Last news in Fakti

18 Април, 2024 22:18 1 180 16

Атанас Зафиров: Главчев точно три дни издържа като независим премиер

  • атанас зафиров-
  • димитър главчев-
  • три дни-
  • независим премиер

Няма да остане без премиер България. Явно още доста има да се дели от държавната баница. А дълбоко се съмнявам, че Главчев ще бъде сменен, коментира още заместник-председателят на БСП

Атанас Зафиров: Главчев точно три дни издържа като независим премиер  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

БСП ще огласят доклада за "Боташ". Те ще го представят на временната комисия за договора между "Булгаргаз" и "Боташ", където ще присъстват и медиите.

"Да, ще го направим поради нежеланието на председателя на комисията да го внесе в прокуратурата. Става въпрос за огромна щета и българите имат право да знаят. Факт е, че при много сериозни доказателства и констатации, е възможно да не бъде внесен докладът. Утре в 11 часа ще бъде огласен докладът. Всичко е смущаващо в този договор. Той е най-общо казано в тотален ущърб на българската държава. Свидетели сме на уволнения, надявам се да не спрем дотук", заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в студиото на "Денят ON AIR".
Според него Димитър Главчев трябва да бъде сменен от поста на министър-председател, тъй като е под политически контрол.

"Президентът упорито отказва да чуе нашите аргументи и да смени г-н Главчев. Той точно три дни издържа като независим премиер и на третия ден стана ясно това, за което предупреждавахме от първия ден. Той ще бъде изцяло под контрола на ГЕРБ, лично на Бойко Борисов. В деня, в който Борисов поиска външния министър да бъде сменен, той просто беше сменен", допълни народният представител в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зафиров е на мнение, че държавата няма да остане без премиер, но народът трябва добре да помисли за кого ще гласува на предстоящите избори.

"Няма да остане без премиер България. Явно още доста има да се дели от държавната баница. А дълбоко се съмнявам, че Главчев ще бъде сменен. Там явно картите са подредени. Реди ги задкулисието. Моделът "ГЕРБ" вече 15 години трови българската политическа действителност. Нека хората добре си помислят за кого ще гласуват след 2 месеца. Ако искат от същото - добре", коментира гостът.
Той е категоричен, че проблемите с митниците и МВР идват от корупция и е абсурдно главен секретар на МВР да бъде замесен в подобни връзки.

"Винаги когато има трусове в митници, в МВР, става въпрос за нещо много просто - за канали, за контрабанда, за контрол над трафик и всичко това. Абсурдно е главен секретар на МВР да бъде уличаван в подобни връзки. Сега трябва този, който го е предложил за главен секретар, до края на живота си да забрави за политика. Ако това е нивото на МВР в момента, което видимо е пропито от корупция, това означава, че нещо е сбъркано", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И три дни

    10 0 Отговор
    Са много 🎃🎃🎃😁😁😁
  • 2 Няма да казвам,

    9 1 Отговор
    Кой прилича на Луи дьо Фюнес. Велик актьор!
  • 3 Натегач ,

    10 3 Отговор
    надскачащ сянката си , потомствен комунист , баща му военен - абе все на държавна хранилка !
  • 4 ЧАКАЙ...да видя кво пише в папката

    3 1 Отговор
    А ДА....гафовете И лафове на
    ЧИЧО МИТКО каламбура
    Са през един ден
    Както баскетболните МАЧОВЕ
    В НБА
  • 5 Ей, льольовци,

    0 5 Отговор
    Хайде спрете празните и безсмислени приказки!!! Кой, кога и къде е бил някога независим - човек, народ или държава??? Или, ние сме толкова тъпи, че като лепнете на най-голямата развратница етикет “девственица” и ние трябва тутакси, вкупом, да искаме да се оженим за нея!
    Хайде по сериозно - който плаща, той поръчва музиката!
  • 6 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    3 1 Отговор
    Ха ха ха, Фред Флийстоун си мисли, че е независим...
  • 7 Мирослав

    9 2 Отговор
    След като допускаме предатели като ПП и ДБ да ни управляват заедно с бандити и мафиоти като тези от Герб и ДПС , след като допускаме Пеевски да ни пише конституцията, а Атанасова да я тълкува, то трябва да се сърдим само на себе си. Повече не трябва да търпим наглото поведение на Борисов и Пеевски, които се нахвърлят като бесни кучета срещу нашия президент с цел да го отстранят , за да овладеят окончателно държавата ни, поведението на всички тези държавни измамници минава всякакви граници.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Пръв Натовски генерал

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Мирослав":

    Той и президентът е същият. Едно котило са, това на посолството.
  • 9 Никой

    4 0 Отговор
    Напротив,той е абсолютно независим, т.е., нищо НЕ зависи от него
  • 10 Айде стига празни приказки

    3 6 Отговор
    Играете си политически игрички ,вече сте досадни.С Главчев няма никакъв проблем ,сериозен човек ,това не Денков ,а и няма кой да го замести,Защо да не смени външен министър след всичко което се случило .Даниел Митов е подходяща и един изключително способен дипломат ,особено в една сложна обстановка.Вярно на Борисов му преля чашата ,но в служебния кабинет има кадри и на БСП и на ПП ДБ ,но се хванаха с Митов .Радев има лично отношение към Митов ,преди беше отказал да го назначи посланик в Румъния.Вероятно заради негов човек или кой знае .
  • 11 Пак дълбаят

    2 2 Отговор
    Вие не разбрахте ли ,че се изтъркахте .Само бля бля от няколко дена.Какви независими ,какви пет лева ? Промениха Конституцията ,за да не назначава Радев негови кадри.Само ,че в "менюто " няма как всички да са независими,дори и да са извън парламента ,повечето са били част от някоя партия.И какво стана ,почна се, този е този ,онзи на онзи.Служебния кабинет не може да е без експерти и не от търговски дружества,а работили в МС или в области с държавно участие То се видя каква е компетентността на министри от частния сектор.И в момента се разиграва една безобразна предизборна кампания в НС, по медии ,вместо да си вършат работата.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Е стига

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Е това с копи пейса стана развален грамофон,- сглобка та сглобка И как точно можеше да се сформира правителство след като никоя партия нямаше мнозинство и никога повече никоя няма да има в бъдеще ? .Т е.да няма никога правителство и Радев да управлява служебно нон стоп ,без парламент ,без бюджет ,без нищо.Иначе всички депутати полагат клетва да работят за народа и в името на народа т е за всички ,не за нашите избиратели срещу вашите избиратели.Че и за "нулева корупция" на Кики Простото чухме ,а то дошли да преядат набързо и по много.
  • 14 Банално

    0 1 Отговор
    След като никоя партия няма мнозинство как точно да се отсформира правителство другарю ?Нали всички полагат клетва че ще работят само за народа и в името на народа ,за всички еднакво.
  • 15 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    Абе Рапон, нали Тръбата на банкянската мутра е за Руски газ! Милиарди гепихте са Клекнали, че Руския газ е Лош. Щото без Газпром Европа е Фалирала. Смех да е.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол