Last news in Fakti

8 Юни, 2024 04:13 1 633 27

Протест в центъра на София поиска връщането на старата организация на движението

  • протест-
  • движение-
  • софия

Място на недоволството бе кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен"

Протест в центъра на София поиска връщането на старата организация на движението - 1
Снимка: БНТ

Нов протест затвори снощи движението по ул. "Фритьоф Нансен" в центъра на София, предаде БНТ.

Място на недоволството бе кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен" в центъра на София.

Движението по ул. "Фритьоф Нансен" беше затворено от протестиращи, а по бул. "Патриарх Евтимий" то се осъществяваше само в едната лента.

Да бъде върната старата организация на движение, поискаха протестиращите.

Според участниците в протеста, на този етап няма промени и няма надежда нещата да се променят. Освен че са незаконни, промените са и неправилно решени, смятат те и предлагат велоалеите по бул. "П. Евтимий" да не са две - по една във всяка посока, а да има само една двупосочна велоалея, което да позволи повече места за паркиране.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    12 19 Отговор
    Какво искат пък тия този булевард да не им е бащиния, да си гледат мухлясалите кооперациики от царско време.
  • 2 778

    12 18 Отговор
    Поръчков протест.

    Коментиран от #12

  • 3 Мдааааааа

    18 7 Отговор
    И при нас направиха велоалеи и стесниха улиците. За 4 години съм видял да минат по тия велоалеи общо трима велосипедиста.

    Коментиран от #16

  • 4 голям протест

    9 12 Отговор
    12 човека
  • 5 Мнение

    11 2 Отговор
    Стеснявате улиците, пуснете трамвай и тролей. В Горубляне вместо широк трамвай
    - велоалея.
    Направете проучване, в България велосипеди ползват прекалено малко хора.
    Разширете електрическия транспорт, той е най-популярен.

    Коментиран от #6

  • 6 УдоМача

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    Скоро няма да има ток за него, брат :(
  • 7 хаберих

    9 1 Отговор
    - Ох, Минке, колко си красива! Ще ти дам Слънцето, ще ти дам Луната, ще ти дам всичките звезди!!!
    - Хм, ти пари нямаш ли бе?
  • 8 🤟🤟🤟🤟🤟

    7 14 Отговор
    Толкова ли нямат мозък тези това е стимул за ходене на работа и придвижване с колело . Вместо да протестира да ходят в магазина и по едно колело може и на старо . Оставят само една кола на семейство и готово . Може и без кола .

    Коментиран от #15

  • 9 🍺🍺🍺🍺🍺

    9 13 Отговор
    Да си ходят на село на полето има място за паркиране .
  • 10 Гост666

    8 1 Отговор
    Трябваше да оставят като си беше алеята , с тези пари можеха да ремонтират алеята на бул. Бъкстон , да направят нова маркировка на алеята по бул Мушанов .
  • 11 ☢️☢️☢️☢️

    8 5 Отговор
    Тези от общината се опитват да стимулират хората да се предвижват с колелета . Но явно тези протестиращите не се сещат . И с тези пари трябваше да оправят алейтв в ужас о състояние както е писано в един коментар.

    Коментиран от #17

  • 12 Абсолютно

    7 13 Отговор

    До коментар #2 от "778":

    басирам се че нито един от протестиращите не е от района. Може въобще да не са от София

    Коментиран от #20

  • 13 Дааа

    6 8 Отговор
    Гербавите калинки, на могат да се фукат скупените беемвета от чувалите за магистрала "Хемус", карат ги да се качат на велосипеди.
    Поне ифраничете трамвайната линия или сложете такава, за да могат бемеветата да качват на нея и се маскират на мотриси.
    Ай разкарахте седенката вече.
  • 14 Бургазлия

    8 2 Отговор
    Който гласува за тротинетки получава велоалеи. Стига сте ревали бе столичани. Погледнете си нацапаните фасади, разбитите тротоари, боклуците, прайдовете, паметниците..... А после ние сме били селяни. Хаха.
  • 15 Не всеки

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "🤟🤟🤟🤟🤟":

    може да се движи с колело. Необходими са координация и други - възраст, устойчивост, тегло, пъргавина, рефлекс. Да не говорим за метеорологичните условия...Просто столичаните са в повече, а някои от тях са свикнали като на село да се разказват за 500 метра с кола

    Коментиран от #23

  • 16 От Торонто

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мдааааааа":

    Велосипедистът е трън в ъз на движението!
  • 17 днес

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "☢️☢️☢️☢️":

    Не всеки е клошар и може да се движи из мръсния град с колело. Как да отидеш като работещ в банка, община, застрахователен офис, съдебна сграда, магазин с колело. нали ще станеш мръсен, изкалян, нпрашен. Преди работа на работното място трябва да се изкъпеш. Е, за доставчиците е гот - колело - мръсна раница, вътре някакви храни и пакети, после, който го яде това - да му мисли. Идеята е едно, изпълнението - друго. Да сте видяли Ухото или зам.кметовете или министрите на велосипеди?? Нали трябва да са пригледни, чисти, а не да миришат на пот и лицата им да лъщат от пот!!!

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Сила

    8 4 Отговор
    ПАРКИРАЙТЕ СИ ТАРАЛЯСНИЦИТЕ ЗНАЕТЕ КЪДЕ..... СЕЛЯНДУРИ ДОШЛИ В ЦЕНТЪРА И ИЗПОКРАДНАЛИ АПАРТАМЕНТИТЕ НА САМОТНИ СТАРИ ХОРА.... НИКОЙ ОТ ТИЯ НЕ Е РОДЕН ТАМ......!!!!! ИДВАТ И МАСОВКИ ОТ ЛЮЛИН И ОБЕЛЯ, ГЕРБЕРОПИТЕЦИ ОТ ДЕЛТА ГАРД.....!!!!!!

    Коментиран от #22

  • 19 Сила

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "днес":

    СЕЛЯК си, типично селско парвеню....даже нема да се хабя да ти отговарям, всеки интелигентен човек ще се смее на глупостите ти...... Апропо, ти на Уол Стрийт ли работиш?!?
  • 20 Оффф

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Абсолютно":

    Загуби баса, плащй.
  • 21 ☢️☢️☢️☢️

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "днес":

    Познавам няколко човека работещи в офиси и ходещи с колело на работа през лятото. Имат си баня , и се къпят и после слага дрехите за работа . От фирмите са направили това удобство. Но не всички искат да хвърлят средства за такива неща . И аз ходя на работа с колело и баня малко по-рано душ и готов за действия . Имаме и пералня и сушилня . След работа обличаш сухи и изпрани дрехи. А това е начин да се стимулира хората да карат колело . Ако караш спокойно стигаш и без много потене .

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 🤟🤟🤟🤟🤟

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Не всеки":

    Май не си виждал хора по на 80 години как карат колело защото аз съм виждал. А също да кара когато вали дъжд или сняг .
  • 24 Пфф

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "☢️☢️☢️☢️":

    От ноември до март само на колело да се возиш. Като ти се запали офисът да викаш вело пожарната. Като ти прилошее ще чакаш вело линейката да дойде и после да те натовари на вело носилката. Да не си посмял да си донесеш покупките с друго. Мебелите и покъщнината да си ги поръчаш с вело доставка. Като дойде време за почивка се качвате на вело тандем с жената и децата и ще въртите пед.алите до Санторини. За самолет не си и помисляй. Амин.
  • 25 Последния Софиянец

    1 1 Отговор
    Става въпрос за безплатните паркоместа ( живеещите в района плащат винетка от 200 лв. на година, вие си направеъе сметка по колко излиза на месец при положение, че другите плащат по 2 лв. на час в Синя зона) които местните " аристократи" ги имат за техни само защото искат да паркират пред балкона на бул.Нансен и Патриарха. Защо живеещите на бул.Витоша не протестират?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ел Нинио

    1 0 Отговор
    Тая нечовешка простотия където направи тоя терзиев вместо да разширяват булеварди защото София е претъпкана вече той нашия ги стеснява 15 велоалей не разбраха ли че тук не е холандия българина си обича кола колко колела се карат... плюс това тъпотийте където говори зелен център по малко замърсяване с тая тъпня където сътвори там е задръстено по цял ден преди не беше така...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове