Last news in Fakti

9 Април, 2024 10:18 1 379 21

Николай Радулов: Репутацията на МВР и службите е на нулата

  • николай радулов-
  • мвр-
  • избори-
  • служби

Системата за сигурност е много болна и от години иска реформи

Николай Радулов: Репутацията на МВР и службите е на нулата - 1
Снимка: БГНЕС

От няколко години репутацията на МВР и службите може да издържи всичко, защото е на нула и няма накъде да се срути.

Това мнение изрази пред БНР Николай Радулов, експерт по национална сигурност, бивш главен секретар на МВР и бивш народен представител.

Николай Радулов вижда съвпадение на две линии – борбата за контрабандните канали между Таки и Паскал и "няма как при борба за канали, които дават десетки милиони месечно в частни ръце, при избори, които винаги се нуждаят от още пари, това да не се отрази в политическото пространство". За Радулов това е "съвпадение, което се дължи на общата криминогенна обстановка в страната".

"Всичко почна от разстрела на Алексей Петров. Сглобката е негова. Някои от лицата, които участват в цялата тази галимация, като министъра, са препоръчани от него."

Системата за сигурност е много болна и от години иска реформи, категоричен е Радулов.

Бившият главен секретар на МВР прогнозира, че нещата в МВР ще се развият по Станиславски – в първото действие на пиесата има пушка и до края тя ще гръмне.

"Има достатъчно основания главният секретар да влезе в едно процесуално дело. Той ще повлече след себе си и премиера Денков, който като човек, който го е убедил да твърди, че насила е закаран да дава показания, също подлежи на разследване."

Мнението, че избори се печелят през МВР, не се налага сега, а от 30 години. Това е отчасти вярно. МВР има донякъде влияние по време на изборите. Когато брокерите на гласове са предупредени, те се скриват и изборният процес е малко по-приличен. Има значение МВР, но не е толкова дефинитивно, колкото се налага в обществото, коментира Радулов.

По думите му, виждаме главен секретар със зависимости - "този главен секретар го виждаме на снимките с престъпници". Той усеща, че няма как да остане на поста си и е излязъл в болнични, допълни експертът по казуса с Живко Коцев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    10 1 Отговор
    Ами нали се запъват за Калин-ката Стоянов.. Как да се вдигне тази репутация? Той направи от МВР едно ОПГ. И вие слафчовите щяхте да направите същата каша. Положението е зле!
  • 2 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    Закриват се шапкарите и тва е!
  • 3 те по цял ден са заети да

    4 1 Отговор
    слушат критики и щуротии на стари експерти , лападжии милионери - алексей , къро , други митничари , пурата , цар киро . хахахаха гледат да се уредят . хахахаха мафия и организирана престъпност има само в македония , сръбска и грътска . хахахаха
  • 4 Орел

    7 0 Отговор
    Каквито са кадрите, такива са и службите!
  • 5 Ха ха ха ха ха ха

    6 0 Отговор
    НЕ Е ВЯРНО......тя е ДАЛЕЧ П О Д нулата !
  • 6 Полит.коректен расист

    7 0 Отговор
    Бг.полицай = може да те застреля като в холивудски екшън филм в 12:00 на обяд и след това не просто да му се размине,но ще го изкарат жертва с пост-травматичен стрес
  • 7 Наивник на средна възраст

    5 0 Отговор
    Варианта Грузия е все по-належащ..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бай Иван

    7 0 Отговор
    Каквито и "риформи" да правите в МВР, докато не се спре порочната практика на високите постове да се избират лица свързани с политици и пре.ст.ъ.пници резултата периодично ще е същият . Нови и нови скандали. Та не беше ли същото преди 15 години с аферата Иван "Рилски" и пещерняците. Подаръци пушки , лаптопи ,зависимости с хората от прест.ъп..ни канали в контрабандата .Пак часовници на началници на отдели свързани с борбата с контрабандата. Сега на някои възлови места в дирекциии чакат и тропкат с краченца следващите зависими които са подготвени и от политици и от прест.ъ.пници . Както каза Атанасов, "Аз Ж.Коцев го познавам от 4 РПУ" .А защо? защото е имал някакъв проблем и Коцев като началник на РПУ-то му го е решил /макар да не му е работа/.Така се създават връзки. После Цветанов, като негово лично протеже прати Ж.Коцев и И.Янакиев като софийска бригада в В.Търново и ос.р..аха, де що можаха там. Има достатъчно публикации. Даже имаше някакви сигнали за къща, където двамата си водели прост.тут.ки. Навряха Коцев в миша дупка за няколко години като редови полицай и пак неизвестно как започна нова шеметна кариера, та до гл. секретар. Е сега разбрахме всички как и откъде е дошла. И Радулка прав беше че "В МВР не остана естествен интелект, а търсите да вкарате изкуствен"
  • 11 Борис

    4 0 Отговор
    това и внукът ми го знае, без да е "експерт"! С трябва и ще работа не се върши!
  • 12 Мнение

    7 2 Отговор
    Дааа, ама мутро-мафиотите Боко и Шиши не искат реформи, искат да остане влиянието им в тази и не сомо тази държавна институция!
  • 13 Каква 0 бре??

    6 0 Отговор
    Тия са вече на дъното на оная най–дълбоката падина Марианската!
  • 14 ?!!!

    2 3 Отговор
    Пп, всички са назначавани от вашият рашков, богомил бонев и др. Това са хората на Живков, от най явлени комунисти. В провинци някои на гербдпс мразят хора преди 1944, антикомунистите. И кики, баща му нима не е бил с Тях, ДС. Гласувайте си вашите с вашите приятели. Не можете да промените хората. Те си знаят, добре си бяхме с живков и не искаме да работят на запад, връщайки след месеци в Бг. Поне да не правят злини на невинните. Има хора, за някои не са номер едно парите на първо място, а семейството, деца. Знаем ви с милионите, децата им учеха с нашите. Нито умни, нито са красиви, но пробивни, двуличници и учителките могат да го потвърдят, а имаме писмени доказателства, кой, кой е при завършване на средно преди 22 години и няма да се учудя, ако някой ден го предпочете мафията за Президент. По живково... Се събираха и т н, като иска комуниста да ви удари, той знае, как
  • 15 ХаХаХихи

    2 0 Отговор
    Да, но като им пише човвк и си мислят, че пишем да ни дадат работа. Не, не искаме работа, на вълкът му е дебел врата, защото сам е решил да се оправя в живота, вашите деца внуци са свукнали да получават всипко на готово до днес, което за мен не е Ок. Нищо няма се се оправи. Оправяйте се. Бъдете добри и не отмъщавайте на хора, с различно от вашето мнение. Все пак живях над 40 между вас и ви зная кътните зъби. С голямо его, без покритие някои, и майките на момичетата го потвърждават, а и младите един за друг полицаи, загледайте се в физиономиите на двамата, особено дамата, вида й, изображение на лице, лицето говори много, и нашето по зле явно е, но не сме в системата. Прилича ми на един живковист полицай зло, баща му бе по добряк. Деца внуци на ченгета и с къщи земи навън. Ако отрежете клоните на дървото ще паднат и ще изгният
  • 16 нерегистриран

    3 0 Отговор
    Изкарайте списъците на всички новоназначени, стари и млади от системата, декларации за имотните им състояния, ще се уверите, деца, внуци на държавна служба, със заплати, колко имоти имат, но те са умни, може и на някой клошар, сестра, брат, а не на тяхно име. Сън не ги хваща, сън. Не, не им завиждам, интересно ми бе, как за 35 г без да е юрист, завършили елитни университети в София, или лекари, учители, днес са заможни граждани от селцата. Що да носят чанти, като има овце балами. Така ще върви, докато свят светува по Балканите. Манталитет, бате. Ако всеки отдолу е честен, но , тяхните не са за мен. Лична гражданска позиция.
  • 17 Анонимен

    1 3 Отговор
    Кики, простено ви е на вас младите. Особено тия, които напуснаха дома си след 19 годишна възраст. Дори и родата си не познават. Един от тях си Кирил Петков
  • 18 Наблюдаващ отблизо

    3 1 Отговор
    И пеевски е един от тях, от незнаещите млади хора за мен.
  • 19 9973

    4 0 Отговор
    Защо изкарвате стари комунисти? Големият специалист върна кварталните милиционери като по времето на Тато. Нищо друго не е направил Радулов. Който си е бил кокошкар цял живот, ще си остане пак кокошкар. В държавата се крадат милиони и милиарди, а Радулов се занимава с квартални кримки за смешни неща.
  • 20 дядото

    2 0 Отговор
    не е достатъчно хора с твоя капацитет да поставят само диагнозата,без да смеят да посочат причините и интересите за това.
  • 21 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 1 Отговор
    НА ДР НИКИ РАДУЛОВ ............, ЕДНА ДУМА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЯРВА , ZAЩОТО .............. ТОЙ Е СТАРО КОМУНИСТИЧЕСКО ЧЕНГЕ ............... ФАКТ ! ............... ВЪЛК КОZИНАТА СИ МЕНИ , НО НРАВА НИКОГА ! .............. ТАКА.И С КОМУНОПИТЕК РАДУЛОВ .......... ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове