Last news in Fakti

28 Юни, 2024 09:46 1 338 23

Калин Стоянов покани в МВР кмета на София Васил Терзиев

  • калин стоянов-
  • софия-
  • патриарх-
  • ндк-
  • движение

Новата организация в центъра на София е изключително важна тема

Калин Стоянов покани в МВР кмета на София Васил Терзиев - 1
Снимка: Архив

Не смятам да си комуникирам с Васил Терзиев по СМС и "Вайбъри", каня го в МВР. Исках да напомня на Васил Терзиев, е законът е за всички, включително и за Столична община. Има влязло в сила решение на съда, с което се спира новата организация на движението.

Това заяви пред бТВ вътрешният министър Калин Стоянов след участие в телевизията на кмета на столицата Васил Терзиев.

"В МВР получихме много запитвания от граждани от НПО във връзка с реорганизацията", коментира той.

След като Терзиев и зам.-кмета на София са заявили, че са спрели действията, но виждаме една новоизградена бус лента. Питам ги - сега МВР има ли право да глобява шофьорите, които минават през нея, попита МВР шефът.

Искаме да обезопасят всичко, което е изградено. Има опасност за движещите се по пътя, това е мнението на КАТ, допълни министърът на вътрешните работи. Но не уточни конкретно кои са опасностите.

Не съм аз човекът, който да трябва да види как е устроено движението в Бургас, а общинският съветник, който ме призовава, отговори Стоянов на Борис Бонев.

„Тези три улици са в центъра на европейска столица. Ние ще си караме, както е по закон. Има шеф на СДВР, но има и министър на вътрешните работи. Това е важен казус за жителите на столицата. Да, Васил Терзиев ми писа, че проверката ми вчера не е била коректна. Няколко пъти чух твърдението, че в Комисията по транспорт в СОС имало член на КАТ „Пътна полиция“.

Да, така е. Изготвен е протокол за проект за промяна за организацията на движението в центъра на София, но това е нещо, под което всички се подписват, че ще работят, но в МВР няма входирани никакви документи, по които следва и е законно „Пътна полиция“ да даде свое становище. По тази логика всеки може да прави всичко по булевардите на София. Човекът от КАТ се е подписал, че ще се работи, но няма входиран документ в МВР“, обясни Стоянов.

„Няма да си кореспондирам с Васил Терзиев със SMS-и и по Вайбър. Абсурдно звучи някой да тълкува решение на съда, което е окончателно. Да, те са спрели. Ние искаме да обезопасят всичко, което са поставили. Не говорим за строителна площадка. Има опасност за движението на хората по пътя“, категоричен е Калин Стоянов относно промените в центъра на София.

„Чух и прочетох постове на общински съветник как в моя роден град се случвали нещата. Ами да се обадят на кмета на Бургас Димитър Николов и да го питат. Такъв проблем като този в София няма никъде. Хората, които са глобени за нещо, което е незаконно, кой ще носи отговорност? Опасността при преминаване през централните булеварди може да го обясни експерт от „Пътна полиция“. Не сме засили полицейското присъствие“, каза още служебният министър на вътрешните работи.

„Много важно е, че когато не се изпълни съдебно решение – това е престъпление по Наказателния кодекс. Вероятно ще уведомим и прокуратурата. Не вярвам да се стигне до арест на кмета, но ако съберат достатъчно доказателства, ще действаме по закон“, категоричен е Калин Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    15 0 Отговор
    Цирка у Зоопарка си бичи по телевистан и тва си е. Хахаха
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Софийски

    22 2 Отговор
    Мишока да покани Брендо ;) не новият ни кмет
  • 4 Даниел

    15 1 Отговор
    Най-после изплю камъчето,организация която не позволява нарушения би намалила драстично сумата от глобите които се събират!
    Сега сещаме ли се защо продължават да купуват камери ,но кат си стой в офиса??!!
  • 5 Питам само?!

    22 3 Отговор
    Зако Калин Стоянов "кани" Васил Терзиев в МВР на своя територия?! Да го покани на неутралта в тв студио на Дебат!
  • 6 Съвет!

    24 2 Отговор
    Калин Стоянов да покани Брендо да го пита как е влязал в страната без да го хванат хората му, с шапка невидимка ли е бил!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Странно

    23 12 Отговор
    Дойде един свестен кмет и него искат да унищожат. Чак и МВР задействаха от ДПС-ГЕРБ.
  • 9 стако

    16 1 Отговор
    този да си ходи! поръчкаджия...самоцензарира се...
  • 10 Филан Кишията

    17 3 Отговор
    "Наш" Калин, предоставил се на банкянският, безропотно изпълнява всичките му заповеди. Обезличиха се тези три букви-мвр.Там липсват истински професионалисти, защо е бъкано от копои на оня,които есемесят за всичко ставащо в т. нар. кухня.
  • 11 Миро

    17 4 Отговор
    Така де, кмета Терзиев не е от ГЕРБ и ще го арестуваш, а Брендо, който е от вашите и с перце няма да го докоснеш. Иначе шефовете ти Тиквата и Пра сето ще ти дърпат мазните ушички.
  • 12 Светлина

    10 3 Отговор
    Ние сме изключително глупави да даваме възможност на подобни дегенерати да ни управляват. Ситуацията в България е безнадеждна. Бягайте.

    Коментиран от #16

  • 13 Смешник

    10 0 Отговор
    Прозрачен си
  • 14 дрт ПРЧ

    11 2 Отговор
    НЕ Е ХУБАВО МВР ДА НАВЛИЗА РЯЗКО В ПОЛИТИКАТА, НИТО ДА ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИ. ЗАДАВА СЕ СКОРОШНА ОСТАВКА, ВЪПРЕКИ ДОБРИТЕ НАМЕРЕНИЯ. "ЗА ДА СВЕТИШ НА ДРУГИТЕ, ТРЯБВА САМ ДА ИЗГОРИШ"
  • 15 гледам и не вярвам на ушите си

    6 0 Отговор
    МВР като фикуси ли си раздава хората по разни комисии? Какво означава "подписал съм се, че ще работя, но нямам становище по проекта за реорганизация"? Това нормално ли е според вас?
  • 16 Съжалявам!

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Светлина":

    Много ти е слаба светлината, щом не виждаш надежда!
  • 17 Стеф

    3 0 Отговор
    Не е добре МВР да показва пространност и да участва в политически решими процеси. Сега действията могат да се оприличат на политическа поръчка и взимане на страна в политическите борби в момента. Накратко, държава няма, държавността обслужва определени феноменални политически играчи, които за съжаление не са чели история! Преяждането с власт и тази саморазправа, която е повсеместна скоро ще доведе до нови политически процеси.
  • 18 Емо

    1 0 Отговор
    Да, законът е за всички , а тогава защо от десетилетия уличките около всяко РПУ са затворени не само за паркиране , а и за миниване на автомобили, освен такива на МВР? Ами ако общината реши да си прибере пътните знаци, като онзи кръглия с червената ивица, а да сложи знак Б27 . забранено престой и паркиране на ППС, включително и такива на МВР? Най-корумпираното винистерство има достатъчно пари да си закупи терен на пазарни цени с размерите на Кауфланд, да си построи РПУ с достатъчно голям паркинг да си паркират служителите, да се съхраняват иззетите автомобили. Може да си построи многоетажни паркинги, да има и за посетители, сега като викнат някого "за справка" в раойонното това му струва 1 лв. на час паркиране.
  • 19 Ох бе Калинчо...

    2 0 Отговор
    Как ги търпиш тия дето спускат задачки, просто не знам... Я си гледай кефа !!!
  • 20 Измекяр

    0 0 Отговор
    1 брой
  • 21 Коментатор

    1 0 Отговор
    Калине,Брендо с пристигането си у нас,ще сложи предизвика ред в системата.Прелетял човекът със самолета си още през 2022 год.над "строго" охраняваната ни татковина,преди дни ти удари звучен шамар,появявайки се с адвоката си пред СЗ.Как ще докладваш на началникът си,който те назначи на сегашния ти пост!? Никак!
  • 22 Отвратен

    1 0 Отговор
    Г-н министър ,закона е за всички ама за едни е по малко!Как може да установявяте че полевия тест за наркотици за едни /полицаите/е 90% фалшив ,а в същото време вземате книжки на невинни шофьори и губите дела,като държавата плаща за тая глупост след съдебно решение!ДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА СПРАТ ТОВА БЕЗЗАКОНИЕ И РЕКЕТ КЪМ НАРОДА! РАЗБРАХТЕ ЛИ..........?
  • 23 Калин Орела

    0 0 Отговор
    Калин е МегаУм
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове