21 Юни, 2024 11:38 1 816 30

Горещ картоф? НС няма да вземе позиция по казуса кой да представлява България на Срещата на НАТО, съобщи Цончо Ганев

  • нато-
  • парламент-
  • служебен премиер

ДПС бяха категорични, Пеевски се изказа категорично и каза, че няма да толерира да отива президентът, посочи депутатът

Горещ картоф? НС няма да вземе позиция по казуса кой да представлява България на Срещата на НАТО, съобщи Цончо Ганев - 1

Народното събрание няма да вземе позиция по казуса кой да представлява България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Това съобщи депутатът от партия "Възраждане" Цончо Ганев след председателски съвет в парламента тази сутрин, съобщи БНР.

На форума страната ни може да бъде представлявана или от премиера, или от президента. Вчера служебният министър-председател Димитър Главчев изпрати запитване към Народното събрание кой ще представлява България на форума, който ще се проведе от 9-ти до 11-ти юли. Цончо Ганев обясни:

"Позицията на "Възраждане" беше такава - че трябва да се отиде и нашият президент, който е главнокомандващ така или иначе, да отиде и да представлява България, при положение, че нямаме постоянен министър-председател. Но ДПС бяха категорични и Пеевски се изказа категорично и каза, че няма да толерира да отива президентът. От "Величие" подкрепиха това нещо и казаха, че в крайна сметка да си решат те и да си отиде сегашният министър-председател. Разбира се, от ПП-ДБ казаха абсолютно същото и застанаха зад ДПС. Излъганите хората трябва да знаят, че за пореден път ще се сблъскат и са дали доверие на хора, които не изпълняват поетите ангажименти".

От "Възраждане" съобщиха още, че са внесли предложения за промени в Изборния кодекс:

"В крайна сметка в момента втора сила в България е ДПС и нищо чудно с ниската избирателна активност на следващите избори ДПС да управлява България и затова ние искаме да се върне старата позиция, когато секциите в чужбина са ограничени и нещо повече - ние подготвяме и тези дни ще внесем законопроект, който да регламентира да има възможност, вече да има дерегистрация на хора, които се водят на определени адреси само предизборно и ситуации, в които да кажем, в един трафопост се водят регистрирани 3000 човека или на една нива има безброй хора. Това е също част от процеса, който стигаме до избори. Те не касаят дали ще има скоро избори или ще имаме пълен мандат на евроатлантическо правителство".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    7 10 Отговор
    Делянчо ви го натръшка с 300,нищо, че му избрахте Рая с мълчание! :))
  • 2 да де

    29 3 Отговор
    На служебния празноглавчев много му се пътува едва ли ще има друга възможност да се разхожда на държавни разноски.

    Коментиран от #22

  • 3 Бамбука

    5 7 Отговор
    Да се разберат двамата главанаци. Цялата власт е в техни ръце.
  • 4 ПОЖЕЛАНИЕ

    26 1 Отговор
    Пратете шиши ,и там да го прибират в СИнг-синг в килия с южно изложение.
  • 5 Играят

    18 3 Отговор
    за себе си и всичко в държавата буксува ! От Боювите уйдорми и шашми - ето до къде се стигна ! А събори работещо правителство , за да запази кожата си , без окото му да мигне !
  • 6 Резидента да отиде на срещата НАТО

    6 15 Отговор
    и да каже чии е Крим.

    Коментиран от #9, #11

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 5 Отговор
    НАТЬО е военна организация - следва да отиде Главнокомандващият на армията или Министърът на Отбраната ❗
    Явно на ПолитУТКИТЕ ни това не им се харесва ‼️
  • 8 Последния Софиянец

    25 6 Отговор
    Много ясно че трябва да иде главнокомандващият.
  • 9 Трол

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Резидента да отиде на срещата НАТО":

    Крим е съветски.
  • 10 Кой ще ни спаси?

    2 4 Отговор
    Соломон Паси!
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Резидента да отиде на срещата НАТО":

    А чие е Косово❓‼️
  • 12 БЪЛГАРИЯ ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕ ВЕДНАГА ОТ НАТО

    9 8 Отговор
    И ДА СЕ СЪЮЗИ С РУСИЯ , също веднага !

    Коментиран от #19, #23

  • 13 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    9 1 Отговор
    ОФИЦЕРИТЕ ОТ ЗАПАСА ВЕЧЕ ТОЧИМ НОЖА ЗА ПРАСЧО
    .... МАЛКО МУ ОСТАНА
    ... ДА ВКАРАМ МАЛКО ИНТРИГА В СЛУЖБИТЕ :))
  • 14 Майора

    4 12 Отговор
    Цончо нощо няма да постигнете ! С вашата защита на Путин и Русия ви очаква съдбата на “Атака”!
  • 15 ТОЗ ПЕРЛАМЕНТ Е

    10 1 Отговор
    НЕЛИГИТИМЕН - ЗАРАДИ ИЗБОРНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ
  • 16 Вижте кво!

    5 12 Отговор
    Ние сме част от ЕС и НАТО 🇪🇺🇺🇲
    НЕ от РФ! Русофилите марш в тайгата!!!

    Коментиран от #28, #30

  • 17 КРИМ

    7 3 Отговор
    Е НАШ И НА РУСИЯ !
  • 18 алхимик

    8 1 Отговор
    Добре , че Величие излъгаха всичките си избиратели .Утре се събират , за да късат билетчета , от избиратели -клиенти . Каза Марков , очаквайте изненади още първия ден . Ето спазено обещание .
  • 19 Лапай едноокия смок

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "БЪЛГАРИЯ ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕ ВЕДНАГА ОТ НАТО":

    Ей сега , в понеделник 10 часа сабаале излизаме и от НАТО ! 🤣
  • 20 Цончо

    1 3 Отговор
    ще попеем малко хубави песни и че ни мине споко с 200 ли ще ни оправят?
  • 21 Некой си

    0 4 Отговор
    На среща на военен съюз се изпраща министъра на отбраната.
  • 22 Ще има такава възможност!

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    С автомобила на "Охрана на съдебната власт"!😂😂😂
  • 23 България

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "БЪЛГАРИЯ ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕ ВЕДНАГА ОТ НАТО":

    не е в състояние да прави революция в НАТО. Нещо подобно опита Жан Виденов и видяхме и усетихме резултата. България не е само достатъчна а е силно обвързана от Запада.
  • 24 НА СРЕЩАТА НА НАТО

    5 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА ЗАМИНЕ ЛЕНА И БОЙКО ЗА ДА СЕ СБЛИЖАТ И НАПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ПОНЕ ДЕТЕ - ФАШИШЧЕ !
  • 25 Дика

    2 0 Отговор
    Тошко Африкански да иде
  • 26 Даа!

    6 0 Отговор
    Народа избира Президент мажоритарно.Който събере повече гласове,той е бъдещ президент.Но той е върховен главнокомандващ по Конституция.Утре( да пази Господ) ако се наложи ,кой обявава война- Президент Радев или Главчев,който в момента е ни рак ни риба.Както във онзи виц.Какво е саралия? Абе нещо като баклава,ама не е! Презудента( без значение кой е персонално) трябва да бъде там- във Вашингтон.Сега, заради атлантически наколенки, ще извършат поредна дивотия, но с тежки последици за държавата в бъдеще.Геополитически и финасови,дори вторите с много по тежки ангажименти.Главчо като нищо ,ще поеме огромно финансово бреме- за десето милиарди годишно,без дори да бъде помолен.От слугинажки ентусиазъм!
  • 27 Туйто!

    2 0 Отговор
    Де факто Главчев и на тая среща ще я свърши същата като на неотдавна миналата среща на "лидерите на ЕС - ще седи чинно,е се усмихва учтиво и ще слуша превода, защото е на принципа"Не съм от тук и съм за малко". Чиста работа.
    Присъствието на президента ще е твърде ангажиращо във всякакъв смисъл, предвид факта, че е и главнокомандващ, и с военно звание.
    Следователно, Главчев да стяга куфара. Лично аз съм "за" неговото заминаване!
  • 28 Хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Вижте кво!":

    Е и какво като сме част от нато? Никъде не е записано че задължително трябва да участваме в някаква война която не е наша. Дори прословутия чл.5 не е задължителен. Нато би трябвало да е отбранителен съюз, Украйна не е в нато, няма нападната натовска държава.
  • 29 хххх

    1 0 Отговор
    Защо??
  • 30 Кремена

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Вижте кво!":

    Oт България по голяма тайга няма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове