10 Юни, 2024 18:40 2 797 48

Татяна Дончева: ПП-ДБ беше изхабен за сравнително кратко време политически проект от неподготвени хора

  • татяна дончева-
  • пп-дб-
  • изхабен проект-
  • време-
  • неподготвени хора

Бойко Борисов и Делян Пеевски имаха очевидната договорка да преразпределят вота, като финансират част от тези малки формации, които да късат малък вот, и ако постигнат 20% преразпределение, да направят самостоятелно правителство, коментира лидерът на "Движение 21"

Татяна Дончева: ПП-ДБ  беше изхабен за сравнително кратко време политически проект от неподготвени хора - 1
Снимка: bTV

Приемаме нещата спокойно, всеки отбор може да загуби, включително с много. Няма драма в това. Това каза в "Лице в лице" по bTV лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева по повод слабия резултат на "Левицата" на парламентарните избори – 0.73% при обработени 93.53% СИК протоколи в РИК, информират от novini.bg
Има няколко обяснения, например, че избирателите с лява ориентация искат обединение и винят всички, които според тях не са направили достатъчно да се обединят. Но също така е възможно обяснение, че лявото и обединението не ги интересува, защото вдясно, където има отлив от избиратели от "Продължаваме промяната – Демократична България", нямаше очаквания прилив на гласове за "Синя България", които социолозите сочеха като потенциално парламентарно представени, заяви Дончева.

Щом избирателите показаха, че не ги интересуват нито левите, нито десните, трябва да се замислим дали въобще да се занимаваме с този процес на обединение и да приемем, че животът налага извънсистемни партии както у нас, така и в Европа, и да мислим за нова парадигма, добави тя.

Прави впечатление как се движи механизмът за създаване на политически проекти. Напред вече излизат общуването с избиратели в интернет, което изисква много финансови средства. Чрез здраво финансиране например "Величие" успяха да пробият, посочи Татяна Дончева, а в отговор на въпрос кой финансира политическата сила, посочи: "Който има интерес. Бойко Борисов и Делян Пеевски имаха очевидната договорка да преразпределят вота, като финансират част от тези малки формации, които да късат малък вот, и ако постигнат 20% преразпределение, да направят самостоятелно правителство. Това чак дотам не се е получило. От друга страна "Величие" е конкурент на "Възраждане" и ще е интересно ако е вярно твърдението на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, че "Величие" е американски проект".
Сега ще стане ясно, че държаните от международните фактори като първа и втора политическа сила Борисов и Пеевски ще трябва да вземат непопулярни за страната решения, например свързани с войната в Украйна. Присъствието на ДПС като втора политическа сила би трябвало да означава сигнална лампа за всеки уважаващ себе си българин. Ние непрекъснато се оправдаваме с турското робство, когато не можем да направим нещо, а сме готови да се дадем на табличка на султаните, да си поверим съдбините на някои по-отговорни от нас хора, заяви Татяна Дончева.

Попитана дали ГЕРБ – СДС ще търсят преговори за съставяне на правителство с "Продължаваме промяната – Демократична България", тя отбеляза: "Продължаваме промяната – Демократична България" беше изхабен за сравнително кратко време политически проект от неподготвени хора. Те бяха употребени като салфетка за еднократна употреба. Ще минат през този парламент и ще си заминат. Влизаха от скандал в скандал, не се видя да се поучават от грешките си и си мислят, че всичко им се полага по право, защото са млади. На никого нищо не се полага по право "Продължаваме промяната – Демократична България".

По думите ѝ целта на приближените до държавния глава Румен Радев е президентска република. Ние от "Левицата" ще се борим против промяна на парламентарния модел, каза още Дончева.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАНЧЕ

    9 4 Отговор
    ХЛЪЗНХА ЮМРУКА -----ЧАСТ ОТ ТЕАТРОТО---КАКТО И ТЕБ ДЕ
  • 2 честен ционист

    10 12 Отговор
    Грантовете вече заминават за Синя България. Жълтопаветникът да се прехвърля на клона, докато е време. Кирчо и Кокорчо в нелегалност.
  • 3 Чезни

    28 12 Отговор
    Лельо цялата милиция в държавата скача срещу тях..ти как мислиш мафията ще се хване под ръчичка и сами ще влязат в затворите
    Оперативно Тиквата и Пеевски финансират всички лилипутски партии само и само да разбият анти вота на народа
  • 4 Българин

    26 4 Отговор
    Тази Татяна Дончева, взела 0.75% от имащите право на глас, де факто обясняваше, че няма никакво значение, че 70% не гласуват. Изобщо на никого не му пукало, че хората не гласуват. Нека обясни тогава защо за първи път вече денонощие след изборите партиите не дават брифинги? Нали на никого не му пука, че хората не гласуват? И защо вчера и журналистите, и социолозите и по трите национални телевизии съзнателно и синхронизирано отказваха над час да обявят избирателната активност? Нали на никого не му пука, защо тогава я криеха, което никога не се е случвало? Всъщност госпожа Дончева говори глупости в самозабрава. Също като останалите "политици". И накрая като активността падне под 15% ще продължи в безумен захлас да ни обяснява как нищо особено не е станало.
  • 5 изхабен проект

    22 10 Отговор
    Лошото е, че изхабиха и нашето време и техните малоумия са на гърба на всички ни.
  • 6 Яваш викам

    23 1 Отговор
    Дончева явно не е разбрала че силовите служби активно взимат страна в политическия процес и си имат някакви собствени разбирания и планове за живота извън задълженията им по закон и конституция
  • 7 Еразъм

    22 21 Отговор
    Глупости на търкалета! ПП/ДБ са политическото представителство на знаещите, можещите и почтените хора в България, единственото! Всъщност в новия Парламент ще има само две истински партии - ПП/ДБ и БСП. Останалите са ОПГ, маскирани като партии!

    Коментиран от #14, #24, #26, #42

  • 8 ГЕРБ=ДПС=БСП

    18 5 Отговор
    Заради такива "подготвените" и "опитни" бесерари като Татяна Дончева, Костадин Паскалев ... Които, когато нещо в бг политиката зависещи от тях направиха така, че ДПС да предупредя с власт и да завладее държавата. Именно заради БСП на Станишев и Миков и такива като Татяна Дончева и Паскалев, ДПС стана такова огромно чудовище и втора политическа сила.

    А стари опитни разсипници на България, като Татяна Дончева и Паскалев получиха заслужено мижави 0,7% подкрепапепа от избирателителите. Които за щастие са недостатъчни за усвояване на държавна партийна субсидия.
  • 9 Бе Таня

    27 4 Отговор
    И ти си отдавна изхабена - и политически, и морално ,ама все продължаваш да се слагаш !
  • 10 хмм

    14 4 Отговор
    Ще се подготвят. Вие обаче сте по-зле. Както и да се прегрупирате - все губите.
  • 11 первазов

    13 4 Отговор
    бТВ отново ме отблъсква с тези динозаври.
  • 12 хммм

    17 2 Отговор
    Е Татяно, така излиза, че играеш за ГЕПП и ДПС!

    Коментиран от #22

  • 13 Мнение

    15 4 Отговор
    Какво се занимавате постоянно с ПП-ДБ? Дайте да видим Бойко Борисов какво ще прави сега! Нари той ни прати на Избори 2024 !

    Коментиран от #16

  • 14 1111

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Еразъм":

    И аз така мисля и не знам какво попречи на хората да го видят.
    Вероятно някой не е бил докрай честен с избирателите си.😐
  • 15 Изхабена ?

    10 2 Отговор
    Тъпо насаждане и промиване на мозъци на балъци , с цел да я забравят ! Напротив , крачка назад за засилка на голям и невиждан скок им предстои !
  • 16 Отива

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Мнение":

    в канала !
  • 17 Шарлатани ООД

    11 12 Отговор
    Кирчо е много некадърно и особено неграмотно паpче, а леля му Асена се интересува само от подкръстния си комфорт! Пpocти момчета, щом един пудел им е шеф!

    Коментиран от #39

  • 18 Моме!

    4 2 Отговор
    В тая държава подготвени хора НЯМА! Ключа зя всеки успех е Ефективността! Не Магистрали които искат ремонт още на първата година! Не Кпортни зали които генерират Загуби и Дълг ! Не гориво което е 2 лева по-скъпо! Не парно на Космическа Цена! Иска достатъчно пкачествен продукт на максимално ниска цена! И бързо възпроизводство! За да може и да спечелиш! Докато всичко не се подреди в тази линия! Или как по-ефективно да изхарчиш парите си за да имаш най-голяма полза от тях, Успех няма да има! Очевидно с Кражби и заигравки тази работа няма а стане! Ще ми говорят за Глобализъм! Как ще се набуташ тотално и Глобално в Кенефа!
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    15 4 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ ПОКАЗВАТЕ ТАЗИ ЗЛОБНА ЛЕЛКА ? ? ? ...............
  • 20 Абе Нешка

    2 1 Отговор
    Жива,ли е?

    Коментиран от #47

  • 21 Демократ

    12 2 Отговор
    Фюрерът Копейкин какво търси в Историческия парк, след като е американски проект и от години го рекетира и е чист руски проект? КГБ схемите винаги се крият зад САЩ за по-непросветените . Копейкин обаче е известен във Варна с всичките си номера и се чудим що за безсрамен и лъжлив тип е. Що се отнася до издигането му в политиката няма проблем- там бройките гласували се пишат от КГБ-ДС мафията. Не забравяйте , че копейките официално ходиха на инструктаж в Кремъл преди свалянето на правителството.
  • 22 Стенли

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "хммм":

    Що бе жената поне каза вярно нещо че както е тръгнало ще станем турска провинция
  • 23 нннн

    3 7 Отговор
    Верно ПеПетата са нахални и лъжливи неумни аматьори. Поне трябваше да знаят закона: Всяка партия, прегърнала се с ГЕРБ, бива задушавана в прегръдката му. Да му мислят следващите!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бай Ламби

    6 4 Отговор
    Ама Татяно, вий кът сте много подготвени у левицата що земахте 0,73% ма? Чи вий и един процент не можахте да земете ма нашто момиче.Радеф ко ша прай сега кът и вие го изложихте.Ша трябва да прай сега трета партия след ония от Български възход и вие от Левицата. Направо да кръщава тертата партия БКП за България белким мине 4 процентната бариера тогиз.

    Коментиран от #35

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ганю

    1 7 Отговор
    затова знаещите и можещите като
    Киро дето из.р.ъ.г.а Лена и се роди к.о.п.е.л.е
    като на м.а.ф.и.о.т.с.к.а сватба
    а за вази брадва
  • 32 ХАХАХА

    7 2 Отговор
    Татяна ,стига го увърта ! Бита карта.та сте ,10 години откак създаде това движение ама то ма й само ти си в него . НС през крив макарон.
  • 33 само питам ве

    6 3 Отговор
    Тоя дърт кукуменгер , заедно с Маямата и пълнещия шадраваните толкова ли не разбраха, че вече са вмирисани политически трупове и е време да влизат в гардероба..?
  • 34 Денков ги погуби

    4 3 Отговор
    То като като лягаш и ставаш с Брюксел и Урсула, така става, ПП на кино, Христо Иванов също, само Корнелия още се опъва, но тя поне има някакви качества,а Борисов да бе прекалява с атлантизма
  • 35 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Ламби":

    Грешка си , байно. Май забрави , че и ППтата са на шафьора на самальот работа. А с четвъртата си партия ще вземе 4%, ама га пръдне гугутка стоименова.. аз да ти кажа..
  • 36 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 2 Отговор
    ZAБЕЛЕЖЕТЕ ЕТЕСТВЕНО СТИСТНАТИТЕ УСТНИ НА ТАЗИ ЗЛОБНА МОМА .......,...., ФАКТ !
  • 37 Куцар

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "КРОКОДИЛА":

    Гуспожица!Този път няма субсидийка.
  • 38 Бацо Гацов

    4 0 Отговор
    Абе, тая като младичка беше доста хубавичка..а сега на таа снимка е зло та зло.. мъж има ли тва нещо, че така изглеждат дъртите моми само..явно нема кой да я чегари, та е на тва дередже..

    Коментиран от #40

  • 39 До Кирчо-лично:

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Шарлатани ООД":

    Запомни,Кирчо:"Там,където си вадиш хляба,не трябва да си вадиш онази работа".../стара българска поговорка/.
  • 40 Дъртия

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Бацо Гацов":

    Бацо,същото говедо си беше!
  • 41 ежко

    5 0 Отговор
    Дончева откакто се махна от БСП, печелила ли е избори?Че не се сещам?А Александър Томов?Него още не сте го питали,да си изложи мнението....Упс...Забравихме Светло Витков.Няма да се учудя,ако последния има по-добри резултати от тези двамата!
  • 42 ежко

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Еразъм":

    Дай да оставим на страна етикетите, кой е по,по най и т.н. Я им виж листата на ПП и ДБ?Къде са младите прогресивни, можещи и знаещи хора?Атанасов вписва ли се?Кирчо мошеника?Асен с нетрадиционната ориентация?Къде са им на тези партии младежките движения, базата кадри, да дадем път на младите дето има една дума?А...ПП нема, а Дай България саморазпусна своето,щото там имаше млади и можещи хора,но не вървяха по свирката на Гнома и той ги екзекутира!Та не е важно кой какво е казал,а кой как постъпва!Та в този ред на мисли, колкото и да ме е яд, ДПС се справя много по-добре.Виж им листите -най-много програмисти и млади бизнесмени има там.ДПС се грижи за кадрите си , интегрира ги, обучава ги,дава им степендии и т.н.!Яд ме е ,ама е факт!
  • 43 Дааа

    2 1 Отговор
    Ние непрекъснато се оправдаваме с турското робство, когато не можем да направим нещо, а сме готови да се дадем на табличка на султаните, да си поверим съдбините на някои по-отговорни от нас хора, заяви Татяна Дончева.

    Народа е ясно защо не гласува и не трябва да го виним. По интересни са "войниците" на еднокнижника гербаджии. Нека така да го напишем, имат на плещите си най-голямата отговорност за бъдещето на Булгария, че ако има поне малко българско в тях, ще гласуват против правителство с дпс. До сега играха за кражбички, за спасението на вожда си, но ако гласуват да управляват с турската партия, вече стават национални предатели. Същото важи за копейки, чалгари и т.н.
    Веч няма връщане назад.
  • 44 Госпожо Дончева

    5 0 Отговор
    времето дойде, за да слезнете от ефира
  • 45 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 0 Отговор
    ВИЖТЕ ГОЛЯМАТА ПРИЛИКА НА ...........,. ТАНЧЕТО С ЦОЛА ДРГОЙЧЕВА .............. ФАКТ !
  • 46 Амиии

    2 0 Отговор
    500к?
  • 47 ....ДА ОТГОВОРИ...

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Абе Нешка":

    БАРАКОВ 🚮
  • 48 Русофил

    0 0 Отговор
    А Дончева с теб,какво стана душко?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол