Last news in Fakti

23 Май, 2024 15:34 1 136 21

Ваня Григорова в Перник: От нас зависи да си поправим държавата и да няма повече работещи бедни

  • ваня григорова-
  • перник-
  • избори

От нас зависи да поправим държавата си, каза лидерът на "Солидарна България"

Ваня Григорова в Перник: От нас зависи да си поправим държавата и да няма повече работещи бедни - 1

"Предпочитаме да сме сред хората, да говорим с всеки един поотделно и затова сме тук на площада, а не затворени в зали." Това каза Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България" и водач на листите в 25 МИР и за европейски парламент, в Перник, където се срещна със стотици граждани, а те ѝ разказаха за проблемите си.

Основният, който те споделиха пред нея, водачът на листата на коалицията в Перник Валентин Иванов - Кардамски и останалите членове бе, че днес политиците не чуват хората и забравят обещанията, които са им дали веднага след изборите. Не скриха, че заплатите им са ниски, че младите продължават да бягат в чужбина, за да търсят по-добър живот и че режийните сметки са твърде високи, особено за пенсионерите.

Медицинска сестра сподели, че основната ѝ заплата е едва 1200 лв. Ваня Григорова потвърди, че това е значително под договореното в националния колективен трудов договор, според който още преди 2 години най-ниската заплата на медицинските сестри трябваше да е 1450 лв. Здравният работник попита Григорова, дали този проблем би бил приоритет на коалицията.

Лидерът на "Солидарна България" потвърди и напомни, че е съдействала за среща между синдикалните представителите на здравните работници в София и управляващите Столична община именно по тези въпроси.

"Още на първото заседание на Комисията по здравеопазване в СОС предизвиках дебат по темата. Настоявах да се отпуснат допълнителни средства за медицинските сестри от детско и училищно здравеопазване. Включих се и в протеста на медицинските сестри пред Столична община и в крайна сметка бяха намерени допълнителни 15 млн лв, за да се увеличат заплатите на специалистите. Това е ключов приоритет за нас, тъй като в България има тежък дефицит - липсват 30 000 медицински сестри.", допълни Ваня Григорова.

Друга перничанка сподели, че детето ѝ живее в чужбина при близки, а е само на 8 години. "Синът ми ми каза, че иска да се върне тук у дома, но държавата ни "била счупена". Детето ми е разбрало, че държавата ни е счупена", каза натъжена майката.

"От нас зависи да поправим държавата ни", отговори Григорова и допълни, че с апатия това няма да се случи.

Перничани споделиха, че от последния парламент са чували само за сглобки, подялба на властта и скандали, но нищо за решаване на проблемите на обикновените хора.

Ваня Григорова каза на всеки един, че така трябва да бъде променено функционирането на държавата, че всички български граждани да почувстват значимо подобряването на условията на живот в страната.

"Не обещаваме нищо, което не можем да изпълним. Трябва да се справим категорично с абсурдния феномен "работещи бедни", да има работа, високи заплати и сигурност. Социално поносими сметки за ток, вода, парно. Крайно време е да влязат в сила реални мерки срещу демографския колапс", заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    27 4 Отговор
    Лъжлива и Нагла

    Коментиран от #9

  • 2 ХАХАХА

    20 5 Отговор
    Да няма работещи бедни? ,ама Григорова вярва ли си ? При капитализма 50 % са работещо бедни . Хуморески ,чак не ти се коментират.
  • 3 Град Козлодуй

    24 5 Отговор
    Григорова МВР Арестува купувачи на Гласове в Квартал Христо Ботев от където сте ВИЕ Ваня Григорова
  • 4 Мдаа

    18 10 Отговор
    Да много правилно от вас зависи, особено ако не сте в управление на държавата а по затворите от цялата шайка крадливи комунисти и путинисти !
  • 5 Мдааа! Изненада!

    23 3 Отговор
    КОЙ, КОЙ, КОЙ ? Той финансира с милиони Ванчето да обслужва неговите интереси.
  • 6 Камен

    18 3 Отговор
    "Навън сред хората е", щото не вали. Ползата от това да говориш с 50-100 човека на площада в Перник е умопомрачителна и от неимоверно значение за бъдещето на държавата...Супер тънки популистки техники, хем евтинко, хем впечатлява...простолюдието.... Сега сериозно: "политиката" в БГ е затворена екосистема, самодостатъчна, контролираща (и манипулираща) приемника (народа). Няма вариант, в който да дойде "спасител" от някъде... За съжаление историята доказва, че и крайните методи не завършват кой знае колко успешно. Тази ще бъде просто поредния лост, с който настоящите господари ще си карат колата и ще подхвърлят прах в очите на стадото.
  • 7 Затова

    15 1 Отговор
    са си направили обслужващи Закони, криещи се зад "колективни органи" премиери, министерски съвети, министри, депутати, евродепутати, кметове, шефове БНБ, съветници, комисии. Как не премахнаха : колективна отговорност, промяна закон референдуми, премахване партийни квоти съдебна власт и БНБ. Абсолютна безнаказаност на партийни величия, после защо ни газели децата на пътя? Ами защото те действително са със статут на Богове. И ток ще вдигат, и цифрови пари срещу материални активи, и милиарди ще подаряват с Концесии, и избори ще фалшифицират. Какви избори, като мъртвите души не са премахнати. Гавра.
  • 8 ТаУмВзе

    13 1 Отговор
    Ни държава има, ни матрял на територията Отдавна!
  • 9 Разкрит

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Голяма душица имаш. Ти си го знаеш.

    Коментиран от #13

  • 10 Даааа

    12 2 Отговор
    Мръвка иска
  • 11 След копейкин....

    15 9 Отговор
    Още една спасителка се яви на политическият манеж, да спасим, бедните, гладните, голите, босите, простите от бедност и да им докараме Руский просперитет.... Дерзайте другари и товарищи...

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Град Козлодуй

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Разкрит":

    а Вие Много Никовия Разкрит СТАМАТ И ТЪЙ НАТАТЪК Сте лош и не Сте Човек
  • 14 мешерето

    13 1 Отговор
    Квартал Христо Ботев си иска общинската съветничка да се завърне на работното си място, където са я изпратили.
  • 15 инж. Ганчо Илков

    12 0 Отговор
    Колкото повече приближаваме датата на Изборите, толкова повече се чува Утопичният Пуполизъм. Ваня ще се бори срещу Работещите Бедни, но не Казва Как. Конституцията е определила Парламентарното Мнозинство за СУВЕРЕН. Народът, е Изключен от Политическата Среда. Ваня е против Статуквото, което за Пореден път ще бъде непроменено. Как ще се Приемат Утопичните и Пуполистки Обещания? Фирми ли ще отваря, Намерено Имане ли ще Раздава? Тя дори се Конфронтира с Корнелия и Другите Лидери на Политически Проекти вменяващи си, че са в "Лявото Пространство". Без Обединена Опозиция, с Реформаторска Програма, с Предписано Коалиционно Споразумение и Спазване на Коалиционна Дисциплина, Промени в Икономическата и Социална Среда, няма да има. Вождизмът е Лош Съветник!.

    Коментиран от #16

  • 16 Град Козлодуй

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "инж. Ганчо Илков":

    Интереси господин Илков Ваня Григорова има кредит към ЧСИтата Лъже и Обещава лъжи за Истини

    Коментиран от #20

  • 17 няма нищо

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "След копейкин....":

    за теб ,ще тракаме за твоят кеф ,саир да намери -ъзо ти .........
  • 18 Защо

    8 0 Отговор
    Не публикувате най после кои мъже стоят зад големите инвестиции хвърлени в нейната изборна кампания.
  • 19 метин

    10 1 Отговор
    Абе това нашето айше много нагло ..Вместо да работи в общината ходи на предизборни кампании.И аз искам така 5000 хиляди лева заплата и да ходя насам натам да разправям хуморески
  • 20 инж. Ганчо Илков

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Град Козлодуй":

    Не е Луд, този дето Яде Баницата. Луд е този дето му я Дава. Ваня, при всички случаи печели. Но какво печелят тези които повярват в Пуполистките и Утопични Обещания?
  • 21 шашнат

    0 0 Отговор
    Какво се случва в тази наша държава ? Всеки научил няколко клишета може да тръгне и да се прави на голямата работа.
    Ударихме дъното и няма оттласкване. Все по-странни птици се борят за власт.
    Нямам думи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове