30 Май, 2024 11:07 1 646 76

Ивайло Вълчев: ИТН се стреми към съставяне на експертен кабинет

  • ивайло вълчев-
  • избори

Той обясни, че от ИТН няма да приемат лидера на първата спечелила партия да стане министър-председател

Ивайло Вълчев: ИТН се стреми към съставяне на експертен кабинет - 1

Като изходим от това, че все още не знаем какви ще бъдат резултатите от изборите, можем да кажем това, което твърдяхме и при предишния вот – „Има такъв народ” се ръководи от това какво е нужно на държавата, а именно – работещо правителство. Но искаме това да е парламент, съставен не на партиен принцип, а такъв с ясно поставени задачи и срокове, които да бъдат спазени. Готови сме да седнем и да разговаряме. Не сме готови да говорим за разделение на кабинета по квоти. Това коментира в ефира на „Здравей, България” зам.-председателят и водач на евролистата на „Има такъв народ” Ивайло Вълчев.

Той обясни, че от ИТН няма да приемат лидера на първата спечелила партия да стане министър-председател. „За кабинета, за който ние се борим, политическите лица трябва да стоят далеч”, заяви Вълчев и добави, че партията се стреми единствено към експертен кабинет. „Заявката за премиерски пост от страна на Борисов или ще отпадне, или ще бъде обект на разговори, така че да бъде оттеглена, за да се постигне нещо друго”, заяви още водачът на евролиста.

„От „Има такъв народ” следваме дясна политика. Партиите, които правят същото, са ГЕРБ, донякъде ДПС и „Демократична България”. Няма как да не разделяме „Продължаваме промяната” от „Демократична България”, при положение че ДБ са влезли в политическия живот, декларирайки десни принципи, а ПП показват абсолютно обратното”, обясни той.

Според Вълчев коалиция между „Има такъв народ” и БСП или „Възраждане” е възможна, ако е за идея, която наистина си струва.

Той представи Павела Митова, кандидат за депутат в 23 МИР в София. „Г-жа Митова се доказа като експерт в енергетиката, до степен, че нейното мнение да бъде чувано, зачитано и търсено. Тя е един от експертите, чиято дума „тежи” достатъчно”, поясни Вълчев.

По думите на Митова през януари и февруари България се е превърнала в нетен вносител на електроенергия, което не се е случвало до този момент. „В последните месеци на Народното събрание се взе някакво решение, за да се тушира моментният проблем. Когато говорим за компенсиране на енергийно бедните, трябва да разчитаме на електроенергийната система и да спрем с това раздаване на средства на калпак, включително и на големите електропроизводители”, обясни Митова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Криви

    34 11 Отговор
    мисли от някакъв си кривонос , който сам не си вярва !
  • 2 слушах го

    40 7 Отговор
    И този повтаря като папагал - ние сме в НАТО, трябва да изпълняваме решенията на НАТО...Щял да прави експертен кабинет, ама без ГЕРБ, ДПС и ППДБ...видяхме им експертите, Славчо беше предложил такъв кабинет, не помните ли?

    Коментиран от #18, #25

  • 3 ДАЛИ ЩЕ ВЛЕЗЕТЕ

    38 8 Отговор
    И тия от ИТН са загубили връзка с реалносста.
  • 4 Гост

    11 13 Отговор
    Найовечета, започвайте да заработвоте стотинките.
  • 5 бен Ходжа

    33 12 Отговор
    Този бил поет, но освен тъпите чалга текстове на Славчо, друго не е написал май.
  • 6 хммм

    11 11 Отговор
    Toва е една добра идея, лансирана от чалгарите.
  • 7 Предопределено

    29 8 Отговор
    Не мисли за това,няма да има итн в новия парламент.
  • 8 А Тошкото

    24 7 Отговор
    ви - експерт по подскачане като ужилен шебек из парламентарната зала , както ѝ глуповати интриги !
  • 9 Град Козлодуй

    21 5 Отговор
    Рибата е Още в Морето те Сложили Тиганът на Печката
  • 10 Само

    14 2 Отговор
    изхождате. Друго не правите.
  • 11 ТаУмВзе

    19 5 Отговор
    Чалга пациентите се Стремят да крепят, Който е КРАДНАЛ ПОВЕЧЕ, ТА ДА ИМА И ЗА ТЕХ!
  • 12 Мнение

    19 6 Отговор
    ИТН се стреми към скута на Пеевски!
    Този стремеж стана доста очеизваден!

    Коментиран от #74

  • 13 едокал

    11 12 Отговор
    Гледах го тоя и ми стана кахърно. Щом и хората на Слави цигулката не правят разлика между айдук и добро, означава че сме хранили с данъците си и тези негодници. И тоя щял да дава помощи за укра бандера фашистите. И тоя щял да разговаря с г-н Айдук ГЕРБ. С пп и ДБ вика сме десни??? Кое ви е дясното бре миш ок? Само лафчета и празни думи за прости избиратели. Никаква хигиена. ГЕРБ, ПП и ДБ, ДПС и ИТН са опасни за дом, семейство и за държавата. Никакъв глас за тези паразити.За да им развалим схемите с купените гласове всички на избори. Да си загубят хем парите хем да нямат резултат. Да изринем кочината. Време е за Възраждане и за Величие с полк. Николай Марков. Дай Боже да ги махаме лакейте на посолството.

    Коментиран от #44, #73

  • 14 Иван Асен

    13 0 Отговор
    ХРИСТИНКА кое министерство ще получи?За един преятел питам?
  • 15 ясновидец

    16 1 Отговор
    Тези и те станаха опрявячи на държавата ! Ако някой искаше да оправи България , досега за 34 години да беше оправена . Само да помоля , вече да не се говори за екперти , програмни , и други подобни управления .

    Нека си го кажат направо , те са милионери и милиардери , които имат имоти навсякъде по света и изобщо не им пука за държавата България .Това е нещо много далечно от което изкарват пари , какво е това нещо държава ?

    Моля всички оправячи , да се съобразят с това , че има хора в държавата които все пак имат акъл в главата си и им е омръзнало да слушат глупости .

    Коментиран от #72

  • 16 Айде

    7 1 Отговор
    Всичко, съставено от партийните върхушки и вождове е пунта мара и целта му е да се граби и манипулира българският народ! Затова - власт на гражданското общество, а не на партийните върхушки от парламента!
  • 17 инж. Ганчо Илков

    12 3 Отговор
    Зачестиха безсмислените Изказвания. "ИТН, се стреми към Експертно Правителство...". Някой Пита ли ги? Всичко, от - до, се Решава от Парламентарното Мнозинство. При липса на Обединена Опозиция, Парламентарно Мнозинство без Бойко Борисов и Пеевски не може да се състави. Така, че докато Лидерите на Политическите Проекти извън ГЕРБ и ДПС, не се откажат от противни Самоизяви и Вождизъм Промяна в Статуквото няма да има.
  • 18 И аз го слушах

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "слушах го":

    Говори за мир в Украйна само при условията на Зеленски.
  • 19 Пурко

    16 2 Отговор
    Накрая ще кажат, че Боко е най големия експерт и ще го подкрепят... Знаем ги такива продажници
  • 20 Наблюдател

    13 4 Отговор
    ИТН си изпя песента. Имаше възможност да състави кабинет но се изплаши. Никой не уважава страхливците. Повече Парламент няма да видят.

    Коментиран от #71

  • 21 надрус надрус фешйнн сценаристин

    14 3 Отговор
    Тез ша връщат Никито Василев и царистите.С какъв акъл гласуват за тях никой нормален няма представа....

    Коментиран от #70

  • 22 Българин

    7 5 Отговор
    Браво Ивалйло!
    Значи бъдещият кабионет, собственост на ДпС ще бъде "хекспертен" и подкрепен официално с гласовете на итн( известни още като малкото ДпС).
    Народа това иска и ще приветства подобно правителство!

    Коментиран от #69

  • 23 Ранбо

    1 8 Отговор
    В България е имало "експертно правителство". Това беше правителството на Беров.
    И народа, и бизнисмените го помнят с най-топли чувства!
    Дай Боже, час по-скоро да имаме такова правителство!

    Коментиран от #26

  • 24 Друго мнение

    6 2 Отговор
    Да се връщат в шоу бизнеса, където са специалисти.

    Коментиран от #27

  • 25 Адрес 4000

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "слушах го":

    Тея ако са Натовци ,то путин е най големият евроатлантик
    В чалгарската им скапана телевизия само копейки обикалят да балалайкат кремълска пропаганда
    И водещите Крум Савов и Катя Илиева им пригласят
    Само споменавам кривогледият голфаджия Райчев
    Толкова за гологлавия съсухрен наркоман

    Коментиран от #55

  • 26 Така е

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ранбо":

    всичко се много добре помни. От туй Правителство, Народа си скубеше косите. Пенсии никакви. Глад и мизерия.

    Коментиран от #30

  • 27 Ми те само

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Друго мнение":

    това могат. Шоумен и политик, две дини под една мишница. Не става!
  • 28 Бамбука

    8 1 Отговор
    Направо се разсмя. За какъв експертен кабинет говори човечето ? С други думи кабинет от представители на всяка партия участвала в изборите, или казана направо - тюрли гювеч. Как без ясна стратегия за бъдещето развитие на България в дългосрочен икономически и финансов план ще се съберат "експертите" да решават ? Ами ще се избият още от вратата, кой да влезе, безкрайни разправии и простотии. Това за експертния кабинет устройва само за да могат ИТН, Възраждане, БСП да цуцат до безкрай от спонсорите си. Кой ще поеме политическата отговорност на това "чудо" на природата ? Надпикаването на лидерите ли ?
  • 29 Киселяка

    10 2 Отговор
    ИТН се стреми да намаже филията с масло като парцелира изпълнителната власт и всеки да краде колкото е договорил а това е най вредно за държавата и за народа.Парламент без опозиция означава че всички крадът.Крайно време е хората да излязат да гласуват и тогава всички месии кото копейката и дългия ще бъдат където трябва.Ивайло Вълчев каза че били дясна партия което се оказа поредния виц.
  • 30 тез са много подмолни

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Така е":

    Направо с болонката Митева изкъртиха народа а пенсионерите едвам оцеляха дори и по-издържливите от тях.За шепа време обърнаха държавата с главата нагоре.

    Коментиран от #68

  • 31 Мнение

    12 2 Отговор
    Зад ИТН стои мафията.

    Коментиран от #67

  • 32 6нтщ5ж

    12 2 Отговор
    ИТН са алчни лъжци!

    Коментиран от #66

  • 33 Партии като

    9 1 Отговор
    ИТН и подобни имат за цел да отцепват избиратели от нормалните партии изповядвайки политически тюрлюгювеч и да бъдат патерица на партиите които са във властта .

    Коментиран от #65

  • 34 Мдааа

    6 1 Отговор
    "експертен" с министър председател Борисов. Така си го представят те тоя кабинет. Отдавна го печат тоя турлю гювеч.
  • 35 Чоко

    8 1 Отговор
    Към това се стреми Пеевски. ИТН нямат собствени стремежи

    Коментиран от #64

  • 36 Смешници сте,

    8 1 Отговор
    не се излагайте повече, махайте се от политиката и за смешници вече не ставате , сериозно - изглеждате, като избягали от психо заведение,стига сте крали парите ни!

    Коментиран от #63

  • 37 Вълчев

    6 1 Отговор
    Кото всяка популистка партия и вашата е към края си защото на хоризонта се задава поредния някойси полковник Марков и всички простаци ще гласуват за него а вие с копейките отивате в историята при Волен аптекаря войводите итн.
  • 38 Гост

    10 1 Отговор
    Това недоразумение Вълчев трябва да е наясно, че само ако някой голям ги е предвидил за патерици в Парламента ще имат късмет да влезят с малко. Иначе повече Парламент няма да видят. Такъв е краят на всички страхливци.

    Коментиран от #41

  • 39 Иван

    0 7 Отговор
    Аз се надявам - Слави Трифонов да се "вразуми", да поеме държавата, той е икономически грамотен, не че ПП не са - но което не се харесва на хората - трябва да се направи ново.

    ПП също са в ролята си.

    Една е целта - доходи на всеки.

    И да стъпваме по мирни пътеки.
  • 40 Пожелавам

    8 1 Отговор
    на тия чалгари, никакво влизане в парламенти. Опрастачиха народа, нямат никакъв капацитет, да не говорим за експерти. Да си гледат т ъ п о т о шоу, и да не ни занимават с политика.

    Коментиран от #62

  • 41 Дааа

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    А, съдбата каква изненанда само им поднесе. ПЪЛНА ПОБЕДА и шанс за съставяне на самостоятелно Правителство. Шоумените се уплашиха, разбраха, че да си управляващ играта тука има тука няма отсъства от ШОУ процеса и дадоха заден. Народа ги видя какви са страхливци и сметкажии и се погнуси от тях. Парламент за тях повече няма.

    Коментиран от #61

  • 42 Марко

    6 1 Отговор
    Експертите, предполагам, ще са от Барбадос, търговци на бански гащи, фъфлещи йорозти, разнасяли кафе по канцелариите и сценаристи на шоу, в което се разказват преписани вицове от нета?
    Разкош!
    Всички за ИТН!
    И чалга форевър, даге🤣
  • 43 Реално

    8 1 Отговор
    Пацо-шнорхела пак ще ни го предлагат от малкото ДПС

    Коментиран от #60

  • 44 Копейкин е бастун на Бойко

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "едокал":

    Марков никога не е бил Полковник и никога няма да бъде, защото е изринат от системата по "НЕПРИГОДНОСТ" . Разбираш ли какво е да ти бият шута по НЕПРИГОДНОСТ ?
    А копеката, заедно с катуна му от лyзъpи, е проект на ГЕРБ, на Красен Кралев.
    Безброй свидетелства има на бивши, заблудени от konaнаpa "възрожденци".

    "Явно вашата мъжка дума няма тежест!
    И той е взел нещата в свои ръце.
    Вие бяхте фактора за мен във Възраждане. Не той!
    На сесията през Март точката за отстраняването председателя на Общински съвет Пазарджик изобщо не беше разгледана и аз гласувах ПРОТИВ включването й в дневния ред. Какво право има г-н Таслаков да ме замесвате в уговорките си с групата съветници на местен олигарх? Колко време Таслаков ме притискаше да вляза в коалиция с тези хора?!
    Забравихте ли как при избора на председател през Ноември вие г-н Костадинов ми звъняхте, да ме убеждавате да гласувам ЗА издигнатия от ГЕРБ Председател на ОбС?! Явно имате страшно къса памет, или помните това, което ви изнася! Сигурно сте забравил, но поискахте да си снимам и бюлетината. Запомнете, животът е като едно колело, днес сте горе, утре сте долу!
    "
  • 45 Ти да видиш...

    3 1 Отговор
    Вярва ли им някой вече на тези, а и ще трябва да минат 3%?

    Коментиран от #57

  • 46 12340

    4 1 Отговор
    ИТН се стреми към съставяне на експертен кабинет с министър-председател Ванката!
  • 47 Копейкин е бастун....

    0 3 Отговор
    Кире ти ли си?
  • 48 сара

    1 1 Отговор
    Иначе са против ЛГБТ, но искат такова нещо в политиката.
  • 49 Сатана Z

    2 3 Отговор
    Нали бяхте първа политическа сила,но бяхте натиснати от Козяк за да могат шарлатаните на Кириидиота да узурпират властта .Хората тогава ви повярваха,но за съжаление изборите зависят от посолството

    Коментиран от #59

  • 50 Срам и позор

    3 0 Отговор
    С експертен кабинет, ГЕРБ и ДПС не можеш да бориш. Те са се впили като пиавици в цялата държавна администрация. СРАМОТА.

    Коментиран от #58

  • 51 Дедо

    3 1 Отговор
    Е България имаше работещо правителство, защо го свалихте ? Сами си противоречите .

    Коментиран от #56

  • 52 Тервел

    2 1 Отговор
    Тия във Варна се натискат да вземат островната зона под Аспарухов мост. Не им се доверявайте , най обикновени шарлатани
  • 53 Ком

    3 1 Отговор
    Експертен кабинет??? По-точно експериментален!
  • 54 То хубаво....

    3 0 Отговор
    То хубаво.... Но.... Къде са Експертите?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 В България имаше работещо правителство

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Дедо":

    за мафията и за САЩ, но не и за България! А на ИТН може само шапка да свалим, че не заиграха с мафията зад ПП и ДБ и сега дружно да ни лъжат и крадат.
  • 57 Та ако не вярваш

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ти да видиш...":

    на хора които не те лъжат и крадат като ИТН, на лъжците и крадците ПП, ДБ и ГЕРБ ли да вярваш?
  • 58 Не можеш, но това са реалностите

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Срам и позор":

    Можеш да бориш измамниците и шарлатаните, само с умен народ! Но такъв видно няма!
  • 59 Не лъжи

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Сатана Z":

    ИТН никога не са били зависими от Козяк! Доказаха и като не участваха във свалянето на ветото за Македония, което беше наредено от вън и напуснаха правителството!
  • 60 Не лъжи

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Реално":

    Малкото ДПС го видяхме в скута на ДПС на мазно турско кафе! Нарича се ПП и ДБ!
  • 61 Не лъжи

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Дааа":

    Самостоятелно правителство, отказа да подкрепи статуквото и мафията в лицето на БСП, ние идем и си одим, ДБ.
  • 62 Не лъжи

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Пожелавам":

    Опростачват го лъжци и крадци като киро, асен, христо иванов, бойко борисов и останалите пропаднали хора в тези партии!
  • 63 Парите ти крадат

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Смешници сте,":

    ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 64 Не лъжи

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Чоко":

    За какво се стреми пеевски, с кирчо, христо, асенчо и бойко в скута, всички видяха!
  • 65 Кои са нормални партии

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Партии като":

    Само не казвай, че тези ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС са нормални, щото ако лъжци и крадци и национални предатели е нормално за теб, жалко за теб!
  • 66 Верно ли

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "6нтщ5ж":

    Да не ги обърка с ПП и ДБ, дето лъжат денонощно? :))
  • 67 Не лъжи

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Мнение":

    Видяхме мафията кръга на доган, че е зад ГЕРБ и ДПс и другият кръг на мафията кръга капитал зад ПП и ДБ!
  • 68 Не лъжи

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "тез са много подмолни":

    Точно по това време, благодарение на Митева се спряха вредни закони, лобистки за мафияята зад ПП и ДБ и се внесоха много полезни! А пенсионерите тогава вързаха бюджета за да получат пенсиите, благодарение на Каримански!
  • 69 Не лъжи

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Малкото ДПС, ПП и ДБ, ги видяха всички в скута на ДПС, на мазно турско кафе, обсъждайки как да те лъжат и крадат!
  • 70 Напротив

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "надрус надрус фешйнн сценаристин":

    Само нормални хора, могат да г;асуват за други нормални като ИТН, които не лъжат и не крадат!
  • 71 Не лъжи

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Наблюдател":

    Кабинет на ИТН, отказа да подкрепи мафията, която ти купува бъдещето!
  • 72 Държавата сама няма да се оправи

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ясновидец":

    Държавата може да се оправи само с умен народ! След като не се оправя, значи такъв няма!
  • 73 А аз пък не давам глас за лъжци

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "едокал":

    А видно още на старта показвате, че величие се бори с лъжи!
  • 74 Не лъжи

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мнение":

    В скута на пеевски на мазно турско кафе, всички видяха лъжците и крадците ПП и ДБ, които спонсорират тези лъжи.
  • 75 калистратов

    0 1 Отговор
    С ГЛАВНИ ЕКСПЕРТИ ТОШКО ,БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ ТАКА ЛИ ИВЧО!
  • 76 Гацо бацов

    0 1 Отговор
    Само да питам а Славчо моя плебей ще го включители в експертизата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове