Last news in Fakti

22 Май, 2024 07:05 3 693 27

Право на отговор: Шеф Манчев оправя кошмари, а не ги създава

  • иван манчев-
  • алфагис оод-
  • георги георгиев-
  • гробища-
  • банкя

От фирма „АЛФАГИС“ ООД изпратиха отворено писмо след твърдения в национален ефир на кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев за картографирането на гробищата в Банкя

От фирма „АЛФАГИС“ ООД изпратиха отворено писмо в отговор на твърденията в национален ефир на кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, че "известен шеф-готвач, телевизионна звезда, е получил 100 000 лева, за да картографира и дигитализира гробищата в гр. Банкя".

Предлагаме ви писмото без редакторска намеса:

"Във връзка с интервю на г-н Георги Георгиев – кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС, излъчено на 21.05.2024 г. в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ в рубриката „Избори 2 в 1 гласът ти се чува“, от името на фирма „АЛФАГИС“ ООД, изпращаме отворено писмо, с което обръщаме внимание, че при изявлението си г-н Георгиев прави опит за уронване престижа пред обществото на фирма „АЛФАГИС“ ООД и в частност управителя на фирмата – Иван Манчев.

В национален ефир г-н Георгиев заяви, че известен шеф-готвач, телевизионна звезда, е получил 100 000 лева, за да картографира и дигитализира гробищата в гр. Банкя, при положение, че има общинска фирма, която се занимава с това, което би струвало десетки пъти по-малко. Тези твърдения бяха отправени директно заедно с обвинения „за злоупотреба” и „за скандал”.

В отговор на казаното от Георги Георгиев заявяваме категорично, че няма злоупотреба и скандал при подписването на договорите между Столична община и „АЛФАГИС“ ООД. Те представляват пилотен проект свързан с гробищния парк в гр. Банкя и са сключени при пълна прозрачност на гражданите. Целта на проекта е да се предостави информация на обществото и на управлението на Столична община за действителното състояние и за дейността на гробищния парк, както и да се създаде и направи прозрачно управление на парка. След реализирането му всеки един гражданин ще може да провери от всяка една точка на света какво се случва с гробното място на неговите починали роднини и какво е неговото състояние, както и дали то не е предоставено неправомерно на трети лица.

Георги Георгиев заяви още, че „на един и същи ден, с една и съща фирма са сключени два договора със сходен предмет – дигитализация, картографиране на гробището в гр. Банка“. Категорично заявяваме, че това твърдение е абсолютно невярно.

Сключените договори наистина са два, сключени са в един и същи ден, но предметите на тези договори не са сходни, дори напротив. Първият договор е за предоставянето на правото на ползване на разработен специализиран софтуер. Предмет на втория договор е дейността по дигитализация и цифровизация на данните. Като практикуващ адвокат, г-н Георгиев би следвало да прави разлика между тези дейности.

Георги Георгиев твърди още, че той лично се е запознал с въпросните договори като заявява, че „известен шеф-готвач, телевизионна звезда, е получил 100 000 лева“ от Столична община. В отговор на това подчертаваме че към датата на изявлението, „АЛФАГИС” ООД не е получило никакво възнаграждение за извършената от него работа. Това ще се случи едва след като дигитализирането и цифровизирането на данните на гробищния парк в гр. Банкя приключи, бъде интегрирана системата ГИС – Светлина и работата бъде приета от Столична община.

Притеснителен е фактът, че в национален ефир г-н Георгиев говори категорично без да предоставя доказателства, но се опитва да формира обществено мнение. Още по притеснително е, че през годините наблюдаваме такъв тип изявления именно в период на предизборни кампании. Георги Георгиев е адвокат, член на САК, и преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и би следвало като професионалист в сферата на правото да знае, че за всяко твърдение трябва да се представят и доказателства. В противен случай тези факти и обстоятелства не се кредитират, а остават думи, „хвърлени в пространството“.

Отправяме и въпрос към г-н Георгиев. Той твърди, че има общинска фирма, която се занимава с „това“. Но не посочва защо „това“ не е свършено от общинската фирма за сума, която е „десетки пъти по-малко“?

В допълнение поясняваме, че определената като „това” работа на практика представлява цифровизиране и дигитализиране на най-малкия от всички парцели /50 дка./, а именно гробищен парк гр. Банкя, управляван и стопанисван от Столична община.

В процеса на работа по картографиране и дигитализиране на парцела бяха открити сериозни нередности, свързани с воденето на статистиката на гробните места. Въпреки че по документи 240 броя гробни места са посочени като свободни, при заснемането им е видно, че върху тях има поставени паметници и рамки и не могат да бъдат използвани.

240 празни гробни места стоят запазени и продадени в гробищен парк в гр. Банкя. Можете ли да си представите колко още нередности могат да бъдат открити при дигитализацията и цифровизацията на всички гробищни паркове на Столична община, които са с обща площ от 2 900 дка.

Не на последно място, подчертаваме, че в предизборното си говорене Георги Георгиев се опитва да хвърли сянка върху дейността на фирма, която работи с над 12 общини.

Фирма „АЛФАГИС” ООД управлявана от Иван Манчев, който освен популярно лице и шеф готвач е и с висше икономическо образование. Зад тази фирма стоят доказани професионалисти в сферата на IT сектора, които разработват софтуерни продукти повече от 20 години. Доказаният професионализъм на „АЛФАГИС“ ООД е потвърден и с издадени и валидни към днешна дата сертификати ISO/IEC 27001:2013, ΕΝ ISO 9001:2015."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тотално

    42 6 Отговор
    Няма честен мафиот. ОПГ ГРАБ затриха държавата !!

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Спорт

    33 20 Отговор
    Манчев и той на държавна хранилка.

    Коментиран от #6

  • 4 Коректен

    35 7 Отговор
    Крадлив гербаджия лъже, а уж сте новинарски сайт.
    Началника на опг-то им вече ме може да мине през вратите, толкова му в дълъг носа от "истини".
  • 5 ШАРЛАТАНИ !!!

    34 16 Отговор
    Ндаа , демек - вярно е ! Шеф готвач - гробокопач . Готвач ... ще "цифровизира" гробището в Банкя /сигурно в готварските курсове , които е завършил - ланшафтната цифровизация е основна дисиплина/ . А двете обществени поръчки /под прага от 50 000 лв. изискващ конкурс по ЗОП/ са си направо за прокурор . ШАРЛАТАНИ !
  • 6 Последния Софиянец

    29 17 Отговор

    До коментар #3 от "Спорт":

    Манчев е затънал в заеми.Изкарва пари от телевизията и далавери с общината.Ресторантите са му на загуба.

    Коментиран от #22

  • 7 Даниел

    31 5 Отговор
    Поредния Банкянски лъжец!
  • 8 Хаха

    21 11 Отговор
    Манчев, ако са като сервитьорите в ресторанта ти, егати професионалистите!

    Коментиран от #11, #15

  • 9 Мда

    8 11 Отговор
    А за ОПГ ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ И ПРОДАЖНА БЪЛГАРИЯ , НЕЩО ДА КАЖЕТЕ?
  • 10 Олеле ,

    20 14 Отговор
    мале мила ,тези гепят със скоростта на светлината . Гепят нагло ,нахално и брутално и изобщо не им пука за закони ,морал и обещания . "Шеф" Манчев - станал (бил) гробищен геодезист . Да ви е сладко !
  • 11 Последния Софиянец

    15 15 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Ресторантите на Манчев са на загуба и затова обикаля като гладно куче по телевизиите.

    Коментиран от #12

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Ти на Кирчо вувузелки вие ли още пейзан
  • 13 ПО ЦЯЛ СВЯТ ОСОБЕННО МАРКОВИ

    9 9 Отговор
    ХАПНИ СТАНИ ЗАВЕДЕНИЯ СА ПАРАВАН ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ.ПЪК ТОЧНО В БЪЛГАРИЯ СЕКИ МОЖВ ДА СНЕТНЕ РЕСТОРАНТ С ГОТВАЧ 1БР. 1 БР СЕРВИТЬОР И 1 БАРМАН ПЛЮС ТОК ОСИГУРОВКИ НАЕМИ ДАНЪЦИ ВОДА ЗАПОЧВАТ НЮВСЕКИ ДЕН С 1000 ЛЕВА НАЗАД.КОЛКО КЛЕНТА И КАКЪВ ОБОРОТ ТРЯБВАТ ЗА НАОРАВИШ ХИЛЯДА ЛЕВА ЗА ДЕНЯ ЧЕ И ДА ОСТАНЕ ПЕЧАЛБА.......
  • 14 Иванов

    22 6 Отговор
    Гошо Кеша пъже повече и от Баце. И тоя преподава право. Верно няма такава държава
  • 15 Както

    9 8 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    и готвачи като тоя селски лаладжия !
  • 16 Чакай малко

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "тотално":

    Да ГЕРБ разграбиха, но 650 000 под строй гласуват за тях а ние останалите 2 500 000 гласуваме за 20 партии и затова ГЕРБ ни упоравляват. Без обединение нищо няма да стане, само ще си пишем тук.

    Коментиран от #20

  • 17 Ще ме дигитализираш или ще ме копаш?

    2 1 Отговор
    И в двата случая трябва да ме картографираш.
  • 18 кметски плъх

    12 3 Отговор
    Наличието на общинска фирма далеч не означава, че могат да свършат работа. Редно е те да си имат текуща работа, която заема работното им време и оправдава заплатите им. Не е сигурно колко са компетентни. Частните фирми са по-гъвкави. По-лесно могат да си осигурят техника, партньорство, не са ограничени от сложни процедури.
  • 19 Пийпинг ТОМ

    6 7 Отговор
    А в тези гробища ли ще бъде последното обитание на ПОЛУбожествения Бойко от Банкя ? Или има вариант да му се построи нещо като Мавзолей или Гробница ?
    Не че нещо , но преди години той лично каза - в Банкя съм се родил , тук и ще си умра !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЧОЧО

    1 2 Отговор
    Почнаха и от починалите да точат пари,няма такав Държава.
  • 22 БАБА ВУНА

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Лапай Биберона!
  • 23 мдаа

    1 0 Отговор
    ГИС- географска информационна система. Щях да попитам дали не е геодизист по образование, но се оказа икономист.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 НА МАФИЯТА И ДАЙ БОКЛУКА И ГРОБИЩАТА

    0 0 Отговор
    ШЕФ МАНЧЕВ ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ Е НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ МУТРА , ТОЙ Е ЗАВЪРШИЛ СРЕДНОТО СИ В ТЕХНИКУМА В БАНКЯ - А ТАМ И ВЪЗДУХА Е ЗАРАЗИТЕЛЕН С ПРЕСТЪПНИ ВИРУСИ !
  • 27 МАНЧЕВ И ТОЙ УТРЕ ЩЕ СТАНЕ ,Я ДЕПУТАТ

    1 0 Отговор
    Я ЕВРОДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ - ЩОТО ГРОБИЩАТА СА МУ ДАДЕНИ ОТ ГЕРБАВИЯ КМЕТ НА БАНКЯ , А НЕ ОТ БАБА МИ ........ А МОЖЕ И ОТ ТИКВАТА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове