлива, ала румен шадраванов!
  • 25 Това

    1 0 Отговор
    Мекотели и той се мисли за много важно и прави пиар на гълъбарника и рашиста,който ни набута с един13 годишен пагубен договор за България с Боташ Много хубаво,че няма общо със служебния кабинет.Но най-хубавото ще е изобщо да се премахне служебния кабинет.Тя практиката това ви показа сега,мазньо.
  • 26 Този

    2 0 Отговор
    Президентски и кремълски глист защо се намесва в предизборната кампания и хвали служебния гълъбарник,който уволни хора 17000 човека по министерства.Тихият преврат на Рашиста На втория ден 25 областни управители.Ало,ти за малоумни ли ни вземаш ние имаме памет за вашите престъпления,за тия на произвели те се от вас гербери.Никой не е забравен и нищо не е забравено.Нито Барцелонагейт,нито кюлчетата,нито чекмеджетата с евро и бутилките до спалнята на Тиквата от уиски които струват колкото пенсията ми.Всичко се връща.Даже след тези избори някои мутри яко ще повръщат .
  • 27 Дано

    1 0 Отговор
    Падне Банкянската Тиква след изборите.Оная нощ в НС се клатеше като брулена,но се задържа.Излезте всички да гласуваме и този път шут в дебелия г....на Тиквата,която толкова години се гаври с народа си.Кога,ако не сега?
  • 28 Гражданин

    0 0 Отговор
    Идеята е на тези избори да има достатъчно гласове за да изключат ДПС при гласуване с две трети. Да няма никакъв пръст ДПС в приемането на всички закони и назначения. Пеевски се бори арогантно с това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол