Last news in Fakti

30 Май, 2024 11:51 1 058 57

Вили Лилков: Путин се държи като Хитлер и Сталин

  • вили лилков-
  • синя българия-
  • путин

Същото желание за нов световен ред, същото желание за доминация и непрекъснати провокации и атаки към съседите в търсене на основание на Русия да нахлуе в тях

Вили Лилков: Путин се държи като Хитлер и Сталин - 1

Ако човек познава историята и по-сериозно следи това, което се е случвало в навечерието на Втората световна война, ще открие абсолютна аналогия с поведението на Путин и Русия в момента с това на Хитлер и Сталин, съответно на Германия и СССР тогава, заявява съпредседателя на Синя България - Вили Лилков. Същото желание за нов световен ред, същото желание за доминация и непрекъснати провокации и атаки към съседите в търсене на основание на Русия да нахлуе в тях, аргументира се Лилков и дава решенията, която синята коалиция предлага:

„За нас, в Синя България е изключително важно в този момент да бъдем обединени като нация и програмата ни предлага такива решения. И това трябва да е наша българска и европейска отговорност и задача. Премина епохата, в която САЩ бяха гаранта за сигурността на Европа. Претенцията на Русия за нова геополитическа подялба, води до дестабилизацията на нашия регион. Путин иска да върне Източна Европа в руската сфера на влияние. В първото действие на този конфликт, западния свят предаде Украйна. Следващото действие е нова Ялта, на която нашият регион да бъде търгуван, за да са удовлетворени интересите на Русия и да бъде запазено спокойствието и интереса на западните общества. Свръхзадачата на българската и на източноевропейската десница е да се преборим за собственото си право да останем от правилната страна на новата Желязна завеса, която се спуска. Това е цел, за изпълнението на която си заслужава да загърбим споровете си и да се обединим като нация!“

„Решението за гарантиране на външната ни сигурност, минава единствено през формиране на силен съюзен отбранителен капацитет на Европа. В този процес България трябва да излезе от ролята на неохотен изпълнител и наблюдател на чужди решения. България трябва да е инициатор за формиране на европейски отбранителен консенсус. България трябва да се превърне от страна консуматор на сигурност, в страна генерираща решения за сигурност за себе си и за региона.“


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    53 8 Отговор
    Отвратен съм от безсилието на 0бединеният 3апад. Но, по филмите са голяма работа.
  • 2 Баба Вили

    64 9 Отговор
    Вервайте ми,аз съм новата костов 2,експерт по цялата главА!

    Коментиран от #20

  • 3 Историк

    13 38 Отговор
    Той има същата идеология, тъй че действията му няма начин да не са същите.

    Коментиран от #13

  • 4 Путин да прави в Русия каквото си иска.

    27 34 Отговор
    Вижте какво направиха неговите любимци в България. От комунисти станаха най-алчни капиталисти. Съсипаха България! Убиха старите ценности на българите, които ни крепяха 25 века. Ето примери:
    Абитуриентска рокля за 15 бона, нови джуки и цици за дъщерята с пари от бързи кредити и заложни къщи. Кючеци на бала и в чалготеките, но и златен медал от световно първенство по математика. Смърт в джип със 175 км/ч забити в дърво. Полицаи глобяват шофьор за спукана гума в кратер на неремонтиран път. Най-големите „патриоти“ обичат най-много Русия. Най-нисък стандарт на живот в ЕС, но най-високи цени. Най-много болници на глава от населението, но най-висока смъртност и най-ниска продължителност на живот. В железниците хаос, но виновни няма.

    Коментиран от #10, #41

  • 5 малиии

    8 29 Отговор
    Те сега руснята ше откачи ...
  • 6 Кървав терор и геноцид в Газа!

    43 10 Отговор
    НАТАНЯХО КАКТО КАКЪВ се ДЪРЖИ ? КАТО ПИНОЧЕТ И ХИТЛЕР ИЛИ КАТО КЪРВАВ КАСАПИН? СИН ЗАДНИК СИ ТИ! РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!
  • 7 Смешко!

    36 6 Отговор
    Великите Лидери така се държат!Затова са Велики!
  • 8 !!!?

    15 40 Отговор
    Като две капки вода !!!?

    Коментиран от #44

  • 9 Груьо

    45 9 Отговор
    ТОЯ ПЪК КОЙ Е ВИЛИ ЛИЛКОВ.АБЕ КАКВИ ЛИ НЕ ПЛАЗМОДИЙ СЕ ПОКАЗАХА.
  • 10 Верно ли

    44 11 Отговор

    До коментар #4 от "Путин да прави в Русия каквото си иска.":

    А кой направи болниците и железниците, бе, кал.ф? Или пак "хората на Путин" са виновни, че сте неможачи и че ги съсипахте за 30 години банани!
  • 11 да питам

    12 15 Отговор
    Другари , ако преразгледаме първоначалната "цел на СВО-то " - демилитаризация и денацификация , май се превръща в - деукранизация , а ?!

    Коментиран от #14

  • 12 ТаУмВзе

    25 8 Отговор
    Какво му е Агентурното Именце на Вили! Щото Биографията му е преко свързана със Москва де.
  • 13 Не се прави, че

    22 10 Отговор

    До коментар #3 от "Историк":

    не знаеш, че причната за войната е отказа на безопассност за Русия. Нато агресивно сеприближава до нея последните десетилетия. Ще се ли да има война,ако Зеленски бе казал.
    Не искаме да влизам е в Нато.

    Относно морала на украинците: действително прилаича на хитлеристкия.

    Коментиран от #16

  • 14 Историк

    11 13 Отговор

    До коментар #11 от "да питам":

    Поначало още от самото начало целта беше "заграбвация".

    Идеята беше идеално да е цяла Украйна, която да бъде поставена под контрола на марионетно правителство, но когато се видя, че няма да могат така, се прехвърлиха на "дедонбасизация" защото там са най-големите природни ресурси.

    ВСИЧКИ останали лъжи защо нападат Укрйна са отдавна разгромени, някои от най-наглите, отсамите служители на режима на Путлер, а други посредством постоянните противоречия понякога дори една с друга.

    Коментиран от #36, #37

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Историк

    9 15 Отговор

    До коментар #13 от "Не се прави, че":

    "е отказа на безопассност за Русия. "

    Това е доказан фейк, който не отговаря не реалността и то през множество вектори: исторически, заварено положение, и дори действията на самата Русия след започването на войната.

    За сметка на това други далеч по-убедителни причини, защото са подкрепени от реалните последващи действия на руските фашисти, са напълно доказани.
  • 17 Реалист

    20 8 Отговор
    Люлеков,имах те за нормално мислещ индивид,а излиза,че не използваш главата си както трябва.Не се превръщай в плямпало, на което никой не обръща внимание.
  • 18 Смърт на фашизма Свобода за народа

    16 10 Отговор
    Вили е син нацист и наследник на комунист.
  • 19 коментар

    28 9 Отговор
    Ало, Лилков в синята ви България, няма и думичка по отношение именно за България! Не за Русия, не за Европа, не за САЩ, а за България! И после искаш да се обединяваме с хора като вас, дето първата им дума е Украйна, после Путин е диктатор като Хитлер и Сталин, и ние да сме единни, ама не за нашите си национални български интереси, а за тези дето ги проповядват ежедневно европейските ви началници и онези оттатък океана. И пак ще повторя, с хора като вас ли искаш да се съгласяваме и да се обединяваме?

    Коментиран от #23

  • 20 Хахахаха

    10 17 Отговор

    До коментар #2 от "Баба Вили":

    Е какво има да вярваш, бе копейка? Не е нужно да вярваш, нужно е да видиш действията на путлера и да разбереш, че иска да прави това. Те такива като теб дет все вярваха на думи, накрая останаха излъгани. Да не пускаме видеото с лъжите на путин отново. Човека ти казва, факти с действията които прави.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Туристи

    19 8 Отговор
    Големи разбирачи станаха старите продажни седасари, които разбираха страната 90-те и са главните виновните за състоянието на страната. Най-добре си крепете 1-2% и да не ви виждаме крадливите физиономии!
  • 23 Хахахаха

    11 12 Отговор

    До коментар #19 от "коментар":

    Нашите национални български интереси, са същите като интересите на Европа. Я обясни, ти какво имаш предвид, за нашите си български интереси?

    Коментиран от #49

  • 24 Българин

    11 7 Отговор
    Този пък се държи като Чичолина.
  • 25 Сила

    10 12 Отговор
    Путин не знам, обаче Костя Копейкин по билбордовете направо плаши хората, строг и справедлив, кръстил ръце на хилава гръд, гледа лошо..... Пу, пу, мале мале кво ни дойде до главата.......!!!?
  • 26 Българин

    11 5 Отговор
    Този пък се държи като Чичолина.
  • 27 Хахахаха

    8 9 Отговор

    До коментар #21 от "Сталин":

    Че ние това го знаем, че както Сталин, така и путлера би ликвидирал такива хора. В това спор няма. За това там е диктатура.
  • 28 Дедо ви...

    17 6 Отговор
    Да бе?!?! САЩ са единствената страна без държавни преврати, защото там няма американско посолство.
    Работата на ЦРУ в значителна степен се състои в отстраняването на лидери на чужди държави и цветни революции?
  • 29 СС-Панцеркорпс

    8 8 Отговор
    И за тебе няма да гласувам. Ще ми сравнява Фюрера с тия отрепки!

    Коментиран от #32, #56, #57

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този Костовак

    10 8 Отговор
    е престъпник от всякъде
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Чочо

    6 5 Отговор
    С такива предизборни лафове няма да стигнеш далеч.
  • 34 Пешо

    9 4 Отговор
    Професора е пример за това, как човек като излезе от зоната на собственото си познание, започва да изглежда като глупак. Ако беше продължил да се занимава с истинска наука вероятно ползата от него щеше да е значима. Като политик е направо нелеп.
  • 35 Стършел

    4 4 Отговор
    Вили Лилков= Вили Бранд!Почти!
  • 36 Хей, историко,

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    върви си поискай парите обратно от оня, който те е учил на история! Това, което изсмукваш от пръстите си, е дословно преписани от "опорките" спуснати от "някъде" за такива "историци" като теб! Вземи и попрочети, а информация по въпроса дал бог, предисторията на тази война и недей да пишеш врели - некипели, за "историк" се пишеш все пак...

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Чук и сръб

    5 4 Отговор
    Хахаха , е те този пияница ли ще громи Руския бе???
    Ма този политически @труп, на всички избори ли ще го вадите?
    Той си оплете кошницата- излъга седесарите,вкараха го в Общинският съвет на София, и сега - шапка на тояга!
    Но , така е когато има балъци , ще има и тарикати.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Лили Вилков

    7 4 Отговор
    Що да не изтърся и аз някоя евроатлантическа глупост. Оправихме България та сме тръгнали другите да коментираме.
  • 41 Маг

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Путин да прави в Русия каквото си иска.":

    За вичко лошо, което става в България
    е виновен Путин, няма съпротива от
    страна на България ?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Иван

    4 7 Отговор
    Червената пaплaч газ пикае от възраждането на Синята идея, която си мислеха, че са унищожили през 2001 г.

    Коментиран от #50, #52

  • 44 Маг

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    През 1934 г България сключи
    Договор с Хитлер, а през март
    1941 г се включи в оста Рим,Берлин,
    Токио.
  • 45 Перо

    5 4 Отговор
    Влашки селяндур!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Син фашист реваншист

    5 0 Отговор
    Сините фашисти се показаха с какски и пушки но сакат други да са пушечно месо а те само да ги настървяват! Смърт на синия фашизъм и реваншизъм!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ИзбираТела

    5 0 Отговор
    Единствено най-верните руски теменушки си позволяват да критикуват русия в ефир и да го раздават атлантици преди избори.
    Щото всички знаят, че ако не е съгласувано с големия брат предварително, може да ги сгази валяк.
    И тези мноо хитри политически схеми винаги водят до източване на бегето.
  • 52 Тоя син идеалист

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Иван":

    Тоя син идеалист е учил ядрена физика в секретния.център.Дубна на СССР. Чудно кога задълбочено е изучил историята? Сигурно още тогава?
  • 53 ИзбираТела

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "Грант О’яд":

    Що, бре?
    Нали Русия ни освободи щото сме братя? - абцолютно безкористно.
    И то два пъти.
    Грешка 3(три) пъти. На 10-ти ни освободи отново и си смени изветрелите проксита с нови, млади патреоти.
  • 54 Ох колко си жалък

    5 1 Отговор
    Направо ме е гнус да ви гледам по цял ден в лъжи и пропаганда! Продажници!
  • 55 Хехе

    3 1 Отговор
    Вили мотовили мухливи
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 СС-Панцеркорпс

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "СС-Панцеркорпс":

    Нема да триеш мршο подчовешка, ше ти εΒα пΥτκατα мαйчиΗα сκαπαнα! Със шуτοΒε ще им нαбия в пра3ните тикви, че националсоциализмът е най-великата човешка идеология!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове