Last news in Fakti

27 Юни, 2024 09:48 2 495 29

Бивш началник на НСО: Вероятно има заплаха, отправена към Бойко Борисов

  • ген. красимир станчев-
  • заплаха-
  • бойко борисов

Има цяла процедура, по която се взима решение какво е нивото на заплаха и как да се действа

Бивш началник на НСО: Вероятно има заплаха, отправена към Бойко Борисов - 1
Снимка: bTV

Трима партийни лидери се охраняват от службите. Специализираният отряд за борба с тероризма охраняват дома на Бойко Борисов в Банкя, полицаи пазят дома на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, а Национална служба Жандармерия - лидера на ДСБ Атанас Атанасов. Това стана ясно от техни изявления пред журналисти в парламента.

Кой и как определя колко застрашени са политиците и как да бъдат пазени – обясни бившият началник на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев.

Той поясни, че вероятно има заплаха, отправена към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и затова около дома му са заснети мъже от специалния отряд за борба с тероризма.

Станчев не можа да потвърди дали са снайперисти, но поясни, че обследват къщата не без причина.

„Често обаче тези заплахи са изфабрикувани, но ние няма как да не реагираме. При нас вече идват с подобни заплахи. Има цяла процедура, по която се взима решение какво е нивото на заплаха и как да се действа. Има една комисия, която се стои от тричленен състав - председателят и началникът на Национална служба за охрана, членове са председателят на ДАНС и главният секретар на МВР. В някои случая се допуска в тази комисия да присъстват и представители на военното разузнаване и на Държавна агенция разузнаване. Целта на тази комисия е при получаването на някакъв сигнал един от двамата, които получават този сигнал - или председателят на ДАНС, или главния секретар на МВР, да сезират съответно началника на Национална служба за охрана и той да свиква тази комисия, където да се обсъдят нивото на заплаха, което има лицето и съответно да се предприемат мерките за охрана“, каза той .

Станчев каза, че в случая с дома на Борисов вероятно става въпрос за нещо подобно.

„Предполагам, че във връзка със сигнала, който е получен, са се засилили мерките за охрана и по някакъв начин се обследва къщата не ми се вярва да стоят на улицата и да демонстрират това си присъствие“, добави ген. Станчев.

Той каза още, че не знае за коя най-влиятелна международна служба говори Борисов, когато казва, че е предупреден за заплаха от най-висока степен. Той предположи, че става дума за риск за живота му, но отново подчерта, че често тези заплахи са изфабрикувани.

По думите му Кирил Петков, който също каза, че е охраняван от полицаи, всъщност е с охрана на НСО. Той уточни, че по закон 4 години, след като е бил премиер той има право на такава.

„Нека си припомним при катастрофата с кортежа му, той благодари на охранители. Така че не вярвам да го пазят полицаи“, обясни Станчев.

Бившият началник на Национална служба за охрана заяви, че някога е имало случаи охранители да следят охраняваните

„Имало е практики, правели са се доноси в службата, които се извършват на ниво подчинен-началник, не се знае за кого е споделял вече началникът, но много лошо впечатление прави. Случвало се е при охрана на депутати, за тях се правеха доноси“, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    19 0 Отговор
    Политиците са като Памперс, трябва често да се сменят,но тъй като българина е роден ,израсъл и живее в л@й на последните 30 години ,той винаги избира и обува все същите н@с рани памперси и всеки път все по пълни с л@й на
  • 2 Име

    0 7 Отговор
    Напоследък за удари на ислямисти предупреждават Турските служби!
  • 3 да де

    19 1 Отговор
    Според Свети Атлантик ВеликомУченик Тиквоний Банкянски е поръчан заради атлантическата му вяра и себераздаването му за Украйна.

    Коментиран от #17

  • 4 Мишо Бирата

    19 1 Отговор
    Рапоне не си забравен !
  • 5 Сталин

    25 0 Отговор
    Значи на Запад политиците ходят с велосипеди на работа ,а у нас нашите политически проститутки ги пазят армия с танкове от народната любов
  • 6 !!!?

    17 1 Отговор
    Откакто Брендо сам се настани в затвора възникна акутна заплаха за Боко...!!!?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Народа заплашва, Лъжците и крадци

    12 0 Отговор
    Политици!! Останалото е лъжа!! Оставете Народа да се порадва на своите Любимци!?
  • 10 Хаха

    12 3 Отговор
    Баце е страхлив заек. Варди чекмеджетата с патлак, ама него цяла армия трябва да го пази. Не че някой ще го гръмне, ама може да посегнегне към чекмеджето. Малиии, шортите треперят, Баце се тресе. Ай пушка шукне, ай напълник кюлоти!
  • 11 не е добре да има заплахи

    7 0 Отговор
    а защо не разкриват в подробности . кои са го заплашили . как . Добре е да се вземат мерки .
  • 12 УСА боклук

    9 0 Отговор
    Пеевски му бил вдигнал мерника....?
    Последното ташаче което чух.
  • 13 Страх лозе пази

    16 1 Отговор
    Никва заплаха няма за тоя мизерник
    Застрахова се от народната любов
    С държавна пара
    Кой знае какви ще ги сътвори съвсем скоро
  • 14 Подплашен

    15 0 Отговор
    Боко , причини хиляди ! Има милиарди , да плаща от джоба си , от къде накъде българските граждани ще носят масрафите му ?
  • 15 Софиянски

    15 0 Отговор
    Сретан му се апва тиква печена
  • 16 Реалист

    10 0 Отговор
    Ако някой е решил да ликвидира друг индивид,то той няма да разлайва кучетата.Мнимият болен,заплашване за живота му,това се приоми с които се задействат празни глави които да изказват съжаление.
  • 17 Римски принцип

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Няма значение дали е поръчан или не, важното е да се страхува докато не полудее от страх!
  • 18 Духовете

    7 0 Отговор
    на известни субекти от подземния свят и не само , вече покойници , кръжат над Зайчарника !
  • 19 Наивник на средна възраст

    5 0 Отговор
    Заплаха за великият Гетсби щото подкрепял Украйна....думи нямам от потрес....В държава,в която той контролира правоохранителните органи някой да си позволи подобно нещо.....дали на Пути му пречи този Банкянски сан бернард,или нашата помощ обръща хода на войната???Ако има заплайа то евентуално би се дължало на огромната му лакомия,поради която е настъпил нечии крими интереси от чужбина.Алчен,ма и страхлив - гордост на светилището Симеоново...имаше едни неуредени сметки в миналото със сърбето,ма той ги уреди с нашите пари...Ако толкоз мощна,както отбелязва саният той,чужда организация цели да го трепне,едва ли подобни снайпери ще го спасят,още повече,че въпреки тази страховита заплаха,той не е спрял да си шета свободно из страната.....какво би спряло посочените от него руски служби да го тупнат по наглия врат....хляб и зрелища, отклонение на вниманието от истинските важни неща,симеоновски номера...
  • 20 Как пък

    7 0 Отговор
    никой друг политик (не , че тоя е такъв , де) , подкрепящ Украйна , не е получил заплаха за това , а само Боко ? И снайперисти го пазят , моля ти се ?!
  • 21 Невежество

    4 0 Отговор
    И тоя работи по теория на вероятностите! Некомпетентност на всякакво ниво!
  • 22 Тонката

    5 0 Отговор
    Нека сутрин да има сводка дали всички охранявани са живи и здрави за да можем да бъдем спокойни през деня. Иначе мъка, мъка а а а а!
  • 23 Сзп

    2 0 Отговор
    Всеки заплашва всеки и за това всички в България трябва да се движим с охрана,това го няма никъде по света.
  • 24 Ъхъ!!!

    2 0 Отговор
    Бе за сичкото се говори и пише, но никой и дума не обелва за аферата Манхатън??? А той, бае Сретко що рече за Кратунценостний?
  • 25 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Ами ако го гръмнат, какво ще правим без любимия вожд?
  • 26 Иван С

    1 0 Отговор
    Е как все ги заплашват и все живи и здрави. Само си придават важност лъжливите овчарчета.
  • 27 Хехе

    2 0 Отговор
    Ако беше мирен и умен, ако не беше крал и грабил, нямаше да го заплашват, нямаше да се пази от куцо и сакато с БТР-и, а щеше да си кара моторетка и колело по Руски. Както е видно и живот като баш тулуп на мафията не е лесно и безхаберно.
  • 28 ррр

    2 0 Отговор
    Няма да е голяма загуба . Един краварски агент по малко
  • 29 Васил

    1 0 Отговор
    Атанасов пък защо го охраняват? Сигурно защото го гони параноята постоянно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове