Last news in Fakti

11 Април, 2024 18:11 1 359 83

Шулева за Велкиднеските добавки: Фриволна употреба на пенсионната система за политически цели

  • лидия шулева-
  • великденски добавки-
  • пенсионери

Всеки започва да наддава и да се прави на "загрижен" за бедните хора, допълни бившият вицепремиер

Шулева за Велкиднеските добавки: Фриволна употреба на пенсионната система за политически цели - 1

Случващото се в пенсионната система е фриволна употреба за политически цели. Добавката беше 75 лева, после 100, няма да се учудя да стане и 150. Всеки започва да наддава и да се прави на "загрижен" за бедните хора. Това заяви бившият вицепремиер Лидия Шулева в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

„Тръгва се към диспропорции в пенсионната система и дефицитите в нея. Добавките за пенсионери са елемент от социалната система. Хората с ниски доходи трябва да бъдат подпомагани, особено когато предстоят празници. За тази цел обаче да се използват социалната политики, а не да се дават пари по волунтаристичен начин”, смята тя.

Тя се усъмни, че голяма част от хората с минимални пенсии всъщност получават по две. А така се се създава неравенство. „Някои от работещите пенсионери или тези под линията на бедност изобщо нямат толкова нисък доход. Тези, които имат по-високи пенсии, но това е единственият им доход, ще бъдат лишени. Когато не се спазва подоходният критерий, се получават социални изкривявания. Прави се подоходен тест, за да се установи кои наистина принадлежат към уязвимите групи”, коментира Шулева.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 4 Отговор
    Само пред избори се сещат за хората.Трябва да има избори на всеки три месеца.

    Коментиран от #63

  • 2 хххх

    26 3 Отговор
    Буци вече ги превъзпита да блеят само по определени празници!
  • 3 Хахо-хихи

    18 7 Отговор
    Ето я и Украинката Шулева
  • 4 Мда

    13 18 Отговор
    Коалицията срещу ППДБ саботира бюджета с цел популизъм и невлизане в еврозоната. На тях не им пука за българите, а гледат да държат страната далеч от Европа и да се държат във властта, за да изпълняват целите си.
  • 5 Ачо

    23 3 Отговор
    Що не кажеш ма ти колко пенсия получаваш за нищо несвършено иа се правиш на велика.Как се издържа с 450 -500 лева пенсии
  • 6 Майора

    22 6 Отговор
    Много е лесно да се коментира от човек , който е бил министър и който може би получава добра пенсия! Не е никакъв популизъм да се дават по празниците , в някои страни даже има 13 и 14 пенсия и заплата!

    Коментиран от #8

  • 7 Права е!

    15 3 Отговор
    един инвалид с трета група инвалидност 50-70 % ТНР ще вземе добавка защото пенсията му е 444 лв. Но един инвалид със 100% ТНР и невъзможност да полага какъвто и да било труд НЕ"! защото пенсията му е 601 лв! Кой се стимулира с тези Добавки? - Мързеливите тарикати! И този спраскан председател на финансовата комисия ще ми говори глупости! Има ли той 2 грама мозък под перчема си! Дърт Пръдльо!
  • 8 Дааа

    20 3 Отговор

    До коментар #6 от "Майора":

    Великденската добавка в Гърция се дава на всички пенсионери в размер 250 евро на калпак!. Там не разделят пенсионерите на бедни и богати.

    Коментиран от #11, #15

  • 9 12340

    6 2 Отговор
    Да та употребят тебе 300 тираджии накуп!
  • 10 ГЕРБ=ДПС=БСП

    9 9 Отговор
    "Добавките за пенсионери са елемент от социалната система. Хората с ниски доходи трябва да бъдат подпомагани, особено когато предстоят празници."

    Смятам, че са правилни Великденскиге добавки, но само за най-бедните пенсионери. Но също би било добре да има Великденски социални "пакери" от по 100 лева и за други бедни, като безработни. Но не и за безработни с по няколко имота или със безработни със скъпи автомобили.
  • 11 Тогава

    5 10 Отговор

    До коментар #8 от "Дааа":

    върви там бе, кой те спира? Стига сте давали гърците за пример.

    Коментиран от #18

  • 12 гост

    22 4 Отговор
    Добавките трябва да се дават като социални помощи на инвалиди и немощни хора. А сега тези дето въобще не са работили и осигурявали, дето имат само 15 години стаж или са се осигурявали от тарикатлък на минимална заплата ще получат добавки. А тези, които са с над 40 години стаж и са правили редовни вноски - ОТ ТЯХ ЩЕ СЕ ВЗЕМЕ! Да жУвей социалната справедливост и "социалната" система !

    Коментиран от #17, #20, #28

  • 13 Хахо-хихи

    6 2 Отговор
    Аз ако бях на Баце, щях да накарам Главчо да не дава добавки и да каже че Асен е откраднал парите
  • 14 Предлагам

    23 0 Отговор
    в държавната администрация за която в бюджета са заделени 300-350 милиона лева за Великденска добавка нека същата да се даде само на част от служителите! Само на онези служители, които получават минимална заплата 933 лева. Над 933 лева никаква добавка! Тогава от Бюджета ще бъдат разходвани 100 милиона лева, останалите 200 милиона ще бъдат спестени. Да, ама не нали? Шулева дума не обелва за това! Как ги виждате примерно мисирките от БНТ и БНР без Великденска добавка? Няма как да стане. Или примерно магистратите, които традиционно вземат по няколко хиляди Великденска или Коледна добавка. Ами шефовете по Агенции и Министерства? Там масово се разпределят пачки с пари. Значи за тях може на калпак, а за пенсионерите не може. Срамно и недостойно.

    Коментиран от #23

  • 15 ГЕРБ=ДПС=БСП

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Дааа":

    Като сравнявате, сравнявайте всичко, а не само това, което ви е изгодно.В Гърция има прогресивен данък доход, има по-ниско ДДС за основни храни ...

    В Гърция, колко пъти е разликата между държавна минимална и държавна максимална пенсия? Едва ли е 7 пъти като в България. Едва ли в Гърция социалната пенсия за старост е 150 евро...

    Не може всичко да се взима едно към едно.

    Коментиран от #21

  • 16 ха ха

    13 2 Отговор
    най крадливата и бандитска пенсионна система , с вечните привилегии за "елита" и пладнешки обир за работещите , и тая се загрижила да не се охарчат политическите бандити че 5 цифрените им бонуси трябвало да с 6 цифрени

    Коментиран от #22

  • 17 бивш държавен служител ли си?

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    И кои са тези с 40 години стаж? Ти последните 33 години къде си живял?
  • 18 Няма да ходя

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Тогава":

    там, защото съм Патриот. По скоро виж как гръцките политици мислят за хората и не ги делят. Виж нашите политици с нечестното раздаване на добавката, кок забиват клин сред пенсионерите. Разделяй и владей нааи?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГЕРБ=ДПС=БСП

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    То понеже инвалидите са "работили" и понеже имат НУЛА дни трудов стаж. Затова взимат пенсии и то по-висики от хора с по над 40 годшни трудов стаж.

    Спрете с този комунизъм с този наследен от комунизма "ТРУДОВ СТАЖ". Социалните помощи не се дават да трудов стаж, дават се за да не мизерстват хора. За какви се мислите, че са ми определяте кой "засружава" да мидерства и кой не "заслужава" да мизерства. Откъде накъде инвалидите ще ми заслужават, а неинволидине не. Че то почти всички хора над 70 годишна възраст, дори и да нямат ТЕЛК в някакво отношение са инвалиди.

    За над 70 годишните трябва да го забранят ТЕЛК-а.

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "ха ха":

    И с менте корупционен миньорски трудов стаж.
  • 23 Хахо-хихи

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Предлагам":

    Виж сега. Държавните служители гласуват за ГЕРБ, а Пенсионерите за БСП. Ето затова има разлика в парите. Баце Буда плаща по добре на гласоподавателите си.
  • 24 АПЕЛ

    8 3 Отговор
    Пенсионери, на изборите гласувайте всички за Партия " Възраждане"! Те единствено бяха справедливи и предложиха ВЕЛИКДЕНСКАТА ДОБАВКА по 100 лева да се дадат на всичките 2 071 000 пенсионери. За сведение в Гърция Правителството ще раздаде по 250 евро на калпак на всичките 2 000 000 гръцки пенсинери. Виждате ли огромната разлика ,там и у нас!

    Коментиран от #40

  • 25 Нафталинка!

    12 2 Отговор
    На всички нереформирани чиновници тихомълком повишават заплатите със стотици, и със задна дата, да не говорим за бонусите, които се получават във вредни и неработещи системи, но за трохите към пенсионерите винаги се намират баш майстори скръндзи, които смучат от пръстите си доводи, за да лишат тези хора за пореден път от достойнство!
    Магарица шугава достатъчно вреда нанесе като министър, защо я канят да ръси още умнотии?

    Коментиран от #31

  • 26 Велкидец

    2 1 Отговор
    Кааакви празници имало в БГто
  • 27 Хахо-хихи

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    То ТЕЛКА трябва за всички пенсионери да се забрани.
  • 28 да де

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    какъв ти е проблема ? ти нали си внасял 40 години и получаваш висока пенсия , какво риташ срещу другите
  • 29 Пенсионер

    10 1 Отговор
    Може ли Шулева да даде определение що е то богат или беден пенсионер? Това са глупости. НОИ е издал пенсионно решение на всеки пенсионер според приносът му към пенсионната система. Всички са пенсионери и опитите на един или друг политик да забива клин сред пенсионерите е зловредно. Нека назове госпожата до каква сума си беден пенсионер и от каква сума нагоре си богат пенсионер. Депутатите да го приемат със Закон и да се приключва.

    Коментиран от #45

  • 30 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 11 Отговор

    До коментар #21 от "Дааа":

    Напротив, против съм над 65-70 годишните да имат ТЕЛК и да ми взимат по 2-3 пенсии пенсии всеки месец. Напротив смятам, че пенсия трябва да е само за старост, а не за трудов стаж, за милиционер, миньор, пилот, прокурор ... Допустимо е, тези които са роботили работили 45-50 години да получанат малко по високи пенсии. Но не е допустимо годините трудов стаж на милиционери, фатмаци, миньори ... да ке умножават.

    Примерно минимална пенсия 1000 лева, максимална пенсия 1800 лева месечно. И без никакви телк добавки и ... Тай-мното примерно + 250 лева за самотно живеещи вдовици/вдовици.

    Коментиран от #43

  • 31 Цицерон

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "Нафталинка!":

    Така е Нафталинке! Циркове. Великденски възнагражденя за пенсионерите няма, но за държавната администрация се оказа, че пари има! Прието е Постановление на МС в което кабинетът в оставка без реформа вдигна заплатите на държавната администрация. Със 200 лева на най ниските нива и със 300 лева от началник отдел и нагоре във всичките 304 администрации. За целта са заделени за разпределение от бюджета 270 милиона лева. Вдигат се рязко и минималните възнаграждения за всички нива в администрацията. За шестте най-ниски нива от 933 то става 1400 лв. - тук попадат стажанти, сътрудници и изпълнители без опит. Минималната заплата за най-високото експертно ниво - съветник в дирекция "Правна" на МС, от 933 лв. става на 2100 лв. Най-ниското минимално възнаграждение за главен секретар на министерство става 2500 лв. При най-ниските изпълнителски нива се вдигат и максималните заплати. Пенсиионерите , кучета ги яли.

    Коментиран от #35, #36

  • 32 Шрек

    9 1 Отговор
    Тия са по крадливи и от Ало измамниците .
  • 33 пенсия

    11 0 Отговор
    Какви добавки няма да останат за заплати на тия 240 хрантутници-народни които си вдигат редовно заплатите и се угояват щом влязат в парламента

    Коментиран от #41

  • 34 Пак ще попитам

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Пак ще го напиша":

    Копейката върна ли субсидията?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Консул

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "Цицерон":

    Цицерон смятай? 270 милиона лева вдигнати заплати на нереформираната държавната адмирации. Плюс още 350 милиона лева за Великденска добавка, прави общо 620 милона лева. Над ПОЛОВИН милиард лева заделени от бюджета само за вдигане на заплатата и Великденска добавка на държавната администрация. Това в древният Рим, няма как да стане.

    Коментиран от #38

  • 37 Виновен

    0 0 Отговор
    .
    .защото знаеш..
    .или...защото не знаеш.

    Незнаен.. НЕЗНАЕН
    ..ЕЖ
  • 38 Поправка

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Консул":

    държавната администрация
  • 39 За съжаление

    14 0 Отговор
    От великденските добавки ще намажат основно избирателите на ДПС от тютюневите региони . Те нямат нормални осигуровки и голяма част от тях получават пенсия за възраст. А другите боб да ядат.Браво, Шиши!

    Коментиран от #42, #55

  • 40 Хохохо

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "АПЕЛ":

    А после по 100 рубли ли ще са бонусите?
  • 41 Хмм

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "пенсия":

    240-те депутати към заплатите, също ще получат Великденска добавка.
  • 42 Предложението

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "За съжаление":

    как и на кого да се раздаде Великденската добавка е на Йордан Цонев от ДПС.

    Коментиран от #44

  • 43 Ми да си станал от тия,

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    на които завиждаш. Лесно ти е да се прибереш вкъщи след 8 часа работно време, в което половината да шляеш насам натам, да седнеш с ракийката и да не мислиш за работа.

    Коментиран от #48

  • 44 Маке

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "Предложението":

    Точно. А Ментата си отваря устата само ако Делян му даде разрешение.
  • 45 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "Пенсионер":

    Проумейте го най-после, пенсионер и беден не са едно и също. Има и богати пенсионери.

    Човек с чист общ доход под 1500 лева месечно е беден, независиво дали е пенсионер или работещ. Освен някои от пенсионерите, бедни са и работещите на минимална заплата.

    Пенсионер, работещ ... с чист доход над 2700 лева месечно е богат. Има бг пенсионери с такива доходи. Например: Цецка Цачева държавната и пенсия е 5000 лева и въоцще не е бедна пенсионерка. И самата Лидия Шулева, макар и пенсионерка, не е бедна.

    Това, че си пенсионер, не те прави беден. Имам една пенсионера съседка с 3 апартамента, която взима 2 наема месечно... въобще не е бедна. Нито пък това, че някой работи за минимална заплата , означава, че като работи, не е беден и няма нужда от социални добавки.

    Коментиран от #49

  • 46 112

    9 0 Отговор
    Депутатите като искат да раздават пари Предизборно или от социалното подпомагане или от личните си заплати а не да крадат парите на хората които са плащали осогуровки винаги и на края нищо не получават заради крадци
  • 47 Мърия Атанъсова

    1 1 Отговор
    Ох колко съм неграмотна
  • 48 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "Ми да си станал от тия,":

    Точно на ТЕЛК пенсионерите им е лесно да взимат по 3 пенсии всеки месец и да се шляят насам натам по зял ден
  • 49 112

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Имам съседка пенсионерка с ТЕЛК, пенсия 524 лева. Дава 3 апартамента под наем и получава тлъста рента от 50 декара земя Хасковско. Тя бедна пенсионерка ли е?
  • 50 Тоя път е права

    3 2 Отговор
    Тя ми е една от постоянните алергени, но този път не мога да й възразя с каквито и да е аргументи. За бедните има социални служби и да ги подпомагат след обстойна проверка. Но да раздават пари от НОИ е нарушение на закона. Внасялите повече осигуровки плащат на тия с ниските. Разберете, мошеници, НОИ НЕ е СОЦИАЛНА служба. Добавки според осигурителния принос, другото е купуване е продаване на гласове.

    Коментиран от #54, #56

  • 51 Защо на пенсионерите не дават

    7 1 Отговор
    Ваучери за храна и държавата да дава субсидии на производителите на хранителни после имало ало измами и буркан банк

    Коментиран от #59

  • 52 ССмокар

    0 4 Отговор
    Как е например в гадните авглосакси. Работиш,внасяш за пенсия,спираш по пенсия,разпределяш си ТВОИТЕ вноски за пенсия на 240 вноски примерно и това е. Мине времето,изхарчиш си Твоите пари,обявяваш се зе беден и държавата те приема в социалните си обятията. ТАМ-цял живот не внасят,държавата не те оставя да умреш от глад, накрая си със същата сума като МЕН след изчерпване на моята сума за пенсия /моята,личната ми сметка/. Е......и там,и тук ни цакат красавците ченчеджийски политици. Неприятно е да го напиша,но от 12 и век мина много време,а при нас само 145 години.
  • 53 САТЪРА НА ХАНА

    5 0 Отговор
    СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА
    .....
    КАТО СЕ НАЯДАТ ВЪШКИТЕ И ИЗЛИЗАТ НА ЧЕЛОТО
    ДА СЕ ПЕКАТ НА СЛЪНЦЕ :))
  • 54 800 дни

    9 0 Отговор

    До коментар #50 от "Тоя път е права":

    НДСВ отдавна не съществува, заради "изпълнените" си обещания.
  • 55 ГЕРБ=ДПС=БСП

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "За съжаление":

    Няма значение дали са на ДПС тютюнджиите или на БСП червените бабички. Щом са родени, живяли, работили... в България дэржавата трябва да се погрижи за тях. Важното е какъв им е общия месечен доход, а не каква им е пенсията. На тези, които пенсиите са им ниско, но имат и други доходи.
    Например взимат наеми, заплати ... не трябва да им се дават Великденски добавки.

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Фактъ

    9 1 Отговор
    Боко Тиквата и Шиши си купуват пенсионерите . От юли увеличението ще си го препишат също на тях . Но ще хвърчат павета по главите им скоро !

    Коментиран от #60

  • 58 112

    7 1 Отговор

    До коментар #55 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    И теб ще попитам? Имам съседка пенсионерка с ТЕЛК, пенсия 524 лева. Дава 3 апартамента под наем и получава тлъста рента от 50 декара земя Хасковско. Тя бедна пенсионерка ли е?

    Коментиран от #61

  • 59 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "Защо на пенсионерите не дават":

    Ваучерите за храна трябва да ги забранят. Вместо тях трябва да има необрагаем минимум. Най-добре необрагаеми 1000 лева весечно.

    Коментиран от #62

  • 60 Анонимен

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "Фактъ":

    Купуват част от пенсионерите, около 500 000 пенсии. Ези със пенсии до 526 лева. Останалите 1 500 000 пенсионери с пенсии над 526 лева, се хващат за палците. За тях няма добавка.

    Коментиран от #67

  • 61 ГЕРБ=ДПС=БСП

    4 2 Отговор

    До коментар #58 от "112":

    Нали същото съм написал.

    Важен е общия доход, а не само пенсията. Щом освен 524 лева пенсия взима 1000 лева наеми всеки месец... , не трябва да и се дават Великденски добавки.

    Коментиран от #64, #65

  • 62 112

    7 0 Отговор

    До коментар #59 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Попитах те за бедната ТЕЛКажийка с рентата и многото апартаменти отдадени под наем!. Не ми отговори манипулаторе.

    Коментиран от #72

  • 63 Град Козлодуй

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Политиците ни са лицемери
  • 64 Ааааа

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    сети се.. Че кажи го на Бойко Борисов бе? Твой човек е. .

    Коментиран от #70

  • 65 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Не трябва да и се дадат пари , така е, но това никой не го проверява и ТЕЛКА-жийката ще получи 75 лева добавчица. Това е.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ГЕРБ=ДПС=БСП

    1 5 Отговор

    До коментар #60 от "Анонимен":

    Да ГЕРБ го прави за да купи 500 000 гласов. Неправилно е да се купуват тока гласове. Но е хуманно и правилни да се подпомагат бедните. Като трябва да се подпомагат всички бедни. А не само бедните пенсионери. Освен на пенсионерите, е добре да се дават Великденски и на бедни безработни. Но не на всички пенсионери и безработни. Има безработни със скъпи автомобили, имоти...

    Да ГЕРБ купува гласовете на 500 000 пенсионери. Но това не означава, че останалите 1 500 000 пенсионери са онеправдани. Не не са защото всеки месец разполагат с повече пари в сравнение с тези 500 000 бедни нещастни пенсионери.

    Коментиран от #69

  • 68 КСС

    6 0 Отговор
    Тука напишеш ли нещо против боко тиквата ,ти трият коментара.....
  • 69 Синдикалист

    7 0 Отговор

    До коментар #67 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Да им дадат добавката от социалните служби по райони. А, не НОИ да плати добавката, откъде накъде? . НОИ изплаща пенсии, а не социални добавки, каквато представлява Великденската добавка.

    Коментиран от #71

  • 70 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "Ааааа":

    Влез в час, не понасям ГЕРБ=ДПС=БСП.

    Откакто съм осъзнат човек, не поняласам БКП=БСП. ДПС и ГЕРБ са пребоядисани комунисто-цесепари.

    Аз съм СОЦИАЛДЕМОКРАТ, не съм ГЕРБераст, още по-малко комунист.

    Коментиран от #74

  • 71 Хмм

    5 1 Отговор

    До коментар #69 от "Синдикалист":

    Щом НОИ ще плати е редно добавка да се даде на всички пенсионери. Не може да вземеш парите от пенсионерите с таван и да ги дадеш на така наречените
    бедни. Те е справедливо.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 КСС

    1 0 Отговор
    Разгеле...
  • 74 Божеее

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    какъв "социалдемократ" си имаме във Форума. А, стига бе.... Майтап Уили...
  • 75 КСС

    5 0 Отговор
    До ленсионерите- Гласувайте за ГЕРБ ,па чакайте нормални пенсии...
  • 76 Перо

    3 1 Отговор
    Освен подоходен тест да се прави и справка по данъчна декларация за доходи, защото има държавни милионери с недвижима собственост, които се облагат само с 10% печалба! Тези хора не могат да бъдат приравнени само по дохода от пенсии, защото са били безработни или слабо платени, неграмотни боклуци, преди и малко след банановата революция с ниски социални отчисления, а сега имат доходи от наеми от купени жилища с крадени пари.
  • 77 ганев

    2 1 Отговор
    ...АБЕ И ТОЗ ВМИРИСАН НА НАФТАЛИН...ДЕБЕЛ СКЕЛЕТ......ОТКЪДЕ...И КОЙ ГО ИЗКОПА
  • 78 защо мълчат

    3 1 Отговор
    Никой не споменава за прекалено високите заплати на всички в държавния апарат. Ще кажат, че те работят и трудът им носи добавена стойност. Нищо подобно. Цялата държава буксува. Никога досега, липсата на отговорност, на всички нива в държавната власт, не е била така осезаема. Заплатите и бонусите им, са почти ограбване на държавната хазна, но всички мълчат, и дума не се обелва. Стане ли въпрос за пенсионерите, настава ад. Това обидно отношение към възрастните вече се превръща в омраза и геноцид. А днешните пенсионери, са хората, които понесоха най-много удари по времето на прехода.
    Срамота.

    Коментиран от #79

  • 79 Пенсионер

    4 0 Отговор

    До коментар #78 от "защо мълчат":

    Защо мълчат ли? Мълчат защото пазят работата си и високиге заплати. Хайде по Великден попитай, който искаш журналист от БНР и БНТ какъв размер Великденска добавка е добавена към заплатата. Няма да получиш отговор, защото бонусът на мисирките е четирицифрено число. Ще мълчат като комунист на разпит. Дума няма да обелят. Ей това представлява нашата журналистика. Страхлива колкото си искаш.
  • 80 защо не е осъдена

    2 1 Отговор
    Тая що не е в затвора?
  • 81 ХАС

    3 0 Отговор
    Тези, които имат по-високи пенсии, но това е единственият им доход, ще бъдат лишени. Когато не се спазва подоходният критерий, се получават социални изкривявания.За това добавките трябва да са на всички пенсионери по равно.

    Коментиран от #82

  • 82 Така е,

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "ХАС":

    прав си! Да, ама не!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове