Last news in Fakti

12 Април, 2024 14:54 1 612 21

В София регистрираха първи случай на морбили

  • морбили-
  • имунизация

От Столичната регионална здравна инспекция обявиха, че започват кампания за имунизация на деца с пропуснати имунизации и реимунизации срещу морбили, паротит и рубеола

В София регистрираха първи случай на морбили - 1

Първи случай на морбили е регистриран у нас в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), съобщи БНР.

Случаят е от София и е потвърден в края на миналата седмица в националната референтна лаборатория за морбили, паротит и рубеола, съобщиха за БНР от лабораторията.

Междувременно от Столичната регионална здравна инспекция обявиха, че започват кампания за имунизация на деца без личен лекар и с пропуснати имунизации и реимунизации срещу морбили, паротит и рубеола.

Ваксините ще се поставят в имунизационния кабинет на СРЗИ от 8.30 до 17.00 часа в делничните дни.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ситрошен

    14 4 Отговор
    Айде почна се бизнеса
  • 2 Ккк

    13 1 Отговор
    Циганската сган разнася зарази

    Коментиран от #8, #11

  • 3 Всички

    7 2 Отговор
    ваксинирани !
  • 4 Всички ваксини са вредни

    10 4 Отговор
    Разследвайте НОЩ и ваксата с токсичния ГРАФЕН ОКСИД !

    Коментиран от #6

  • 5 Сталин

    15 4 Отговор
    В Сащ има вече пропаганда за новия вирус който ще бъде 100 пъти по смъртоносен от ковид това ще бъде началото на новата пандемия ,самолети от Канада и Мексико ще разпръснат новия вирус за който беше писано миналата седмица в Сащ ,един фермер хванал птичи грип от крава ( и това е истина) изглежда петела е опрашил кравата и я заразил с птичи грип ,но както и да е ,след няколко седмици много хора ще паднат болни и СЗО ще обяви пандемия в Сащ и след още няколко месеца пандемията ще се разпространи по света и СЗО ще обяви глобална пандемия от птичи грип,и започва бизнеса с еврейските ваксини и този път никой няма няма да има право да излиза от вкъщи ако няма инжекция с еврейската помия и вратите на Кауфланда няма да се отворят ако не си сканираш QR кода на ваксин сертификата ,след масова и насилствена ваксинация ще оцелеят само 1 на 1 000 000
  • 6 Сталин

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Всички ваксини са вредни":

    Всички ваксини са отровни ,на един познат бебето почина на 6 месеца след като "ваксинираха " детето по календара за деца и на а сутринта го намериха мъртво в леглото като предния ден му биха петвалентната ваксина

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Трол

    4 1 Отговор
    Това на снимката е морбилито, което докторите разнасят по пациентите.
  • 8 Баш Батка

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ккк":

    Цигани и селтаци, те са на едно.
  • 9 Мишо

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    Защо българките все по-трудно забременяват,а циганките в сряда и петък...сами си отговорете,кой спазва имунизационния календар и кой не!
  • 10 Мишо

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    Познавам хора на които децата пострадаха безвъзвратно от ваксини.
  • 11 Ваксиниран

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ккк":

    Щото не е ваксинирана.
  • 12 Знаещ

    15 4 Отговор
    Повечето от пишещите против ваксините са ваксинирани като малки. Ако не бяха ваксинирани, много от тях нямаше да могат да пишат тук глупости..

    Коментиран от #14, #15

  • 13 🍅🍅😘🥬🥬🥦🥦🍊🍊🍐🍐🍌🍇🍇

    4 2 Отговор
    Аз, на доктор не ходя, спазвам “религиозно” така нареченият
    “whiskey test”, това е да налееш в чашата (една унция) to the brim, whiskey без да разлееш “капка”, значи, можеш ли за да си сипеш толкова без да разлееш, можеш ли да хванеш падаща бутилка бира от масата без да разлееш, значи доктор не ти трябва, forget about it.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сталин

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Знаещ":

    Абе хайванин едно време ваксините бяха чисти не като сега с еврейската ток сична по мия с която инжектират децата ,пълна с живак,алуминии и формалдехид
  • 16 ЧАКАЙ...да прочета КАКВО ПИШЕ в папката

    3 1 Отговор
    А ДА...НЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО
    ЗАПОЧНА УПРАВАТА С МОР БИЛИ
  • 17 Ама ЧАКАЙ...чакаха малко

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "🍅🍅😘🥬🥬🥦🥦🍊🍊🍐🍐🍌🍇🍇":

    А ЗАЩО си нарисувал натюрморт с плодове
    А НЕ с пийячка
  • 18 Няма такава държава

    4 2 Отговор
    При соца нямаше не искам. Всички се имунизираха редовно. За това и нямаше епидемии. Сега личния ми лекар не го интересува кога трябва да се реимунизирам за профилактика. За това се раждат все повече деца с увреждания и все повече боледува населението.

    Коментиран от #19

  • 19 флипп

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Няма такава държава":

    През соца нямаше и такава целенасочена политика за избиване на народа с отрови пакетирани като "ваксини" на тях им трябваха здрави, образовани работещи хора, а за сегашните сатанисти сме "безполезни консуматори".

    Коментиран от #20

  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "флипп":

    Това са модифицирани в лаборатории форми на "магарешка кашлица",и на другите щамове ,които са пуснали.Не разбрахте ли,че нещото бе комбинацияот от щам на дребна шарка инсталирана върху "Нещото"!като спре войната ,може и да не спрат,защото им хареса да ни ........Вече съм стар,но не ми се мисли какво ще стане с децата,внуците ..........Света е тръгнал на провала.Вероятно компа не трябваше да се пуска толкова рано -масово!А,сега ИИ ще ни занули..........ии може такъв бацил да ни барне...............пс.Моите ходиха до ,Германия за Великден техния......като се върнаха болни и мен ме удари не знаеш дали стомах те боли или бъбрек.Бъбрека ,ганчоовци е един с два дяла,като Белия дроб..Запомнете това и не казвайте -бъбреци.А,сега да гледаме тенис!
  • 21 Алф антиваксър

    0 0 Отговор
    Морбили! (съкратено от мелмакски: -Мор бе, Уили!)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове