Last news in Fakti

17 Юни, 2024 09:26 2 419 23

Светослав Малинов: Изборите бяха предизвикани от Пеевски, със съдействието на Борисов, за да отслаби ПП-ДБ

  • светослав малинов-
  • избори-
  • делян пеевски-
  • бойко борисов-
  • пп-дб

Според Георги Пирински БСП трябва да заяви категорична позиция - "неучастие в правителство с нито един мандат"

Светослав Малинов: Изборите бяха предизвикани от Пеевски, със съдействието на Борисов, за да отслаби ПП-ДБ - 1
Снимка: bTV

На поканата на ГЕРБ за преговори ще се отзоват бъдещите партньори - ДПС и "Има такъв народ". Нямам идея какво ще направят ПП-ДБ, БСП и "Възраждане". Те заявиха, че ще бъдат опозиция. Това заяви проф. Светослав Малинов в предаването "Денят започва" по БНТ, цитиран от novini.bg
По думите му основното послание на изборите беше ПП-ДБ да седи далеч от ГЕРБ. "Избирателите дават възможност за управление без ПП-ДБ. Изборите бяха предизвикани от Пеевски, със съдействието на Борисов, за да отслаби ПП-ДБ", каза още той.

Убеден съм, че мнозинството, което ще излъчи правителство е ГЕРБ, ДПС и ИТН. То няма да се изрази напълно в състава на кабинета. Там няма да има министрите на ГЕРБ, министрите на ДПС, министрите на ИТН. Ще има комбинация от експерти, хора, които не са ярки партийни фигури. Ще видим дали първоначалната заявка на ГЕРБ с трите политически лица няма да се промени. За да се спаси лицето на ИТН ще трябва да се направят определени компромиси. Те ще кажат какво искат от ГЕРБ и ДПС, за да гласуват, посочи проф. Малинов.

Според него отиването на нови предсрочни избори ще покаже безотговорността на Борисов. "ГЕРБ ще има нов срив. Тежката загуба на ПП-ДБ скрива срива на ГЕРБ. Ако се отиде на избори ГЕРБ ще загуби", допълни още той.
Според Георги Пирински БСП трябва да заяви категорична позиция - "неучастие в правителство с нито един мандат".

Свидетели сме на извънредна криза на доверие в институции, партии. Никога не е бил толкова малък броят на гласувалите. Системните партии загубиха своя авторитет, политическият модел е поставен под въпрос. В такава обстановка единствената позиция на БСП е да се разграничи от досегашната политическа практика. Каквото и да правителството, то ще бъде доминирано от ГЕРБ, с участието на ДПС. Сега е един исторически шанс за БСП да се представи по нов начин на избирателите, смята Пирински.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пеев

    20 25 Отговор
    пп-дб са лъжци и крадци-целия български народ го разбра.

    Коментиран от #20

  • 3 Пич

    20 19 Отговор
    Типичен Урсулианец !!! Те паветниците се отвратиха от ПП и ДБ, този и колкото паветник мозък няма !!!
  • 4 Ханку Брат

    31 3 Отговор
    ИТН непрекъснато плюеха по ПП, че са се прегърнали с тиквата. Особено Тошко,Балабанов и Караджов с присъщия си хулигански изказ. Сега ще видим като те се гушнат с тулупа какви ще ги говорят и как ще се оправдават.
  • 5 Миризлив пор

    18 16 Отговор
    Този у ред ли е? Само да погледне колко гласове загубиха ПП-ДБ на последните избори, ако бяха кадърни и си бяха запазили електората щяха да са първа политическа сила с над 40%. Да ама сега са в дъното и нищо не зависи от тях колкото и да се хилят в гората
  • 6 Пишман анализатор

    12 20 Отговор
    По думите му основното послание на изборите беше ПП-ДБ да седи далеч от ГЕРБ. Да се чете: Хората се отвратиха от ППДБ, защото видяха колко некадърни и крадливи са в същност.
    "Избирателите дават възможност за управление без ПП-ДБ. Изборите бяха предизвикани от Пеевски, със съдействието на Борисов, за да отслаби ПП-ДБ", Да се чете: ППДБ не искаше да пусне кокала и да се направи истинска ротация, защото Ники искал да пътува, пък и чакаха пари от ПВУ, затова тропнаха с краче и казаха - няма пък да дадем на ГЕБР да управлява следващите 9 месеца и така отидохме на избори.
  • 7 Хахахахаха

    10 3 Отговор
    То бе ясно още когато миналата година направиха коалицията, но явно са толкова заблудени, че не виждаха как ще се прецакат и загубят доста проценти… “големи политици и анализатори” - пълни туристи!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 кабел

    8 7 Отговор
    Киро Канадският и Асенчо дали ще се опитат пак да управляват? С 13 600 лева за 1 парапет.
  • 10 никой не искаше габриел

    5 7 Отговор
    затова правилно се разпуснаха . престъпленията на денко , щяха да се умножат при габриел . Това е .
  • 11 Русофил

    5 4 Отговор
    В полза на путинофила Радев. Ако има някой,който силно желае разбиване на партийния модел това е ДПС и Радев
  • 12 хахах я па тоя

    8 9 Отговор
    Ами какво лошо има да се отслаби пп-дб? Това е напълно правилно, защото всички видяха колко струват - шарлатани, лаладжии, наглеци!
  • 13 Червената шапчица

    4 2 Отговор
    Моя Спиридон е с бръснати крака, лакирани нокти и оформени вежди - красавец, евроатлантик. Аз си го харесвам, той ме води в мол-а... А този малинов е селянин...
  • 14 оставете пп

    10 1 Отговор
    ужасът в този "парламент" се задава от учиндолското ИТН
  • 15 тъпоглафчеф

    6 1 Отговор
    Купуването и продаването, саботажа и повреждането на машини и нагласянето на резултатите в хартиените протоколи, все още са престъпления, които поставят под сериозно съмнение легимността на това и предишното НС.
  • 16 Бранди Манди

    8 10 Отговор
    ПП-ДБ вече духат супата, добра новина за България!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гражданин

    7 0 Отговор
    Ако имаме търпение ще станем свидетели на "задушевната" прегръдка на ДПС с ГЕРБ. Това е идеята на ДПС, да поотслаби Герб. Пеевски е сумист, а Бойко ...,ама всичко се връща.
  • 19 Адът - това са другите

    5 0 Отговор
    Или с други думи ние сме перфектни, другите са маскари и са виновни за нашия провал. Стотици хиляди българи не повярваха в това и ви изкараха извън зоната за точките. Зона, от която не можете да взимате решения за развитието на България. Може да подскачате, да лаете, но зад оградата. Което никак не се отразява на преминаващия влак.
  • 20 Хахах

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "пеев":

    Ако беше пенсионер нямаше да ги пишеш тези глопусти. Единствено те помислих за пенсиите в дългосрочен план, а не като ББ дето даваще някакви трошички. И освен това точно те му спряха кражбите.
  • 21 Веселяка

    0 0 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 22 Демократ

    0 0 Отговор
    Кажете най-после истината какво става в България. Няма успяла държава, управлявана от тайни служби. ДС-КГБ мафията в България е сценариста на партиите и на гласуващите. Какъв цинизъм- разбрали за партия Величие в деня на изборите и гласували за нея. Това е Падение под дъното. Тази измислена Кремълска партия е клон на Възраждане, платена от Кремъл и създателите й казаха, че на България й трябва Путин. Историческият парк е скъп руски анклав и живеещите в тази руска комуна учат руски, някой са възпитаници на Москва и най-безсрамно казват, че половината свят ще бъде руски. Това е пълна трагедия за България. БОГ ДА НИ ПАЗИ!
  • 23 АКО Е ТАКА БРАВО НА ПЕЕВСКИ

    1 0 Отговор
    А КИРО И БАЩА МУ ДА ДУХАТ НА ДРЪНДАРА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол