Last news in Fakti

11 Юни, 2024 06:54 1 825 19

Керемедчиев: Инфлуенсърите спечелиха изборите у нас и в Европа

  • милен керемедчиев-
  • избори

"Величие" не се позиционира по никакъв начин, а наративът се сменя въз основа на това какво искат да чуят хората, смята бившият зам.-външен министър

Керемедчиев: Инфлуенсърите спечелиха изборите у нас и в Европа - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"И в Европа, и в България видяхме, че инфлуенсърите спечелиха тези избори. Системните играчи, които заложиха на нормална предизборна кампания, загубиха своето лустро и избиратели. Заложилите на атрактивна и екстремална кампания привлякоха най-много гласоподаватели. Партия МЕЧ от нулата изкара 3%, което е доста сериозен резултат. Партия "Величие" - последователите ѝ имат по 200-300 хил. гледания в социалните мрежи. Това, което минава през социалните мрежи, е основната част на тяхната кампания".

Това коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че "Величие" не се позиционира по никакъв начин, а наративът се сменя въз основа на това какво искат да чуят хората.

Керемедчиев подчерта, че на България ѝ трябва стабилно правителство със стабилно мнозинство.

"Огънахме се на натиска на Сърбия за Сребреница. Много отслабващ е начинът, по който стоим в регионалната и европейската политика. Говори се за обща отбранителна политика на ЕС и промяна на гласуването в ЕС. Ако България проспи този процес на гласуване, може да бъдем заобиколени за Северна Македония. Ние показваме огъване под натиск", алармира той.

Керемедчиев е на мнение, че ако ГЕРБ преглътнат своето его и заложат на експертно правителство, може да получат по-голяма подкрепа, отколкото ако капсулират партийния избор.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    36 0 Отговор
    Хехе тъпан.р инфлуенсърите били спечелили не бе десните в ЕС победиха меките соросо.дни китки.
  • 2 ЩЯХТЕ

    28 0 Отговор
    БАНДИТА ДА СЪБАРЯТЕ СЪБОРИХТЕ ПАМЕТНИК------РЕЗУЛТАТА НА ЛИЦЕ
  • 3 Тикви

    32 1 Отговор
    Платените мисирки започнаха с речите си, за това им плащат на подлогите!

    Коментиран от #8

  • 4 чекмеджан

    21 1 Отговор
    Ти нормален ли си бря ?
  • 5 Перо

    25 0 Отговор
    Джендърията от ПП/ДБ не може да приеме обективните и реални събития в БГ и Европа. Просто не съзнават, че са унтерменши!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Име

    12 1 Отговор
    Проектът на Кузман Илиев беше много по-обещаващ от т.н. Величие, но самият той призна, че е много трудно да се пробие без солиден гръб. Чий може да бъде гърба, всеки който наблюдава внимателно може да разбере!
  • 8 Чума

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тикви":

    Те платените месероци въобще не са спирали! Видяхте ли как тихомълком вдигнаха % на водещите сили при финалното броене! Елит мафиотизиран, нискочел електорат - нищо не може да се направи! И да бяхте излезли, пак същото щяха да отчетат от СИК! Този Марков въобще не го показваха, сега се заяждат с него! В която и телевизия да го привикат да му се накарат, въпросите са едни и същи, в точно определен ред! Първият е кой ще е първият законопроект, който ще внесат, вторият - кой ги финансира, а последният - какво звание има Н. Марков! В едната телевизия той се опита да оясни, че това не е сериозен въпрос, когато нахалстваха им отговори, че е редник! В другата вчера се повиши на генерал - майор!
  • 9 А бе

    19 0 Отговор
    Какво чухме като програма от нормалните...уж системни партии?? Освен евроатлантизъм и подкрепа за Украйна друго не казаха!!! Явно това не интересува хората щом не гласуваха за това. А че величие печели защото казва каквото искат хората да чуят е правилно...та нали партиите трябва да изразяват интересите на хората с не на посолството. Заради такива зам.министри и министри България загива
  • 10 Фен

    13 1 Отговор
    Инфлуенсърите на Сорос се провалихте на тези избори. У нас, и в Европа.
  • 11 българина

    12 1 Отговор
    инфлуенсърите могат да излъжат веднъж, после аудиторията пада, точно като в търговията, само веднъж ще продадеш червения пипер със стрита керемида вътре
  • 12 ЧОЧО

    5 0 Отговор
    Не се радвайте на малкото прасенце,не се знае каква свиня ще стане.
  • 13 Чума

    10 1 Отговор
    Какво е това инфлуенсър! Ето, от такива неразбираеми категории започва разпада на ценностите и всичко рухва! Как да гласуват хората, като не разбират такива сложни машинаии! Второ - коментар № 9 се възмущава, че не чул програмата на сериозните партии! Сериозните партии отдавна знаят, че електората не се интересува от брошури! Електората иска конкретна полза за себе си тук и веднага, да пипне, постави в чекмеджето, да го наместят на субсидии и социални придобивки! А не теории като - Ще се борим с корупцията! Безплатно здравеопазване! Грижа за ближния! Зелена България! Образование за всеки! Евро зоната! Ще спрем Путин! Герб и ДПС знаят какво иска избирателят, а другите ще имат 1 % и половина!
  • 14 Ало, ало...

    11 0 Отговор
    Пълни глупости. Когато, основните медии започнат да дават всички гледни точки, а не само "правилния наратив" тогава хората може и пак да започнат да гледат телевизия за да се информират. От както започна войната Аз лично съм отвратен от бг телевизиите и се информирам от ютюб канали и за повече от две се доказа че информацията от тях е по-вярна от тази по телевизиите. Еврком и България онеър са може би единственото изключение. Така че никой да нр се прави на изненадан, така ще е занапред.
  • 15 #идиоти вън

    7 0 Отговор
    Абе Керпичиев, когато нЕкой е пенкелер това значи, че за нищо не става, писнами от тебе да се появяваш за щвло и нещело да обясняваш неща от които НЕ разбираш!!!

    Коментиран от #16

  • 16 #идиоти вън п.п.

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "#идиоти вън":

    Ох, съжалявам за грешките, още не съм се събудил, но тоЯ ме дразни!!
  • 17 днес

    3 0 Отговор
    Ама и този е инфлуевсър, вижте го в ТИК ТОК какви прости публикации има
  • 18 Керемидков, много си тъп! Мислихме, че

    3 0 Отговор
    си заминал на някъде!!
  • 19 Ходи да дуаш на пеперудите

    2 0 Отговор
    Тоя не е Цурва да знаете,ама хич.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове