Last news in Fakti

21 Юни, 2024 11:51 1 582 35

И в Белгия: Разкрита е мащабна измама със социални помощи, има замесени българи

  • измама-
  • социални помощи-
  • белгия

Част от присвоените пари са били прехвърлени в банкови сметки и инвестирани в недвижими имоти в България, съобщиха белгийските власти

И в Белгия: Разкрита е мащабна измама със социални помощи, има замесени българи - 1

17 души са били арестувани вчера в Белгия в рамките на разследване за измами със социални помощи. Властите са блокирали и 105 банкови сметки. Част от присвоените пари са били изпратени в България. Белгийската прокуратура очаква съдействие от българските власти, съобщи БНТ.

При разследване на специалната Прокуратура за одит на труда в Брюксел е разкрита мащабна измама, свързана с помощи за самоосигуряващи се лица, съобщиха от прокуратурата в четвъртък вечер. Досега се знае за източени 1.5 милиона евро, но вероятно има и други суми.

Съдебното разследване се фокусира върху престъпна организация, извършила тежка и организирана социална измама в голям мащаб, каза говорителят на институцията.

„Чрез система за кражба на самоличност се твърди, че лицата са получили незаконно статут на самоосигуряващо се лице, за да получат обезщетения от държавата. В момента се оценява каква е вредата, която престъпната организация е причинила на белгийската система за социална сигурност. Твърди се, че част от присвоените пари са били прехвърлени в банкови сметки и инвестирани в недвижими имоти в Българи”, заяви говорителят.

В четвъртък полицията е извършила 20 обиска в региона на Брюксел и Антверпен и във Валонски Брабант. 17 души са арестувани и разпитани, каза говорителят. По време на претърсванията бяха открити около 15 000 евро в брой. В Белгия полицията е блокира 105 банкови сметки, а от България е било запориране на недвижими имоти и блокиране на банкови сметки, по които са преведени парите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    30 4 Отговор
    От кога римляните на социални у нас и в чужбина от маАлата са българи.
  • 2 честен ционист

    26 2 Отговор
    Ганчо е просто муле в подобни схеми. Парата прибират местните далавераджии. Сега обаче Ганчо нито ще види пенсии от чужбина, ако избере да се върне в България, нито пък в България има нещо останало в продънените пенсионни фондове.
  • 3 гост

    22 1 Отговор
    Ако този акъл дето го имаме за мушенгии го насочим към нещо свястно................. Ама друго си е да откраднеш и излъжеш.......... гъделът е голям !

    Коментиран от #6

  • 4 456

    12 0 Отговор
    Факти, тази статия я пуснах те само преди 5 статии. Дайте други новини, не пишете едно също.

    Коментиран от #28

  • 5 Ганчо Русофила

    11 10 Отговор
    е способен само за далавери, но не ги прави в Масква.
  • 6 честен ционист

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    За подобна документна измама не се изисква никакъв акъл, а просто балами, готови да предоставят личните си документи на трети лица, без и да се замислят за последствията. На такива трябва въобще да не им се дават и лични документи, а както в Сектор Газа да ги пишат в паспорта на бащата жените и дъщерите. Винаги в подобни дребни схеми има бушони, а ролята на бушона са тия несретници, сега на които ще им вземат цялото имущество, ако имат на тяхно име някакво въобще.
  • 7 Сталин

    14 11 Отговор
    Не пипайте тези хора,това са бизнесмени които инвестират в България,за разлика от западните мародери които влачат милиарди всяка година от България
  • 8 Някой

    17 1 Отговор
    Щях да се учудя, ако нямаше замесени българи в подобна престъпна схема, където и по света да е.
  • 9 Българина

    22 0 Отговор
    Белгия ,Англия ,Германия , всичкото брат е там на социала и точи ли точи .Връща се в България с лъскави коли и по голям сателит
  • 10 Исторически парк

    11 2 Отговор
    То ще се окаже,че цоцаме всички държави
  • 11 ########

    18 0 Отговор
    Това е демокрацията. Измама и грабеж на всички нива. Един холандец живеещ във Велико Търново каза че в България е дивашки капитализъм. Повече няма какво да се коментира. Не зная дали има капитализъм с човешко лице . Грабеж в интернет, грабеж в енергетика , ВиК , грабеж в здравеопазването ,болниците , навсякъде , навсякъде.
  • 12 Германец

    11 7 Отговор
    Всяко малко германче знае, че всички българи са крадци и измамници и че трябва да стои далеч от тях и да ги докладва на полицията, ако ги види!

    Коментиран от #14, #16, #33

  • 13 Жа омра

    7 5 Отговор
    Джанго може да е Джанго ама гепил парите от Англия и Белгия и вложил и изхарчил всичко тук в България.А не като българските аййдуци гепят от народеца и влагат всичко в чужди банки и държави.
  • 14 Слаб 2+

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "Германец":

    Малкия германец Хасан хич не му пука защото и той е на същата схема.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 456🇩🇪

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Германец":

    А ти преди да станеш германец какъв си бил? А майка ти, а баща ти? Или изхвърли българският паспорт

    Коментиран от #30

  • 17 е това са мащабните българчета от

    7 0 Отговор
    куфарчетата . Раздаваше луканов долари . така в чужбина парите могат с измами да се множат . После да се върнат и бизнесите да се държат от наши хора . Снимките с елита на украйна и дупките в бюджета, огромните заеми откланят вниманието на някои последователи на павлов и павлова . така голите хвалби за богати гасарбайтери лъсват . навремето бретона , карамаски , руснака крадели от социалните и трупали в куфарчетата на павлов . Ружа и брат и крадеха като луди . Така се богатее . не само бла бла бла
  • 18 ПоКУРко

    7 3 Отговор
    ЛЮБИМЦИТЕ на ГЕРБ. Схемата е измислена от Влади Горанов и действа в цяла Западна Европа и Англия! Ромляните вземат около 20% от откраднатото! Това стига ГЕПИ да си купува спокойно всички избори и не само!
  • 19 Серсемин

    6 1 Отговор
    Крайно време е Европа да вземе да ги ИНТЕГРИРА тези ... Нали точно така ни учеха преди да влезем в ЕС. Ето им ги сега, материал за интегриране.
  • 20 хи...ер

    5 1 Отговор
    Ма.кя им с.иганс.ка лилава
  • 21 Тя цялата държава България

    8 1 Отговор
    ...съществува към днешна дата на принципът на престъпността , във всички държавни институции се вихри необуздавана, неконтролируема престъпност, корупция, кражби - това са не само министерства, президенство, служби , прокуратури, съдилища, народно събрание, общини, но и болници, университети, търговски обекти........навсякъде измами, кражби, контрабанди....
  • 22 България е извор на престъпност

    8 0 Отговор
    Тук в момента друго освен престъпност няма , управляват дори осъдени за корупция по магнитски и признати за контрабандисти от службите и дипломатите на сащ
  • 23 Сврети

    10 1 Отговор
    Всички цигански далавераджии имат най-скъпите коли и къщи,за тях само затвор и работа.
  • 24 СТАМАТ

    7 1 Отговор
    БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, А НЕ БЪЛГАРИ - ИМА ОГРООООООМНА ТЪMН0-ЗEЛEНA РАЗЛИКА.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 прибрали им джобните и голям успех

    4 0 Отговор
    17 души са арестувани и разпитани, каза говорителят. По време на претърсванията бяха открити около 15 000 евро в брой.
  • 28 Ти си

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "456":

    Ама те "журналистите" автори във Факти.бг сами не четат статиите и публикациите в сайта за когото работят ...
  • 29 Евро Пейка

    6 2 Отговор
    Да се уточним - не всеки с български паспорт е българин ! Български гражданин да , но не и генетичен българин .
  • 30 Германец

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "456🇩🇪":

    Не. Изгорих го.
  • 31 Тома

    3 3 Отговор
    Да живее сичкото сигани по света.
  • 32 дядото

    1 0 Отговор
    какъв шенген,какви обозрими срокове.те в европа не са дебили
  • 33 комунистче

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Германец":

    проблема е точно там, трябва първо да ги види, за да ги докладва, а то няма как да стане, местните и емигрантите живеят в различни квартали, и светове, нищо че паспортите им изглеждат еднакви, същата е и твойта история, нищо че имаш и ти местен паспорт
  • 34 Ханко Брат

    0 0 Отговор
    Рано или късно ще се стигне под натиск от ЕС да пише етническата принадлежност в паспорта (ЛК). , само така ще се решат недоразумения като това и ще се знае кой какъв е. Отлагането и замитането на този проблем под килима в никой случай не разрешава неговото решение.
  • 35 Тити

    2 0 Отговор
    Имах си аз да не са замесени Българи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове