Last news in Fakti

23 Април, 2024 10:25 2 079 35

20-годишната присъда на Георги Семерджиев бе потвърдена от Апелативния съд - София

  • присъда-
  • георги семерджиев

Защитната теза на Семерджиев, че е бил отвлечен и упоен, както и че не е карал колата в нощта на инцидента, бе отхвърлена

20-годишната присъда на Георги Семерджиев бе потвърдена от Апелативния съд - София - 1

Апелативният съд в София потвърди 20-годишната присъда на Георги Семерджиев. Това съобщиха от институцията, цитирани от БТА. През април миналата година той получи 20 години затвор от градски съд за катастрофата на бул "Черни връх", при която през юли 2022 г. загинаха две млади жени.

До момента по делото е установено, че Семерджиев е карал със 166 км/ч след употреба на наркотични вещества. Съдът потвърждава присъдата и по обвиненията за преминаване на червен светофар, шофиране с неистински документ за правоуправление и неистински табели на автомобила и държане на наркотици в колата.

Апелативният съд потвърждава и присъденото за близки на загиналите обезщетение от общо 700 000 лв. , както и разноските по делото.

Решението на САС подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд.

"Пред втората инстанция беше проверена втора версия за случилото се. И тя беше дискредитирана. Затова трябва да бъде отхвърлена. Надявам се, че пред Върховния касационен съд подсъдимият няма да изложи и трета версия", посочи преди около месец в пледоарията си прокурорът по делото Владислав Владимиров.

Според него теорията на Семерджиев, че е бил отвлечен и упоен, както и че не е карал колата в нощта на инцидента, бе отхвърлена отдавна.

Първоначалната версия на Семерджиев, непосредствено след задържането му, беше, че е бил отвлечен, а втората му версия, след обжалването на присъдата на градския съд, беше, че той не е карал колата в нощта на инцидента.

Допълнителни експертизи отхвърлиха втората версия на подсъдимия. Всички доказателства сочат, че Семерджиев е употребил наркотици в деня на инцидента, посочи прокуратурата.

Според държавното обвинение ефектът на метамфетаминът е като падане на всички задръжки.

Доказано е, че именно Семерджиев е карал джипа. Правилно градският съд е завишил наказанието за циничния начин, по който две момичета са загинали. Затова не трябва да бъде намалено наказанието. С подобна присъда се надявам да се постигне дисциплиниращ ефект както при подсъдимия, така и в обществото, посочи държавното обвинение.

Родителите на загиналите момичета и адвокатите им поискаха същото от апелативния съд.

Защитата бе на мнение, че не Семерджиев е карал джипа, който катастрофира. Мотивите на градския съд бяха определени като литературен разказ от адвоката на Семерджиев - Мирослав Христов. Според него някои от твърденията в присъдата на първата инстанция се потвърждават от доказателства.

Христов поиска делото да бъде върнато за събиране на още доказателства, тъй като според него прокуратурата не е събрала всичко необходимо по процеса.

В последната си дума Семерджиев също поиска връщане на делото за събиране на още доказателства.

Междувременно Софийският районен съд (СРС) осъди Георги Семерджиев на две години затвор, при първоначален строг режим, за използването на фалшив документ за управление на моторно превозно средство (МПС). Семерджиев ще трябва за заплати и разноските по делото на съда.

Според съдиите по делото, чрез събраните доказателства, както и от разпитите на свидетелите се установява по безспорен начин, че на 14 февруари 2022 г. в София, Семерджиев е ползвал неистински официален документ за управление на МПС, на който е придаден вид, че е издаден в Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    38 1 Отговор
    С тия наркотици трябва тежки наказания да има. Пие ли такива неща в затвора.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Бай Ставри

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Пие разни работи...
  • 3 МП4

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Тези неща не се пият , а се вдишват през носа...

    Коментиран от #10, #16

  • 4 Герен

    50 0 Отговор
    МАЛКО МУ Е .. ВСЕ ПАК ТОЙ ЩЕ ЖИВЕЕ МАКАР И В ЗАТВОРА А ЖЕРТВИТЕ МИЛИТЕ ЩЕ СТРАДАТ. МИЗЕРНИК. И ИМА ОЩЕ ХИЛЯДИ КАТО НЕГО. БЕЗНАКАЗАНИ СИ ВЪРШАТ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА. ЗАЩОТО СА ОБВЪРЗАНИ СЪС СЛЕДСТВИЕ ПРОКУРАТУРА СЪД И КАЛПАВИ КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ.

    Коментиран от #21, #32

  • 5 гост

    47 0 Отговор
    Малко му е! Единствената причина да има изобщо присъда е, че има много шум около това дело, инак вече щеше да е утрепал още някой!
  • 6 Читател

    41 0 Отговор
    И след 10 години... Здравей живот. А момичетата... а близките им?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Давайте

    27 1 Отговор
    Давайте растакайте още нещата,най на края ще го оправдаят и готооово.
  • 9 Ангел

    30 0 Отговор
    Аз пия ракия, а кат пия не карам колата. Като карам съм трезвен, не минавам на червено, не карам с други номера, не карам с 200 и ето бели не правя и не почерням живота на невинни хора. Внимавам колкото мога да не стане беля на пътя. На всеки може да се случи ПТП, но ако се спазва закона ще да се сведе до минимум риска от бели.
  • 10 Интересно ми е

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "МП4":

    Колко пари струва да се надишаш така като тоя?

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Град Козлодуй

    25 2 Отговор
    трябва Доживотна Присъда
  • 13 Гост

    21 1 Отговор
    Некуъф дребен боклук изгоря малко. А нещо разследване за протекциите и на кого от уж пазещите ни срещу гигантски бюджет МВР боклуци е плащал да му осигуряват комфортеца?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 хихи

    31 0 Отговор
    А присъда за духачката в униформа кога?
  • 16 Един

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "МП4":

    В затвора ще му ги вкарват от друго място.
  • 17 Една

    18 1 Отговор
    Важно е при тая присъда да лежи наистина 20 години, а не 20 дена под домашен арест...както става в последно време!!!
  • 18 МП4

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Интересно ми е":

    Питай някой дилър в Люлин или Надежда , не съм запознат хаха
  • 19 Пепи Евров

    9 3 Отговор
    Ако не беше толкоз стиснат щех да го уредим само с условна и сега щеше да си друса и дрифти
  • 20 баце

    8 0 Отговор
    Малко му е на тоя боклук.
  • 21 Моряка - продължение

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Герен":

    А бе е той ще живее в затвора, ама в затвора ще попадне на още по изпвратени хора.Не пожелавам на никого да е на мястото на задника му.

    Коментиран от #22

  • 22 Герен

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Моряка - продължение":

    И ВСЕ ПАК СЪС СЪДРАН ЗАДНИК НО ЖИВ. ПЪК ИМА МЪНГИЗИ И БОЛ ДРОГА. МНОГО ХОРА СИ РАЗДАВАТ ЗАДНИКА Я НА ЛЕВО Я НА ДЕСНО. НЯКОИ И НА ДОГАН БЕЙ.
  • 23 газо

    13 1 Отговор
    Чудно ми е колко ниско трябва да си паднал морално и духовно, за да бъдеш адвокат на този човешки екстремент!? Как се поглеждат сутрин в огледалото без да повърнат от видяното!? Да защитаваш някой, който е погубил два млади живота е най-голямото падение!

    Коментиран от #28

  • 24 Не 20 г.,

    4 1 Отговор
    а 20 доживотни за това животно!
    Първите 100 г. да изкара в африкански затвор и да го бъхтят за закуска, обяд и вечеря! Дано никога не излезе повече от там жив!
  • 25 Ден

    6 0 Отговор
    нежната европка рай за всякакви изверги и убийци!
  • 26 Хванали някакъв

    0 1 Отговор
    Тоя е квартален дилър..такива винаги продават със знанието на 4 смени патрулни полицаи и поне 20 човека следователи в районното
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ден

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "газо":

    Виж снимките на адвоката ,едно брадясало и грозно кюфте!
  • 29 дааа

    4 0 Отговор
    а нали имаше някаква фут.ка свидетел, която твърдеше че се возили в колата , ама и тя не знаела кой е шофирал, та за нея кога присъда ?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Димчоу

    1 0 Отговор
    след има няма 5 години е вън , само да отшуми хубаво , няма да има и 5 гаранция франция
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Роза

    1 0 Отговор
    Този отдавна е осъден-не от съда,а от начина си на живот и от наркоманията си.От него вече човек не става!Спомням си думите на позната съдийка,че затворът не превъзпитава хората,а ги покварява повече!Все пак добре е,че там ще бъде изолиран и няма да вреди на други хора.Ако му е писано да умре в затвора-още по-хубаво!
  • 34 Тираджия

    1 0 Отговор
    Тоя ли разнасяше пиците в министерския ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове