Last news in Fakti

23 Май, 2024 15:10 1 474 17

Васил Терзиев предлага да се създаде временна комисия за ситуацията с лифтовете на Витоша

  • васил терзиев-
  • временна комисия-
  • лифтове-
  • витоша

Трябва да се помисли как и кой да направи устойчива инвестиция, както и как лифтове да бъдат свързани в една мрежа с осигурен достъп за хората. Не трябва просто да направим едни лифтове, които тръгват от нищото и свършват в нищото, без концепция как ще се ползват те, каза още кметът на София

Васил Терзиев предлага да се създаде временна комисия за ситуацията с лифтовете на Витоша - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев предложи да се създаде временна комисия за ситуацията с лифтовете на Витоша по време на днешното извънредно заседание на Столичния общински съвет, предават от БТА.

Причината за заседанието е изясняването на обстоятелствата в периода 2007-2024 г., довели до постоянното спиране на работата на всички въжени съоръжения, осигуряващи достъпа от София до Природен парк "Витоша".

Терзиев предлага да има от страна на администрацията един човек, който да отговаря и да координира работата, така че да има напредък по темата и още по-добър синхрон с институциите. Той подчерта, че от много години има проблем с достъпа до планината. Много неща са се случили, много хора имат отношение към това, коментира той и добави, че са необходими съвместни усилия за решаването на проблема - на съдебната, изпълнителната и законодателната власт и Столичен общински съвет.

Независимо каква е историята на проблема, със сигурност трябва да се знае какво как се е случило, за да може да се начертае някакъв план, каза кметът. Той изрази надежда общинските съветници да работят заедно, за да стигнат до решение, така че Столичната община отново да бъде част от управлението на съоръженията на Витоша. Според Терзиев трябва да се намери начин те да станат 100% собственост на общината, за да бъде интересът на софиянци защитен.

Столичният кмет заяви, че трябва да се намери решение на проблема, без да се нарушава екологичният баланс. Трябва да се помисли как и кой да направи устойчива инвестиция, както и как лифтове да бъдат свързани в една мрежа с осигурен достъп за хората. Не трябва просто да направим едни лифтове, които тръгват от нищото и свършват в нищото, без концепция как ще се ползват те. Васил Терзиев изрази надежда да се намери решение на този проблем.

Терзиев подчерта, че казусът е изключително сложен, има много замесени, но би било безотговорно от страна на СОС, да продължи да не го решава.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герб и дпс

    4 11 Отговор
    Им правят всякакви изненади Дано Терзиев удържи

    Коментиран от #10

  • 2 да де

    4 5 Отговор
    Аре стига пушилек с тия лифтове те са най-малкия проблем на София.
  • 3 Трол

    1 7 Отговор
    Сега е момента тази комисия да реши какво по-точно да бъде направено от лифтовете - дали лъжици, или вилици.
  • 4 Което е истина истина е!!

    8 0 Отговор
    Не го харесвам тоя новия Хмет...ама честно казано Фандъчката спА 12 години...
    През това време спряха Драгалевския..спряха и други лифтове....
  • 5 Мото

    4 2 Отговор
    Работа да се създава, пари да се усвояват.
  • 6 Запитване

    2 0 Отговор
    На колко години е "кабинката" в Боровец?
  • 7 Хахо

    5 0 Отговор
    "Искаш ли една работа да не се свърши - направи комисия" - известно правило от времето на комунизма
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 13675

    3 0 Отговор
    Терзиев, народа пък предлага да си ходиш в къщи, не излиза поне 2 години
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    ПП, стига сте вдигали пушилка, а направете нещо реално за решаване на проблема с витошките лифтове...Софиянци ще ви подкрепим!
  • 12 Асен

    0 2 Отговор
    Терзиев да си свърши работата и да разреши реконструкция на всички лифтове

    Коментиран от #14

  • 13 Боби

    0 1 Отговор
    Най-добре е да се реконструират изцяло тия съоръжения
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Асен":

    Под маската на РЕКОНСТРУКЦИЯ, Цеко Минев, от много години, иска да заграби част от Витоша и затова ги върти тези номера с лифтовете, като се надява общинското ръководство да "клекне". Правилно г-н Главчев сезира за този проблем ДАНС...
  • 15 Петър

    2 0 Отговор
    Терзиев е най-добре да си даде оставката, защото градът е тръгнал стремглаво надолу
  • 16 Живка

    1 0 Отговор
    Поредния некадърник дошъл на поста с много обещания, че не е като предния. Какво ще прави с тази анкетна комисия при положение, че то всичко е ясно какво трябва да се направи. Тези комисии са просто загуба на време и отлагане във времето на решението на проблема.
  • 17 Виктор

    1 0 Отговор
    Поредната комисия, която няма да свърши никаква работа и само ще хвърля пясък в очите на софиянци. Именно зелените саботират от години изграждането на нови лифтове и съоръжения на Витоша.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове