Last news in Fakti

19 Май, 2024 13:05 1 238 19

Пловдив чака пет нови мобилни камери за контрол на скоростта

  • пловдив-
  • скорост-
  • войната на пътя-
  • кат-
  • пътна полиция

Мерки срещу войната на пътя

Пловдив чака пет нови мобилни камери за контрол на скоростта - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС от Пловдив Георги Георгиев и кметът Костадин Димитров проведоха разговор с министъра на вътрешните работи с настояване за засилени мерки за контрол на нарушителите на пътя в Пловдив.

В резултат от страна на МВР бяха поети два конкретни ангажимента - за осигуряване на 5 нови мобилни камери за контролните патрули на Пътна полиция, които ще бъдат доставени в рамките на новата обществена поръчка, която вече е обявена от ведомството.

Второто искане на Димитров и Георгиев бе за засилено полицейско присъствие по основните булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТП, за което вътрешният министър потвърди, че ще бъде организирано в най-кратки срокове.

Припомняме, че по инициатива на адвокат Георги Георгиев и Националното сдружение на общините екипът на ГЕРБ изготви законодателни промени за затягане на контрола върху скоростта в населените места и даване на възможност на общините да инвестират средствата от глоби за модерни системи за контрол на пътя. Този законопроект е приоритет в мерките за пътна безопасност в програмата на ГЕРБ-СДС за работа в 50-то Народно събрание.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъли Ъли

    19 2 Отговор
    Контрол на скоростта и дране на водачите са две неща, които ясно личат, още от разположението на камерата.
  • 2 Мисирков

    6 5 Отговор
    Малко са 5.Поне 255 бройки трябва,вземете пример от Русия.Частни автомобили се залагат с триноги.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тетраподи

    13 0 Отговор
    Злоупотребите и кражбите за милиони при изграждане на пътната инфраструктура са основната причина за тежките инциденти. Но в тези случаи "нарушителите" не се преследват, а дават акъли.

    Коментиран от #9

  • 5 Асдф

    15 0 Отговор
    Където наистина са необходими камери примерно минаваш през някакво село дето хира не могат да пресекат пътя не се поставят, а се поставят на баш хранилки някъде на сянка милиционерите да дремят.
  • 6 Деций

    15 3 Отговор
    Гнусни хора! Няма да спра да го пиша,че идеята за камерите е онази зле прикрита псевдо загриженост за живота и здравето на гражданите!Целите са ясни,а те са да ви бъркат в джоба,ако може по дълбоко и редовно! Загрижили се те за пътният травматизъм,а фонда който се събира не се харчи целево.Фонда в края на годината се приобщава към републиканският бюджет и се харчи и "усвоява".Тези ли мислят за гражданите,тези които знаят ,че в магазините се продават бавно действащи отрови по фирмата на храни!Та да се знае,че МВР и КАТ са подразделение към НАП,за попълване на изтънелият бюджет,което жалко състояние също е в следствие на провежданите политики в последните 20 /30 години!
  • 7 ха ха

    17 0 Отговор
    растеж чрез пътен грабеж , това е от " основи на мутро-милиционеризма "
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Деций

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тетраподи":

    И не само това,а даването на права за пари,на младежи които нямат и елементарни умения и подготовка.Липсата на реална оценка за собствените си възможностите подлъгва младите и ги прави убийци и самоубийци!Но всичко е "икономика", нали?От Курса,продажбата на автомобил, застраховки и данъци,горива консумативи и авточасти,та чак до ковчега !90% от пролятата кръв на асвалта причината за която е пътната инфраструктура е в сметката на ГЕРБ и ДПС,лично на Борисов и всички останали отпадъци покрай него!Грандиозни кражби на няколко десетки милиарди!Или мантрата за магистралите и пътната свързаност,е дейност през която се краде,в противен случай нямаше да сложат и една лопата асвалт!Години ни проглушиха ушите с тези магистрали,а сметката е ясна,за 10 г 183 км,или 18.3 км на година!А според дадените пари и приказките цялата държава трябваше да бъде асвалтирана, включително и земеделската земя! Иначе морето и балканите ги бетонираха,с пари откраднати от асвалт, саниране,и други европроекти!
  • 10 бизнисмените от КАТ с нова схема

    1 6 Отговор
    Разберете,трябват средства за украйна.Всяка камера работи срещу Русия.Само така ще победим с тази много хитра тактика.
  • 11 Мизерник

    5 0 Отговор
    Алооо,кво само харчите парите на данъкоплатците?!За какъв са ви тези нови камери,какво ще направят???Най добре към наличните камери купете по една картечница свързана с камерата и който превишава да знае кво го чака,там горе при свети Пешо да си плаща греховете,Ай С,И,К,Т,И,Р!!!

    Коментиран от #12

  • 12 няма средства

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мизерник":

    Имат само водни пистолети детски играчки.Друго всичко замина за Зеленски.
  • 13 Абе,

    5 1 Отговор
    само щавене за тоз заспал народ!
  • 14 ?????

    2 1 Отговор
    И кво, камерите ще спрат джигитите? Или ще подобрят уменията на неумелите? Иска се полицейско присъствие.
  • 15 Пародията на КАТ

    2 0 Отговор
    Тези камери са за да ловят пенсионерите , които не могат да работят с мобилните приложения . Обикновено със скорости 11 -30 км над ограничението . Първият който я види , я обозначава , и следващият е предупреден да намали . След което скача на педала , и минава на скоростна отсечка , защото мобилното приложение му показва чист път . И точно тези които карат с подобни мобилни приложения са най-рисковите шофьори , в същото време , най-малко хващани.
  • 16 Роб номер 229503

    0 0 Отговор
    Цяла Румъния минах една тринога нямаше!!!
  • 17 Пет

    0 0 Отговор
    Нови рекет автомати са разположили .
    А на НСО да купят ,,летящи ,, джипки
    да не трепят хора по пътищата .
  • 18 Пет

    0 0 Отговор
    Нови рекет автомати са разположили .
    А на НСО да купят ,,летящи ,, джипки
    да не трепят хора по пътищата .
  • 19 Добре

    0 0 Отговор
    Е когато власта блъска раята ,
    веднага се асфалтира участъка .
    Не добре за умрелия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове