Last news in Fakti

22 Май, 2024 14:10 998 10

АПИ: Ремонтът на Дунав мост-Русе трябва да започне колкото се може по-скоро

  • ремонт-
  • дунав мост-
  • русе

Сега е строителният сезон и работата трябва да започне възможно най-скоро без да се спира трафикът

АПИ: Ремонтът на Дунав мост-Русе трябва да започне колкото се може по-скоро - 1
Снимка: Община Русе

Основният ремонт на Дунав мост при Русе трябва да започне колкото се може по-скоро, тъй като съоръжението е в недобро състояние и не бива да се отлага повече. Сега е строителният сезон и работата трябва да започне възможно най-скоро без да се спира трафикът.

Около това се обединиха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Йордан Вълчев и инж. Венцислав Атанасов, член на УС на АПИ, кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, началникът на кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството Кирил Габеров, представители на МВР от пътна и гранична полиция, на фирмата-изпълнител на ремонта и на строителния надзор и др.

На срещата изпълнителят на обекта подчерта, че има готовност да започне работата на обекта и ремонтните дейности ще се извършват без спиране на движението като трафикът ще се регулира със светофар. Ще се работи ежедневно по 10-12 часа на ден, през светлата част от денонощието. Габаритът и височината на съоръжението не позволява безопасна работа през нощта. Ако изпълнението на някои строителни дейности обаче налага пълно спиране на трафика, то ограничението ще се въвежда през нощта, за да не се затруднява пътуването.

Работният процес ще се организира и извършва така, че превозните средства да преминават двупосочно в платното, в което не се изпълняват строителни работи. Безопасността на пътуващите и на строителите на обекта е най-важна и за всяка промяна в организацията на движение гражданите ще бъдат уведомявани своевременно, за да могат да планират пътуването си.

Председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев посочи, че се прави анализ на трафика, за да се вземе оптимално решение за началото на строителните работи и готовността те да започнат през юли.

Програмата на АПИ предвижда основен ремонт на Дунав мост. От въвеждането на съоръжението в експлоатация - преди 70 години, досега такъв не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. Изпълнител на основния ремонт на Дунав мост е ДЗЗД „Дунав мост“. Стойността му е 44 877 228,68 лв. с ДДС.

Срокът за изпълнение на строителните работи по договор е 730 дни. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „Дунав мост-ПИИ-Строл“. Стойността на техния договор е 848 400 лв. с ДДС и предстои подписването му.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 7 Отговор
    Баце едно трябва да му се признае. Яко е саботирал всякаква възможност още в зародиш за прекарване на пушкала през България.
  • 2 АПИ

    8 1 Отговор
    лапа с Бою яко !

    Коментиран от #5

  • 3 КРАЖБИ ,КРАЖБИ , КРАЖБИ ...

    18 0 Отговор
    Само да споделя ,че Дунав където преминава през Будапеща има изградени 7 моста !! Цървулите на света сме ,а не на ЕС. !!
  • 4 да де

    15 0 Отговор
    Какво стана с ония мостове на Дунав които про100то рече, че ще да строи знае ли някой?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Недоумяващ

    12 0 Отговор
    Е как 730 дни за изпълнение????Вие май ептен ни взехте за бастуни?!?!За тоя срок има хора и фирми дето 2 моста ще построят….цървули продажни и крадливи…
  • 7 Апи-краците на мелиарди

    6 1 Отговор
    Русе никога не е имал таказ примт-вен човек за кмет! Когато гроп ремонтираха основно моста зашто не отиде да клечеш под него за да следиш ккачеството ве
  • 8 Бай Ганьо

    6 0 Отговор
    Румънците вече няколко пъти ремонтираха тяхната част от моста. У нас още провеждат конкурси за изпълнители и надуват цената, че да може да откраднат поне половината пари.
    Вторият мост при Видин не се ползва, защото няма ни магистрала, ни свястно ЖП трасе дотам.
  • 9 А бе

    1 0 Отговор
    Просто Киро ще направи 4 моста хахаха.
  • 10 момо

    1 0 Отговор
    Самоукият български майстор Колю Фичето заявява: „Паша ефенди, ако моста на Бяла не построя по теркя си за 700 000 гроша, вземи ми главата!“. Залагайки честта и живота си, той спазва обещанието си и построява моста от дялан камък от варовик и хоросан за 2 години.Работата по него започва през 1865 г. и завършва през 1867 г. ( Уикипедия)
    Сега сме 2024 година и 1100 м ОТ ПОСТРОЕН МОСТ ще се ремонтират 2 години и за 45 МИЛИОНА ЛЕВА- това е поредната демонстрация на чиновниците със скъпи костюми,че тяхна фирма с четирима служители ще мъчи пътуващите 2 години за да усвои 45 милиона лева, иначе с една държавна заплата няма как да си платят костюмите.
    На пътуващия електорат като мен - да ни е честит ремонта и си носете суха храна и вода за три дни ако мислите пресичате Дунава при Русе
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове