21 Май, 2024 10:52 985 58

Капитан Васил Данов: Не може да се приравнява терористична организация като Хамас с правителството на Израел

  • международен съд за правата на човека-
  • хамас-
  • израел

С решението си да издаде заповеди за арест на Яхия Синуар и на Бенямин Нетаняху Международният наказателен съд се простреля в крака, смята членът на Атлантическия съвет

Капитан Васил Данов: Не може да се приравнява терористична организация като Хамас с правителството на Израел - 1

Международният наказателен съд се простреля в крака с решението си да издаде заповеди за арест на лидера на Хамас Яхия Синуар и на израелския премиер Бенямин Нетаняху по обвинения във военни престъпления и престъпления срещу човечеството заради атаките срещу Израел на 7 октомври и последвалата война в Газа.

Това каза в ефира на Eвронюз България капитан Васил Данов, съосновател и член на Атлантическия съвет в България.

Това е едно необмислено, необосновано и трудно защитимо от правна и политическа гледна точка решение. Няма как една терористична организация като Хамас, отговорна за най-страшното клане на евреи след Холокоста, да бъде приравнена с едно правителство, което все пак е избрано с редовни избори в демократична страна като Израел.

Според Данов изравняването на Хамас с правителството на Израел дава на организацията основания да претендира за равнопоставеност, на каквато тя не би трябвало да разчита. Това решение ще попречи за разрешаването на конфликта, категоричен беше той.

С Иран, като във всеки деспотичен режим, който прилича на черна кутия, е изключително трудно до нас да достигне обективна информация по отношение на катастрофата, про която загина президентът Ебрахим Раиси посочи още Васил Данов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво,така Е

    23 3 Отговор
    Жидитеееее са много-гадни
  • 2 Последния Софиянец

    35 2 Отговор
    Франция обеща да арестува и предаде в Хага Хитлерняху
  • 3 Българин

    45 3 Отговор
    Факти, стига сте ни предлагали изявления на роби, които говорят това, което им кажат.
  • 4 честен ционист

    2 21 Отговор
    Хамас на Иврит се превежда като "насилие"

    Коментиран от #6

  • 5 ТаУмВзе

    26 3 Отговор
    Шапкарчето да му се Нарисува КАК е Създаден Израел, после е Следствието Хамас де. Щото много се лае по Телевистан. За справка, след Сюлейман паси нема Българска Армия де. Тоя не знам във роличката на кое се изрезва, но Трябва да се лае нещо си!
  • 6 да де

    27 3 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Онзи през 70-те години на миналия век еврейското правителство е създало и финасирало Хамас като противовес на Ясер Арафат и Фатах. Демек евреите са създали насилието което се обърна срещу тях.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 честен ционист

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "да де":

    Със справедливото божие насилие от Нила до Ефрата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Булдог

    24 2 Отговор
    Този някъде ще го бият с тези изказвания. Дано.
  • 11 Булдог

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Червената шапчица":

    Член ама расъл навътре вместо навън.
  • 12 Че не знае

    20 2 Отговор
    Господинът Политрук от Тошовото време се прави,че не знае , посега са загинали 10 пъти повече цивилни палестинци отколкото украинци за 3 години бойни действия в Украйна.
  • 13 Брей

    16 2 Отговор
    Защоооо!? С какво правителството на Израел е по различно!?
  • 14 Напротив

    20 3 Отговор
    Не само може да се приравнява терористична организация като Хамас с правителството на Израел, но и всички доказателства доказват, че Израел са по терористична организация от Хамас !!! .... Нека да си спомним само как и защо политическите структури на Хамас бяха обявени за "терористична организация" и да се замислим дали няма основание по същите тези критерии 1/1 правителството на Израел да бъде признато за такава ! Категорично основания има и логиката го налага
  • 15 Въобще не е миродавно казаното от

    16 3 Отговор
    Този капитан Васил Данов, съосновател и член на Атлантическия съвет в България ! Страхът на тези неадекватни хора идва от там, че ако Израел бъде осъден за геноцид автоматично и дело срещу САЩ може да се образува за съучастие във военни престъпления и геноцид и разните му там "Атлантически съвети" ще трябва да бъдат обявени като незаконни и подкрепящи нацизъм и геноцид

    Коментиран от #25

  • 16 Край

    15 1 Отговор
    Тия от Атлантическия съвет, доктор Гълъбова трябва да ги диспансеризира.
  • 17 АВЕ ОЛИГОФРЕН

    21 2 Отговор
    ТИ И ЗА РЕДНИК НЕ СТАВАШ БЕ ТЪПАК. ГОВОРИМ ЗА НЕВИЖДАН ГЕНОЦИД В 21 ВЕК ОТ СТРАНА НА ЕВРЕИТЕ. НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Аре нека този индивид да цитира първо

    11 2 Отговор
    Точно "мотивите" и "аргументите"... защо политическите структури на Хамас бяха обявени за "терористична организация" ? И да приложим същите тези мотиви и аргументи 1/1 спрямо престъпната държава Израел. Дали няма да се окаже, че ще е хиляди пъти по аргументирано а? .....ъхъъъ.....
  • 20 Павел пенев

    16 0 Отговор
    Прав си. Приравняване не може да става. Хамас е терористична организация а Израел е терористична държава.
  • 21 Никой не го интересуват глупостите

    9 1 Отговор
    На този "Атлантическия съвет" в България ! Единствено предмет на научен труд за някой психиатър може да са
  • 22 Ъхъъъъъъ мозък

    8 0 Отговор
    Точно пък военни паткани неграмотни като този "Капитан" трябва съдебни решения да тълкуват нали ?
  • 23 Да им го туря аз и на тези разбирачи

    11 0 Отговор
    От този "Атлантическия съвет" в България !
  • 24 Спокойно можеше

    6 2 Отговор
    Главният прокурор на Международния наказателен съд да поиска заповеди за арест само на израелския премиер Бенямин Нетаняху и министъра на отбраната Йоав Галант и да пропусне тримата лидери на Хамас нали мушмул ???? Тогава нямаше да има приравняване на "терористичната организация" Хамас с правителството на Израел...... ъхъъъ...... Да ви имам и логиката ей....

    Коментиран от #32

  • 25 Точно така е !

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Въобще не е миродавно казаното от":

    Логично е автоматично и дело срещу САЩ да се заведе за съучастие във военни престъпления и геноцид ! Колумбия вече заяви, че ще участва в подобно дело впрочем !
  • 26 Парите не миришат

    8 1 Отговор
    Капитанчето се води за експерт, ама ЦЪ - елементарни неща не знае! Хамас е създаден през 1997 г. като терористична организация. Впоследствие финансирана от Израел, за да стане политическа организация, и да свали от власт Ясер Арафат ! Което става на изборите в Палестина през 2006 г. .
    Ама тоя бил съосновател и член на Атлантическия съвет в България, прочетох в коментарите. Е, невежеството ми е простено!
  • 27 капитан Васил Данов

    7 0 Отговор
    Вероятно много разбира от международно право нали ? Да вземем да го пратим съдия да стане а?
  • 28 Даааа

    5 0 Отговор
    Общото събрание на ООН гласува в подкрепа и призна палестинците за отговарящи на условията за бъдещо пълноправно членство в световната организация, като препоръча на Съвета за сигурност да "преразгледа въпроса положително".
    Гласуването в 193-членното Общо събрание се е превърнало в глобално допитване относно подкрепата за палестинска кандидатура за пълноправен член на ООН – стъпка, която на практика ще признае създаването на Държавата Палестина
  • 29 13579

    5 2 Отговор
    Прав си,юдеите са по лоши.
  • 30 СлаваНаРусия

    8 2 Отговор
    Разбира се, че не бива да се приравняват. Правителството на Израел (ЦИОН) е ционо-фашистко и отдавна е спечелило славата си на световен терорист, превърнал убийствата и геноцида над коренното население в този район в своя държавна политика, оправдавайки престъпленията си и криейки се зад Холокоста.
    След краварете -ФАЩ и ингилизите, Цион заема своето достойно трето място в класацията на световните терористи.АНАТЕМА !
  • 31 Наблюдател

    2 9 Отговор
    Съдът в ХАГА трябва да бъде закрит. Купен е от ислямистите.
  • 32 Юрист

    2 8 Отговор

    До коментар #24 от "Спокойно можеше":

    Нацистите светът видя кои са! Теристите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 33 Обръщение до Президента на САЩ

    2 8 Отговор
    Господин Байдън,
    Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет, Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. Палестинските мъже не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите да мигрират в техните държави. Това е.

    Коментиран от #39, #40

  • 34 Егати

    2 1 Отговор
    капитана !
  • 35 дом

    1 1 Отговор
    Тогава да спрат да се държат като такива.
  • 36 Не само,

    2 1 Отговор
    че може, но и трябва. Какъв е смисъла от международното право иначе.

    Коментиран от #37

  • 37 Незабавно

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "Не само,":

    закриване на подкупеният съд в ХАГА.

    Коментиран от #50

  • 38 тато

    2 0 Отговор
    за путин може за нетаняхо неможе, аре пътя ...лицемери!!! само дето не от съдът трябва да ви е страх ми от нас.....
  • 39 "Генерале Мой" от Карлуково

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Обръщение до Президента на САЩ":

    Пиши му директно на Президента на САЩ ! хахахаха .....
  • 40 Ъхъъъъъъ мозък

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Обръщение до Президента на САЩ":

    ====Господин Байдън, Време е, да осъзнаете...... хахахахаха.......
  • 41 Ъхъъъъъъ мозък

    1 1 Отговор
    Всички жени студентки, махнали бурките с което нарушили Шериата, да бъдат незабавно арестувани и върнати в родните държави

    Коментиран от #43

  • 42 Ъхъъъъъъ мозък

    3 2 Отговор
    в ефира на Eвронюз България капитан Васил ... от Гестапу
  • 43 Ъхъъъъъъ мозък

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    "Генерале Мой" ....... Пациенте Мой
  • 44 Ходжа

    1 0 Отговор
    Как така ислямката ще хвърля бурката? Т Това е грубо нарушение на Шериата. Ще сме благодарни на Президента на САЩ всички тия нарушители на Корана, да им се прекрати следването и върнати обратно в ислямските държави. Ние ще ги превъзпитаме съгласно ЗАКОНА.
  • 45 Съд за Хитлеряху, съд и за

    2 3 Отговор
    съучастника му САЩ ! НЕ на НАТО, НЕ на ФАЩ, НЕ на Атлантическият гнусен слугинаж ! НЕ и на капитан Васил от Карлуково
  • 46 Ъхъъъъъъ мозък

    3 5 Отговор
    Египет е 110 милионна държава, толкова ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли, че Израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюслюмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!

    Коментиран от #48

  • 47 Съда реално задължава ЕС и подписалите

    2 0 Отговор
    "Римският статут" да наложат санкции ! ......... Санкциите на ЕС срещу Израел се състоят от:
    забрана за пътуване на физически лица
    замразяване на активи за лица, групи и организации
    забрана за предоставяне на средства или икономически ресурси за Израел......доставка, продажба или трансфер на оръжия и свързани с тях материали за Израел
    подкрепящи действия, които подкопават или застрашават стабилността или сигурността на съседите на Израел
    участващи в сериозни нарушения на международното хуманитарно право или правата на човека
    подбуждане или публично провокиране на насилствени действия на тези две организации
  • 48 Египет

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Също заедно с Йордания се присъединиха в делото срещу престъпната държава Израел !

    Коментиран от #55

  • 49 Нацистите от Израел подготвят

    3 2 Отговор
    Терористични актове срещу членове на съда и техните семейства ! Цитат от израелски медии : ====Съобщава се, че през последните седмици Израел е информирал Съединените щати, че палестинската власт "вероятно ще накара" съда да издаде заповеди за арест, добавяйки, че в такъв случай ще има отмъщение от негова страна.=======
  • 50 Ъхъъъъъъ мозък

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Незабавно":

    (закриване на подкупеният съд в ХАГА.) ...... А когато за Путин беше, що не врякахте тогава а?
  • 51 Кой и кога

    3 0 Отговор
    Това бивше ЗКПЧ е обучавано поне да бъде интернационалист ,и сега ми е чудно кой и кога му проми мозъка та се трансформира в расист и фашист? Беше пръв приятел с последния жив легионер в България,а сега ми дава акъл за демокрацията.
  • 52 ПЕНКО

    4 3 Отговор
    ТАПИНАК !!!!!!!!!!!!! СМЪРТ ЗА УБИЙЦИТЕ НА ДЕЦА ---СЪЗДАЛИ КОНЦЛАГЕРА ГАЗА !!!!!!!!!!!
  • 53 За протокола

    4 2 Отговор
    Извършилите престъпления трябва да си носят последствията, независимо дали са от терористични групировки или официално избрани държавни лица.
    Стига двойни стандарти.
  • 54 Бесен язовец

    3 3 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 55 Ъхъъъъъъ мозък

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Египет":

    Египет и Йордания, като се присъединили защо са затворили границите си за палестинците? Защо не ги допускат да мигрират на тяхна територия? Какво лицемерие. Да го кажат на глас, че ги е страх от палестинците и затова не ги допускат. А, те мълчат и лицемерничат. Ужас.
  • 56 Челюстник

    3 3 Отговор
    Гадно е бивш политически офицер пак и пак да ми ръси мозък.Амааа то тия от бившите Челюстни войски освен да тракат ченетата никога нищо друго не са "работили".
  • 57 Командир на бригада

    2 2 Отговор
    Напълно безполезни преговори се водят и не е това е пътят по разрешване на проблема. ХАМАС не иска да се вслуша в гласът на разума. Със плененине на 7-ми октомври 2023г., 253 израелски заложници, терористите от ХАМАС правят опити да изнудват международната общественост. Затова няма друго решение, лътят е само един. 1. Генералният щаб на израелската армия да разработи ПЛАН по формирането на бойни парашутно - разузнавателни ликвидационни групи. При достатъчна и надежна информация на разузнаването, се провежда операция по неутрализирането на джихадистите от ООП Джихад Ал Акса, Джихад ИДИЛ, Хизбола, Хамас и други. Успоредно с провежданата операция се пленяват семействата на ръководителите на тези терористични групировки. Същите незабавно следва да бъдат включени в преговорният процес с ХАМАС по размяна на съответното число заложници. Другото е приказки.
  • 58 Едните-другите

    3 1 Отговор
    Реално в Израел една крайно ортодоксална каста от юдеите води война на изтребление с друга крайно радикализирана каста от палестинското население. Тук въобще не може да става въпрос за правителства и от двете страни , а просто едните семити изтребват другите семити.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове