29 Май, 2024 21:29 1 714 25

Румен Йончев: България се връща 4 години назад, хора бяха изпрани и ще се върнат в основната първа линия в НС

  • румен йончев-
  • българия-
  • 4 години назад-
  • изпиране-
  • първа линия-
  • народно събрание

"Възможен е вариантът да има мнозинство между ГЕРБ и ДПС. Бойко Борисов министър-председател, Пеевски - председател на Народното събрание. Президентът Радев - в третата част на властта. Президентът ще играе роля на коректив, ще се оформи сериозна опозиция - ляво и дясно", коментира Петър Мутафчиев

Румен Йончев: България се връща 4 години назад, хора бяха изпрани и ще се върнат в основната първа линия в НС - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

По думите на лидера на ЗНС Румен Йончев предизборната надпревара изглежда безлична.

"Вместо предизборна кампания и дебати, свързани с икономика, финанси и чуждестранни инвестиции, ключовите думи са "билбордове" и "кеш", коментира Йончев в предаването "Деня ON AIR".

Бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев се съгласи с думите на Йончев и добави, че България няма доктрина за развитието си като държава.

"САЩ казаха: "Ние имаме ясно решение и няма да позволим наше оръжие да се използва за обстрел на територията на Русия". Има страни, с които трябва да поддържаме добри отношение, в рамките на които да запазим българския интерес", каза Мутафчиев пред Bulgaria ON AIR.
Йончев подчерта, че Европа и Америка вече не са едно и също - Европа трябва да търси собствените си интереси и да ги намира самостоятелно без САЩ.

"Важният въпрос е какво ще се случва с България през следващите години и никой от кандидатите не отговаря. В предишния мандат героите бяха същите. Стояха заедно преговаряха, разпределяха позиции, власт, унижаваха Денков, но той беше част от този разговор. Същите тези ще седнат и ще се разберат", заяви Йончев.
Според Мутафчиев след изборите има възможност да се осигури стабилно евроатлантическо мнозинство от две или три партии.

"Възможен е вариантът да има мнозинство между ГЕРБ и ДПС. Бойко Борисов министър-председател, Пеевски - председател на Народното събрание. Президентът Радев - в третата част на властта. Президентът ще играе роля на коректив, ще се оформи сериозна опозиция - ляво и дясно", коментира Мутафчиев.

Йончев посочи, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борсов е наясно, че съюз само ГЕРБ-ДПС не е в негова полза.
"Като теглим чертата, Българя се връща 4 години назад, хора бяха изпрани и ще се върнат в основната първа линия в НС. Жалко е, че беше пропиляна енергията в 4 години опити за промяна", смята Йончев.

По думите на Мутафчиев каквато и формула да бъде избрана - няма да има перспектива за стабилна политика в интерес на българските граждани.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нах

    20 9 Отговор
    Незнам какво ще се формира,но ПП-ДБ ни бяха най голямата грешка,но наивни сме българите.А сега който гласува за тях....По мое мнение или е на хорото или е малоумен.Аз лично по-голямо предателство без никакви скрупули не бях виждал в БГ политиката!!!

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Киро КокорБойков

    10 5 Отговор
    Другаря Биби и отлично изпран от другаря Кирчо и другаря Кокорчо.
    Да живей Международното положение.
    Ура другари!

    Коментиран от #19

  • 5 Вихър

    14 2 Отговор
    Българите сме Лъгани и ще ни Лъжат
  • 6 Име

    3 5 Отговор
    Обществото е силно като система, ще се "изчистим", постепенно, никой не иска "мъст", подаваме "алпинистка" ръка на ГЕРБ, другарски да се направят нещата.

    Няма като че ли желание - ГЕРБ искат някакво "връщане", то това не може.

    Еми това е - то не че нещо.
  • 7 Вихър

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Кой Лоренцо Лоренцо Ламац ли то и Вие уж и в Нидерландия Бяхте на Червените Фенери та знае ли Човек
  • 8 Кой какво

    10 3 Отговор
    Идва тотално мутренско управление на територията, ставаме роби на мутрите
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хммм

    10 1 Отговор
    Ами влезте вие и оправете нещата, бе Румене! То не е само до философстване по студиата.
  • 11 хххх

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нах":

    Не беше виждал 12г. управление на ГЕПП и Борисов? Шегуваш ли се?

    Коментиран от #16

  • 12 Любо

    9 7 Отговор
    7 гласа от моето семейство за Възраждане, а пък вие си дрънкайте колкото искате глупости не ми пречите.
  • 13 12340

    3 2 Отговор
    ".... Роден е на 10 април 1961 г. в град Първомай. Потомък е на известния български охридски род Шапкареви.1. Женен, с едно дете. Магистър инженер - металург.

    През 1988 г. завършва Химикотехнологичния и металургичен университет със специалност „Добив на черни метали“, специализация „Леярство“. След завършването работи към БДЖ в Завода за спирачни съоръжения и от 1994 г. е назначен за негов директор. От 1991 г. се занимава активно с политическа дейност като член на Българската социалистическа партия...
    ... Аман от ренегати.

    Коментиран от #14

  • 14 така така

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "12340":

    E той Румен Йончев си е ляв. Кога е претендирал да е десен за да го наричат "ренегат"?

    Коментиран от #15

  • 15 12340

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "така така":

    За петър мутавчиев говоря.
  • 16 Нах

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "хххх":

    Не съм за управление на ГЕРБ,но даже и Борисов не си е позволявал така да се завърти на 180градуса и то толкова явно и безочливо.
  • 17 Гражданин

    1 1 Отговор
    За мен десни са преди 1944 гражданите, имащи фурни, фабрики, лекари забраняващи им да упражняват лекар Камбуров, иззети им магазини, бахчи в града. Есичко друго е партенки. Само можете да мечтаете за тях, имаха деца им пиано свиреха и пееха на италиански Лада и обичащи царя и кулаци. Добри хора бяха, а при Радев ще отидат, багеристи, трактористи, бедните, сталинистите. Те не са между живите, днес биха се радвали и убитите царски офицери, а на кака дорка не й даваха никъде работа Панева, трагедия, до нас Панева Дорка и майка й. Не зная дорка дали е жива. Прокудени в делиормана на доган и сега щели плевен и банкя в делиормана с багеристката барабар, дето едвам от мързел са я изхранвали. Ша са оправим Белене, Кулаци, Камбурови, Мир на праха ви, ама друг път, с тая селения
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро КокорБойков":

    Кирчо ли ще гласува за бойчо или българският избирател? Или избиратеките имат толкова голяма доверие в кирчу, че щом той е бил в коалиция с него, значи и народа ще го избере?
  • 20 Много

    1 0 Отговор
    Точен коментар,а сега се замислете и си направете извода защо не трябва да гласувате.
  • 21 Ами да

    1 1 Отговор
    Ако си влязъл в задънена улица, изходът е само връщане назад !
  • 22 Некои са "изпрани"...

    2 1 Отговор
    А едни измамници с фалшиви ХАРВАРДСКИ дипломи им предстои да ги тр"чат - и тех и съратниците им - закононарушители като Ирена Димитрова, която се самоиздигна в ранг докато беше подлога, пардон - зам. Министър на простокиро в МВНР и 50-годишна любовница на Венелин Венев.
  • 23 Хорхе

    2 0 Отговор
    Искам да се върне 40 години назад. Но не би. Съветите и Щатите фалираха и сега популисти ни ни управляват на кредит и с елементарна измама- реклама!
  • 24 ХХХХ

    1 1 Отговор
    Трябва да се работи хора. Купиха на българите от селата земята им, робите им строят, а той стройхаджиев изкарва на бойкопеевски пачките и няма да мре, той пеевски е зелена тиква, кво знае, а батето не го еня за Бгто на дуган. Едни чакат кво ги очаква, други питат ясновидката рени по ЕК телевизия, кога ще умрат, дали деца, внуци ще се оженят, балъци, който има пари, но и те мрат, щото много искат
  • 25 бай село

    0 1 Отговор
    Абе кажете какво точно му испраха на Борисов.А имота на Корнелия в Калифорния за 200- милиона долара ,хотела в Гърция за 500 милиона ,хотела в Зимбабве,където за нощувка в най малкия апартаминтсе плаща 6000 паунда.Нея защо не коментирате,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол