10 Юни, 2024 07:17 1 993 23

Ниска избирателна активност, а предаването на протоколите става бавно

  • избори-
  • протоколи-
  • рик-
  • сик

Опашки и спане на пода

Ниска избирателна активност, а предаването на протоколите става бавно - 1
Снимка: БГНЕС

Предаването на изборните книжа в страната върви бавно, но без напрежение, обобщи "Нова телевизия". Голяма част от протоколите са с грешки.

София:

„За съжаление, отново имаме познатите сборни грешки, поправки в протоколите, бавно въвеждане на пропорционални листи, два протокола. Не сме изненадани, очаквахме го”, обяви в ефира на NOVA председателят на ОИК в столицата Полина Витанова.

Резултати при 19,24% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ печели вота 2 в 1, „Величие” е новата партия в НС

Припомняме, че ЦИК обеща по 25 лв. на всички представители на СИК, която е попълнила протокола си без нито една грешка.

„Има и такива отличници, поздравявам ги, но не са много”, твърди председателят на ОИК в София.

Без напрежение, но с множество грешки: Продължава предаването на протоколите в София

Бургас:

Нощта беше безсънна за членовете на СИК в града. Предаването на протоколите се случва в новата спортна зала „Арена”.

Към 06.30 ч. са обработени малко над 50% от гласовете. От 743 секции са преминали едва 417. Първите членове на комисии пристигнаха в залата към 22.30 ч. в неделя.

Пловдив:

Отчитането на вота и в Града под тепетата върви бавно и с много грешки. На някои от членовете на комисиите им е прилошало.

„Диабетик съм, щях да припадна. Един от полицаите ми каза, че ако напусна, ще извърша престъпление. Никога не се е случвало да чакаме цяла нощ. Не знаем кога ще се приберем”, сподели една от жените.

„Не мисля, че нещата се бавят. Обработили сме повече от 2/3 на всички избирателни комисии. Бавната обработка се дължи на грешки в протоколите. Опитваме се да ги отстраним навреме. Почти всички книжа са с грешки”, поясни председателят на Районната избирателна комисия.

Стара Загора:

Стотици членове на СИК чакат да предадат бюлетините си и в този град. Все още има такива, които не са дошли в Районната избирателна комисия.

Русе:

Членове на СИК в града край Дунав също продължават да предават протоколите от изборите 2 в 1. Към 07.00 ч. са предадени 168 от 337 секции. Последните представители на СИК са пристигнали 05.30 ч.

Враца:

В няколко СИК е имало проблем с електрозахранването. Наложило се е хората да броят бюлетини с фенери.

Монтана:

Ситуацията в града - отчаяни хора и сгрешени протоколи. Все още има секционни комисии, които не са пристигнали да предадат протоколите си. Хората коментират, че никой не обяснява какъв е процесът по предаване. Протоколите от машинно гласуване са изрядни и без грешка. Половината секции са минали, а другата половина все още чакат към 07.00 ч.

Велико Търново:

Предаването на чувалите с протоколите върви бавно и там. За щастие, няма членове на СИК, на които да им е прилошало.

Кърджали:

Предаването на протоколите в града става в сградата на театъра. Към 07.00 ч. са минали малко повече от половината членове на СИК.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    20 2 Отговор
    Прочетох само заглавието, и се замислих. Какво ли щеше да е, ако избирателната активност беше висока? Сигурно три дни щяха да предават протоколи и да броят.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 АзСъм

    10 4 Отговор
    Абсолютно основателно е, че има ниска избирателна активност! Сигурен съм, че на народа му омръзна от изборите!

    Коментиран от #7

  • 3 Гласове от зайчарника в Банкя

    16 0 Отговор
    След обявяване на резултатите Бацо каза, че ще смени имеТо на партията от ГЕРБ на ПР0СТ, носи му късмет!
  • 4 Мда

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ицо":

    Пак същото, с тая разлика, че броя на недействителните бюлетини, щеше да е равен на бжеланите "резултати" от бившата ДС.
  • 5 долпий

    6 1 Отговор
    Браво на българите, простия ГЕРБ пожарникар дето не се сеща кои му е напълнил чекмеджето с евро и злато, катастрофира. Нарочно всички мълчат и не казват че мръсници ГЕРБ катастрофираха. И като % и като абсолютна сойност разбойниците имат по малко от преди и вечесе топят. Величието на българия се задава.
  • 6 дедо..

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ицо":

    Ама това в бг,е нормално в секцийте къде се гласува все връзкари в комисиите,всички общинари и техни близки в тях,голема паплач е тази сган на държавна хранилка,менкат си партии само да докопат некой лев от цик..само като ги видях -другия път никакъв глас,сега ако е 1/3 другия път една четвърт-активност.
  • 7 Народа го мързи да диша

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "АзСъм":

    На народа му омръзна да мисли, но то и никога не му се е удавало. После ще се чуди защо не са го оправили, а те ще го убеждават в прогреса, докато е в най бедната, изостанала, и пропаднала държава в Европа.
  • 8 Папи

    14 0 Отговор
    За пореден път в България спечели злото!
  • 9 Ами да

    10 0 Отговор
    Така става, когато политиците са престъпници! Най лошото още не е дошло! Но идва!
  • 10 дядото

    5 0 Отговор
    а защо ли.в други държави,с много милионно население го правят за 24 часа-турция,франция,германия,в индия при 640 милиона гласували също.нагаждането и стъкмистиката на цик е в основата на този процес,не им вярвайте.
  • 11 Хохо Бохо

    5 1 Отговор
    Ако съставят правителство то ще е нелигитимни с тази избирателна активност! За президента са гласували повече хора отколкото за всички партии взети заедно. Това нещо да ви говори?

    Коментиран от #13

  • 12 ПЪГУОШ

    4 0 Отговор
    Бат Бойче ще развее ли пак високо и гордо знамето с извезан на него ГЕРБА на ПРОСТАЩИНАТА , КОРУПЦИЯТА , ЛЪЖАТА , НАГЛОСТТА и ЛИЦЕМЕРИЕТО ?
  • 13 На БАБА фърчилото

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хохо Бохо":

    Говори ни , че е нужна БРУТАЛНА и ТОТАЛНА чистка ! Чистка из основи !
    Говори ни , че гласуването е безсмислено , ненужно и несъстоятелно !
    Че изборите са някаква МУТАЦИЯ -израстък на това нещо наречено "ДЕМОКРАЦИЯ" !
  • 14 мухата ЦЕЦЕ

    0 0 Отговор
    Величното величаво ВЕЛИЧИЕ ! Що е то ? И има ли то почва у нас ?
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Кипи безмислен ентусиазъм!!!!Това ми прилича на ежедневният човешки труд...Не ви ли заболяха устата и пръстите???Защо е ниска избирателната активност???Като процент е същата като другите предишни избори!!Гласуват едни и същи ....едните имат интерес ,а другите са ИДЕЕЕ.....оти!
  • 16 модулен модуС

    3 0 Отговор
    Има ли смисъл от ИЗБОРИ , щом гласуват само 25-30 -35 % от имащите право на глас ?
    Трябва ли да са ЛЕГИТИМНИ ?
    Ами останалите 60-70-80 % ???
  • 17 Тоест

    0 1 Отговор
    Благодарение на изборът на гласуващите, неграмотността вече е норма.
  • 18 Никси

    2 0 Отговор
    тия докато не ни вкарат във Война с Македонци и Украинци ,зор ще видят , то това им е целта да изчезнем като население , ела да видиш какви наколенки и нагъзване ще има пред Американското посолство , само да почнат , сами си го направихте и ще си теглите теглото от тук нататък , докато последния угаси лампите и заключи Държавата ни , тежко и горко за децата ни , Амин пази Боже !!!.
  • 19 Край

    2 2 Отговор
    Син съм на изключително некадърно племе. 35 години Преход и не може да направи едни избори.
  • 20 Коментар

    2 0 Отговор
    Когато отидох да гласувам имаше опашка и се наложи да чакам за разлика от предния път когато влезнах веднага.Нещо не ги вярвам това,което обясняват по медиите.Здраве да е...пак ще ги хейтим .Вие пригответе повечко психиатри за политическите анализи когато онези откачалките пак започнат да обясняват как нямало никаква инфлация и цените били както првди войната.
  • 21 Никси

    5 0 Отговор
    ниска избирателна активност и протоколите още не са дошли от градовете , от чужбина, а тия лумпени по телевизийте обявиха мандатите в парламента , как става така ?, а !!!.
  • 22 нарочните грешки водят до

    1 0 Отговор
    проверки и поправки . Нормално е да се помотват . Никой не е очаквал , че ще си спазят обещанията . Като няма спокойствие се наблюдава дивашка простотия .
  • 23 За протокола

    3 0 Отговор
    Вместо да се дават милиони за машини за гласуване, тези пари можеха да отидат за машини за "четене" на бюлетините и това щеше да намали времето за обработка, както и грешките за обработка на резултатите.
    Да, но за политиците е по-важно да имат възможност да правят "ала-бала" при гласуването, докато при четците това ще е невъзможно. Освен това, какво им пука за хората в СИК, РИК, ЦИК и т.н. Които не спят, припадат и са на крак повече от 24 часа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове