Last news in Fakti

27 Юни, 2024 10:41 1 490 32

"Възраждане": Нека не влизаме в еврозоната със зор

  • деян николов-
  • възраждане-
  • еврозона

Имаме обстоен анализ на ситуацията на икономиката ни. Там се говори за липса на достатъчно производителност, мерки от страна на правителството по отношение на чуждестранни инвеститори. Това, което има като основна критика и извод, е че България не е готова за членство в еврозоната

"Възраждане": Нека не влизаме в еврозоната със зор - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В доклада на ЕЦБ виждаме, че е направен доста по-обстоен анализ от това дали покриваме или не покриваме критериите. У нас битува усещане, че чакаме да хванем числата и да влезем рязко в еврозоната, а ЕЦБ разглежда икономиката с няколко години назад. Това заяви Деян Николов от „Възраждане” в кулоарите на парламента. Повод за думите му е излизането на конвергентния доклад на Европейската централна банка за готовността за влизането на България в еврозоната, съобщи novini.bg.

„Имаме обстоен анализ на ситуацията на икономиката ни. Там се говори за липса на достатъчно производителност, мерки от страна на правителството по отношение на чуждестранни инвеститори. Това, което има като основна критика и извод, е че България не е готова за членство в еврозоната”, подчерта той.

„Това потвърждава нашата аргументация – българската икономика не само не е готова, защото не покрива критерий за еврозоната, а ние фундаментално не сме. Тези конвергентни доклади са на 2 години, тоест следващият ще е през 2026 г. предвид написаното в него, не могат да се докажат желаните резултати в рамките на две години. Дори най-големите оптимисти не могат да се надяват на нещо в следващите до 10 години”, каза още той.

От „Възраждане” предлагат България да изчака със стремежа си да влезе със „зор” в еврозоната: „Радваме се, че ЕЦБ потвърждава опасенията ни. Ние сме в контакт с ЕЦБ и сме запознали партньорите ни на запад с всеки детайл и опит за манипулиране на процеса по влизането на България в еврозоната. Българските правителства целенасочено се опитват да ни вкарат в еврозоната и въпросът е кой ще поеме отговорност за всички похарчени средства.”


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    51 9 Отговор
    А едни други 7 държави в ЕС които са в пъти по-добре от нас изобщо пък не си дават зор за еврозоната.

    Коментиран от #15

  • 2 Кажи му

    18 39 Отговор
    кремълски лакей и повече не го обиждай...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    21 9 Отговор
    Във ниаква евро зоничка няма да се влиза бреее! Тия имат Бесни Халюцинации ей.
  • 5 Майора

    11 31 Отговор
    Та вие като Радан и Милиончева освен да злепоставяте страната пред ЕС , друго знаете ли? Хващайте си дисагите и заминавайте за Русия , там Путин ви чака с птворени обятия!
  • 6 Име

    22 9 Отговор
    Да не се приема Еврото без уточнена процедура, курс и условия за връщане на Лева в случай на необходимост!

    Коментиран от #31

  • 7 Нещо си се объркал.

    9 2 Отговор
    В България принципът винаги е бил: "Защо нещо трябва да се прави лесно щом, като може да се направи и трудно." . Всичко става с голям зор, като паметникът на Съветската армия - зор да го построят способни хора, а сега зор да съборят пак "способни" хора, макар и с други способности, но със зор и то с голям зор. И еврото ще е така. Голям зор ще бъде!
  • 8 МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ СЪС ЗОР

    12 26 Отговор
    ЩЕ НИ НАПРАВЯТ РУСКА ГУБЕРНИЯ ТА ПУТИН ДА НИ ПРАЩА ДЕЦАТА НА ФРОНТА ДА МРЪТ . ЕЙ ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ СА ХТИЯ ГАГАУЗИ ПРОСТИ.

    Коментиран от #19, #30

  • 9 Пропаднали помияри

    12 18 Отговор
    ходете в москва давиопъне лавров и путин боклуци.

    Коментиран от #23

  • 10 утайката на комунистическият режим сте

    9 19 Отговор
    няма толкова мижави същества като вас, вие не сте политици вие сте една сбирщина руски слуги лазещи на колене и молещи за някоя друга рубла, просяци.

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост -2

    7 17 Отговор
    Целта на тази поредна парламентарна криза е България да не влезе в еврозоната и шенген , а да остане под влияние на мафията по оста България ,Северна Македония ,Сърбия ,Унгария ,Словакия.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 СЪЩО ТАКА

    7 15 Отговор

    До коментар #12 от "гост -2":

    И ПОДВЛИЯНИЕТО НА РУСКАТА МАФИЯ КОЯТО ВСЕ ОЩЕ ДИКТУВА В БЪЛГАРИЯ.
  • 15 даде

    4 19 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Ама най-богатите държави в ЕС са с евро.Съгласен?
  • 16 БЪЛГАРИЯ Е ПЪРВАТА В ЕВРОПА

    8 18 Отговор
    ДЪРЖАВА ЛЮЛКАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА В КОНТИНЕНТА, АМА РУСКИТЕ ПРОКСИТА ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ ИСКАТ ДА НИ ЗАЛИЧАТ КАТО НАЦИЯ ПОД ВЛИЯНИЕТО НА МОСКВА.
  • 17 Що за прост човек

    7 18 Отговор
    гласува за националните предатели от израждане.
  • 18 ТРЯБВА ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ

    3 19 Отговор
    ЗА ЗАБРАНА НА РУСОФИЛСКИ ПАРТИИ. МОСКВА НИ УБЯВИ ЗА ВРАЖЕСКА ДЪРЖАВА, ТАКИВА ПАРТИИ КАТО ВЪЗРАЖДАНЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ СЪС ЗАКОН.

    Коментиран от #20, #21, #25, #26

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 факуса

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "ТРЯБВА ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ":

    айде направете центавоси,ама страх ви гони
  • 21 Докажи

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "ТРЯБВА ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ":

    Че паритята има нещо общо с Русия
  • 22 А стига , бе ! 🤔

    11 0 Отговор
    Много ни напъват за еврото атлантическите тролове . Явно господарите им в Турция и Щатско вярват , че сме тъпи овце , и чрез българите ще имат троянски кон в решенията на еврозоната ?!
  • 23 Леко

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пропаднали помияри":

    с истерията, че ще ти се наложат електро и спа процедури със студени душове. Галя така препоръча.
  • 24 Дааааааам

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "утайката на комунистическият режим сте":

    Интересно РазСъждение. Козяшките соросороби винаги си въобразяват, че и другите са като тях. На какво ли не са готови за някое центче повече?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ⚒️⚒️⚒️⚒️

    0 8 Отговор
    Празнувате, възраждане спечелите битка, но ЗНЕТЕ, че ще загубите войната. България, ще приеме ЕВРОТО ако не тази, то догодина.... Пак, губите
  • 28 Справедлив

    8 0 Отговор
    Със зор , Българските продажници ни вкараха в ЕС , НАТО и новата западна зависимост. Тогава защо се борихме срещу източната зависимост ?
  • 29 Демократ

    2 6 Отговор
    Политическа метаморфоза, свързана с опасно желание за влизане в управлението на страната. Петата колона на Кремъл много се загрижени за икономиката, а не за геополитическата ориентация. Тези,които искаха референдум против еврото и непрекъснато призоваваха от трибуната на Парламента за излизане от ЕС пратиха в Брюксел за депутат Волгин, говорителя на Путин в България. Сценариите на КГБ са страшни и винаги с далечен необратим прицел. Справка- Македония. 80 години няма излизане от изкуствено създадения конфликт от Кремъл с измислената държава ,откъсната насилствено от България. Възраждане са на пряк инструктаж от Кремъл. През февруари копейките бяха при Путин и през март България остана без правителство. ГЕРБ И ДПС са създадени от КГБ партии, които се правят на евроатлантици, а Възраждане е глашатая и даже не е под прикритие. Сега се пръкна и руското падение "Величие".
  • 30 МММ да

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ СЪС ЗОР":

    Бате понеже от дълго време живея в Германия, от корона кризата насам социално слабите се увеличават прогресивно, и голям процент от работещите работят допълнително, средно 10 часа на ден. Все повече хора напускат Германия, през седмица покрай мене се освобождава по някой апартамент и остават празни, което не е нормално за тоя сезон от годината. Това евро е един голям Батак.

    Коментиран от #32

  • 31 нашия

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Име":

    тук е "номера" ,в еврозоната има вход НО НЯМА ИЗХОД.....а нещо с вхо и без изход се нарича.....КАПАН...
  • 32 До30

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "МММ да":

    Мммм, да ако си в източна Германия, там е така бегат към западната част. Колкото до ЕВРОТО тук писачи те как сме били в капан.... Най-е лошо не знеш и не компонентен да дава акъл
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове