Last news in Fakti

18 Април, 2024 13:11 1 125 20

Даниел Лорер: В служебния кабинет гледаме комична драма между ГЕРБ и ГЕРБ

  • даниел лорер-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • димитър главчев-
  • служебен кабинет-
  • българия

В крайна сметка служебният премиер е бивш човек на ГЕРБ

Даниел Лорер: В служебния кабинет гледаме комична драма между ГЕРБ и ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Наблюдаваме рокадите с известен хумор – някакви вътрешни борби в служебния кабинет между ГЕРБ и ГЕРБ. Това каза пред журналисти в парламента Даниел Лорер от „Продължаваме Промяната“.

Той припомни, че служебният кабинет не се избира от парламента. „Единственото, което променихме в Конституцията, е президентът да избира служебен премиер от парламентарно избрани фигури. Това не означава, че служебният кабинет да е изцяло политически безотговорен. Напротив. Тъй като новият служебен премиер е политически отговорно лице, беше редно той да формира кабинета си с известно съгласие от политическите сили. Нас от „Продължаваме Промяната“ никой за нищо в този служебен кабинет не ни е питал и хора от ПП там няма“, посочи народният представител.

„В крайна сметка служебният премиер е бивш човек на ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов му предложи заместник-председателя на ГЕРБ – Даниел Митов, за външен министър. Главчев го предложи на президента. Президентът не е съгласен. Сега май и председателят на ГЕРБ вече не е съгласен заместник-председателят на ГЕРБ да бъде външен министър“, обобщи накратко той разигралата се в последните дни ситуация.

Важно е да изясним – служебният кабинет не се избира от парламента, изтъкна депутатът.

Единственото нещо, което променихме в Конституцията, е българският президент да избира служебен премиер между парламентарно избрани фигури, обясни Лорер. Това не означава, че служебният кабинет трябва да бъде изцяло политически безотговорен, добави той. Напротив – тъй като новият служебен премиер е политически отговорно лице, беше редно той да формира своя кабинет с известно политическо съгласие с политическите сили, нас от ПП-ДБ никой за нищо не ни е питал и хора от ПП там няма, каза Лорер.

За номинацията на Даниел Митов за външен министър Лорер посочи, че за да има сериозна работа и да се работи единствено за България, не може да се говори от пресконференции и от най-различни краища на България. Истинската и сериозна преговорна работа в политиката, е тук, в Народното събрание, каза депутатът.

Бившият регионален министър Андрей Цеков коментира, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дезинформира и поднася пред медиите внушения, които нямат нищо общо с фактите. Той отрече да е връзката между ГЕРБ и ПП.

По отношение на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, Даниел Лорер заяви, че българската прокуратура продължава да работи като предизборна платформа. Прокуратурата се активира, когато има избори у нас, за да бъдат шокирани българските граждани, да бъдат отказани да гласуват, смята представителят на ПП-ДБ.

По отношение на Живко Коцев, Лорер посочи, че за съжаление Българската прокуратура продължава да работи като „предизборна платформа“. „Тя се активизира единствено когато има избори, за да бъдат шокирани българските граждани и да бъдат отказани да гласуват. Категорично трябва да се противопоставим на това“, подчерта Лорер.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    25 2 Отговор
    Тоя що не е мобилизиран в хазарската орда в Израел?
  • 2 Питаи Ристьо

    17 2 Отговор
    Колко е взел ?
  • 3 Живко Коцев

    13 2 Отговор
    Баце!Помагай!
  • 4 Този жалък

    26 4 Отговор
    пропаднал мошемнник, лъжец и крадец, как може да го давате? Въобще спрете да гнусите народа с боклука ПП и ДБ!
  • 5 Хохо Бохо

    18 3 Отговор
    Най ми е мъка за генерал гном, че неможа да стане председател на парламента и да се уреди с доживотна заплатка и офис.....ама по-ми е на мъка за жената на Лорер, тъкмо я нареди и му духнаха под опашката. Горката място немогат да и намерят

    Коментиран от #13

  • 6 Типични

    16 4 Отговор
    милионерски игри на доброто и лошото ченге ! Имат голям опит в гнусните трагикомични спектакли ! Жалки !
  • 7 Тато Кратуню

    16 3 Отговор
    Даниел Мошенгер
  • 8 Бендида

    24 1 Отговор
    Има афоризъм на един друг евреин, много добре онагледяващ случващото се у нас.
    ,, Всяка власт идва от народа и никога повече не се връща при него. "
  • 9 Бързо и безпощадно

    18 4 Отговор
    В държавата гледаме акция на ГЕРБ и ГЕРБ, против корупцията и криминала, в която са затънали ПП ДБ, по сигнали на страни от ЕС.
  • 10 Лорер е следващият

    18 2 Отговор
    Лорер апартамента, е следващият. Търговия с влияние, корупция и шуробаджанашство. Връзки с криминални лица.
  • 11 бие Цвъки по имоти и апартаменти

    18 1 Отговор
    Г-н Лорер, декларирахте ли всичките си имоти?
  • 12 Нетаняху

    9 1 Отговор
    Лорер, яви се на служба. Ще нападане Иран и ни трябваш
  • 13 Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хохо Бохо":

    Ицето Иванов - Спондж боб, той затова ли подписа първи за кабинет на Габриел, преди Харвардските измекяри да разсъхнат работата
  • 14 бай Ставри

    6 1 Отговор
    Лорер ! Вакантно е мястото за военен аташе в Иран. Навит ли си ?
  • 15 АрхНикола Пеев

    5 2 Отговор
    Познавам много евреи. Умни, практични, иноватични и честни хора.
    Господин Лорер, вие не сте такъв.
    След далаверата "Чаталджа"..... за мен сте алчен и склонен на далавери с "мъжествения" Асенчо
  • 16 бай Даньо

    4 1 Отговор
    Гледайте даниелски, скоро ще я гледате драмата в парламента по телевизията ...
  • 17 дядото

    6 1 Отговор
    за народа тази ваша драма се превръща в трагедия и е въпрос на време да избие на някъде
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бягай бе

    1 0 Отговор
    гнусен мръснии....
  • 20 тато

    0 0 Отговор
    ми като гледаме герб и герб, твойте шефчета що така се набират бе....ааа сетих се искат хептен да се изложат за изборите, направо може да не се явите.......няма да липсвате на много от привържениците си
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове