Last news in Fakti

16 Юни, 2024 19:14 6 411 105

„Исторически парк“ - там, където се роди "Величие"

  • величие-
  • парк-
  • партия-
  • националисти

Там е събрана първата представителна извадка на електората на „Величие“

Лабораторията на тяхната идеология е доскоро обезлюдено варненско село. Там е люлката на „Величие“. През последните около 5 години стотици хора от цялата страна и чужбина им се доверяват не просто с гласа си, а и спарите си, бъдещето си ... и ги последват в село Неофит Рилски.

Там е събрана първата представителна извадка на електората на „Величие“. Селото е известно с мега проекта „Исторически парк“. Но още по-впечатляваща от парка е общността млади хора, преселили се да живеят тук. Да създават семейства и деца. Те са не просто жители, а инвеститори и общност, пише бТВ.

Имат си и водач. Ивелин Михайлов - Създателят.

„Родом от София съм. И преди две години се преместих със семейството си в Неофит Рилски“, казва Александра Бешевлиева.

„Тук ми се отразява добре, защото си има хора, които са подобни на нас“, споделя Марина Иванова.

„Тук дойдох заради средата, тук се запознах с моя мъж. Моят съпруг. Той пък е дошъл тук от София. Но не сме се познавали преди. Тук се запознаваме, тук се влюбваме, тук правим дете“, обясни Кристина Капитанова.

„Решението да дойда да живея тук е от 2019 г. Аз виждам потенциал в това нещо и съм решил да се включа с някаква сума в „Исторически парк“. Те се купуват дялове. Като всяко едно АД. Проектът не разпределя печалби. Защото той е стартов етап. Смятам, че за такъв проект изисква малко повече време. Не съм търсил печалби, не мисля, че толкова бързо може да стартира една толкова огромна машина“, казва Ивайло Иванов.

Истински старите къщи в селото изчезват една след друга, а на тяхно място се строят нови - но антични, средновековни, от Първото и Второто българско царство. Величието е във фантазията за миналото. Стилът на населеното място наподобява Скопие, но за разлика от македонските антични сгради от гипсокартон, тук фантазията за историята се създава със значително по-качествени строителни материали.

Ивелин Михайлов е движещата сила на проекта за село Неофит Рилски.

„Изкупил съм парцели, когато бяха на ниска цена. Имам над 4000 декара УПИ, които съм ги купил на ниските цени“, обясни той.

Два дни след изборите НАП образува производства срещу фирми на Ивелин Михайлов за наличие на финансови схеми и измами, съобщи директорът на данъчните и допълни, че фирмите на Михайлов имат 600 000 задължения към НАП.

По селска улица, отляво има завършена антична къща, отдясно средновековна в строеж и стигаме до две чисто нови възрожденски къщи, където живее Александра Бешелиева и семейството ѝ. Тя е IT специалист от София. Посреща ни, докато децата ѝ имат урок по руски вкъщи.

Ние имаме 4 деца. Тук в това село, и в община Ветрино намираме нещата, които търсим.

Кой е собственик на всички тези къщи?

Различни хора, различни инвеститори. Тези къщи могат да бъдат осъществени като се съберат няколко такива хора като нас и обединят малкото капитали, които имат. Вид инвестиция.

Има ли някаква идеология, която обединява хората тук?

Това е причината да се преместим тук. Тук дойдохме няколко пъти преди да вземем решение да се преместим. Има хора, които са тук да дават и да работят. Всяка събота и неделя се организират доброволчески акции. Хора, които правят и дават за общото. Тук имаме достъп до чиста храна и нормални взаимоотношения.

Те се определят като родолюбци, но се готвят за времето, когато, според думите им, половината свят ще говори руски.

Работата на Кристина е да намира хора, които да се включват в проекта за общността и за строежа на къщите финансово.

Инвеститори в „Исторически парк“ са и семейство Ивайло и Марина Иванови. Той идва тук от София, а тя от Германия.

България, корени, традиции. Така виждат бъдещето си младите хора тук. Както и почти половината българи, живеещи в западна Европа, които миналата седмица гласуваха за „Величие“ и „Възраждане“. Те са млади, но са подозрителни към съвременната медицина.

От Марина научаваме защо българите, които не харесват Европа, живеят там: „И те бягат, защото другите държави са уредени, като се обадиш в полицията, ще се получи справедливост. Те не бягат, защото не обичат българското.“

Искат справедливост като на Запад, но гласуват за партии, които отричат западните ценности. Пример за решен проблем, според семейство Иванови, е сигурността, за която се грижи охранителна фирма „Пазителите“. Също част от общността.

Пощата в Неофит Рилски била стара сграда от времето на социализма, но вече е средновековна. Кръчмата. Била стар селски хоремаг. Вече е възрожденска. Тук останките от реалността и сивотата на социализма се заменят с фантазии и възстановки от Възраждането, Античността и Средновековието. Колко красива да е историята се решава днес. Култ и убежище в миналото, в което можеш да фантазираш за величие.

Членовете на тази общност не са просто инвеститори. Те изповядват идеология. А начело на тази идеология е Създателят. Ивелин Михайлов говори от големи плазмени екрани в селската кръчма и проповядва как да оправим България. Как да живеем здравословно. Култ към всичко българско. Култ към миналото. Чуждото е заплаха, ако идва от развития свят. Чуждата храната е вредна. На пиедестал в средата на заведението е книгата за Създателя.

Първите редове на красивото луксозно издание за Създателя четем за тежкото му детство, свързано с баща насилник, изоставяне и бедност, както и политическите му възгледи: „В детските ми години страната се управляваше от комунистическата партия и НРБ беше силна държава. Улиците и тротоарите бяха чисти, младите уважаваха възрастните. Тогава със съжаление мислех, че Господ ме е създал във време, когато всичко е уредено и аз няма какво да направя за страната си. България беше толкова силна, че смятах за невъзможно това да се промени. Но моето време все пак дойде.“

Срещаме Ивелин Михайлов, за да разберем има ли план да създаде Народна република, както пише в книгата.

Народна република България?

Това няма как да се върне в днешно време, всеки един човек, който си го мисли, е наивен. В комунизма гладни не сме оставали никога, по времето на Прехода ние сме оставали без нищо какво да ядем. Баба веднъж дойде, една жена ѝ беше дала два буркана свинска мас. С два буркана свинска мас и два хляба. И съм спал винаги на студено. И съм нямал дрехи, с които да изляза и се е налагало всеки ден да се бия заради престъпността навън. Нулева престъпност преди, нулева...

Мащабите на строителството в Неофит Рилски са впечатляващи и трудно могат да се оценят на по-малко от стотици милиони евро. Откъде идват тези пари?

Добрата организация. Питайте най-големите фирми в България за колко могат да го направят това нещо.

Опитваме да научим как точно се финансират проектите в Неофит Рилски.

Аз правя бизнес по учебник, аз мога да кажа, че съм един от най-добрите бизнесмени в България и в Европа. Аз съм принуден да се защитавам.

Инвестициите, които се случват в селото? Кой плаща за това нещо?

Имах си клиенти, аз правя къщата, продавам, инвестирам печалбата в „Исторически парк“.

В края на книгата за Създателя Ивелин Михайлов разказва за своя план как населението на България ще стане между 30 и 40 милиона. Разкрива каква ще е и неговата роля за бъдещето на България: „Хората имат нужда от водач, който да върви напред и когото да следват. Ако в даден момент се появи някой по-добър, с удоволствие ще отстъпя мястото.“

„Никога не съм искал да съм водач. Полковник Марков има желание да е в политиката, аз съм връзка между политиката и хората, да отида по места да ги видя тези и да предам информацията към хората“, обясни Михайлов.

Там всичко е свързано с миналото, а как си представяте бъдещето?

Аз бъдещето си го представям да летя в Космоса. Директно ви казвам.

Те са млади, образовани, живели в чужбина. Тях ги информират алгоритмите на социалните мрежи. Те не вярват на традиционните медии, на традиционната медицина, приемат свободата си да пътуват за даденост. Имат фантазии за миналото и вярват, че истинската заплаха за тях е храната в западните вериги магазини, фармацевтичната индустрия и загубата на традиционните ценности. Вярват в билки, наричания и ритуали. Не припознават западният свят като свободен. Не виждат и заплаха от изток. Докато избират бъдещето, те живеят в приказката за миналото, която някой красиво пише и стои за тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още партий

    50 19 Отговор
    Такива ще има в България статуквото към канала
  • 2 Това

    117 48 Отговор
    си е жива секта!

    Коментиран от #9

  • 3 Град Козлодуй

    48 85 Отговор
    слава на величия

    вечна слава и на нашите освободители руснаците

    Коментиран от #11

  • 4 Мда

    89 39 Отговор
    Исторически кич!
  • 5 Свободен

    85 37 Отговор
    Пълни откачалки!
    След година ще са си по домовете.
    Още не са осъзнали, колко са зомбирани!
    Но пък е по-добре да са събрани, с не пръснати из цяла България да цапотят с идеологиите си села и градчета!
  • 6 Болярче

    50 29 Отговор
    Пари на вятъра.

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Град Козлодуй

    24 42 Отговор
    ас гласувах за виличие защото много го бичам и са много компетентни като мене
  • 9 Смърфиета

    26 15 Отговор

    До коментар #2 от "Това":

    Вярно е. Но въщката излиза на чело, Величие е във Пърламента. Ами сега?

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Полека бе

    31 2 Отговор

    До коментар #3 от "Град Козлодуй":

    Ще си скъсаш чорапогащника.

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Въшльовци

    53 32 Отговор
    Исторически цирк.
  • 14 Сега, като преди

    58 26 Отговор

    До коментар #9 от "Смърфиета":

    Такава секта, няма да завърши добре!
  • 15 Град Козлодуй

    10 9 Отговор

    До коментар #11 от "Полека бе":

    ходя със памперс щото съм на 65 години и го пълня постоянно но санитарката не минава редовно да ме почиства и пиша редовно оплаквания до администрациията на психо отдела
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Варненец

    36 37 Отговор
    Не забравяйте кой е един от основните инвеститори, копейкин. От това трябва да ви стане ясно, какви са тези.
  • 18 Божееее, та тоя бил Създателят

    59 15 Отговор
    Създателят е само един и ти е дал правото на избор, но за съжаление си избрал грешния път да се величаеш.. Само това ми е достатъчно да проумея, че психиатрична помощ в България няма.

    Коментиран от #88

  • 19 Анджо

    38 19 Отговор
    От ден на ден се убеждавам, че тоя комунизъм е изтрила и заблудила много мозъци. Там в това село може да постигнат нещо, защото е като секта.
  • 20 Алфонс Хистер

    32 45 Отговор
    Дано не са секта. А идеята за 30-40 милиона човека в България е идиотска на N-та степен. 1-Територията на България като релеф предполага 5-6 милиона Българи макс. 2-По гъсто население ще гладува и ще се самоизтребе. Факт.

    Коментиран от #94

  • 21 Историк

    56 34 Отговор
    Руска пирамида базирана на фейк исторически мотив със сектантска йерархия на управление.

    Коментиран от #22

  • 22 Не е руска

    33 22 Отговор

    До коментар #21 от "Историк":

    Финансирана през фондации и НПО-та! Създадена секта, превърната в партия, да вземе електорат на възраждане и ИТН и да се ползва за златен пръст!

    Коментиран от #26

  • 23 абе

    27 16 Отговор
    От къде ги крадохте тези павета.

    Коментиран от #68, #96

  • 24 Просто любопитен

    48 4 Отговор
    Тая есен имах възможноста да видя с очите си какво се случва там..случва се следното нещо..някой играе на играта ейдж ъф емпайърс в реално време и създава реални работни места в абсолютно мъртво село по средата на нищото..от чисто любопитство очаквам как ще се развие подобен проект

    Коментиран от #25

  • 25 Няма лошо да играе

    22 10 Отговор

    До коментар #24 от "Просто любопитен":

    Въпроса е, че финансирането не е като в играта! :))
  • 26 Историк

    37 21 Отговор

    До коментар #22 от "Не е руска":

    Руска е. Изцяло в територията на руските олигархични структури в България, с мотиви, които в България използват псевдонационалистите, които ДО ЕДИН са руски матрьошки и за капак, с фигури свързани с организации известни с това че са управлявани от руснаците.

    Не е никак случайно, че 3-4 партии от типа на Величие се зародиха точно на Черноморието, включително Воля, Възраждане Величие, партията на Валери Симеонов, че агента на ДС Ахмед Доган там е установил местожителството си и т.н.

    Коментиран от #28, #97

  • 27 иколи

    47 34 Отговор
    Браво на Величие. Тези момчета са единствените дето са построили нещо през живота си преди да влязат в политиката. Всички други само гледат да се качат на гърба на българите и да грабят кои колкото може. Нека българите хубаво да гледат и да помислят кои ги граби и лъга 34 г. и кои е направил нещо. Да не говорим че поне по клипчетата е голяма красота. Слава Богу има и българи с ум които влязоха в парламента и дано да тръгнем напред с умни и предприемчиви българи. Омръзна ни от измамници ГЕРБ, ПП и ДБ и ДПС. Само лалат без нищо насреща.

    Коментиран от #29

  • 28 Руска, ама друг път

    24 21 Отговор

    До коментар #26 от "Историк":

    Колкото НПО-тата на САЩ са руски! Да не говорим и НБУ, инкубатора за създаване на продажници грантаджии!

    Коментиран от #36

  • 29 Ппп

    26 24 Отговор

    До коментар #27 от "иколи":

    Браво за оценката! И аз съм на това мнение - 35 години ни управляват големи умници! Време е някой сериозен да се заеме. На някои им е странно и това е секта - секта е, че не искаш да те командват от запад!

    Коментиран от #38

  • 30 Виличие

    25 13 Отговор
    Даваха репортаж по БТВ и казаха, че дечорете ма тези сектанти учат руски ?!?

    Коментиран от #35, #46

  • 31 А бе

    24 17 Отговор
    Ако не харесвам Русия, мога ли да се заселя в селото и да инвестирам, или трябва децата ми задължително да учат руски?

    Коментиран от #32

  • 32 Историческа секта

    15 7 Отговор

    До коментар #31 от "А бе":

    Сигурно ще може ама ще бъдете най-ниско в йерархията придворни.
  • 33 Безличие

    11 6 Отговор
    Много риба,,на турски превод" има на таз територия
  • 34 Свидетелите на Ивелин

    32 13 Отговор
    Секта! Това е на ръба на религията! По света е имало много такива и всички завършват по един и същ трагичен начин.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Историк

    14 7 Отговор

    До коментар #28 от "Руска, ама друг път":

    Каквато и да е причината за настояванията ти, те не са свързани с реалността.

    Нещата които казвам са свързани с реалността.

    Коментиран от #48

  • 37 Хаха

    31 9 Отговор

    До коментар #35 от "диксе":

    Руснаците трябва да говорят български бе ние сме им дали писменост и духовност, какво са си преправили там някакъв измислен руски 🖕
  • 38 Истината

    23 16 Отговор

    До коментар #29 от "Ппп":

    Тези, които не искат да ги командват от запад, ще получат командване от изток. А от изток, веднага ще ги мобилизират и ще ги пратят към Полша или прибалтика за месо.

    Коментиран от #67

  • 39 Директен

    22 12 Отговор
    "Аз бъдещето си го представям да летя в Космоса. Директно ви казвам."

    Ако слушка достатъчно ще го качат на капсулата на Союз. Явно така са му обещали.

    Иначе е семпло борче на когото големите батковци от КГБ са му дали рамо да стане "бизнесмен" и когато приключат с него ще е като Волен (в най-добрия случай, има и по-лоши варианти).
  • 40 АГАТа Кристи

    25 12 Отговор
    В тази секта всички жени са :
    1. Жени на "Създателя" !
    2. След това са жени на мъжете си.....
    3. А децата чия фамилия носят ?
    4. Би трябвало и те да се провъзгласят за "Създатели" и като октопод да прегърнат България, в името на таткото "Създател".....
    / добре, че съм се родил преди него/ !!!
  • 41 Историк

    32 11 Отговор
    Между другото, пропагандата им е МНОГО елементарна и дупките в опорките им са големи колкото наглостта им.

    Например, България била "силна и уредена държава", но пък човека споделя от живота си по това време, че е спал на студено и е ял мас, донесена му от някой друг (впрочем, няма как да не се смее човек, когато се сети, че друга руска матрьошка - Борисов и тов се хвалеше че като малък е "ял филии с мас", чудя се дали това "откровение" не е "заето" по линия на общия "произход" на двамата).
  • 42 Мъкаа

    35 12 Отговор
    Всеки има право да си влага парите в каквото реши, но като даваш пари за бутафорен дисниленд, няма нужда да се правиш, че строиш Вавилон. Идеологията и култът ми идват в повече.... Създателят.....мъка мъка...
  • 43 Искуствен интелект

    23 10 Отговор
    Всичко приемам и е що годе нормално , ама това за руския и половината свят ми идва в повече.

    Коментиран от #45

  • 44 Браво

    24 24 Отговор
    Страхотен репортаж! Браво на автора! Браво и на Ивелин, че е построил нещо толкова грандиозно.
  • 45 Историк

    27 12 Отговор

    До коментар #43 от "Искуствен интелект":

    Аз не виждам НИТО ЕДНО нормално нещо в твърденията на този господин, но съм отворен към това да ми обърне някой внимание кое е това "нормалното".

    Приказките му са комбинация от горещ вятър, лъжи, премълчаване на истината и откровени противоречия с реалността.
  • 46 Не казаха това

    19 8 Отговор

    До коментар #30 от "Виличие":

    А на една от живещите там, детето и учеше руски! В което няма нищо лошо!
  • 47 АГАТа Кристи

    24 27 Отговор
    Само ЕДНА гънка да имаш в сивотата си и ще разбереш, че това е РУСКА ИДЕОЛОГИЧЕСКА ИНВЕСТИЦИЯ, а въпросния "Създател" е скъсано, проскубано перде !
  • 48 Вярно е

    12 13 Отговор

    До коментар #36 от "Историк":

    Лъжите са част от реалността! Както и истината, че се финансират от фондации и НПО-та! Също и оня полковник, е от инкубатора на продажници грантаджии НБУ, финансирани от НПО-та! Когато фактите говорят и боговете мълчат!

    Коментиран от #53

  • 49 РЗИ спи ли

    24 21 Отговор
    Предлагам държавата да даде статут на резерват на историческият бутафорпарк , да вдигне една ограда и кпп и да обяви санитарни мерки. Децата на тези хора подозирам, че нямат и една ваксина. Те са опасни за останалите и разнасят полио, коклюш и морбили. Настоявам РЗИ да вземат спешни мерки.
  • 50 Доживях да видя амиши

    24 13 Отговор
    Преселниците в парка са българските амиши ! Напред към средновековието! Може и чума да дойде.

    Коментиран от #51

  • 51 Стършел

    6 8 Отговор

    До коментар #50 от "Доживях да видя амиши":

    А къде има най много Амиши? Значи там ,,Чумави" Бол!
  • 52 007 /агент/

    14 5 Отговор
    Скоро на някой от сектата ще му "избият балансите" и с някое производно на "Вазовските", ще върне реката в коритото си !
  • 53 Историк

    15 8 Отговор

    До коментар #48 от "Вярно е":

    Оня полковник е влязъл да преподава в НБУ много СЛЕД като се е пръкнал от другаде (едни служби подчинени на русанците), а стила ти ми е познат. Принтер?

    Коментиран от #58

  • 54 БеГемот

    20 7 Отговор
    Прилича на секта това....промити лумпени.....представям си как съчетават антични ,средновековни и възрожденски къщи......а тоя е гурото...
  • 55 Перо

    5 19 Отговор
    Самият факт за пълна промяна на 180 градуса на Величие за НАТО и ЕС /след изборите/ и колаборацията с ГЕРБ, след изборите, показва, че са американски проект, дублиращ първоначално Възраждане за да дръпнат гласове от тях! С Величие или без тях, усилията дадоха много мижав резултат от подривната дейност!
  • 56 Без име

    21 11 Отговор
    Тези там са ексцентрици,но какво общо имат с политиката?!На следващите избори очаквам "свидетели на Йехова",шаманите от канал3....Ужас!!!!

    Коментиран от #57

  • 57 Българин

    20 11 Отговор

    До коментар #56 от "Без име":

    Не са ексцентрици - руски матрьошки са, които са си направили финансова пиамида и ловят шарани заблудени в живота, и нямащи представа къде се намират.

    Това: "Тях ги информират алгоритмите на социалните мрежи. Те не вярват на традиционните медии, на традиционната медицина ..... Имат фантазии за миналото и вярват, че истинската заплаха за тях е храната в западните вериги магазини, фармацевтичната индустрия и загубата на традиционните ценности. Вярват в билки, наричания и ритуали. Не припознават западният свят като свободен. Не виждат и заплаха от изток. Докато избират бъдещето, те живеят в приказката за миналото, която някой красиво пише и стои за тях."

    Дава представа за какви кухи глави става дума. Такива най-лесно се лъжат и тази схема не функционира от вчера. Първите опити на този "парк" да набира шарани за които аз знам са от 2018та - доста години крадат и връзват нови и нови около себе си. Щом са заопчнали да оформят и нещо като сектантска общност, значи работата с тези хора много е напреднала и те ЯКО са затънали. За тия събуждането ще е особено брутално.
  • 58 Приказки от шипковият храст

    8 8 Отговор

    До коментар #53 от "Историк":

    НБУ е инкубатор на продажници грантаджии!
  • 59 Таварищи !

    7 12 Отговор
    Толька с партия “величие” не моем да станем Велики. Немедлена требе да курдисаме партия “На три морета” и тогиз белким станем “Баш велики”. На уружие, бракя !

    Коментиран от #64

  • 60 Четете

    18 11 Отговор
    Тоя пасквил е преписан на 100% от реполтажа на "журналиста" Стоян Георгиевв 120 мин, по БТВ-то! Причината е проста - там е трябвало да бъде изграден парк с перки! Стремежът е да ги изкарат секта и привърженици на Путин!
    Кой е искал д а строи ветрогенераторите - познайте от раз!
  • 61 ШАРАН

    9 8 Отговор
    Колко пари трябва да дам да ма включат в сектата?

    Коментиран от #63

  • 62 ХА ХА

    12 11 Отговор
    Тези щом са отишли там в нищото, значи са си точно за там. Нека си илядат и да не ми се мотат из краката.
  • 63 ХА ХА

    6 2 Отговор

    До коментар #61 от "ШАРАН":

    Сичките които имаш.
  • 64 Моретата

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Таварищи !":

    Са четири.
  • 65 Брей

    20 8 Отговор
    Чиста финансова пирамида и култ. Тези така ще ги овъртолят, че няма да смеят да мръднат от там или да гъкнат да се оплачат. свидетелите на Йехова и Муун бледнеят.

    Коментиран от #72

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ппп

    18 10 Отговор

    До коментар #38 от "Истината":

    Тъпчо, трябва вас, жълтопаветниците, да ви пратят на фронта, защото вие подстрекаване войната!!!
  • 68 ИДИ В ГЕРМАНИЯ СЯАААААКА КЪЩА Е

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "абе":

    САААААААААААМО С БЪЛГАРСКИ ПАВЕТА. СЯАААКА.иВ ИНГИЛИЗИЯ ИМА АМА ПО МАЛКО ШОТ ПРЕКУПВАЧИТЕ ГИ ДАВАТ 25000 ЕВРА ТОНА А ТУКА ГИ ЗИМАТ ДО СКОРО ДВЕСТА ЛЕВА ТОНА........
  • 69 Тръци

    19 6 Отговор
    Ще ставаме 40 милиона, кат Бангладеш, ти да видиш. Тоя "Създател"е болен.
  • 70 123456

    11 11 Отговор
    Много са се активизирали розовите и кафевите - не може човек да се включи от вас , бе ! Плюйте и пийте по-често вода , да не ви пресъхне устата ! Някой от вас има ли построен един кокошарник ! Тръгнали да плюят !
  • 71 Иво

    16 15 Отговор
    До всички критици.
    Секта ли е или не ще се види.
    Но този човек доказа че можело нали..
    А какво направиха 30 години досегашните боклуци?
    Защо поне Царевец не възстановиха?
    Не може. Заповеди от посолството.
    И хич не ми пука парите от къде са.
    Всички казвате че са Руски.
    Цяла Европа е зависима от Русия и в момента.
    Тези хора доказват че може да се направи нещо хубаво. Другото ще го видим с времето но е голяма тъпотия да се подкрепят тези който имаха възможност да се докажат и се продадоха

    Коментиран от #80

  • 72 ХА ХА

    10 0 Отговор

    До коментар #65 от "Брей":

    Така е, като не знаят за ПЧБ и
    вальо моллов ше пиштът яко, некой ден.
  • 73 Всичко е условно

    13 4 Отговор
    Ивелин е милионер, докато баламите не почнат да си искат парите с обещаната печалба!
  • 74 Дика

    17 4 Отговор
    Поредните изперкали некви сектанти.
  • 75 Диамантената ръка

    15 3 Отговор
    Директорката на психото в Курило се оплакваше че базата там била в лошо състояние, вкупом да се пренася в тоя парк с пациентите...

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Мдаа

    10 2 Отговор

    До коментар #75 от "Диамантената ръка":

    Така като чета как обитателите на тия къщи били някакви, които вярвали в наричания, ритуали и алтернативни .... неща, те повечето направо са там, без да са минали официалното освидетелстване.

    За такива ми е най-драго - тия полека лека деградират до зомбита и вече можеш да ги гледаш като нов вид. Уж гледаш пъроначално изглеждаш нормално човек и като си отвори устата и придобие ОНОВА изражение, ти става ясно, че наблюдаваш нов вид в Природата.
  • 78 Решетников

    11 3 Отговор
    Някои много ще реват като ги ужули този мошеник! И пак държавата ще им е виновна!
  • 79 Горски

    12 3 Отговор
    Тези от партия "Величие" са секта, но интересно,че много политици и журналисти го знаят, но всеки си мълчи. как сциентолозите управляват парите си - и вижте как световно известния сциентолог Марк де Турк на 31:08 в клипа заснет в студиото на Together Bulgaria на Ивелин Михайлов рекламира да се инвестират 30% от парите в Исторически парк
  • 80 Коритар

    17 1 Отговор

    До коментар #71 от "Иво":

    И какво са направили? Бутафория в едно село!

    Коментиран от #98

  • 81 Зелен чорап

    11 6 Отговор
    Ивелинчо,руски език няма и никога не е имало! Сегашния "руски" е старобългарски! Да не забравиш да построиш и една матрьошка ,че ще ти дърпат ушите
  • 82 Здрасти

    5 3 Отговор
    Интересното е, че за Величие взеха да бълват новина след новина. Нещо започва да намирисва. Започват въпросите в главата ми.
  • 83 Куку

    9 0 Отговор
    Докато има овце,ще има и касапи!
  • 84 Ганди

    9 1 Отговор
    Пирамиди,фараони и балъци милиони ...! Този ще офейка и жална ви майка тогава!
  • 85 Айде

    7 6 Отговор
    Защо с всяка поява на про Българска партия нашите независими медии започват пропагандата срещу тях. Величие или Възраждане и оплюването започва.
  • 86 Пфу

    5 5 Отговор
    Руски подлоги.И имат наглостта да се наричат българи!!!

    Коментиран от #95

  • 87 Галя

    4 4 Отговор
    Наемам хора с ниско образование които да могат да преписват и слагат минуси където им кажа. За подробности знаете къде да ме намерите.
  • 88 Факуракис

    0 4 Отговор

    До коментар #18 от "Божееее, та тоя бил Създателят":

    Еййй педалино глупав, ходи муши мамитоти и мълчи недоразвито суздание
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Катя

    3 2 Отговор
    Щом толкова се плюе по "Величие", значи са на прав път и много хора ги е страх за рейтинга им, който направиха с "ала бала". Постройте нещо, ако ще тоалетна, пък тогава пишете на воля пасквили - хора дето с една керемида не помогнаха на пострадалите ни села от наводнения и преливащи старците престъпници.
  • 91 Катя

    3 2 Отговор
    Щом толкова се плюе по "Величие", значи са на прав път и много хора ги е страх за рейтинга им, който направиха с "ала бала". Постройте нещо, ако ще тоалетна, пък тогава пишете на воля пасквили - хора дето с една керемида не помогнаха на пострадалите ни села от наводнения и преливащи старците престъпници.
  • 92 Иванчо

    4 1 Отговор
    Като всяка измамна секта се развива върху серсемлъка на определена прослойка от нищоправещи идиоти, но това го има в много възтъпи общества като нашето.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Хер Флик

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Алфонс Хистер":

    Аре бе р.а п.о.н.
    Едно време хранеше 9 милиона , и
    евро атлантик ...ците ти говорят , че и СССР сме хранили.
  • 95 Много

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Пфу":

    Си готин , искам една нощ с теб .
    Женска ще да си ми .
  • 96 Е па от

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "абе":

    Мозъко ти .
    Добра производителност дава .
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Хи хи хи

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Коритар":

    Бутафория по една магистрала 35 години и милиарди окрадени от хазната и ЕС .
  • 99 Анархия

    2 0 Отговор
    В момента в ЕСъюз управляват АНАРХИСТИ.Фондерла Ен е откраднала около 1.5 млд. по написаното в един са йт.Всички критици на Величие са,като Генка Шикерова.С офия е 1.6 млн а изразходва 40млиарда за удоволствия без да произведе нищо.Необходим е походът на ГАНДИ, от провинцията към София и управленски център във Велико Търново.Такива критици ,като ОСИ върху новата партия са СОФийСКИ м....а
    а
  • 100 Задунаец

    2 1 Отговор
    Г-жа АйТи специалистката може ли да сподели как си върши работата на руски език? С руски хардуер, с руски софтуер? И как кореспондира на руски с колегите си по света, 98% от които си нямат идея що е то руски език?
  • 101 С тези от Величие !

    1 0 Отговор
    Ще станем с Безразличие !
    И пълно Безпаричие !
    Даже и с Двуличие !
    Жорко Кокорко.

    Коментиран от #103

  • 102 инж. Ганчо Илков

    2 0 Отговор
    Ще дойде Време, когато и Тази Приказка подобно на Болшевишкия Социализъм, ще отиде в Историята. Светът е с две Страни: Духовна и Материална. Между тези две Страни трябва да има Хармония. Вождизмът и Автокрацията са първите Стъпки към Разложението. Болшевишкият Социализъм Вмени Недоверието, Зависта, Егоизма и Предателството. Популистките Вождове са Проводници на Чужди Интереси. Днес Путин плаща. Утре Путин го няма. Спира Издръжката и идва Упадъкът. Бездънни Джобове Няма. Заблудата не е Устойчиво Качество. Идва Събуждането и за Болшинството то е най-често Твърде Болезнено. Хитреците по-рано се Усещат и Изчезват в Безкрайността. Заблудените Страдат.
  • 103 ццц

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "С тези от Величие !":

    ако имате различие
    проявете благоприличие
    не си причинявайте главоболичие.
  • 104 БТР-56

    2 0 Отговор
    Това реално е Психически парк за душевно болни, който е не по-малко нелеп от Дисниленд в Скопие - пълна бутафория и смях...
  • 105 РАДАН

    1 0 Отговор
    НАЙ - ПОСЛЕ СЕ РОДИ ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРИН ! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ , ГОСПОД ДА МУ ПОМАГА ВЪВ ВСИЧКИТЕ МУ ДЕЛА ! БЛАГОДАРЯ ТИ БОЖЕ ЗА ТОЗИ МЛАД , ГОРД , УМЕН , ДОСТОЕН БЪЛГАРИН ! ДЕРЗАЙ И НЕ СПИРАЙ , С ТЕБ Е БЪЛГАРИЯ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове