4 Юни, 2024 09:36 1 713 50

Харизанов: Позицията на президента все повече се изостря, но аргументите му са все по-безумни

  • георги харизанов-
  • позиция-
  • румен радев-
  • аргументи

„Изказванията на президента Радев от последните дни звучат като на участник в несъстоящата се в момента предизборна кампания. Той звучи практически неразличимо от позицията на „Възраждане”, което видимо го позиционира като играч в едни евентуални следващи избори през есента", коментира и политологът Ружа Смилова

Харизанов: Позицията на президента все повече се изостря, но аргументите му са все по-безумни - 1
Снимка: Нова телевизия

„Изказванията на президента Радев от последните дни звучат като на участник в несъстоящата се в момента предизборна кампания. Той звучи практически неразличимо от позицията на „Възраждане”, което видимо го позиционира като играч в едни евентуални следващи избори през есента. Аз поне така тълкувам неговите заявки. Видимо някои играчи подготвят почва, ако не за вот през есента, то за малко по-дългосрочна перспектива след две години и половина”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” политологът Ружа Смилова.

Тя и политическият анализатор Георги Харизанов коментираха напрежението между президентството и изпълнителната власт от последните дни, както и това дали е възможно стабилно управление след изборите.

Според Харизанов позицията на президента все повече се изостря, но аргументите му са „все по-безумни”.

„Никога, в нито един момент не е ставало въпрос да се изпращат български войници на фронта. И непрекъснатото повдигане на тази тема показва безпомощност. Защо всички, които казват, че желаещите Украйна да съхрани териториалната си цялост, са войнолюбци? Търсят за какво да се закачат и да повдигнат нова тема. А нова тема няма. Западният, цивилизованият свят, НАТО, Европейският съюз, съюзниците ни стоят зад това да се пази международният правов ред и Украйна да съхрани териториалната си цялост”, заяви Харизанов.

Според него президентът застава като „противовес, оправдание и аргумент за сформирането на евроатлантическа коалиция”.

„Действително наративът на Радев е много близък до този на „Възраждане”. Аз може и да не казвам, че ние сме поели ангажимент да пращаме войници, но това решение няма да бъде взето тук. Тоест, разказът е суверениски и това е разказът на „Възраждане”. От една страна са Радев, „Възраждане”, всички тези, които казват, че трябва да се взимат наши решения. От друга страна са евроатлантиците, които се съобразяват с геополитическия избор, който България е направила”, смята Смилова.

Според него след изборите ще има опити за сформиране на евроатлантическа коалиция, но този път ще бъде по-трудно за партиите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    58 1 Отговор
    не разбрахте ли, че Боко няма да управлява както преди!?
  • 2 Последния Софиянец

    64 16 Отговор
    Само Радев и Орбан мислят трезво в ЕС.

    Коментиран от #12, #33

  • 3 Тръбок радеца

    46 1 Отговор
    Защитава баш ай дука Чекмеджиянов
  • 4 Мдаа

    16 55 Отговор
    Радев е руска наколенка.

    Това не е тайна за никого вече.
  • 5 реру

    16 44 Отговор
    Генералът от резерва трябва с една дума само да каже, че иска КАПИТУЛАЦИЯ на нападнатата страна... обаче не му стиска... и продължава да повтаря кремълските простотии...
  • 6 Мъдрият

    46 23 Отговор
    Напротив! Резидентът е много прав! Единствената нормална позиция, заедно с тази на Възраждане!

    Не разбрахте ли, че Българският народ подкрепя Русия, а не укрите!

    Защото тази война започна с идването на фашисткия режим в Укрия през 2014 години и избиването на хиляди невинни хора от този режим в Донбас и зелето(зеленски) вместо да въдвори мир - още повече влоши нещата и предизвика тази война!

    И най-важното сега е да премахнем евро-атлантическите партии от управлението на България, защото те са изключително вредни за държавата ни!

    За тази цел трябва да излезем и масово да гласуваме!

    Коментиран от #37

  • 7 Зевс

    54 3 Отговор
    Алооо, Харизанката, върни откраднатите пари от тръбите на "Напоителни системи"
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сандо

    38 2 Отговор
    Безумни изглеждат на безумците,отказали се от всякакво мисловно усилие и заменили го със спуснати от Посолството опорки.Отнася се в пълна степен и към тоя рушител на съвременна България.
  • 10 рокалв

    41 3 Отговор
    Само си го представете тоя със затворническо кепе, как полага тръби за напоителни системи дето ограби и съсипа. Сега лапа пари от разбойници ГЕРБ за да ги натрапва на българите. А бе тръба, ние българите знаем 12 г кои ни ограбва и ни направи като африканци по доходи. Защо си още на свобода, това е въпроса? Вече можеше с айдуци ГЕРБ да сте в пандиза и да чукате камъни и да отработвате за ограбеното и съсипаното в България.
  • 11 Тома

    37 3 Отговор
    Защо винаги давате думата на престъпника жоро тръбата.
  • 12 Русофил

    9 33 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    В Швейцария Фицо, Орбан, Радев и Вучич ще са основните докладчици. Путю им е дал пълномощни
    да преговарят от негово име.

    Коментиран от #30

  • 13 Не само че нямаш позиция Аризанов.

    33 0 Отговор
    Ако се огледаш в огледалото. Ще видиш платен тарикат.
  • 14 Българин

    33 1 Отговор
    Да връщаш тръбите, мишок!
  • 15 Никога повече герб!

    24 9 Отговор
    Никога повече"евроатлантизъм"!Само Възраждане,единствената алтернатива за България!Гласувайте масово!!!
  • 16 Молба

    22 1 Отговор
    Боже пази България от тези!!!!
  • 17 ЕвроАтлантическа мръсотия

    24 3 Отговор
    Защото НАТО готви Европа за война с Русия. И марионетките им пригласят.

    Европейският съюз се готви за война с Русия на територията на Украйна. НАТО проучва начини да започне военни действия.
    А в западните медии в този момент се засилва истерията, подобна на тази, което се е случила преди Първата и Втората световна война.
  • 18 Перо

    22 1 Отговор
    Тоя трябваше да е в затвора, заради зулумите и кражбите от времето на Мавъра!
  • 19 Тттт

    1 6 Отговор
    Да, ама за турски поток е името на борисов путин и саудитска България, и днес хората на бойкоб са с радев, номенклатурата, инженери склерози сталинисти на 75,85, бкпдомоуправители, иди ги разбери, от цвят на цвят едни и същи, мразещи българи запада и българи на запад. Те не са излизали извън бг 85 деди и баба, сега е демокрация и с право ще пишем жалби, защо от завист и лъжи не доказани. Отмъщават на борисовирадевтехните избиратели, защо, кой ги настройва, отговор нямам, който иска пари ходете на запад да гледате стари хора, а не на готово да искате пари. На запад работят на 2,3 места и с много труд, а не с лъжи и кражби от вас, на едно крадете и карате скъпи коли, с предимство земи на безценица, за да ги препродавате, а нещо за кутии по няколко градове за болни деца и от хората и къде може, там сте честни, бъдете до ри хора, за да ви пази бог и да сте здрави, а не алчни и деца внуци болни. Добротата ще спаси света, а не гледайте запада, те са заможни хора, но не от 70 г, а от 300 и повече години, без войни
  • 20 Тази

    16 1 Отговор
    мутра и тя дава оценки. Ужас!
  • 21 Внимателно слушах

    19 0 Отговор
    Гошо фитнес тръбата и не разбрах какво казва. Хем Банкята първи, хем не иска да управлява, хем По-ДБ четвърти според него, градски глупаци, ама на всяка цена трябва да подкрепят Тиквата и Шиши. Егати шезофрениците, що не си правите сами кабинета или чичко Магнитски гледа Банкята от ъгъла Жорко. Не става само с ядене и фитнес, трябва и малко акъл. Отивате си и трябва да го приемете мафиоти дебилни.
  • 22 Българин

    17 0 Отговор
    Как ги намирате тези хора с тъмно минало.Пледвид извършеното в миналото как не ги е срам да се появяват в медиите,пък и да дават съвети и мнения.
  • 23 Павел пенев

    15 1 Отговор
    Крадеца на метали-Жоро тръбата е редовен гост като политически експерт на фашизираните национални телевизии- БНТ,НОВА и БТВ.

    Коментиран от #36

  • 24 БеГемот

    16 1 Отговор
    Не знам тоя що го водят анализатор когато си е завършен пропагандатор!
  • 25 Истината е, че

    1 10 Отговор
    85 г старчета на радев,, те са за путина, ссср,,, лошо няма, всеки има право на избор, но не може да подтискате хора на друго мнение, изгонихте младежите навренето костов бойко и всички, знаете се... ви казват как да живеете, а няма как да стане, тъй като близките ни са по света, а и ходиха, видяха и идвайки в бг получиха някои инфаркти и инсулти. От запада по хубаво няма, защото са хора, които на първо място мислят за народа си и идвайки си в Бг ни разказаха, а и по мрежите. Една директорка назнащила в германия българи и като немците разбрали, уволнили всички, и много българи завърлили там, искат родители на държавна, но отказ, нищо, че са айти, но и в бг искат у меверето, където е парата и пари даваме, но не става, казва младият баща и тук може и да работи, нямаме връзка
  • 26 Оператор на права лопата

    10 0 Отговор
    "Аз може и да не казвам, че ние сме поели ангажимент да пращаме войници, но това решение няма да бъде взето тук. "
    Бавно и полека ще си изпеят всичко.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Оператор на права лопата

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "Русофил":

    Фицо нали го гръмнахте, вие от жълтопaветния плaнктон? Ако ни разкарате останалите, които мислим по различен от вас начин, няма да има кого да ви се пречка и ще можете спокойно да превърнете територията в площадка за ядрени изпитания на Русия. Нали това искате.
  • 31 Коко

    11 4 Отговор
    Каквото и да говори Харизанов то е само да се натяга .А Президента Радев ако има трети мандат пак ще го изберем.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ван

    3 3 Отговор
    Просто е пристигнал превод $от мацква....
  • 35 Голям рев

    7 5 Отговор
    Колкото повече ревете срещу президента, толкова повече го харесвам! Браво на Президента Радев!
  • 36 ???

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Павел пенев":

    Като толкова си светнат ,кой е фашист кой иска мир ни кажи оня в Кремъл фашист ли е? Диктаторче ли е?Агресор ли е? На какво ти прилича?
  • 37 Не Гласуващ

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мъдрият":

    Когато Партийната субсидия стане един лев ще гласуваме!Направихме ги Партийни милионерчета!За това на. 9юни сме за гъби.

    Коментиран от #48

  • 38 Мили сънародници,

    8 1 Отговор
    Харизанката каза накрая най-важното. Проблемът въобще не били корупцията правосъдната система, а сме нямали национален идеал. Такъв дебил само при Тиквата може да вирее. Хайде на тези избори нашия национален идеал е да гласуваме масово и да потопим мафията!
  • 39 #Идиоти вън

    5 1 Отговор
    Тези са като марокански скакалци, всичко унищожават, та дори и железни тръби за напояване, а за еврофондове и бюджет да не говорим!!!
  • 40 Ха-Ха-Ха,

    5 1 Отговор
    Жоро тръбата обясни на градските избиратели, че трябва да сменят лидерите си и да подкрепят кабинет на ГРОБ с премиер осъждана за кражби на коли мутра от СИК. Нещо не им се уреждат нещата на гробаджийте и са много нервни и за това преди изборите сеят само простотии. Трябва им ,задължително смокинов лист да прикрие мутренската Тиква, ама нали знаете:мъжко дупе веднаж се .. ...Почва да става интересно, особено след фаталната грешка за Сребреница.
  • 41 999

    4 1 Отговор
    този говорител на Банкя веднага да си ходи на село. Никой не се нуждае от неговите гглупави коментари
  • 42 тато

    3 0 Отговор
    ало козяшката подлога от БНР, кога стане белята ще те пратим пръв водач на племето защитници на Украйна, ама само на думи сте! всеки ден размахват ядрените мечове и тоя ще ми бае баини девитинини, смляха някви радари за адрено предвестяване, и в момента си играят учения,.....неоснователни вика алоууууу
  • 43 фбр

    6 0 Отговор
    Гошо тръбата , откраднал 100 000 тона стоманени тръби от"Напоителни системи" вместо да е в затвора , раздава акъл , като политолог ! ? ОТВРАТ!!!
  • 44 ТРАЙ БЕ ТРЪБАР И ГЛЕЙ ПРЕЗИДЕНТА ДА НЕ

    7 1 Отговор
    ТЕ ЕМНЕ ЗА ТРЪБИТЕ ДЕТО ОТКРАДНА ГАД ДОЛНА !
  • 45 българка

    1 4 Отговор
    След като България е парламентарна република, взех да се чудя дали всъщност имаме нужда от президент и огромна кохорта от обслужващи тази институция хора, като не говорим за огромните средства за нейното поддържане на ниво лукс и за големите поразии, с които се опитват да пречат на избраната посока за развитие на държавата! И още като си помисля, че се правят намеци от изтъкнати "лози", че това е позиция-мечта на един друг "любимец" на българския народ! Боже, пази България!
  • 46 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛЕ КАКВО ОЗНАЧАВА "ХАРИЗАН " --- " ПОДАРЕН ЗАЩОТО НЕ СТРУВА " !?!?!?!?!?
  • 47 Бай Митко

    4 2 Отговор
    Анализатори, политолози с лопата да ги ринеш! Неуважаеми, много на сериозно се вземате бе! Президента изказва своята позиция, която всъщност е и самата истина за войната в 00крайна! Тъй като нямате свое мнение не можете да имате и някаква позиция по въпроса. За това е изключително лесно и логично да критикувате, но пак нищо не се получава с тоя богат речник от обвинения! Смешни сте но е разбираемо, трябва да се докарате пред господарите си и да заработите някой цент!
    С уважение, чест генерал Радев, най-достойният Български президент!!!
  • 48 Бай Митко

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Не Гласуващ":

    Аз съм за миди!
  • 49 ПО БЕЗУМНО ОТ ТОВА ДА ОТКРАДНЕШ ВСИЧКИ

    1 0 Отговор
    ТРЪБИ ОТ МЕЛИОРАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ! ЕТО ТОЗИ ТРЪБАР НА СНИМКАТА ТОЧНО ТОВА НАПРАВИ ! ТИЯ КОИТО ДЕЛИХА ПАРИТЕ С НЕГО СЕГА ГО ЛАНСИРАТ ПО МЕДИИТЕ ВМЕСТО ДА ГНИЯТ ВСИЧКИ В ЗАТВОРИТЕ ! САЩ ПЪК ГО НАПРАВЛЯВАТ ДА НЕ СБЪРКА ТОВА ГОВЕДО ДА ПЛЮЕ ПО НЯКОЙ ДРУГ ОСВЕН ПО ТЕЗИ КОИТО ТЕ СА МУ КАЗАЛИ ....... ДОРИ ГО ОБУЧАВАХА ЕДНА ГОДИНА В ЩАТИТЕ КАК ДА ДОРАЗРУШИ БЪЛГАРИЯ ! ПОНЕ ДА МУ БЯХА ПОИЗПРАВИЛИ КРИВАТА ТЪПА ГЛАВА !
  • 50 Жоро Тръбата! Тоя, крадец трябва дае

    0 0 Отговор
    в Затвора,! Калната кампания срещу Радев набира скорос! Активираха всички Помияри!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол