Last news in Fakti

29 Май, 2024 10:23 5 252 67

Левон Хампарцумян: Теглим два пъти повече кредити, отколкото спестяваме

  • кредити-
  • лихви

Може да очакваме по-високи лихви от порядъка на от 4% до 7%, повишаването на лихвения процент е борба с инфлацията, каза финансистът

Левон Хампарцумян: Теглим два пъти повече кредити, отколкото спестяваме - 1

Теглим два пъти повече кредити, отколкото спестяваме. С 11,1% се увеличават депозитите, с 18,6% - кредитите на домакинствата в края на април на годишна база, показват данните на БНБ. Ще има ли повишение на лихвите по кредитите коментира финансистът Левон Хампарцумян в студиото на Нова телевизия.

Според него, икономиката е в добро състояние, щом депозитите и кредитите растат. „Това е показател за увереността на хората в банковата система и бъдещите им доходи“, допълни той.

Експертът посочи, че може да очакваме по-високи лихви от порядъка на от 4% до 7%. Финансистът обясни, че повишаването на лихвения процент е борба с инфлацията. Той допълни, че в еврозоната лихвите се различават.

Хампарцумян посочи, че не може да се очаква повишение на инфлацията след приемането на еврото в страната. Той каза, че контролът и конкуренцията са това, което държи цените в определени рамки.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    56 1 Отговор
    Вие теглите, ама ние ги плащаме.

    Коментиран от #4

  • 2 провинциалист

    55 2 Отговор
    "Според него, икономиката е в добро състояние, щом депозитите и кредитите растат." - напротив! Означава, че хората, които не могат да свържат двата края, теглят кредити, а тези, които печелят от лихвите, трупат печалби. А икономиката сама по себе си е съвсем трето нещо.

    Коментиран от #45

  • 3 Ахх

    55 1 Отговор
    Разкарайте го тоя, само дразни хората

    Коментиран от #18

  • 4 провинциалист

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Точно така. А за да теглят повече, просто трябва да сме в еврозоната.

    Коментиран от #28

  • 5 Ти спестяваш и политиците и чиновниците

    30 0 Отговор
    Другото , духа супата.
  • 6 е 300 бона или 20 милиона

    25 0 Отговор
    са спестили политици . А малцинствата са на бързи кредити . Пишат фирми на малоимотни инвалиди и никакви данъци не дават . Нямат 3 милиона . И по времето на Луканов беше така .Сега в Гръцка е същото .
  • 7 Фалитбанк ЕАД

    44 0 Отговор
    Начинът по който работи банковата система в бг е отрицание на всякаква икономическа логика и здрав разум. Ситуацията напомня много на фалшивите ДС банки от 90-те.
  • 8 Бендида

    49 0 Отговор
    За кредитите не знам, но защо от години двете най-големи банки не предлагат услуга депозит? Та къде е този ръст на депозити?
  • 9 неравенства

    45 1 Отговор
    Проблемът, г-н Хампарцунян, е че богатите трупат милиони, а бедните теглят кредити! Затова се увеличават големите депозити, а малките изчезват! Но най-големият проблем е потокът от финансови средства към офшорните зони! Той непрекъснато расте! Кога ДАНС ще се заинтересува от това?

    Коментиран от #12

  • 10 Ама стига...

    39 0 Отговор
    С тоя измислен финансист.Вече ме е страх да отворя хладилника у нас да не би да искочи и да дрънка и от там.Всеки ден плямпа по някоя медия.
  • 11 Така е

    22 0 Отговор
    34 години теглим !
  • 12 букмейкър

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "неравенства":

    И натрупаните милиони и кредитите са на хартия или на файл, не означават нищо, освен че втората категория се чувстват прецакани.
  • 13 ТаУмВзе

    27 4 Отговор
    Да го светна икономистчето, че от санкциите срещу Русия, Европа Фалира! Хахаххах следва Халифат Резко де.
  • 14 Хохо Бохо

    25 0 Отговор
    Тоя цъкльо на ясно ли е кви са лихвите по влоговете? Отрицателни и то без да е включена инфлацията
  • 15 Верно ли

    24 2 Отговор
    Браво Хампарцуци! А като влезем в Еврозоната ще теглим петорно повече електронна измислена валута, за която даже и Артия нема да трябва!

    Коментиран от #22

  • 16 Мнение

    24 1 Отговор
    Тоя отп.ък дето разправяше, че народа нямал капацитет за референдум за запазване лева, му пожелавам основно разследване на зависимостите и делата му! А при наличие на престъпления, да бъде опандизен за дълго!!!
  • 17 Левон Наглеца! Тоя Крадец, продължава,

    25 0 Отговор
    да ръси Акъл и да се натрапва, Никой него понася тоя Наглец!
  • 18 Паулито Куельо

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ахх":

    За нашето добро настроение сутрин показват Бившия президент на укрия,на обед Хърцумян,след обед Ленче Кремчегепчева,вечер Лозан Папионков.

    Коментиран от #20

  • 19 хихи

    11 1 Отговор
    ами повече трябва да се набълбукат с кредити и по-големи та тези взели кредити, да ни плащат лихвите по депозитите....
  • 20 хихи

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "Паулито Куельо":

    пълно зомбиране
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 хихи

    19 0 Отговор

    До коментар #15 от "Верно ли":

    то тегленето лесно ама иска връщане..
    пък и колко повече и по-големи бетонни жилищни чудовища ще се настроят с тях...
    после ще се теглят кредити да се събарят...
  • 23 Очко Бобочко

    12 0 Отговор
    Тоя измислен герой що се бута навсякъде? Спестяванията били малко. Да, ама в банките.80 млрд. лева има буркани и дюшеци,така че никой точно не знае колко се спестява
  • 24 Икономист

    10 2 Отговор
    "повишаването на лихвения процент е борба с инфлацията"

    Ха ха ха сигурно за късопаметни ни има - аз помня когато лихвения процент беше 300 в близкото ни минало но това доведе до 3000 лева за долар. Повишаването на лихвения процент изобщо не влияе на инфлацията като тя зависи само от икономиката - повишавате лихвите единствено ужким да следвате инфлацията и да задържите парите в банките че иначе ще фалирате - всеки ще изтегли обезценяващите си пари и ще ги вложи в нещо което запазва стойността си и вие няма да има от какво да печелите.
  • 25 сноу

    5 0 Отговор
    Напръцкомянчо пак е надничал скришно.. през ключавата дупка..
  • 26 Някой

    17 0 Отговор
    Управляващите да не обслужват банките, а да погледнат как извършват престъплението грабеж. Скоро на такси може да сложат, че ако теглиш 100лв, ще ти вземат 99лв такса. Това е престъплението грабеж и никакво друго определение. Човек трябва да може минимум да си изтегли парите без такси на дата на падеж, дето не гледат, че не дават лихви. А таксите да се обвържат с лихвите които дават. Примерно спрямо годишна лихва такса може да е процент от нея върху сумата. Като дават 0 лихви, 0 такси.
  • 27 Банка

    15 1 Отговор
    Имотите умряха. Балона се пукна.Следва повишаване на вноските и глад за кредитополучателите
  • 28 Именно

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "провинциалист":

    Теглим два пъти повече кредити, отколкото спестяваме. И за него и кръговете е по-добре да сме в еврозонатаТака те ще теглят повече, а ние ще плащаме.
  • 29 един

    12 0 Отговор
    Причината е инфлацията и страха на хората, че губят част от спестяванията си,но както четох в един коментар потърпевши са тия които не теглят,те плащат цялата инфлация вкл.и тая причинена от масовото теглене на кредити!
  • 30 Банките дават левове за да взимат евро

    4 0 Отговор
    След като влезем в еврозоната а как ще изкарваме евро в Европа с 400 млн европейци е друг въпрос
  • 31 Хампарцумян, ти ми отговори на друго!

    14 0 Отговор
    Можеш ли да ми обясниш моля умник, как точно БНБ със собствен капитал от мижавите 1 милиард евро.... цитирани в Глава четвърта
    ОСНОВЕН КАПИТАЛ И РЕЗЕРВИ
    Чл. 8. (1) Основният капитал на Българската народна банка е 1 милиард евро.
    (2) Основният капитал на Българската народна банка е собственост на държавата............ ===== Ще придобие 1% от ЕЦБ след евентуалното ни влизане в Еврозоната? И с тях ще гарантираме 16-23 милиарда евро лоши кредити на ЕЦБ с тези 1 милиард евро (около 1% от акциите на ЕЦБ)...... Това фалит на държавата ли е или що ? Аз нищо от финанси не разбирам явно, и за това питам...... Нищо че съм завършил финанси във Великобритания впрочем ......а Хампарцумян?

    Коментиран от #36, #39, #50

  • 32 Чочо

    12 1 Отговор
    Как да спестиш?
    Средна работна заплата в София - 3000 лева.
    В провинцията да работиш в месец с празници и съботи...едва 1500 лева.😃
  • 33 Проблема е че с многото пари не знаеш

    7 0 Отговор
    Какво да правиш да ги пазиш ли да ги харчиш ли след като има непрекъсната спекулация с цените на стоките и услугите
  • 34 Вярвате ли,

    10 0 Отговор
    че контролът и конкуренцията в България ще държат цените в определени рамки. По- скоро ще ги държат в неопределени такива, защото контроло къде го вижда авторът, а вместо конкуренция имаме картели.Това, че хората взимат по вече кредити не означава че са повярвали в банковата система,а че стават все по-зависими от нея и водят един живот на кредит или живот на заем, каквото е заглавието на известния роман.
  • 35 Обясни бре колега Хампарцумян

    7 1 Отговор
    Нали си голям разбирач ? ...И да придобием 1% от ЕЦБ при евентуално влизане в Еврозоната , даже и като подарък безплатно, с 1 милиард евро собствен капитал на БНБ как ще станем гаранти на 16-23 милиарда евро лоши кредити на ЕЦБ а? ...... с тези 1 милиард евро собствен капитал на БНБ ? (при около 1% от акциите на ЕЦБ колко е пасива който поемаме а ? )...... На тази загадка отговор имаш ли "колега" ?...
  • 36 Това е модерно робство

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хампарцумян, ти ми отговори на друго!":

    Работиш и ти плащат без да може да спестяваш за да пазиш поведение в обществото
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Аре бе.......

    10 0 Отговор
    (Може да очакваме по-високи лихви от порядъка на от 4% до 7%) .......Мушмул, я провери кво си говорил преди месец а? Нали точно ти се правеше на разбирач велик и обясняваше точно обратното ......
  • 39 Крум

    13 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хампарцумян, ти ми отговори на друго!":

    Приятел,той харпи няма да може да разбере написаното,после да го проумее и най накрая да даде смислен отговор. Никакъв шанс за тоя хитрец. Само общи приказки,ама какво да чакаш друго от човек с такава биография.
  • 40 Хампарцумян, ти шизофреник ли си бре?

    13 1 Отговор
    Кво обясняваше преди месец ? А?

    Коментиран от #51

  • 41 Град Козлодуй

    9 0 Отговор
    Кредитите са капан и Нож с Две остриета
  • 42 Кано

    5 5 Отговор
    Народа живее като за последно.Света върви към ядрен апокалипсис.Г 7 ще затрият света.
  • 43 Как е възможно въобще

    5 1 Отговор
    подобни лъжливи и неадекватни индивиди да се отразяват в медиите се чудя само
  • 44 по-високи лихви от порядъка на от 4% до

    8 1 Отговор
    7%,......е тотални фалити !......
  • 45 Търновец

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист":

    Банките и бързите кредити са истински кожодери, няма закон за фалит на физически лица, плоският данък и добър за мафията, Руската мафия скубе милиарди
  • 46 теглим я , ЗА ДА ТЕ ХРАНТУТИМ

    7 2 Отговор
    ТЪРТЕЙ ГАДЕН ДОЛЕН !
  • 47 Няма-Няма и стана Има-Има

    8 1 Отговор
    Булевата алгебра на двойното отрицание! А Левон Хампарцумян се оказа гнусен лъжец или неадекватен индивид. Сам да си избере какво е

    Коментиран от #57

  • 48 Цуцумян

    5 0 Отговор
    Тая гнида няма ли кой да я натисне...?
  • 49 Шуссс

    7 0 Отговор
    Пръцманян, ако не ви подхлъзне да ви гепи парите, кой тогава!
  • 50 Няма друг вариант!

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хампарцумян, ти ми отговори на друго!":

    Лошите кредити на ЕЦБ при евентуалното ни влизане в Еврозоната може само и единствено с депозитите на гражданите и фирмите да се гарантират! С капитала на държавата в БНБ от 1 милиард евро е невъзможно и на практика и на теория ....

    Коментиран от #55

  • 51 обясняваше преди месец тоя

    8 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хампарцумян, ти шизофреник ли си бре?":

    Че лихвите няма да скачат а дори още ще падат заради огромната ликвидност на българските велики банки и как даже американците щели у България да идват на опашка за евтини кредити да се редят .....ъхъъъ...... Неадекватникк .....

    Коментиран от #56

  • 52 Механик

    5 0 Отговор
    Теглим кредити, щото всичко поскъпва, а приходите намаляват.
    А не спестяваме пак по горните две прични.
    А всичко поскъпва, щото пак сме от "страната на булката". А булката иска да налива парите ни в една каца без дъно.
    Коя е кацата мисля, че всеки може да се досети.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 007

    1 0 Отговор
    Изчезни като дим в комина, като предците ти.
  • 55 А някой казал ли го е

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Няма друг вариант!":

    В националните медии? НЕ нали, но продължават да вървят малоумните реклами за "Еврозоната" платени отново с нашите пари
  • 56 Не му се сърдете

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "обясняваше преди месец тоя":

    Той не разбира, че само провокира мислещите хора, а покрай тях и заспалите се пробуждат...

    Коментиран от #59

  • 57 Но пък

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Няма-Няма и стана Има-Има":

    го бива в готвенето. Преди време се показа в "Черешката на тортата", а около него все " арт таланти" се прехласваха и се скъсваха да го ухажват. ..белким нещо изпадне
  • 58 Кой му пука бре

    4 0 Отговор
    по 65000 лева месечно чисто вземаме в БНБ плюс още 250000 лв. в края на годината .....
  • 59 "само провокира" .....глупости !

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Не му се сърдете":

    Ако малоумните му писания и съждения оправдаваш като "провокация" си в голяма грешка колега ..... Ква "провокация" е това през фирми като "Кредит Център" да набутват хората,..... не е провокация а си е чисто криминално престъпление според мен

    Коментиран от #61

  • 60 Абе Левон Хампарцумян

    8 1 Отговор
    кога и в България ще има 30 годишни ипотечни кредити при фиксирана лихва като у нормалният свят ? Хората вече и 50 годишни такива имат?
  • 61 Не си разбрал

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от ""само провокира" .....глупости !":

    Провокира хората да мислят и да не се връзват на глупостите които ръси, за да заблуждава наивните и доверчивите като "голям авторитет" Иначе е правилно, че може да се квалифицира като престъпление, но за това трябват закони
  • 62 ХърПърЦумян

    1 1 Отговор
    Аз така си лъжа, за това ми плащат!
  • 63 Бабаджанян

    3 0 Отговор
    Опърдяне,не си много умен.Ако имаше екзистенц минимум сиви клетки в топката на раменете ти,нямаше въобще да се показваш.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 КОЙЧО

    1 0 Отговор
    АРМЕНСКА ДОЛНА МАСТИЯ
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Хампарцумян е известен арменски и международен престъпник. Арменската мафия е здраво вклинена в нашата държава от фамилиите Халваджиян, Бохосян, Хекимян, Бабикян, които се ръководят от Хампарцумян/вижте профила му нета/. Сега и цялата ни държава се ръководи от друга арменска фамилия - Назарян. Нищо хубаво не ни очаква.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове