Last news in Fakti

17 Юни, 2024 09:38 1 124 37

Харалан Александров: Не изключвам и варианта с правителство на малцинството

  • харалан александров-
  • правителство-
  • малцинството

„Най-честно като подход ще е трудна коалиция, в която се предполага да не ни пробутат някакви продавачи на шнорхели и плагиати за премиери. А някакъв човек, който да събира поне минималното обществено доверие и да бъде компетентен поне в някаква област”, категоричен е Левон Хампарцумян

Харалан Александров: Не изключвам и варианта с правителство на малцинството - 1
Снимка: Нова телевизия

Експертен кабинет, управление с ярки политически лица или нови избори? Какви са възможните коалиционни мнозинства и ще излезем ли от политическата криза? Ще намерят ли ГЕРБ-СДС партньори за управление в следващото Народно събрание? Какви са очакванията на хората? Коментар по темата в студиото на „Здравей, България” направиха социалният антрополог Харалан Александров и финансистът Левон Хампарцумян.
„Колективното съзнание е доста объркано и напоследък е склонно към халюцинации - по политически и климатични причини. Мисля, че високите температури помагат. Мисля, че не трябва да следваме колективното съзнание и неговите очаквания. Що се отнася до необходимостта да се състави коалиционно правителство – тя е очевидна. От управленска, икономическа и дори геополитическа гледна точка. Да се надяваме, че ще бъдат направени усилия и ще бъде постигнато възможното в тези трудни условия”, подчерта Александров.
По думите му „не виждам какво друго да бъде – или ще е коалиция, с ясно коалиционно споразумение, или ако всички се опитат да избягат от отговорност за пореден път – ще отидем на нови избори”. „Не изключвам и варианта с правителство на малцинството. Защото, ако не успее да събере подкрепа – по-добрият вариант, поне според мен, за Борисов и ГЕРБ – като партия победител, да направи правителство на малцинството и да покани всеки да го подкрепи. Тогава, разбира се, ще има плаващи мнозинства и пазарлъци и отново ще трябва да бъде обяснявано защо в името на обществото благо е допустим такъв компромис”, допълни той.

Според Хампарцумян „няма никакво съмнение, че имаме нужда да наречем нещата с истинските им имена”. „Най-честно като подход ще е трудна коалиция, в която се предполага да не ни пробутат някакви продавачи на шнорхели и плагиати за премиери. А някакъв човек, който да събира поне минималното обществено доверие и да бъде компетентен поне в някаква област”, категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    23 4 Отговор
    Баце и Шиши няма да пропуснат този път шанса да управляват до живот.

    Коментиран от #22

  • 2 дедо Флашко

    20 1 Отговор
    Ще има кривителство.
  • 3 Всички партии на стадиона!

    19 3 Отговор
    Време е да се действа както Пиночет!

    Коментиран от #28

  • 4 Едно

    23 1 Отговор
    Знам едно - за тия двамата, гьостерица.
  • 5 Иван Грозни

    17 0 Отговор
    Сега ще видим кой харесва мазното кафе на прасчо. Като на града ще получат сини елечета за да ходят на работа в парламента за да се знае от коя политическа сила са.
  • 6 Идват!

    31 1 Отговор
    Идва ред на поредната огромна кражба от ГЕРБ и ДПС!
  • 7 дом

    25 2 Отговор
    Внушения на един геберастки слуга. Вярно куче на герб-дпс.
  • 8 Име

    8 9 Отговор
    За Борисов ще бъде фатално ако не направи самостоятелно правителство на малцинството. Всичко друго е губещо. Един като ловък играч ще топка геополитическата топка докато Войната свърши. Хампарцумян ако желае да приема гривната, негов проблем
  • 9 Име

    9 0 Отговор
    Бих казал Иван Мазни!
  • 10 Роки

    19 0 Отговор
    Продажни медии, истерични журналисти и неадекватни гости. Булгериън брутал стайл!
  • 11 хихи

    11 0 Отговор
    "...някакъв човек, който да събира поне минималното обществено доверие и да бъде компетентен поне в някаква област”, категоричен е той..."
    Ако някакъв човек пък даже и Дедо Господ да влезне в родната политика моментално губи обществено доверие!!!! Тогава за какво му е да влиза в родната политика? Че да е и компетентен поне в една област!?!?
    Че той ако е компетентен, защо да влиза в политиката??? В момента компетентините хора в България получават добри доходи, уважение от началници и колеги и уважение от хората.
    Ако влезнат в политиката моментално губят обещественодоверие и ако некрадат и доходите си....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ФЕЙК

    13 1 Отговор
    " Аз съм Хъмпи, хубавеца вечния експерт,
    На Балканский полуостров няма друг кат мен.
    Влюбени са в мене всички и ПАРИЧКИ и женички,
    Блазе човеку като мен........"
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Харалан!

    20 1 Отговор
    Мазен, дебел, лъжлив 20000- хилядник!
  • 16 Торбалан

    19 0 Отговор
    Ти си нагъл крадец и самозванец и никой не ти иска мнението, Александров!
  • 17 123456

    12 0 Отговор
    ама и вие сте едни специалисти ....шшш
  • 18 Хахаха

    17 0 Отговор
    Придворният лакей на Баце Хараланчо вече не стъпва по земята, надут като пуяк, слуша с притворени очи и зле прикрито презрение изказванията на другите коментатори, просто жалка картинка!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Наблюдаващ

    3 10 Отговор
    Кире, я кажи какво построихте с радев, служебните с асен и колко краднахте. Няма да кажа на никой. Кажи ни мили господине Петков, колко и дай инфо на постройките, не съм фен на никого. Кълна се в най милото. Пенсиите отидоха за саниране и данъци. Дадохте и им ги взехте. 500 лева пенсия х 12 месеца, са колко, 6000 лева за цяла година, и като извадим за данъци около 3 лева, остават на пенсионера 3000 лева, сметни, кире, Асене, по колко пари разполагат старчетата, а и вашите майки, кире, радко, румка им кажете на народа. Дай да ви дам 3000 лева за Една цяла календарна година, и никога няма да влезем в Шенген, има хора по болест получават 280 лева или 140 евро, кажи на бабите на запад и ще си глътнат езика, не миже да бъде, е, бъде, без цент лъжа е написаното
  • 21 Двама Наглеци и лъжци!

    12 0 Отговор
    Как се събраха тея двамата??
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 урко

    10 0 Отговор
    Я вижте как се е охранил Харалан-Паралан. Хубава гуша е заформил и то не от туршия. Платената поръчкова социология се оказва една от доходните професии у нас в последните години, особено, след като почнаха даправят избори през 3-4 месеца.
  • 24 ИНЖ1

    10 0 Отговор
    А защо ББ да не покани на разговор и извънземните - марсианци и др.???
    ГРОБ са клооуни!!
  • 25 сноу

    7 1 Отговор
    Въй ,въй..значи хамипръц бил финасист..ха стига бе ..ама явно на стаж в нова..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дани

    5 0 Отговор
    пРОСТО СМЕНЯМ КАНАЛА
  • 28 Ком

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Всички партии на стадиона!":

    Пишеш простотии. Пиночет беше диктатор като Хитлер и Франко. Хилядите жертви бяха сред обикновени хора. В България половината партии са с профашиски профил (скрит под евро-атлантическа маска) . И очакваш вълците да се самоизяждат?
  • 29 Тлъстият Харалан направо ме уби.

    5 0 Отговор
    До какви падения може да стигне човек за пари. Тоя някакъв си ЛОГдогонва по продажност мадам В. Каза,че проверил в селищата дето прави проучване с европейски пари колко вече от ДПС харесват Шиши. Нямало вече никакво значение Магнитски, даже Шиши бил симпатичен, че се озъбил на американската администрация и дори станал герой за някои българи. Представяте ли си Боко какъв евроатлантика е, щом неговата интелектуална подлога Харалан говори тези неща по НОВА?
  • 30 Веселяка

    0 2 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 този господин

    1 0 Отговор
    не изключва и варианта в България да нямало робство.
  • 37 Харлан и Левон в шоуто"като

    1 0 Отговор
    две капки Наглеци"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол