Last news in Fakti

19 Юни, 2024 10:49 636 13

Атанас Зафиров: Влизаме в 50-ия парламент с голям дълг, трупан от всички нас към обществото и държавата

  • атанас зафиров-
  • 50-и парламент-
  • дълг-
  • общество-
  • държава

Разум, отговорност и диалог - това ще са трите ключови думи на БСП в този парламент. Колко време ще бъде дадено на това НС зависи от нашите избори. От това дали ще хвърляме камъни, или ще ги събираме за градеж, посочи още Зафиров

Атанас Зафиров: Влизаме в 50-ия парламент с голям дълг, трупан от всички нас към обществото и държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Влизаме в 50-ия парламент с голям дълг, трупан от всички нас. Този дълг е към обществото и държавата. Политиката се превърна в източник на кризи и конфликти, а тя изконно е средство за реализиране на идеи за развитието на обществото и държавата. Политиката се изолира от народа. Направихме територия запазена за избрани. Това заяви временният председател на "БСП за България" Атанас Зафиров в декларация от трибуната на парламента, цитиран от novini.bg.

Останахме безучастни извън обществения договор милиони българи, които не гласуват - от 6,5 млн. български граждани в избирателните списъци, правото си на глас упражниха по-малко от 1/3. И ако след тези няколко месеца отидем на нови избори, тази тенденция няма да се промени. И с тази реалност трябва да е наясно всеки един, който е тук и заема депутатската си банка. И тя трябва да е мотива за обръщането на мисленето в действията. За да излезем от кризисността, са нужни усилията на всички в тази зала, на всички заедно, посочи Зафиров.
По думите му, за да излезе страната ни от кризата са нужни усилията на всички. "Ако някой не осъзнава, че партиите и парламента се откъсват все повече от реалността, то ние в БСП го разбираме най-добре. Вероятно и най-болезнено. Затова и тръгнахме по нов път", допълни депутатът от БСП.

Разум, отговорност и диалог - това ще са трите ключови думи на БСП в този парламент. Колко време ще бъде дадено на това НС зависи от нашите избори. От това дали ще хвърляме камъни, или ще ги събираме за градеж, посочи Зафиров.

Зафиров отбеляза, че "БСП за България" няма да е тази, която ще хвърля камъни и ще чертае нови разделителни линии. Според Зафиров нов цикъл от избори само ще задълбочи кризата. "БСП няма да е и партията, която ще се превърне в участник в поредния проект за управление чрез партийно парцелиране на изпълнителната власт и без заявка за нов начин на управление", каза още депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Измекяри

    5 1 Отговор
    Напуснете.
  • 2 Последния Софиянец

    2 0 Отговор
    И паричен дълг също.
  • 3 Обикновено

    2 1 Отговор
    50тия заминава като 49гия на бунището забрана на всички партия и лидер като мустатия австриец туй трябва на територията
  • 4 факуса

    1 1 Отговор
    решението е едно,да спрете с тъпотийте за ес път и ценности и подгъзуване на сащ,работа само в интереса на народа и това не е така наречения избор за европейско бъдеще и тинтири минтири,празни слова за демокрация и атлантизъм,слезтена земята господа търтеи продажни,най вече с тез подаяния за осрайна,това води само до нови беди и новои заеми в полза на осрайна

    Коментиран от #7

  • 5 Като каза дълг

    2 0 Отговор
    да не забравите да теглите яко кредити да раздавате на еничарите - милиционери и овенни, да ви пазят от народната любов
  • 6 Ето едно много

    1 0 Отговор
    просто правило: разделяме броя на избирателите 6 593 275 на 240 и се получава 27 472. След това всяка парламентарна група получава разделените на това число гласове за тях. Ето ГЕРБ получи 530 602 гласа и ще има 19-20 депутата, ДПС има 336 562 гласа или 13-14 депутата или цялото Народно събрание ще има около 77 депутата. Управляващата класа ще се замисли и ще коригира този списък с починали, отдавна емигрирали, два пъти вписвани и други случаи. Сега те имат полза от ниската избирателна активност и няма да го направят.
  • 7 Народа у нас

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "факуса":

    никога не е имал толкова големи доходи.Средна заплата €1175 и средна пенсия €420. Да не споменавам какви бяха при Луканов, Виденов.
  • 8 Лазо

    1 2 Отговор
    Стига бе. Какво общество? Каква държава? Тая, дето не брои гражданите за хора ли? Тая дето създаде мутрите, корупцията, мафията и олигархията ли? Дето смуче от хората ли" Тая дето ни направи за смях по света с най-ниските доходи, най-късия живот, но най-модерните коли на депутати на на полиция?
    Аз си мисля, че държавата дължи на всички хора по едно обезщетение от 200-300 000 лв, за това че са живели през последните 35 г. в нея.
  • 9 ха-ха

    2 1 Отговор
    Жалка имитация на мотото или девиза или слогъна на ИТН. Нали знаете ,че нов бърдак със стари к ви не става?Да се смееш ли или да плачеш на напъните да имитират нещо ново и оригинално и да привличат интерес.Тъжно, много тъжно.
  • 10 И ТАЯ

    3 1 Отговор
    куха лейка не става за НИЩО . АМАН от некадърници.
  • 11 Джоко

    1 0 Отговор
    Социалиста беше с най- смислено и откровено изказване. Денко го игра критикар, ментата евроатлантик правоверен, Костя рецитира Вапцаров, а Биков първенец, ама с къси ръчички- сами нищо не могат да свършат.
  • 12 Мисля че вече след дълга изтеглен за нов

    1 0 Отговор
    "атомните реактори", при наличие на вече закупени два!!!!, дългът на държавата стана 45 милиарда стар наличен +35 милиарда (нов изтеглен външен дълг за "два реактора") е 100 милиарда всъщност
  • 13 криза

    1 0 Отговор
    При нови избори БСП и тези гласове няма да събере. Браво на Корнела !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол