30 Май, 2024 18:11 1 779 27

Нов "подвиг" на 19-годишен шофьор в Пловдив: Вдигнал 140 километра в час на булевард "България"

  • мвр-
  • висока скорост

Тук говорим за изключително брутална скорост, която е изключително опасна, каза Николай Арабаджиев – рали състезател

Нов "подвиг" на 19-годишен шофьор в Пловдив: Вдигнал 140 километра в час на булевард "България"  - 1

19-годишен пловдивчанин е арестуван, след като сам се похвалил в социалните мрежи, че шофира със 140 километра в час в града, съобщи БНТ.

Междувременно кметът на Пловдив поиска от МВР допълнителни камери за скорост. Именно високата скорост от 175 км/час беше причината и за тежката катастрофа на булевард "Руски" преди две седмици, в която загинаха момче и момиче.

Задържаният младеж е вдигнал 140 километра в час на булевард "България" в Пловдив, където ограничението е 50 километра в час. Кадрите, които сам качил в социалните мрежи, предизвикаха бърза проверка, завършила с арест за 72 часа. Грозят го до 5 години затвор.

Според Николай Арабаджиев – рали състезател: "Тук говорим за изключително брутална скорост, която е изключително опасна и е в пъти, пъти над нормално възприетата за всеки един здравомислещ човек, който сяда зад волана."

Според пътни експерти, на подобни отсечки е крайно време да има допълнителен контрол на скоростта. В момента в Пловдив няма нито едно стационарно устройство, което да засича скоростта. Полицията разполага само с две мобилни камери в служебни автомобили и две преносими.

Днес стана ясно още, че от МВР подготвят законови промени, които предвиждат по-строги санкции при смърт на пътя.

Калин Стоянов – служебен министър на вътрешните работи поиска : "Извършването на убийство на пътя след употреба на алкохол, наркотици или при превишена скорост да бъде квалифицирано като умишлено убийство, аз се надявам, че това нещо ще се случи."

Служебният министър настоява и за драстично увеличение на глобите за всички нарушители на пътя.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Май не е

    16 3 Отговор
    успял да резне две или три дървета... Жалко...
  • 2 Тоя е

    16 2 Отговор
    Аматьоррр .... 140 ....
  • 3 родител

    32 0 Отговор
    Държавата на простите камикадзета сме !! !!
  • 4 Куха манерка

    24 0 Отговор
    Това няма никаква връзка с реалния свят.
  • 5 Помощ 112

    18 1 Отговор
    И този естествения подбор няма да го пропусне. Не е лесно да си тъп. И кой знае какъв правеняк е тва, надут дизеляк на 300 коня без да барнеш спирачки и без да втвърдиш окачване си е чист ковчег, щото то на 19 години до толкова ти стигнат кинтите, да барнеш турбина и да ремапнеш за другото не остават.
  • 6 авто фен

    10 5 Отговор
    Глобите трябва да се завишат тройно, защото аз в София не виждам никой да спазва ограничението от 50, тоест има и такива, но са малко, камо ли ограничението в подлеза на НДК от 40км/ч., там минават минимум с 60. Но какъв затвор 5 години за момчето, на 19г. не знае много неща и е опасен шофъор, но по кой текст и за какво да го съдят до 5 г. затвор като той е превишил скоростта, за това има глоби и отнемане на точки от книжката или евентуално книжката и пращане на упреснителни курсове, поне това казва законът. Иначе,че е обществено опасно поведението му , спор няма, но за това каране няма предвиден затвор.

    Коментиран от #7, #13, #22

  • 7 авто фен

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "авто фен":

    Значи ако държавата действително е загрижена, щяха да сложат постоянна камера в подлеза на НДК примерно, 90% от шофъорите карат бързо там и камери на много булеварди, да не говорим колко пари ще събере КАТ така, защото в София се кара бързо средно със 70км/ч/ се кара в София масово, ако има камери и глобите са тройни и се събират рязко ще започнат да карат до 60км/ч като на запад. А и точки да се отнемат при всяка превишена скорост, като му наложат 3,4 пъти глоба по 150 лв. едната и му вземат книжката за няколко месеца и го изпратят на проверовъчен изпит,където да си го плати още 500лв. и е няколко месеца без книжка, като му увеличат гражданската със 100 % заради тези нарушения ще видиш как ще стане най-дисциплинирания шофъор,а не като в София чак се състезават по булевардите с разни 15 годишни дизели.

    Коментиран от #16

  • 8 Майк Алън Патън

    32 3 Отговор
    А защо НИКОЙ не арестува простака Борисов , който самохвално и грандомански се похвали пред тълпата от журналяги , че вдигнал 190 на новата магистрала , за да я ......ИЗПРОБВА !
    И цялата сган , гмеж и паплач около него му ръкопляскаше с блестящи очи !
    Какво повече искате !

    Коментиран от #10

  • 9 140...-Слаба ракия!

    9 0 Отговор
    Тоя от снимката вдигна 210!
  • 10 Буха ха

    22 0 Отговор

    До коментар #8 от "Майк Алън Патън":

    Младите хора си казват, "щом тоя тъп и прост дебелак вдига 190, аз ще вдигна над 200"

    Коментиран от #15

  • 11 Сила

    12 1 Отговор
    ?????? НАЦИЯ ОТ ПОЛУИДИОТИ И ЧАЛГАРОПИТЕЦИ.......!!!!!! "ВЕЛИЧИЕ"....... ОВЦА В НАРОДНА НОСИЯ, СИМЕОН КАРАКОЛЕВ ..... кво очаквате още не знам?!?
  • 12 във всеки град се знае от всички

    11 0 Отговор
    включително и от работещите и в общинските администраций и в кат ,по кои отсечки се кара масово с превишена скорост от два и три пъти над разрешената ,но всичките си траят и се правят че тях това не ги засяга
  • 13 Бачо

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "авто фен":

    В този случай наистина този не е за затвор.По добре при такива случаи да им се отнема книжката за 5 години,солена глобичка и след 5г ако иска да си я вземе да минава наново изпит

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 свиреп ОХЛЮВ

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Буха ха":

    Именно ! Простакът от Банкя е модел за подражание на всички байганьовци в България !

    Коментиран от #20

  • 16 Отстрани

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "авто фен":

    Да ти кажа, че ако някой умре в подлеза на НДК няма да е заради високата скорост а защото подлезът е под всякаква критика. Тече вода отвсякъде, старо провиснало осветление едвам мъждукащо, пътна настилка от времето на бай Тошо с доста неравности. Пред мен там кола се обърна по таван с 50 километра в час. Гербаджиите опустошиха този град, а новите дебили ще го довършат! Занимават се с всякакви други глупости, като например да рушат паметници и да правят алеи за тротинетки, но не и със същинските проблеми. Нито има нормални улици, нито нормални тротоари.

    Коментиран от #23

  • 17 Шах

    5 1 Отговор
    5 лева за 1евро и ша са кротните.
  • 18 Кога ще инсталират

    2 0 Отговор
    разделителни структури по бул. Европа (Сливница) от Орион до надлеза посока Божурище? Постоянно има водачи, които правят непозволен от ЗДвП ляв или десен завой, пресичайки двононепресечената ограничителна линия?
  • 19 Фройд

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо":

    Бачо, черпя 100 кила ракия и се хващам на бас.

    Ако на това младо момче , съдът го накаже със затвор, или аз му предложа работа, на бас че ще избере затвора.

    Бе кво им става на тия млади агрегати ?!
  • 20 Буха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "свиреп ОХЛЮВ":

    Абсолютно вярно! Гледам го и си казвам, и аз мога да вкарам два-три гола ако ми подават само на мен, и аз мога да псувам като каруцар и да обиждам, и аз мога да лъжа като дърт бразилец, и аз мога като отида в Брюксел да гледам като теле, защото от чуждите езици ползвам само македонски, и аз мога да козирувам на "големите началници", че аз съм готов за премиер.
  • 21 Гост

    2 1 Отговор
    По половин месец без книжка за всеки превишен километър. След три години да се пусне на проверочен, за да си я върне. До тогава - шест месеца трудова повинност и ако си върне книжката и шофира пак, ГО да му е двойна на нормалната. Да видим, дали ще посмее втори път. Има начин, но няма желание.
  • 22 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "авто фен":

    Всеки ден ме изпреварват на кръстовище, с превишена скорост, а понякога и без мигач. И няма кой да ги хване.
  • 23 Луд

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Отстрани":

    Най рядко срещани са нормалните хора.
  • 24 Отвратен

    5 0 Отговор
    Пловдив е като магистрала ,а магистралата е като Пловдив!!!!! На магистралата карат в лявата лента и не знаят какво им показваш ,че там само се изпреварва! ОФФФФФ ,ТО И ДРУГИ СА ТАКА АМА, ТЕ КНИЖКИТЕ СА ВИНОВНИ!

    Коментиран от #27

  • 25 Не на мен, май,на

    1 0 Отговор
    Камерите са повече. След като ме глобиха заради 70 км/ч си отварям очите на 4 и откривам патрулите на най-необичайни места.
  • 26 Предполам

    0 0 Отговор
    Че това е отличника на випуска си , в час по физическо са имали курсове от професионални wrc ,състезатели !
  • 27 Да прав си

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Отвратен":

    Крайна лява е само за изпреварване , ама с бг чампионите , София - Бургас примерно е едно безкрайно изпреварване . Единствено съжалявам , че само малка част свършват в гроба , от пишман състезателите и взимат невинни с тях
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове