Last news in Fakti

24 Юни, 2024 06:08 11 239 16

България предлага премахване на индивидуалния лимит за предприятия в първичното земеделско производство

  • георги тахов-
  • министър-
  • земеделие

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще вземе участие в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Люксембург

България предлага премахване на индивидуалния лимит за предприятия в първичното земеделско производство - 1
Снимка: Министерство на земеделието

По инициатива на България в Съвета на ЕС по земеделие и рибарство ще бъде обсъдено искането за изменение на Временната рамка за кризисни и преходни държавни помощи, предаде БТА.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. България и Румъния предлагат премахване на индивидуалния лимит за предприятия в първичното земеделско производство или същият да бъде увеличен.

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще вземе участие в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Люксембург. Предвижда се министрите да обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на Заключения на Съвета относно бъдещето на селското стопанство в ЕС.

Необходимо е въвеждане на нов финансов инструмент за защита на фермерите при кризи като част от Стратегическите планове, заяви служебният министър на земеделието и храните на заседание на Съвета по земеделие и рибарство в Брюксел в края на май.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безгласна

    10 1 Отговор
    буква в Люксембург .
  • 2 Първично производство

    27 6 Отговор
    ще им изнасяме "първични стоки, суровини, култури", а високата добавена стойност за тях, сиреч печалбите. Суровинен придатък на ЕС. Хайде излизане от ЕС, нищо добро не видя голяма част от българският народ. Фондовете отиват в обръчи от фирми на политици. За народа забрани и рестрикции. Истинското развитие и икономика ще има, когато излезем от ЕС, без подаяния и условия, и започнем да развиваме собствено производство с висока добавена стойност. Всичко можем да си произвеждаме сами. Евтини суровини има откъде да внасяме, стига да имаме читави политици, такива нямаме.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 3 Ловец и рибар

    13 3 Отговор
    Решаването на кризи, предизвикани с абдурдни политики от страна на ЕС, с "нови финансови инструменти", предвещава разрастване на кризата от икономическа във финансова. Явно някои бюрократи в Брюксел (и Люксембург) смятат да въведат нови гмо растения, които вместо листа имат банкноти.
  • 4 Тия не са добре

    11 1 Отговор
    Какви кризи какви 5 лева.
    Козите отминаха - тия наще търсят как да наливат пари в " Нашите хората"
    По какъв начин да заобиколят правилата на пазарната икономика . Заради това нашето земеделие не е конкурентно и не върви .
  • 5 Виждаме ли

    18 1 Отговор
    как служебният кабинет си вършее. Сега като се върне и Петкова зам. министърка, ще цъфне и датата за прием евро в НС. Еврото ще е последният пирон в ковчега на България. Народът нямал право да иска референдум по меж. договори, според КС. Това са го гласували 240 хрантутника в НС, без да знае българският народ. Не знам какъв е изходът, но тази варварска диктатура на унищожение трябва да прекъсне. Това не е държава.

    Коментиран от #10

  • 6 Милионери хранени от данъкоплатеца!!!

    11 1 Отговор
    Не го пускайте да се излага и да излага България, земеделците сами трябва да си помогнат със застраховки, от 50% до 70% от премията им се поема от ДФ Земеделие.
  • 7 Луд си

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Първично производство":

    Какво произвеждаме зависи от нас, а не от ЕС. Много ти е къса паметта и забрави колко бяхме зле преди да влезем в ЕС. Това, че си имаме мафия, която източва фондовете, е наш проблем. Въпреки това дръпнахме адски много откакто сме в ЕС. Англичаните излязоха и сега си скубят косите. Никой не ни спира да се фокусираме върху производство с висока добавена стойност, но обръчите от фирми предпочитат зърното защото с един трактор и един тракторист се обработва голяма площ и се взима голяма субсидия. Какво е виновен ЕС, че българският народ подарява държавата на мафията като не излиза да гласува? Все някой друг ни е виновен за собствената ни глупост. Излезем ли от ЕС ще се самоубием.
  • 8 ТИР

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Първично производство":

    Умишлено убиха селата когато започнаха да изкупуват млякото на 0,25 стотинки, а вълна и кожи не се търсеха. Вноса на евтини балатомни обувки често със стелки от картон бе по важно,,,
  • 9 А бе

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Първично производство":

    И руснаците имат евтини суровини но не произвеждат всичко!!! Излизайки от ЕС излизаме от голям пазар а за да се работи ефективно трябва икономия от мащаба
  • 10 Петър

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Виждаме ли":

    Какво не знае българският народ, бе? Партиите, които ясно заявяват, че работят за приемане на еврото, имат мнозинство в народното събрание. Това е изборът на народа. Ако той не искаше еврото щеше да отдели 10 минути да гласува. Щом не го прави значи му е все тая и решението остава в ръцете на малкото, на които им пука.

    Коментиран от #11

  • 11 Какво

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    Значи мнозинство при 15%одобрение от избирателите?! Всяко едно такова управление е НЕПРЕДСТАВИТЕЛНО !
  • 12 Британия

    8 2 Отговор
    започна залеза си при Татчър. Преди това след ВСВ. По отношение на България преди ЕС, България е загивала векове наред, според вас. ЕС просто източва България. Имаме абсолютно всичко, природа, земя, вода, ресурси, за да сме независими и самодостатъчни. С какво сме "дръпнали напред", че не се сещам, с реститути, с качество на храна, здравеопазване, социална политика, наука, образование, бетонирани градове и Черноморие. Колата, телевизора, телефона, не са дърпане напред, а играчки, които много бързо омръзват. Цяла България е в разруха, особено видно в провинцията. Нямаме лекари, нямаме мед. сестри. Нямаме детска болница. Нямаме канализации в столични квартали. Нямаме нормална ВИК, напоителни системи. Внасяме ток, а изнасяхме ток.

    Коментиран от #14

  • 13 Забранявайте Референдуми

    12 1 Отговор
    и си въобразявайте, че народът иска евро. Отменяйте приети Референдуми и си въобразявайте, че народът иска да го заробвате със 120 милиарда лева за 2 реактора, вместо за 12 милиарда лева 2 нова технология. Сигурно народът мечтае неподходящо ядрено гориво в 5-ти блок. Народът мечтае за 28 пол, ГМО и да е ядрено сметище на Балканите. Народът мечтае да яде бръмбари и да го тровят в Лозен. Продължавайте, рано или късно оптимизмът ви ще приключи. А с фалшифицирани избори, купен и етнически, корпоративен вот, чашата на търпението ще прелее, рано или късно.
  • 14 Ехаа

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Британия":

    Това което изброяваш че имаме е достатъчно да се съществува но не и да се живее!!! Айде кажи сега за технологиите,ноу-хау което е българско....какви крайни промишлени продукти можем да произведем и от кои частни фирми??
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Лулчо Лука

    1 1 Отговор
    Абсолютен феодализъм и то от най-първичните с руска закваска !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове