Last news in Fakti

1 Юни, 2024 11:08 1 527 37

Мая Манолова: Спасихме Онкологичния център в Шумен от унищожителната сглобка на Борисов и Нинова

  • мая манолова-
  • онкологичен център-
  • шумен-
  • сглобка-
  • бойко борисов-
  • корнелия нинова

Манолова посочи пред юристите от правна комисия, че решението за смяна на управителя на Онкоцентъра нарушава не един, а поне 10 закона и разпоредби - Търговския закон, Закона за местното самоуправление, Закона за публичните предприятия, Закона за лечебните заведения и няколко наредби, приети от същите общински съветници

Мая Манолова: Спасихме Онкологичния център в Шумен от унищожителната сглобка на Борисов и Нинова - 1
Снимка: Солидарна България

Спасихме Онкологичния център в Шумен от разпарчетосване и последващо ликвидиране! Това заяви водачът на Солидарна България в Шумен Мая Манолова в сесийна зала, минути след като стана ясно, че управителят на най-доброто здравно заведение в региона няма да бъде сменен, съобщават от пресцентъра на формацията.

Вчера общинският съвет в града подкрепи докладната записка на кмета за освобождаване на управителя на Комплексния онкологичен център д-р Свилен Арнаудов, въпреки че нямаше никакви мотиви за отстраняването на шефа на най-добрата онкоболница в североизтока. Затова днес Мая Манолова пристигна спешно на продължаващата втори ден сесия и влезе в сесийна зала с плакати.

Манолова посочи пред юристите от правна комисия, че решението за смяна на управителя на Онкоцентъра нарушава не един, а поне 10 закона и разпоредби - Търговския закон, Закона за местното самоуправление, Закона за публичните предприятия, Закона за лечебните заведения и няколко наредби, приети от същите общински съветници

„Срамно и незаконно е решението на общинския съвет в Шумен за смяна на действащия управител на Онкоцентъра и за назначаването на нов. Целта е прозрачна и ясна, и беше записана от кмета в неговата докладна: Отдаване под наем на части от Онкоцентъра, разбирай лъчетерапията, и за последваща приватизация. Кметът нарече началото на тази продажба „техническа грешка“. Не, за мен, за Солидарна България и за гражданите на Шумен съдбата на 10 000 онкоболни, които се лекуват в Онкоцентъра в Шумен не може да бъде техническа грешка!“, коментира Манолова

Тя обясни, че е направила всичко възможно да предотврати чрез диалог незаконното решение. „Срещнах се с кмета, излагах аргументи, срещнах се с и общински съветници. И понеже изчерпах всички други възможности, днес дойдох тук заедно с граждани, за да вдигнем плакати и да призовем Бойко Борисов и Корнелия Нинова да си видят съветниците. Защото те бяха тук през последните дни и няма как да не знаят за проблема с Онкологичния център, както и за поведението на техните съветници. Вчерашното гласуване уличава Борисов и Нинова в сглобка в Шумен, уличава ги в участие в ликвидирането на Онкоцентъра и в мълчаливо съгласие по отношение на твърденията, че става дума за огромна комисионна“, заяви Мая Манолова

Тя посочи, че печелившата част от Онкоцентъра е отделението по лъчетерапия, което месечно реализира по 600-700 000 лв. оборот. Лъчетерапията издържа останалите части на Онкоцентъра и в момента, в който се извади печелившата част, болницата се обрича на унищожаване. Но очевидно идеолозите на опита да се приватизира лъчетерапията не се интересуват от съдбата на онкоболните“, коментира с гняв Манолова

„Успяхме с плакати в залата, с уличаването на Борисов и Нинова, и благодарение на част от съветниците, които не мислят с партийните си книжки, да накараме сглобката да преразгледа своето решение. Може би това е само отлагане. Но ние ще бъдем тук и след няколко месеца, независимо дали ще стана народен представител от Шумен. Ще бъда тук и заедно с гражданските организации няма да позволим да се повтори този срамен цирк, който застрашава болни пациенти!, обеща мая Манолова

Тя посочи, че това не е политическа акция, въпреки че се провежда по време на предизборна кампания. „Това е гражданска акция. Буквално за един ден събрахме 1 000 подписа сред шуменци за спасяването на Онкодиспанера и в защита на сегашния управител. Това е гражданско действие“, категорична е Мая Манолова.

Водачката на Солидарна България в Шумен поясни, че от момента, когато е станало ясно, че тя ще е начело на листата в града, към нея са се обърнали много хора с молба да се спаси Онкоцентъра. „И благодарение на гражданите, които и вчера, и днес бяха в сесийна зала, успяхме да накараме съветниците да преосмислят решението си. Но шуменци трябва да са наясно, че сглобката от общинските съветници от ГЕРБ и БСП бяха готови в името на икономически интереси да ликвидират Онкологичния център! Сглобката в Шумен има друго измерение, и недай Боже, да се мултиплицира в следващия парламент!, предупреди Мая Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кюстендилската слива

    22 4 Отговор
    е време да опъва палатката пред МОЧА.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Всеки

    14 1 Отговор
    се хвали !
  • 5 Благой от СОФстрой

    23 4 Отговор
    Пак ли селоникаквицата била спасила нещо, хайде холан бе минке!
  • 6 КОТарАК 🐱

    13 1 Отговор
    ЕЕХХХХ Мая ,Мая...
  • 7 Отвратен

    25 2 Отговор
    Простотиите на Барбито продължават! Всичко е Пунта Мара - Важна е Субсидията.
  • 8 ???

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Когато върнете мумията и мавзолея с Дъртото Барби билетчета ли ще късате???
  • 9 Русофил

    26 3 Отговор
    Няма ли някой нас да ни спаси от акциите на Ванчето и Галева бе.
  • 10 БАБА ВУНА

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    На дедо,че чайчето не помага.
  • 11 Само предлагам

    13 3 Отговор
    Ох да мога да я разцелувам тази спасителка Как спаси тази болница да я изберем че пак да спаси държавата Боже опази
  • 12 Нели

    19 5 Отговор
    Като си помисля само и ми се повдига, че гласувах за тази измамница и нагаждачка на кметските в София преди 5 години!
  • 13 Ех момиче,

    15 2 Отговор
    момиче.Глупава ли си или се правиш на глупава.Всеки
    човек с поне малко мозък щеше да разбере,че работата не става и щеше да се откаже.Ти обаче продължаваш упорито с твоята кауза пердета.Защо?
  • 14 инж. Ганчо Илков

    12 4 Отговор
    Защо Считам, че Присъствието и Изказванията на Манолова, са чист Пополизъм. Всички Решения на Общинският Съвет се Предоставят на Правния Отдел на Областната Администрация и Областният Управител. Ако Съдебната Система е Независима, и е налице Върховенството на Закона, Решенията Противоречащи на Закона не се Изпълняват. Къде е Приносът на Манолова? Управителят на Болницата е с Право на Обжалване. Така, че Отстраняването на Управителя към Момента на Решението на Об. С. не е влязло в Изпълнение. Плюването по Лидери на Политическите Проекти от Страна на Манолова е чиста Форма Предизборен Пиар. Единственото Политическо Противопоставяне е Обединена Опозиция с Ясна Реформаторска Програма, Предписано Коалиционно Споразумение и Спазване на Коалиционна Дисциплина. С Пиар, Обещания и Самоизтъкване Статукво не се Премахва.
  • 15 Българин

    20 4 Отговор
    Мая Лъжата си Прави Пиар
  • 16 😁.........

    16 3 Отговор
    Сега спасете и мравките в Борисовата градина и туко виж сте влезли в новият парламент.
  • 17 Българин

    21 5 Отговор
    Манолова Костинброд ската Лъжа а Ваня Григорова Наглата👌👌👌😒😒😒😒😒

    Коментиран от #20

  • 18 Майора

    18 4 Отговор
    Мая Общата и “Солидарна България” , нещо съвсем различно и отличаващо се! Нищо не става, кой ти дава право на агитация в държавно учреждение?
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    13 4 Отговор
    KAKBO E CПАСИЛО ТОВА ЛАПАЦАЛО .............. "АДВОКАТ" НА БОРЦИТЕ И ОЩЕ НЕЩО ............. ФАКТ !

    Коментиран от #23

  • 20 От Курило

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Д-р Гълъбова и постави диагноза и Барбито избяга при онова от Маалата!
  • 21 сватя

    10 3 Отговор
    Мая,така не се ходи по избори,облечена със скъпи маркови дрешки.Чети фейлетоните на Чудомир,как си правят избори-скъсани обувки,басмяна рокля и кърпа на главата.А после си продаваш гласовете.Но изобщо се чудя,кой и за какво ще гласува за вас,двете.Направо се чудя.
  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 3 Отговор
    KAKBO E CПАСИЛО ТОВА ЛАПАЦАЛО .............. "АДВОКАТ" НА БОРЦИТЕ И ОЩЕ НЕЩО ОТ ПОРНО КАНАЛА ХХХL ................. ФАКТ !
  • 23 Браво

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Харесаха ми кавичките на Адвокат.
  • 24 Б.Б

    4 8 Отговор
    Ще гласувам за Мая !
  • 25 Бай араб

    8 2 Отговор
    Нека шоуто да започне СЕГА, най -забавното шоу в България,шоуто на Манолова

    Коментиран от #28

  • 26 така така

    2 10 Отговор
    Мая е истинската съпротива срещу Барисович!

    Коментиран от #27

  • 27 Така де

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "така така":

    Барбито Яйца ли ще мята?
  • 28 Ром

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бай араб":

    Ако има порно сложете червена точка!
  • 29 Благодарим на

    7 2 Отговор
    Спасителката Мая но ще бъдем благодарни ако има кой да ни спаси от нея и от Ваня две нахални и безочливи селски пръчки огледални образи на Тошко шебека.
  • 30 И тая

    5 1 Отговор
    Сън не я хваща. Като чуе Нинова и се подмокря.
  • 31 Роден

    0 0 Отговор
    Единствената онкология която достъпна и за бедните е тръгнало процедурите за спирането на лечение (безплатно)
  • 32 Диляна Иванова-Станчева

    1 0 Отговор
    В ШУ имам много колеги, които пушат, определено на тях за в бъдеще
    ще им бъде нужен този диспансер. Искам диспансерът да остане!
    Все на някого ще бъде потребен в този живот.
    Бедна, изстрадала душа.

    Коментиран от #33, #34, #35, #36

  • 33 До бавноразвиващата!

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Диляна Иванова-Станчева":

    На теб ти трябва психодиспансер, драга.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ставри Демирев

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Диляна Иванова-Станчева":

    Подрепям старата каруца. Трябва да остане.
    Само, че искам да бъде за всички не само за нейните колеги от ШУ.
    И въпросът е: А сега ще ми приседнеш ли?
    Понеже видяхме чехъла мъжа ти и Денков. Кой ще е подред?

    Коментиран от #37

  • 37 Диляна Стефанова Иванова-Станчева

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ставри Демирев":

    Подигравайте се да, аз и професор ще стана.
    Всички вие ми завиждате, защото никога няма да
    постигнете това, което аз съм постигнала.
    Завиждайте аз Ви превъзхождам всички, че и на
    всичкото на отгоре стм постигнала повече и още повече ще постигна.
    Глупаци такива, смешни селяни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове