26 Юни, 2024 13:25 983 10

От ПП-ДБ поискаха оставката на шефа на ДАНС заради разпитите около детската болница. Службата била бухалка

  • пп-дб-
  • оставка-
  • директор-
  • данс-
  • детска болница-
  • разпити

"Имам чувството, че сме се телепортирали някъде назад във времето - 1988 година. Тогава, като не спазваш заветите на партията, ти пращат Държавна сигурност. Това е пълно безобразие. ДАНС да призовава граждански активисти и да ги разпитва е абсолютно безобразие. ДАНС е политическа бухалка на ГЕРБ и ДПС", коментира и ген. Атанас Атанасов

От ПП-ДБ поискаха оставката на шефа на ДАНС заради разпитите около детската болница. Службата била бухалка  - 1
Снимка: БГНЕС

За съжаление днес една от българските служби бе използвана за политическа употреба. Вместо да изслушаме премиера Главчев за редицата смени в службите, ние чухме една поредица от внушения какво може би се е случило с участието на ген. Атанасов и мой съветник. Бяха направени внушения, че някой е извършил престъпления и трябва да си подаде оставката. На 27 май 2024 година прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство по подаден сигнал, защото няма състав на престъпления. Целият политически театър, който видяхме днес, с подаването на топката между ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН, е опит да ни дискредитират. За съжаление в тази атака участват и българските служби. Това показва защо ние искаме реформи на тези служби, а останалите партии начело с ГЕРБ и ДПС се противопоставят на тези реформи.

Това заяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на ПП-ДБ и бивш премиер акад. Николай Денков, по повод днешните изслушвания в парламента на председателите на ДАНС и "Военно разузнаване", цитиран от novini.bg.
"ДАНС се използва като бухалка срещу граждански активисти, експерти и лекари, които защитават идеята за Национална детска болница. Това беше причината днес да изслушаме Пламен Тончев, който не успя да обясни защо ДАНС се занимава с разпити на гражданските активисти. Всички въпроси, които са им задавани, нямат абсолютно никаква връзка с детската болница. На тях не им е предоставен сигналът, подаден от "Търговска лига". Това за нас е огромно нарушаване на човешките и конституционните права на гражданите. В този смисъл ние искаме оставката на г-н Тончев като председател на ДАНС", обяви от своя страна Елисавета Белобрадова.

"Имам чувството, че сме се телепортирали някъде назад във времето - 1988 година. Тогава, като не спазваш заветите на партията, ти пращат Държавна сигурност. Това е пълно безобразие. ДАНС да призовава граждански активисти и да ги разпитва е абсолютно безобразие. ДАНС е политическа бухалка на ГЕРБ и ДПС. По отношение на "Военно разузнаване" става въпрос за СМС на Ванев, изпратен до пет лица. Той не каза нищо за авторството, но в СМС става ясно, че трябва да бъде спрян този, който иска да реформира службите", заяви ген. Атанас Атанасов.
"В момента в Народното събрание има антиевропейски партии - "Възраждане". Те правят фалшиви новини и атакуват с тях. Такава фалшива новина е, че са си говорили с нас за правителство. Има и прокорупционни партии - ГЕРБ и ДПС. И те атакуваха. Това ни прави обаче специални, защото ние сме единствените в този парламент, които сме силно проевропейски и силно антикорупционни. Ще защитаваме тези наши позиции, независимо от атаките", категоричен бе Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кленя

    11 10 Отговор
    тия от ппдб явно са със пълни памперси

    Коментиран от #9

  • 2 Някой

    11 8 Отговор
    Що да не разпитват службите? Нали това име работата? Или е гадно, когато разпитват ваши хора? Да не би да излезе някоя нелицеприятна информация за партийката ви? В предвид, че доста такава имаше в последно време, няма кой знае колко повече да ви навреди още малко показване на мръсното ви бельо.
  • 3 Срам ме е да прочета....

    8 3 Отговор
    Срам ме е да прочета.... Текста върху трибуната на това Народно събрание! Най безпардонните Мошеници ли се събират там?
  • 4 Каква "национална"

    9 4 Отговор
    като е частна? Кажи Денков, каква е тази детска болница с едно отделение за деца. Пак ще точите НЗОК? Искате частни болници, стройте си ги с частни пари, имате частни фондове, докога ще точите НЗОК. В случая ДАНС са спазили Законът след като е наредена проверка по случая. 400 лева покрива Касата за 800 лева слухов апарат. В немска верика 25 лева, по-качествени. А тези 400 лева за изследване на непокритите, но важни от НЗОК хормони, например.
  • 5 Странно

    4 6 Отговор
    "ДАНС е политическа бухалка на ГЕРБ и ДПС". То кое не е?! Прокуратурата и съда също си затварат очите за безобразията на ГЕРБ и ДПС и все НЕ намира уж доказателства за техните пристъпления. Странно как САЩ и Великобритания номират 300 страници само за КОЙ и го санкционират по Магнитски за корупция и пране на пари...
  • 6 Майора

    9 4 Отговор
    Денков стига сте се оправдавали за всяко нещо , потърсете причината първо в себе си!Всяко нещо казано от вас е лъжс , както и искането за отстраняване нс шефа на МВР! Оказа се не по нов информация че през2022 , тогавашния министър Рашков не е докладвал за приземилия се мистериозен самолет край Търговище , с който се е върнал Брендо’ Когато фалтите говорят и Боговете мълчат , но не и вие от коалицията на провалите!
  • 7 Верно ли

    2 3 Отговор
    Ехеее, не щат ДАНС да отпуснат на някой наш човечец парици от НЗОК, а, бе, пл@х????

    Коментиран от #8

  • 8 напротив

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Верно ли":

    Някой не е взел парици и е пуснал съчетание с бухалки.
  • 9 между другото

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "кленя":

    Къде е "веселяка"? Защо преди изборите му беше много смешно, а сега не се обажда?
  • 10 Всички

    2 0 Отговор
    Искаме да знаем защо тази структура съществува и какви са правомощията и?Ами гледах сградата й,колкото университет с един куп климатици.И всички тия папкаджии ги храним.Хиляди представители си и незнаят,че Тиквата го пазят снайперисти.Ами съкратете д.тази институция при положение,че се покрива с други нищо не правещи.Само хрантутници в тая държава и готовани издържаме.СрамотА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол