Last news in Fakti

17 Юни, 2024 10:50 627 23

Йотова: Надявам се от днес да започне диалогът между партиите. Всичко е в ръцете на първата политическа сила

  • илияна йотова-
  • партии-
  • диалог-
  • първа политическа сила

Без Шенген и еврозоната нашето окончателно членство в ЕС е непълно, коментира вицепрезидентът

Йотова: Надявам се от днес да започне диалогът между партиите. Всичко е в ръцете на първата политическа сила - 1
Снимка: БГНЕС

Надявам се от днес да започне така необходимият диалог между политическите формации. Всичко е в ръцете на първата политическа сила, която да покани останалите партии и те да отидат на този диалог, защото считам, че така е редно. Това заяви на брифинг вицепрезидентът Илияна Йотова преди да открие Генералната асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество, която се провежда днес в София, предават от БТА.

Йотова очаква новият парламент първо да се конституира, да бъдат спазени всички процедури, тъй като по думите ѝ търпението на българските граждани се изчерпва.

В отговор на въпрос Йотова заяви, че една от основните задачи на новия парламент е, еврозоната. Защото България не трябва да забавя темповете за присъединяване към еврозоната. България трябва да участва много активно в промените, които се очакват в самата еврозона, тъй като очевидно и там проблемите не са един и два, заяви Илияна Йотова. Тя подчерта, че още от кризата през 2008 г. показателите не са добри. Ние не искаме да влезем в съюз, който е зареден и с проблеми и затова считаме, че като страна, която тепърва ще намери своето място там, нашият глас също трябва да бъде чут, заяви вицепрезидентът. Тя отбеляза, че от друга страна са изпълнени почти всички технически критерии. Очакваме падане на инфлацията, затова очакваме стабилно правителство и стабилен парламент, за да можем да довършим този процес. Без Шенген и еврозоната нашето окончателно членство в ЕС е непълно, каза Йотова.

Тя коментира още, че не може да дава рецепти на политическите партии, те си имат своите ръководства. Нека сами да си вземат решенията, каза Йотова. Тя отбеляза, че диалогът в България трябва да започне. Йотова изрази надежда, че емоциите от изборите са преминали и трябва да се види кое е най-доброто за страната.

Губим много, във външнополитически план и във външната политика, защото нито един проект не може да бъде придвижен напред. Закъсняваме много с европейските средства, не само по Плана за възстановяване, но и по оперативните програми, заяви Илияна Йотова. Тя подчерта, че всичко това трябва да бъде на масата на политическите партии и на отговорните им решения.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    9 3 Отговор
    Тая до кога ще стърчи и краде от хлебеца на обикновените хора. Измамници

    Коментиран от #10

  • 2 ю ка ка

    11 3 Отговор
    Алоу президеншата и Радефф, защо искате толкова много да се състави правителство на ГЕРБ!?

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Последния Софиянец

    7 3 Отговор
    Идва Народният съд и никой не иска да го завари на власт.

    Коментиран от #5

  • 4 Последния Софиянец

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "ю ка ка":

    За да е пълна скамейката на Народния съд.

    Коментиран от #12

  • 5 Град Козлодуй

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Факт
  • 6 Тази фигура

    12 3 Отговор
    Вицепрезидент е напълно излишна, както и на 3 млн гласоподаватели са излишни 240 търтеи. Най- много 90. Да се събират в годината 2 пъти, да идват със собствен или градски транспорт в София за два дни, да спят в хотел « Рила» и после обратно по родните места. Без право, докато са в Нс да придобиват имоти в София и да се ползват с неограничени права на наш гръб!
    По един мандат, без право на втори!
    Това е справедливо!
  • 7 Нали

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ю ка ка":

    са си БКП ? Едно котило !
  • 8 УРА,, УРА

    8 2 Отговор
    Основната задача на тази госпожа е да бъде адвокат на Радев, чат пат да каже нещо излишно и да пътува командировки без никакъв резултат.
  • 9 Точно

    6 2 Отговор
    тази "сила" свали едно работещо правителство чрез най - нисши криминални способи и от най - нисши страсти , от алчност за власт и пари , както и от страх какво следва ? И сега "диалог" с тях ? Правителство ? Това са абсурди !
  • 10 ИСТИНАТА

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Дали ще има правителство и какво ще е то, зависи от Пеевски!
    А не от Дупедавец Бойко.
  • 11 Смърфиета

    3 2 Отговор
    Тази лига на европейските икономисти ли е?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Батальона се строява

    1 0 Отговор
    Всички с нетърпение очакват представянето на българския Меси на европейското.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мен ме интересува тая що не помилва

    4 1 Отговор
    Иванчева и Петрова и невръстното дете на Иванчева...къв соросоидрн гробарскодепесарски из-- род трябва да си, Йотова, за да помилвате осъдите за убийство, а да не помилване две жени и едно две годишно дете, които бяга сготвени без едно налично с казателство от прасетата на строителната мафия - гробарските чуми.....
    А че не може да управлявате, соросоидни предатели, това е ясно и на животните на територията, така че не се напъвайте да съставяте краварско колониално правителство, че не на бе да изпратите само милиардите за атомните реактори на краварската фалирала офшорма пирамида ъестинг хаОс -35 милиарда долара - колкото е целия външен дълг на страната за 35 години краварско робство
    ...
  • 16 🍊🍋🇧🇬

    1 2 Отговор
    Добродушните “камилчета ПП, ДБ” бяха сготвени от Посолството, Галя поръчала им Правителство с ГЕРБ и ДПС, най сигурният начин да разкарат Киро гоуемата уста, Асан Василев и компания.

    Отдавна съм казал че след “онези” Записи цитирам “Посолството” ще им бият шута от същото “посолство”?

    Какво да се прави Галя от “посолството” има “приоритети” и “правила”!

    Това че Пеевски и Крадеца от Банкя (който държи Златни Кюлчета в Зайчарника) крадат е проблем но за местните “овце” и много по малко за “посолството” и абсолютно не проблем за Германското Посолство и Германското Правителство, важното е че ЕС, Германия и “посолството” владеят нещата на терен.

    Андрешко от Банкя, и Пеевски могат само да крадат дотогава докато Германия, ЕС и НАТО са първа писта?
  • 17 🍊🍋🇧🇬

    4 1 Отговор
    Румен Радев в комбина с Пеевски и Борисов (първият Отбор на ДС) сготвиха политическите наивници от ПП, ДБ с помощта на ЕС, НАТО, “посолството” и не на последно място Галка от същото “посолство”.

    :) Византийската Политика на Балканите не е да нивници.
  • 18 Трак

    5 1 Отговор
    Къв диалог м-а мъ-р-шо комунистическа ? 30% вот ?!?! Това го няма никъде ! Тези избори са нелигитимни и конституцията следва да бъде изгорена ! Парламентарната представителна мутренска антибългарска политика отиде в кофата
  • 19 Последния Софианец

    3 1 Отговор
    Радев подготвя капан за Борисов. За да стане явна досега скритата коалиция на ГЕРБ и ДПС. Искрено желая Слави да не се хване с тях под формата на маскирано коалиционно правителство. Такова нещо няма след като е с мандата на ГЕРБ и ключовите министри ще са от ГЕРБ.
  • 20 Хаха

    4 1 Отговор
    Диалог няма. Само монолози. У нас всичко е баш умно и баш кадърно. Ще има само пазарлък за алъш вериш и коя кокошка за кого ще е.
  • 21 ще пропусна диалога

    0 1 Отговор
    Относно съставянето на правителство не съм оптимист. Още едни излишни избори ще покажат кои са истинските неможачи.
  • 22 Не е!

    0 1 Отговор
    Не е! Но Вие се отказвате от Вашите Ангажименти!
  • 23 Веселяка

    0 1 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол