25 Юни, 2024 15:32 1 465 25

Николай Марков отрече, че ще има отлюспени от "Величие"

  • николай марков-
  • величие

През почивните дни Ивелин Михайлов, създател и собственик на историческия парк в с. Неофит Рилски, който е водеща фигура в партията, обяви, че от парламентарната група на "Величие" може да бъдат изключени 5-6 души заради съмнение, че са гласували с ГЕРБ и ДПС

Николай Марков отрече, че ще има отлюспени от "Величие" - 1

Депутати от "Величие" няма да бъдат изключвани от парламентарната група на партията без доказателства, че са купени. Това стана ясно от думите на председателя на формацията Николай Марков в интервю за предаването "Контракоментар" на Асен Генов.

През почивните дни Ивелин Михайлов, създател и собственик на историческия парк в с. Неофит Рилски, който е водеща фигура в партията, обяви, че от парламентарната група на "Величие" може да бъдат изключени 5-6 души заради съмнение, че са гласували с ГЕРБ и ДПС. "Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика", каза Михайлов.

В петък депутатите на "Величие" осигуриха 13 гласа за избора на Анна Александрова от ГЕРБ за шеф на комисията за промяна на правилника на парламента. Т.е. за нея гласува цялата ПГ на партията, а не само 5-6 души. Освен тях, кандидатурата на Александрова беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС и трима души от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

В момента "Величие" има 13 депутати. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими поне 10 депутати. А ако 6-има гласуват с ГЕРБ и ДПС, това означава мнозинство от 121 депутати, които могат да изберат правителство, пише "Сега".

"Михайлов е член на партията, как да изключва, кой да изключва", коментира по този повод Марков. И допълни, че няма начин "обикновен член" да изключва депутати. "Може би го е казал в някакво емоционално състояние. (...) Той е чистосърдечен човек, абсолютно истински и пълнокръвен. Той реагира емоционално", продължи снизходително Марков по адрес на Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    23 5 Отговор
    Полковник, звеното се разпада.. Стягай редиците, глътни тумбака.

    Коментиран от #19, #20

  • 2 Сила

    22 7 Отговор
    Последно кой е гуруто, кой е по по най в сектата.....?!? Кой е първозвания жрец на Тангра и владетел на ДИСНИЛЕНД БГ .....?!?
  • 3 Емоционално е

    13 6 Отговор
    момчето, развълнувано е, че аверчето Брендо се появи на бял свят, и сега ще лъсне финансирането на Исторически парк. А Марков, виждам, е пропуснал да лепне големия кръст върху вратовръзката, що така? Не сме ли вече хора от народа?
  • 4 Тез гондоми

    17 7 Отговор
    СЧУПИХА РЕКОРДА ЗА НАЙ-СКОРОСТНО НАКАКВНЕ
  • 5 кУмУнист

    10 8 Отговор
    6 от новите ни спасителите си "спасиха" семейния бюджет с турските лири на Пеевски, а другите парламентарната група не могат да си спасят, дори с рибките на митрофанова, ех Велико ми Величие.
  • 6 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 6 Отговор
    Лъсна и тоя.....за това все обикаляше като гладно въшливо коте около парламента...за да се намъкне като дупетат.
  • 7 УРА,, УРА

    17 2 Отговор
    Тия случайно ако се " объркат" и гласуват кабинет на тулупа това ще бъде краят на партията им.
  • 8 мда

    9 4 Отговор
    На следващите избори не се знае „Я камилата я камиларя“ затова тези на 100% ще се възползват от офертата и ще осребрят участието си в нова сглобка.
  • 9 КОТарАК 🐱

    12 7 Отговор
    помните ли , когато ВЕЛИЧИЕ влязоха в парламента ,кво ви писах-те ще осигурят мнозинство за ШИШИ и ТИКВАТА
  • 10 089954

    12 2 Отговор
    И какво сега Полковник , всичко беше приказки под шипковия храст (интернет ) .Щеше да се опавиш с Доган с Пеевски , дори с Бойко , ама само по интернет .Толкова се вживя , че даже и Белене започна да строиш . Нали се сещаш , че ако не си проминиш поведението в парламента , на другите избори просента ще е 0,4 % и то само от роднините .
  • 11 алхимик

    15 3 Отговор
    Един цитат от Полковника на истината : До пролетта ДПС няма да съществува . Не само , че ДПС съществува , полковник , а и се кани да управлява . Сещаш ли се какво ти казвам .Не искам да те обидя , но си изпечен лъжец .
  • 12 Мнение

    7 3 Отговор
    Правилно, щото цялата нова патерица на герб и дпс, ще се отлюспят заедно на следващите избори!

    Няма как да подкрепиш кандидат на герб и дпс и да очакваш избирателите да продължат да ти вярват!
    Само сектантите на двуличие ще продължат безрезервно да му вярват на подполковника, досущ като тези на ппдб!
  • 13 Никой

    3 2 Отговор
    Плахът на операция " Голгота ".
    1. системен разпад на съществуващото политико - икономическо ъстройство на страната.
    2.преврат и форсирано внедряване на система от вида " див " капитализъм.
    3 целенасочено удължаване на хаоса и суматохата като средство за мобилизация на озверелите маси за борба с властта с социалистически лозунги.
    4. социалистическа революция,радикална " анихилация " на компрадорската буржоазия и свързаните с нея политико - икономически структури.
    Като начало трябва да се запазят крадливите " старци " в политиката, това ще разпали в народа страст от реформи. НАРОДЪТ ОБОЖАВА ПРИКАЗЛИВЦИТЕ , КОИТО ОБЕЩАВАТ РЕКИ ОТ МЕД И МЛЯКО.
  • 14 Политкоректен

    16 1 Отговор
    Всъщност Марков обясни, че са се разбрали с Ивелин. Иначе сте пропуснали интересни изявления на Марков от снощи: примерно, че ако въведем истински закон за лустрацията (както беше в Германия), това означава всичките Евроатлантически партии да бъдат изхвърлени от властта, включително и кметът на София :) И Марков ги е виждал в началото на 90-те, как повечето ни днешни политици си играели като дечица заедно в станцията на ЦК на БКП. Та представете си откога се познават и какви ни управляват.
  • 15 укра

    11 4 Отговор
    Полковник , не чети коментарите , тези хора не разбират . Днес в стола на парламента има кюфтенца , другото не е важно .
  • 16 Това фирмата на

    1 0 Отговор
    Ивелин и Ивелин по добри от Ариер
  • 17 Очевиден факт

    4 2 Отговор
    Лицемерният и самоуверен празнодумец подполковник Марков Кюфтаков Дебелаков вече сам се е отлюспил от сериозната политика с глупавите и взаимно противоречащи си изказвания и обещания.
    И неговата секта ще последва съдбата на другите партии-еднодневки.

    Коментиран от #18

  • 18 Да добавя:

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Очевиден факт":

    Относно партиите еднодневки. Някой да си спомня нещо за РЗС на Яни Янев,за "Български възход" на Стефан Янев, за "България без цензура" на Бареков-Бърбореков? Същото ще стане и с "Величие" на рицаря на Светлината и император на Вселената подполковник проф. д-р Марков Шопаров.
  • 19 Да добавя:

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Относно партиите еднодневки. Някой да си спомня нещо за РЗС на Яни Янев,за "Български възход" на Стефан Янев, за "България без цензура" на Бареков-Бърбореков? Същото ще стане и с "Величие" на рицаря на Светлината и император на Вселената подполковник проф. д-р Марков Шопаров.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ами, честно ли

    3 1 Отговор
    Те нямат някаква супер програма, която да следват, освен да осветляват тъмните сделки - така казаха. Ако се съглагласят да подкрепят ГЕРБ, ще могат да наблюдават нещата от първия ред. Освен това още дълго ще си вземат депутатски заплата, ще се понаучат, ще се запознаят с правилата и ще знаят, как за в бъдеще да се подготвят по-добре. Ако не се съгласят, само след три месеца ще трябва да си търсят работа.
  • 22 Хвала

    2 2 Отговор
    В тубата има интервю на Марков с един журналист. Генов - вижте го, за да разберете! Позволих си да кажа, че плюсовете не са в полза на журналиста, но ме изтриха!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Марков преди да говори

    2 0 Отговор
    каквото и да е, трябва да даде обяснение за думите си за Левски и възрожденците ни. Дължи го! Не разбирам защо журналистите не го изискват от него, защо не го питат за това. Медиите са 4-та власт. Хайде, използвайте властта си и го попитайте!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове