26 Юни, 2024 14:56 1 868 21

Николай Марков: Криенето зад експертни правителства, които са скрити коалиционни кабинети, не е почтено

  • николай марков-
  • експертни правителства-
  • коалиции-
  • криене-
  • почтеност

На въпрос за това дали ще гласуват „за“ правителство на малцинството на ГЕРБ, Марков уточни: „Ние нищо не знаем за неговите цели и задачи, как да го подкрепим? Трябва да знаем абсолютно всичко. Искаме българските граждани да знаят какво ще прави това правителство."

Николай Марков: Криенето зад експертни правителства, които са скрити коалиционни кабинети, не е почтено - 1
Снимка: БГНЕС

Проведохме един конструктивен разговор с президента Румен Радев, спокоен и приятен, в който ние предложихме реализация на правителство с ясно програмно управление. Разбира се, като най-малка политическа партия, нямаме претенции да го създаваме, но продължение на нашите действия за яснота какво ще прави едно правителство, какви ангажименти ще поеме, в какви срокове и какви са очакванията на това правителство – на тези въпроси досега никой не ни е отговорил. Това заяви пред журналисти Николай Марков от "Величие", след като представители на партията се срещнаха с президента Радев, съобщават от novini.bg.

„От началото на сформирането на Народното събрание правим опит за разговор между политически лидери, които носят отговорността, не контактните им групи. Трябва да имаме яснота какво ще прави това правителство“, допълни той.

На въпрос за това дали ще гласуват „за“ правителство на малцинството на ГЕРБ, Марков уточни: „Ние нищо не знаем за неговите цели и задачи, как да го подкрепим? Трябва да знаем абсолютно всичко. Искаме българските граждани да знаят какво ще прави това правителство. В сложен исторически момент сме. Това, което предстои след месец на срещата на върха, касае цяла Европа, и скриването на някои политически формации зад експертни правителства, които са всъщност скрити коалиционни правителства, не е почтено.“
Той е категоричен, че от „Величие“ са готови да подкрепят всяка политика, която е в полза на българските граждани, „ако знаем за какво става въпрос и ни запознаят с конкретните цели и задачи“.

„Ще вземем решение като политическа сила, след като ни се изяснят целите. Българските граждани искат да знаят какво следва, да знаят с какво е изпълнен този исторически момент. Бягането на първите три политически сили и скриването им зад някакви експертни кабинети цели именно това - да прикрие целите и задачите на това, което предстои да се случи в България“, каза още той.

Марков е категоричен, че експертен кабинет означава скрита коалиционна формула.
По думите му най-близо до партията е програмно управление, което да е обявено предварително пред гражданите ясно и недвусмислено: „Ще подкрепим всичко, което е в полза на гражданите, и няма да подкрепим нещо, което е във вреда на тях. Нищо не е изчерпано, докато не е изговорено.“

„Имаме приоритет и това е срещата на върха на НАТО. Ние направихме постъпления вчера за изясняване на позицията на България за тази среща. Разбрахме от президента Румен Радев, че той самият не е запознат, и е поставен в условие да прочете нещо, което той самият не знае. Трябва да се освети този проблем, за да стане ясно кой носи отговорността“, алармираха от партията.

На въпрос за даването на оръжия за Украйна, Марков заяви, че е против, а също така и че не е проруски ориентиран, а пробългарски.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    11 5 Отговор
    Сглобката има много имена един път създадена и с купени "независими" дупетати може да изкара цял мандат.
  • 2 ТаУмВзе

    13 13 Отговор
    Още некъв Пациент на Хранилката и нищо повече!
  • 3 Хващам се на бас

    3 8 Отговор
    Ако продължава - ще го свитнат! Бандитите не спят!
  • 4 И така

    9 15 Отговор
    Абе какви оръжията Украйна,ще даваме на Русия да не проси боеприпаси от Ким северното корейче," нали" ?.Марков ти как виждаш една държава ежедневно бомбандирана от един диктаторски режим ?Кой е жертвата и как си представяш този мир в териториален план ?
  • 5 Последния Софиянец

    26 1 Отговор
    Ако ще управляват експерти защо хрантутим толкова много партии?

    Коментиран от #7

  • 6 1944

    11 8 Отговор
    менте полковника 7 пъти наказван в нсо и изгонен дисциплинарно да си оди у воронеж.
  • 7 Трол

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Защото в партиите има само екперти.
  • 8 Мнение

    12 3 Отговор
    Фащ ползват газ, петрол и уранова руда от Русия, обаче за същата търговия ЕС няма право на собствено мнение, а трябва винаги да се допитва до задокеанските си господари?!
    (Между другото, честит ни модерен фашизъм, понеже отново избраха Урсула фон дер файзер за председател на комисията).
    На това му се вика съвременен фашизъм!!!
  • 9 Мнение

    9 7 Отговор
    А гласуването за кандидат на герб, относно председател на парламентарна комисия, почтено ли е, бе г-н подполковник???
    Или викате, че вече влезнахте в парламента, та сега можете спокойно да послъжете избирателите си?!
  • 10 Момчил

    8 7 Отговор
    Стана ли ясно защо ходят с кръст на гърдите откакто ги избраха тия примати ? Каква е символиката ?
  • 11 до Момчил

    6 8 Отговор
    Кръстовете са подарък от монасите на Света гора, защото много от членовете на Величие бяха там, за да работят за манастирите безплатно. А защо ги носят - сети се сам.
  • 12 Политкоректен

    8 7 Отговор
    Ами прав е човекът: дотук не сме чули нищо, нито какви ще са целите на това правителство, нито каква ще е позицията ни на срещата на върха на НАТО. Щом и президентът не знае, това не е на добре. Значи нещо се готви зад гърба на гражданите.
  • 13 Никой

    6 1 Отговор
    Знаете ли каква е разликата между мафиотите и политиците, магистратите и ченгетата ? Мафиотите знаят, че нарушават закона и поемат този риск - хванат ли ги , отиват в затвора. Политиците, магистратите и ченгетата също са мафиоти, но не рискуват нищо, защото законът е в ръцете им.
  • 14 ТУЙЙ НЯЩОО

    8 6 Отговор
    ОТ КЪДЕ ГО ИЗКОПАХТЕ.
  • 15 Н аш човек е

    4 4 Отговор
    полицай агент полицай агент един до друг все другари.
  • 16 дс шопариилайнари.

    5 6 Отговор
    КАТО ВЪЗРАЖДАНЕ, НЯМАТ НИТО ЕДИН ЕКСПЕРТ ВСИЧКИ СА ДОШЛИ ОТ ГОРАТА ДА ПАПКАТ И ДА ЛЪЖАТ.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Съветник

    1 3 Отговор
    Ами да вземе да се срещне най-сетне Боко с Полковника. Какво се дърпа, като ощипана булка. Тук става въпрос за целият народ.
  • 19 ЛИЦЕМЕРНОТО КЮФТЕ

    3 1 Отговор
    Напред след рицаря на Светлината и император на Вселената генерал-майор проф. д-р Марков Кюфтаков Дебелаков! Под неговото мъдро ръководство ще сразиме силите на Злото и на Мрака.
  • 20 Не лъжи бе

    1 1 Отговор
    Експертно правителство е съвсем различно!
  • 21 НЕКОМПЕТЕНТНИЯТ ШОПАР

    2 0 Отговор
    Дисциплинарно уволненият от НСО охранител(тоест високопоставен слуга и лакей) подполковник от резерва Марков Кюфтаков Дебелаков само се преструва на велик специалист по конспирология и национална сигурност. Как и кога е придобил тези знания и секретна информация? Когато в отварял вратите на колите,пренасял е куфарите и е носил хавлиите на управляващите в банята и сауната ли? Или може би докато е придружавал съпругите и любовниците им при техните посещения на фризьор,шивач,маникюрист и диетолог? А от политика и икономика разбира колкото абориген от космонавтика.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол