Last news in Fakti

11 Април, 2024 11:34 1 266 26

Заради договора с "Боташ": БСП поиска освобождаване на ръководството на "Булгаргаз"

  • боташ-
  • булгаргаз-
  • бсп

Докладът за "Боташ" е готов, сега всички са убедени, че това е един срамен и заробващ договор за България, каза в парламента Борислав Гуцанов

Заради договора с "Боташ": БСП поиска освобождаване на ръководството на "Булгаргаз" - 1

От БСП ще поискат да бъдат освободени директорите на "Булгаргаз" заради договора с "Боташ". Всички плащаме 486 хил. евро без никакъв смисъл. Това стана ясно от думите на депутата от БСП Борислав Гуцанов в парламента, съобщи "Фокус".

"От БСП ще предложим в зала да бъдат освободени сегашните директори на "Булгаргаз", които и преди са били същите, защото как така година и половина по-късно те продължават да изпълняват тези функции и как те ще предоговарят договора, когато са подписали този странен договор?", каза депутатът от БСП.

"Радваме се, че всички се убедиха, че от БСП сме били прави, като повдигнахме въпроса. Наистина се надяваме да бъде предоговорен този договор с по-добри условия за страната ни. Всичките истории покрай доставките на газ за България през последните години будят много въпросителни. Ние имаме в момента газ за 3 милиарда 850 млн. кубика, а ние ползваме около 2,6 - 2,8, т.е. 1 милиард и 200 остават отгоре, но всички договори са направени така, че дали взимаш, или не взимаш - плащат таксата "услуга". Тази такса за пренос на "Боташ" е 9.19 долара, докато с Гърция е 5.4 евро - как ви се струва? 2 пъти има разлика за едно и също нещо, което се прави. Защо тези хора още не са подведени под отговорност?", категоричен бе Гуцанов.

"Докладът за "Боташ" е готов, сега всички са убедени, че това е един срамен и заробващ договор за България. В момента 486 хил. евро плащаме всички ние, независимо дали ползваме, или не ползваме тази газ, която идва чрез "Боташ". Едно пълно безобразие, което се е случило по време на служебния кабинет. И продължаващо и в момента", уточни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 3 Отговор
    Пълзящата национализация усещате ли я вече.

    Коментиран от #2

  • 2 Отчет на БУЛГАРТРАНСГАЗ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    От пускането в експлоатация на продължението на газопровода "Турски поток" през българска територия приходите от резервирани капацитети и пренесени количества природен газ между границите на България с Турция и Сърбия са 1.308 млрд. лв. Сумата е от въвеждането в експлоатация на трасето между точките Странджа2-Малкочлар (на границата с Турция) и Киреево-Зайчар (Сърбия) на 1 януари 2022 г. до 26 март 2024 г., сочат данни на държавния газов оператор "Булгартрансгаз", предоставени на Mediapool.

    За същото време газовият оператор посочва, че оперативните му разходи за издръжка на трасето, състоящо се и от две компресорни станции и една газоизмервателна, са били 44 млн. лв. Парите са дадени за материали, охрана, ел. енергия, персонал, социални разходи, застраховки и местни данъци и такси.

    БЕЗ КОМЕНТАР

    Коментиран от #16

  • 3 Българин

    12 1 Отговор
    А как тъй стана, че никой не поиска, когато се строи Турски поток, да се направи отклонение към България? И да вземаме 6 или 7% от траспортираното като такса? Докато не се отговори на няколко подобни въпроса, ще ставаме все по-бедни и глупави.

    Коментиран от #7

  • 4 Търновец

    7 2 Отговор
    Още преди 45 години България трябваше да пусне тръби за нефт и газ към стара Персия и тръбите да не минават през Турция а по дъното на Черно море и след България да отиват към Австрия и Германия - пропуснати ползи за милиарди.
  • 5 Другари....

    7 1 Отговор
    Колко такива неустойки сме платили, че нещо не се разбра.....
  • 6 хахахаха браво на бсп

    3 0 Отговор
    енергетиката е пълна дупка . няма инвеститори . правят се и грешки . нормално е . който дойде на власт си слага директорите . лукоил бяха 20 директора . после си вдигат заплатите и вземат и бонуси . сега имало грешка . ами какво от това . да ни плащат те . на крайния потребител ще вдигне кевр цената . като неможе да се оправи сектора , значи неможе . и в другите страни има и въглищари и заробващи строежи на централи . сега времето е топличко а цените са изкуствено напомпани .
  • 7 Я пъ тоя

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Нали турски поток минава през България бе....транзитираме газ за Европа и лапаме комисионни.....виж пост 3
  • 8 БЪЛГАРИН🇧🇬

    4 6 Отговор
    Ганьо с отказа от Южен поток, и сега ЯДЕ ДЪРВОТО.
    А иначе бил Южен ПАТОК.
    Плащай Ганьо, нали си тарикат.

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Другари от бсп

    5 1 Отговор
    Колко такива неустойки сме платили до сега.....
  • 10 Хахо-хихи

    7 3 Отговор
    Радев е Бузлуджански Чорап оплетен от агент Гоце-Шефа на Тиквата
  • 11 Я път тоя

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    Южен поток...зависими от Путин. Сега при тия санкции ша си гледаме празните тръби и ша цъкаме....нали другаре.

    Коментиран от #14

  • 12 Честито другаре

    2 4 Отговор
    От пускането в експлоатация на продължението на газопровода "Турски поток" през българска територия приходите от резервирани капацитети и пренесени количества природен газ между границите на България с Турция и Сърбия са 1.308 млрд. лв. Сумата е от въвеждането в експлоатация на трасето между точките Странджа2-Малкочлар (на границата с Турция) и Киреево-Зайчар (Сърбия) на 1 януари 2022 г. до 26 март 2024 г., сочат данни на държавния газов оператор "Булгартрансгаз", предоставени на Mediapool.

    За същото време газовият оператор посочва, че оперативните му разходи за издръжка на трасето, състоящо се и от две компресорни станции и една газоизмервателна, са били 44 млн. лв. Парите са дадени за материали, охрана, ел. енергия, персонал, социални разходи, застраховки и местни данъци и такси...

    Дали турски поток е на загуба ????
  • 13 ГАНЬО

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    Путин ми предложи Южен поток, но Аз тариката Ганьо го отказах, защото съм лоялен член на НАТО и ЕС. Сега Турция лапа, а аз Ганьо, зяпам.

    Коментиран от #23, #24

  • 14 БЪЛГАРИН🇧🇬

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Я път тоя":

    ДРУГАРЕ, като има санкции, ЗАЩО РУСКАТА ГАЗ ПРЕМИНАВА ПРЕЗ КОЧИНАТА НИ, БЕ ДРУГАРЕ?!

    Коментиран от #22

  • 15 ГЕРБ=ДПС=БСП

    8 1 Отговор
    И какво се оказа ШАРЛАТАНИТЕ са в "Булгаргаз", служебните правителства и президентството.

    Най-големия ШАРЛАТАНИН нарича другите шарлатани.
  • 16 Хахо-хихи

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Отчет на БУЛГАРТРАНСГАЗ":

    1.308 млрд. лв. са 700 000 000 евро от които 350 000 000 се връщат обратно по сделката с Боташ, Проблема е че нямаме нужния обем за съхранение на газ и е подписан ненужен договор.

    Коментиран от #21

  • 17 Банда съветски иZмekяpи !

    5 4 Отговор
    Сегашния Министър на енергетиката, Владимир Малинов, е главното действащо лице, няма ли да му искате оставката. Освен това Боташ е втори етап на Турско-руски поток (БСП е гласувала по заповед от Кремъл, за да може Борисов да изпълни волята на Путин да построи Турски поток за сметка на българите, за да заобиколи Украйна и започне войната.. )

    Главчев - член на "Русофили", постоянен гост на сборището на Копринка.
    Външно министерство - откровен путинофил, московски възпитаник, брат на ДС офицер
    Вътрешни работи - силно зависим от руско-българската мафия милиционер
    Министър на енергетиката, Владимир Малинов - служител на Газпром, ощетил държавата с над 7 МИЛИАРДА в полза на Путин
    ....
    ....
    Последните разкрития от "Пътната карта" по Турски поток доказват тезата, че България (беш)е под пълния контрол на Кремъл.
    Русия тотално подчини/ла/ държавата - за да може извън всякаква институционалност да построи Турски поток, да заобиколи Украйна и след това да я нападне.
    Излезнаха и документи за "Пътната карта" по договора сключен с турската Боташ, които доказват националното предателството на Румен Радев и сегашния министър на енергетиката Владимир Малинов в полза на Путин.
    Поне от 2013 г. се изпълнява този план от Борисов, БСП, менте-патрЕоти, ДПС . Дори прекомерното заселване на руски граждани по черноморието ни е следвало план за по късното ни завладяване.

    Коментиран от #26

  • 18 шефа

    4 1 Отговор
    Как освобождаване бе комунисти долни ,некадърни и крадливи,тия са за разст......
  • 19 23999

    1 0 Отговор
    Затова пък не купуваме руски
    газ, защото сме независима държава
    с европейски ценности.
  • 20 Рейгън

    0 2 Отговор
    я, един път и комунделите да имат по нормална позиция
  • 21 Не се разбра

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хахо-хихи":

    Колко досега сме върнали на Боташ.....НУЛА ЕВРО....
  • 22 Стига бе

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    Кой пуска газ за ЕС през БЪЛГАРИЯ, .БЕЗ ДА МУ Я ПЛАЩАТ.....
  • 23 При тия санкции

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ГАНЬО":

    Кво ли ша тече днес по Южен поток......водка и сельодка
  • 24 Южен поток

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ГАНЬО":

    Ни прави пълно зависими от Путин....при тия санкции щяхме да си гледаме празните тръби....и да цъкаме
  • 25 Ами да спрем турския поток

    0 0 Отговор
    На това сме царе......

    От пускането в експлоатация на продължението на газопровода "Турски поток" през българска територия приходите от резервирани капацитети и пренесени количества природен газ между границите на България с Турция и Сърбия са 1.308 млрд. лв. Сумата е от въвеждането в експлоатация на трасето между точките Странджа2-Малкочлар (на границата с Турция) и Киреево-Зайчар (Сърбия) на 1 януари 2022 г. до 26 март 2024 г., сочат данни на държавния газов оператор "Булгартрансгаз", предоставени на Mediapool.

    За същото време газовият оператор посочва, че оперативните му разходи за издръжка на трасето, състоящо се и от две компресорни станции и една газоизмервателна, са били 44 млн. лв. Парите са дадени за материали, охрана, ел. енергия, персонал, социални разходи, застраховки и местни данъци и такси.
  • 26 БЪРКАШ

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Банда съветски иZмekяpи !":

    На територията на ЕС....демек България, собственик е нашата държава. Тръбата е изградена с наши пари. Путин не пее тук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове