Last news in Fakti

28 Юни, 2024 06:06 1 773 14

Проф. Александър Маринов: На дневен ред е появата на нов политически субект

  • александър маринов-
  • парламент-
  • правителство

Реалната възможност да се състави правителство клони към нула, смята политологът и съветник на президента

Проф. Александър Маринов: На дневен ред е появата на нов политически субект - 1
Снимка: БГНЕС

Реалната възможност да се състави правителство клони към нула, защото не е възможно да се излъчи устойчиво работещо управление. Точно поради тази причина никой няма да се захване с тая работа. Ситуацията е много лоша, тежка и неприятна, и няма как да стане – ще бъдат инкасирани тежки загуби.

Това каза проф. Александър Маринов – политолог и съветник на президента Румен Радев пред "Фокус“.

"Всички парламентарно представени партии говорят, че трябва да има правителство, изразяват готовност под едно или друго условия да поемат отговорност, но никой не иска реално да поеме това бреме, защото каквото и правителство да се състави, то ще бъде слабо, ще бъде подложена на натиск, с него ще спекулират противниците му. Така че това е една много неприятна задача и всеки гледа как да излезе от съществуващото положение, включително тези, които проявяват голям ентусиазъм да свършат тази работа.“

По думите му всяка партия си е избрала някаква роля, като Борисов, който е съвсем наясно, че не може просто така да се измъкне и затова предлага правителство на малцинството с пълната яснота, че то няма да мине. "Той очевидно не иска да направи правителство с ДПС, дори и с някаква малка добавка отстрани, така че той трябва да каже: Ето ние изпълняваме волята на избирателите си. Ние сме най-голямата партия, обаче нашите избиратели не искат да гласуват за нас, пък да получават Денков,“ обясни политологът и допълни, че пък ИТН са си избрали ролята на праволинейна опозиция.

Съвършено ясно е, че в създалата се ситуация е практически невероятно ПП-ДБ да влязат в повторение на "сглобката“ от предишния парламент. Според него ПП-ДБ разбират много добре ситуацията и няма да влязат в управлението заедно с ГЕРБ.

Дори и теоретично да получат третия мандат за съставяне на правителство, ПП ще предложат такъв кабинет, който няма как да бъде приет. "В тази ситуация да си на власт след всичко, което са понесли, всичко, което са допуснали, ще си е самоубийство. Те разбират много добре, че единственият им шанс е да направят нещо, което се е случило много пъти през годините: излизаш в опозиция и тези, които управляват, почват да трупат негативи. Хората много бързо забравят кой е бил предишния лош, намират си нов лош, и по този начин те разчитат по някакъв начин да се стабилизират.“

Според проф. Маринов парламентът не показва никакви белези на жизнеспособност и е на дневен ред появата на нов политически субект, тъй като "сегашните представители са напълно изчерпани и неспособни да предложат идеи и политики, както и да поемат отговорност, което намира и съвършено справедлива оценка от страна на избирателите“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много тесен специалист

    13 1 Отговор
    Много бля бля и нищо за предстоящи предсказания. Де се учите на 30 минутни безмислени разговори.
  • 2 плюс минус

    5 6 Отговор
    Толкова ли е сложно да се обединят политически близки партии?
  • 3 Софийски

    14 6 Отговор
    ПроЗ български народ, сета остава да гласуват за двуграмовия зелен чорап и този шумкарски “професор”
  • 4 макар и със зор

    4 4 Отговор
    Ще се пръкне старо агне "Герой Геро", въпреки акуширането на вълци-посолства.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БЪЛГАРИН

    10 7 Отговор
    Няма нов проект ! Този измислен професор , който следва руската политика спрямо западна Европа и НАТО, написана и дирижирана от имперските среди в Кремъл , предварително режисирана , свързана с обединението на двете германски части , приспиването на страните от Европейският съюз , създаването на фалшиви обещания от Русия за промяна и ограничаване на атомните оръжия .Всичко това целеше създаване на илюзията ,че влизайки в ЕС страните от източна Европа трябва след 30-32 години да разтурят НАТО и ЕС. Наблюдавайте събитията в Словения , Сърбия , Унгария , Македония ! Всичко това цели създаване на една Европа изцяло доминирана от Русия - цял континент подчинен на един господар Путин!
  • 7 Най- големите

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    некадърници учеха в Аонсу и рабфак. Чантаджии и нищо не правещи.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 никола гешев

    7 2 Отговор
    СъвеЦкият милиционер и идеолог на ВИС и СИК, агента на ДС с агентурно име "Майстора" ни пробутва схемата на ген.Решетников(таткото на Мунчо зеления чорап)за президентска република. Библиографите на Стоян Денчев и тоя индивид са част от кукловодите на т.н преход, замислен и дирижиран от Масква!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ссср

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Само, че в клетвената декларация, която е попълнил баща ти при постъпването му в КДС се е клел да служи на БКП и на СССР, а не на България!
  • 12 инж. Ганчо Илков

    2 1 Отговор
    За да Управляваш, трябва да имаш Волан, Посока и Изправен Автомобил. В Политиката, Волана е Правителството, Парламентарно Подкрепено. Посоката, е Реформаторската Програма основаваща се на Промяна в Социално Икономическите Отношения. Автомобила, е Общественоста. Когато Общественоста е Разединена и Изолирана от Изборния Процес, Управлението е Нестабилно, с Риск Автомобила изобщо да не се Движи. Тогава Волана и Посоката стават безпредметни. Проблемът за България, е че Трябва нов Автомобил - Обединена Общественост, с Доверие в Екипа държащ Волана и следващ Социално Икономическата Посока. Екипа към Настоящият Момент е Политически, Икономически и Социално Импотентен. Стреми се да Държи Волана, но с Неизправен Автомобил и без Посока.
  • 13 доце

    4 1 Отговор
    Сороса много проф. направил ужас под път и над всякакви т ъп а ци професори
  • 14 Дунчо55

    3 0 Отговор
    А ми язък за професора! Да си хвърли дипломата може и В Дунав Тя е по дълбока!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове