7 Юни, 2024 09:14 1 224 69

Кирил Петков: Хубаво е да има редовна власт, но тя да не запазва сделката между Борисов и Пеевски

  • избори-
  • правителство

Голяма част от частните болници в България имат връзка с ГЕРБ и ДПС, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" 

Кирил Петков: Хубаво е да има редовна власт, но тя да не запазва сделката между Борисов и Пеевски - 1

„Втори път сглобка под този формат избиртелите ни не искат и ние като техни представители няма да я направим. Една фундаментална сделка между Борисов и Пеевски ни накара да отидем в тази посока – Пеевски държи прокуратурата и службите и гарантира на Борисов, че докато няма реформи, той ще е спокоен.

Борисов пък държи гласовете в парламента, което гарантира на Пеевски, че няма да има тези реформи и той ще продължи контрола. Няма да бъдем част от сделката, в която Борисов и Пеевски са в коалиция и си търсят трети партньор за цвят“.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в студиото на bTV.

„Тази комбинация между тях двамата я разбрахме в последните 9 месеца колко е силна и заедно. Ние започнахме да говорим за ГЕРБ-ДПС, то всъщност е Борисов и Пеевски в партньорство, което не разрешава на България да направи следващата крачка. В момента виждам, че за всички важни реформи в парламента говорим с всички, но да говорим за правителство с ГЕРБ, докато реалната сглобка между Борисов и Пеевски стои, няма никакъв смисъл“, допълни Петков.

По думите му е хубаво да има редовна власт, но тя „да не запазва сделката между Борисов и Пеевски“. Не ни е страх нито да бъдем първа политическа сила и да мислим как да формираме правителство, нито да бъдем в опозиция, каза съпредседателят на ПП.

„Най-голямата щета, която понесохме е, че хората ни се разсърдиха, защото ние седнахме с ГЕРБ. Сега отидохме обратно при тях и казахме „искаме да ви спечелим доверието обратно, няма да изкривим вашето доверие“. Ако трябва да сме опозиция, ще сме опозиция. Ако ни дадете мандата да сме първа политическа сила, ще направим управление. Аз не смятам да съм премиер“, каза Кирил Петков.

По думите му голяма част от частните болници в България имат връзка с ГЕРБ и ДПС.

„Ние спряхме частната детска болница. Сутринта беше взето решението, на обед излязохме в обедните новини казахме, че не може да се прави бизнес от здравеопазването на деца, в 15 ч. излезе Пеевски, в 17 ч. Главчев каза „кой предложи това нещо и как се случи“.

ПП няма скрити интереси в частни болници. Питайте Пеевски дали може да каже същото. В Народното събрание, когато трябваше да направим закона за обществените поръчки да има значение и за частните, и за обществените болници, кой гласува, „за“ да се прилагат обществените поръчки и към частните болници и кой против? Против гласуваха ДПС и ГЕРБ, „за“ гласувахме ние. Когато „Възраждане“ гласуваха „за“ бяхме много щастливи, но изведнъж г-жа Атанасова погледна Костадин Костадинов и той каза прегласуване и не мина“, каза съпредседателят на ПП.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе

    43 11 Отговор
    Кирото нали нямаше да прави предизборна кампания? да не е забравило (Кирото) , че е убило човек вече , то ... кирото

    Коментиран от #17, #23, #36

  • 2 В канализацията

    40 9 Отговор
    Където ви е мястото.
  • 3 тоя

    34 9 Отговор
    определено е за Марс
  • 4 флипп

    46 10 Отговор
    Абе тия от ПП, единия трепе хора по пътищата, другия синовете му колят и бесят, третия дегенерат някакъв ходи се натиска с мъже по хотелите, как един нормален няма

    Коментиран от #27

  • 5 Г ЕРБ+Д ПС+И ТН+ Въз раждане

    14 18 Отговор
    После да не кажете , че не сте знаели

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Селянин

    36 10 Отговор
    Този е лъжец, измамник и съпричастник в убийство на пътя с последващо замитане(асвалтиране) на доказателствата. От партия която иска да вкара България във война.

    Не, мерси!
    Време е за Възраждане!!!
  • 8 Какъв индивид трябва да си, за да излъже

    33 5 Отговор
    цял народ, да му слага зелени сертификати, да го тласка към войни, да краде, да се гръпира с крадци, да лъже всички и всеки и да се изтипоса и пак същата песен да пее??? Какво същество е това???
  • 9 Поредната лъжа

    38 4 Отговор
    Кире, ти не каза ли, че прекратяваш предизборната си кампания в знак на почит към убития от теб на пътя мъж?
    99% от думите ти са лъжа и 1% са под съмнение, вече даже не съм сигурен дали наистина името ти е Кирил Петков!
  • 10 Шарлатани ООД

    24 7 Отговор
    Изпраха и подмиха Боко, пиха кайвенце в скута на Шиши, иначе всички други били зависими от герберите, само те не. Помним накрая как се молеха на Тиквата, да им даде още месец власт. Плъхадемика се унижаваше по мисирките и молеше Тиквуний

    Коментиран от #21

  • 11 Спиро

    27 8 Отговор
    ХараКиро, на теб и останалите титани на “промяната”, дали има кой да ви вярва?
  • 12 Реалност

    15 7 Отговор

    До коментар #5 от "Г ЕРБ+Д ПС+И ТН+ Въз раждане":

    Знаем, знаем, ГЕРБ+ДПС+ПП/БД, премиер Пеевски, а Киро е седнал в скута му /не че е ставал от там вече година/.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 иолки

    14 6 Отговор
    Шпионин. Набутаха ни ги от Посолството тези чужди агенти и ни скубят вече 34 г. Киро Парапетков си лъже момчето както и диша. С тези редките зъби този пропаднал негодник ни обяснва как Никога, ама като предишното Никога, което е по предишното Никога с ГЕРБ и ДПС. Но нямало да откажат разговори??? Още има прости софиянци дето си мислят че са демократи като избират такива пропаднали лъжци. То си е глупост, бре да отидеш 4 път да настъпиш една и съща мотика. Всички дето ни прекараха е време да гласуваме за Величие с полк. Николай Марков за да се понапълнят затворите с разбойници и шпиони. Христос Воскресе.
  • 15 Мнение

    11 13 Отговор
    Прословутата БГ мафия, която е местен филиал на кремълската мафия, желае щото всички демократи да бъдат смачкани и очернени, така че никой да не им се пречка в усвояването на милиарди, изсмукани от народа и от Европа. Красивите лица на тази мафия са Бойко и Пеевски.

    Коментиран от #22

  • 16 Хохо Бохо

    16 5 Отговор
    Тоя и ококореният ляв трябваше да ги скрият до изборите. Колчем си отворят плювалниците и рязко губят електорална маса. 🤡

    Коментиран от #24

  • 17 Да де ама

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "абе":

    Кирето и канадско гражданство нямаше, ББ щеше да вкарва в затвора и никога нямаше да се коалира с ГЕРБ:) Приказките му са само за лапнишарани:)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Манош Пейков

    3 3 Отговор
    Времетооо, времетооо!
  • 20 На този

    13 5 Отговор
    пак целия свят му е крив и всичко му пречи!

    Коментиран от #61

  • 21 Изпра го

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Шарлатани ООД":

    Иван Гешев, Манфред Вебер и Урсула фон дер Лайен. Гешев не направи нищо с Барселона гейт, пачките, хемусгейт и т.н. Ако имахме свестен главен прокурор, тези двамата щяха да са в затвора.
  • 22 Реалност

    9 6 Отговор

    До коментар #15 от "Мнение":

    Само дето ако не бяха Германия и САЩ Борисов нямаше да е никой, а миналия месец всички властимащи в Брюксел прегръщаха Пеевски. Да не забравяме, че не американците, а руснаците вкараха Шиши в болница.

    Коментиран от #26, #38

  • 23 напротив

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "абе":

    Задължително беше да направи. Много лесно решихте да се отървете от него в кампанията.
  • 24 всъщност

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Хохо Бохо":

    Вие трябваше да се скриете, защото припомнихте на всички от какъв кошмар ни спаси промяната.

    Коментиран от #31

  • 25 хихи

    14 6 Отговор
    Кире, кой те бръсне тебе за слива??
  • 26 мдаа

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Реалност":

    Градски легенди...

    Коментиран от #33

  • 27 Ало, моралиста!

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "флипп":

    Ти пък се натискаш с чужди жени! За нормално ли го смяташ?
  • 28 Гост

    13 2 Отговор
    Мисля, че Киро е мушенник и продажник. Срамувах се от тях като ги гледах какви ги вършат по телевизията. Повече никога не бих им дал доверие! Никога! Шарлатан. И пробиотици не пия вече щом тоя ги е продавал.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Вер Вайте Ми

    11 1 Отговор
    Това, което всички сте чули в записа за кеша, не е това, което чувате или си мислите:):)
  • 31 Хохо Бохо

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "всъщност":

    Искаш да кажеш какъв кошмар ИЗПРАХА тези клоуни. Така ни спасиха, че сега дело за откраднат кибрит не можеш да образуваш срещу дебелия и т@пия. Ма голямо спасение падна, спасиха мафията от затвора

    Коментиран от #51

  • 32 Гост

    10 2 Отговор
    Бастърдисаха оня сиромах до Варна, а сега ми се лензи по таливизията и чака да гласуваме за него. Никога. А за Асен Кокора няма нищо да кажа щото ме фаща срам направо.
  • 33 Прав си

    0 5 Отговор

    До коментар #26 от "мдаа":

    Меркел и Обама са руснаци и работиха в Кремъл, Херо Мустафа която целуваше Бойко беше руска посланичка, а Пеевски в Брюксел беше прегръщан от Путин и Захарова:)
  • 34 зачуден

    9 3 Отговор
    Абе Кирца , не разбра ли , че колчем си отвориш устата и ... предизвикваш само смях ?! Не разбра ли , че на лъжите ти - вече никой не се хваща ?! Не разбра ли , че всички ви видяхме /за тези три и кусур години/ и какви сте , и кои сте и колко струвате /нищо - въздух под налагане/ !!! Чудно ми е - защо се хабиш ?! Ако си мислиш , че пак ще намериш баламурници готови /пак/ да "клъвнат" на лакърдиите ти - не си познал !
  • 35 бай герги

    10 2 Отговор
    Този е луд за връзване,по голям про..стак България никога не е имала

    Коментиран от #53

  • 36 Ти пък

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "абе":

    Киро 2022г. - Никога няма да ползвам охрана и НСО
    Всички знаем какво се случи преди месец.
  • 37 гнуслив

    11 1 Отговор
    К.Петков,толкова си гну/сен,че не бих се и изплюл върху ти! Изр@д!

    Коментиран от #55

  • 38 Хех,

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Реалност":

    биха го понеже си е техен актив и им дължи пари. Да не искаш да кажа браво на руснаците че са били два шамара на Пеевски при положение че те са го инсталирали преди това??
  • 39 Простото Киро

    7 0 Отговор
    Приказките на харвардските шмекери за реформи ми напомнят вица за инжектопляктора. Това е нещо, което никой не знаел какво е и каква работа ще върши, а когато накрая отворили кутията, където го държали, се оказало, че вътре има един чисто нов инжектопляктор!
  • 40 Баш химик

    9 0 Отговор
    "Втори път сглобка под този формат избиртелите ни не искат и ние като техни представители няма да я направим."
    Така се кълняха и първия път, но предадоха избирателлите си. Сега не знам дали си мислят, че някой им вярва. За пари и майка си продал този!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ШАРЛАТАНИ !!!

    13 1 Отговор
    В българската политика са пребивавали всякакви Бок Луци , но чак такива , като Петков , Василев , Лорер , Хр. Иванов , Атанасов , Б. Рашков , Л. Бориславова , Настимир Ананиев , Никола Минчев и пр. от ОПГ-то нарекло се ПП/ДБ - досега (май) не е имало !!! ШАРЛАТАНИ (и криминални престъпници) !

    Коментиран от #43

  • 43 А , академичният мишок ?

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "ШАРЛАТАНИ !!!":

    Що си пропуснал да споменеш Мишока с Идеалното Сапунче ??? Той не е ли от най-баш Шарлатаните ???
  • 44 ОБЕКТИВНО

    3 3 Отговор
    Горивото на „Устингхаус“, с което беше зареден преди дни 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй“, е престояло 4 г. в Чехия, която е отказала да го използва заради проблеми при употребата му.
    През май 2024 г., по време на плановия годишен ремонт са инсталирани 44 топлоотделящи касети (ТОК) в активната зона на 5-и енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“.
    С това действие се компрометира модернизацията на 5-и блок, тъй като до този момент активната зона е заредена с топлоотделящи касети на ТВЕЛ, подразделение на „Росатом“. С това гориво до настоящия момента се достигаха 104 % мощност, която се очаква да не може да бъде достигната с новото гориво. То се доставя от „Уестинхаус“ и има следните недостатъци, се казва в позиция на „Възраждане“:
    „ТОК на „Уестинхаус“ имат по-малка дълбочина на изгаряне, която съответства на дълбочината на изгаряне, която е използвана в ТОК тип ТВС-М, които са прилагани в АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД през 2003. По този начин се компрометира модернизацията на 5-и и 6-и блок, защото вследствие на по-малката дълбочина на изгаряне няма как да се достигнат 104 %. Това означава, че икономическият ефект ще бъде по-малък, което обезсмисля инвестицията в новото гориво, изчислиха от „Възраждане“.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Значиии

    4 3 Отговор
    Кирил Петков може да се коментира, а платеното излияние за Ваня Профсъюзката НЕ!!!!!! Егати и пристрастната медЕя.

    Коментиран от #48

  • 47 Съжалявам,

    2 3 Отговор
    вече се прецакахте.
  • 48 един

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Значиии":

    Същата работа е и за "Възраждане"!

    Коментиран от #58, #59

  • 49 В студиото на БТВ

    5 3 Отговор
    НА ПАТОЛОГИЧНИЯТ ЛЪЖЕЦ МУ ЗАДАВАХА УДОБНИ ВЪПРОСИ И ТОЙ СЕ ЧУВСТВАШЕ ДОБРЕ, ЛЪЖЕШЕ ЗА ЗАПИСИТЕ КАТО ДЪРТА ЦИГАНКА. БЕЗПЛАТЕН ПРЕДИЗБОРЕН ПИАР СЕ ПРОВЕДЕ ВСИЧКО БЕШЕ ОГОВОРЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО.
  • 50 САМО ГЕРБ Е В СЪТОЯНИЕ ДА

    4 6 Отговор
    ВИ ИЗМЕТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА САМО АКО НАРОДА ГЛАСУВА УДАРНО СРЕЩУ ВАС ШАРЛАТАНИ.

    Коментиран от #52

  • 51 НЕ!

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хохо Бохо":

    Искам да кажа, че вие го изпрахте, когато бутнахте коалиционното правителство!
  • 52 напразно се надяваш

    4 4 Отговор

    До коментар #50 от "САМО ГЕРБ Е В СЪТОЯНИЕ ДА":

    Народът не е с деменция като някои ваши функционери.

    Коментиран от #65

  • 53 тролдоктор

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "бай герги":

    А ти като не си простак, защо си пишеш името с малка буква?
  • 54 Ако не знаете

    7 3 Отговор
    Киро ще си скъса трътката да е във властта. Само че е натръцкал всички пътеки. Язък за свестните хора, които им се вързаха на шарлатаниите.

    Баща му да му търси нова работа!
  • 55 патетично

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "гнуслив":

    Гърбавите "патриции" искали да плюят. Гнусливи били...😏
    Обаче не се гнусяха от поведението си, когато бяха оставили пенсионерите да оцеляват под линията на бедност.
  • 56 Благой от СОФстрой

    7 4 Отговор
    Ще дам глас за "по малкото политическо ЗЛО" в БеГето... Боко и ГЕРБ!

    Коментиран от #57, #64

  • 57 слънчогледи

    3 5 Отговор

    До коментар #56 от "Благой от СОФстрой":

    Тези са "абсолютното зло", което е удобно на всеки.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "един":

    Много пари са насипали и двете формации явно.

    Коментиран от #60

  • 60 тогава

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "Така е":

    Трябва да им се намалят субсидиите.
  • 61 неее

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "На този":

    Бъркаш го с един друг...
  • 62 Благой от СОФстрой

    6 1 Отговор
    "Кирчака" ни го докара "зеленочорапника русоблиZец от БКП-БНА" а не някакво си там посолство!
  • 63 Мнение

    0 0 Отговор
    Ами то, ако Кирил Петков реши да се сглоби с Бойко и Пеевски, и да застане между тях, те без да искат ще го изцъркат без да искат.
  • 64 Истината

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Благой от СОФстрой":

    Така се прави!Ако си решил да гласуваш трябва да гласуваш за партия която ти си и фен.Ско няма такава то гладуваш за най-малкото зло.
    ГЕРБ е най-малкото зло!
    Трябва ни правителство което да изкара пълен мандат без к.радците от пп и копейката от израждане!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 КИРО ЛЪЖЕЦА

    4 1 Отговор
    НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА НЕ СЕ ХАБИ.
  • 67 много ми приличаш на

    4 1 Отговор
    МАЯ МАНОЛОВА ЕДНАКВО МИСЛИТЕ.
  • 68 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    лириК П У Т КОВ Е НОВОТО ЛИЦЕ НА КАЛЕНДАРА НА ЦРУ ЗА Х - ГОДИНА !!!!!!!!!!!
  • 69 пенсионер

    2 1 Отговор
    ще гласувам за подмяната те ме кефят начело с кокорчо денката и кирцата защото са ми много симпатични и готини на обещанията построиха 3 моста 2тунела 1 завод за автомобили спомням си преди 75 години като деца ходихме в село по сватби ши така обещаваха давам казмва на булката и годеника 2 вола и оня с главнята пише два вола другия давам 1 нива и оня пише над вратата с главнята 1 нива и така нататък и накрая нищо не дават но нали обещават така че обещанието не е като даването но сега при тримцата е весело живееш си с 600лв пенсиика на месец и хич не ми пука на д------ кои ще е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове