Last news in Fakti

28 Юни, 2024 15:04 1 445 18

Започна ли обединение в ляво? Среща между ръководствата на БСП и на “Левицата” се проведе днес

  • левицата-
  • бсп

Първата съвместна инициатива, на която ще се включат левите партии и движения, е планирана за 12 юли по повод годишнината от приемането на Конституцията на Република България

Започна ли обединение в ляво? Среща между ръководствата на БСП и на “Левицата” се проведе днес - 1

Среща между ръководствата на БСП и на “Левицата!” се проведе днес в централата на социалистите на "Позитано" 20. Срещата е първа стъпка към реализация на обявеното намерение за обединение на левите сили в България.

БСП и “Левицата!” обсъдиха приоритетните си политики, които в голяма степен съвпадат – по теми като социалната политика и политиката по доходите, здравеопазването и образованието, демографската политика, оценката за войната в Украйна и необходимостта от незабавно прекратяване на военните действия и др.

Двете страни подчертаха, че това е добра основа за развитие на процес на сближаване и активна съвместна работа между двете формации.

БСП и “Левицата!” се договориха да продължат срещите си по конкретни теми от дневния ред на българското общество, а Парламентарната група на БСП за България да бъде изразител в Народното събрание на техните общи позиции.

Първата съвместна инициатива, на която ще се включат левите партии и движения, е планирана за 12 юли по повод годишнината от приемането на Конституцията на Република България.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЗБИРАТЕЛ

    15 7 Отговор
    Сбирщина от Лакейчета на Кремъл!
  • 2 вуйна

    14 6 Отговор
    Замириса на мухъл и евтин съветски одеколон!!!!
  • 3 ???

    10 2 Отговор
    А къде е Кюстендилското Барби?"Модната Икона" на югозапада.
  • 4 Баба Вуна

    12 0 Отговор
    Разкарайте старите муцуни, иначе няма никакъв смисъл.Те носят само негативи от миналото. И внимавайте със СърГей Стани Шеф, да не ми го върнете обратно!
  • 5 само питам

    5 5 Отговор
    а къдеса другарите от ппдб възраждане и величие та това са все леви партии съставени жт комунисти поканете и тях тогава ще имате болшинство в парлавента
  • 6 Волф

    7 2 Отговор
    Събираме и почистваме всякакви отпадъци!
  • 7 Тома

    5 2 Отговор
    А ние още на прайда се обеденихме у лево.Пак ги преварихме
  • 8 Коминизъма

    7 3 Отговор
    Всички партии са разклонения на БКП ..Какво БСП каква левица.. всичко е комуняги..
  • 9 Миролюбец

    4 5 Отговор
    Хайде сега обединени за Мир напишете едно Ултимативно писмо на Путин да спре войната! Тогава ще ви повярваме и ще гласуваме за вас.
  • 10 Ваня

    4 2 Отговор
    Обединение с кого ....със старите лица ,които работиха против БСП от години ....като Паскалев .....
  • 11 Кои са тия левите

    5 2 Отговор
    - леваците дето загробиха БСП ли?

    Нали се пробваха всички евро.трепки да размътят водата на Нинова.

    Като не успяха, се обединиха срещу нея, като че тя е виновник за резултатите, а не кирчовците и герго-станишевците...

    Коментиран от #18

  • 12 Афера

    3 1 Отговор
    ЧЕРВЕНИЯТ ГУЦАНОВ В ОБЩИ ИМОТНИ ДАЛАВЕРИ С ГЕРБ!

    Въпреки че бе шеф на БСП-Варна и залъгваше избирателите си с популистки фрази, е публична тайна, че Борислав Гуцанов си въртеше бизнес сделки с хора от гербаджийските среди, в близки отношения бе и с кмета Иван Портних.

    Именно благодарение на връзките с ГЕРБ, Гуцанов се е сдобил и с имот в чужбина. Някак обаче се забравиха врътките му, с които той се сдоби с имот в местността „Почивка“ и как специално за негово удобство се промени движението на главния път. Вече сме писали как Гуцанов си уреди с парите на данъкоплатците светофар и кръгово за 800 хиляди лева след местността „Почивка” в посока „Златни пясъци“. Всичко това е за негово удобство, за да стига по-лесно до баровския си имот – нищо, че забавя движението в района.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Струва си

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Афера":

    да припомним как се сдоби с прословутата и широко рекламирана сграда „К55“ в кв. „Чайка“ – на възлово място до основния път, в непосредствена близост до търговски център, точно зад военноморското училище и с панорамна гледка към морето.

    На 12.09.2019 г. официално от Борислав Гуцанов откри началото на строителството на жилищна сграда. Това, което се съобщава за сградата е, че се състои от три взаимопресичащи се тела, на които са разположени 117 функционални апартамента с разнообразни квадратури. „К55“ е разположена на ул. „Никола Вапцаров“ №7, на пешеходно разстояние от автобусни спирки, детски градини и учебни заведения и Морска градина.
    По-късно започна да тече активна реклама в брокерски сайтове и социалната мрежа за продажба на имоти във въпросната сграда.
  • 14 През 2008 година

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Афера":

    Борислав Гуцанов и Лиляна Йорданова създават фирмата „Транспортно-спедиторска кантора“ ЕООД. Фирмата се занимава с международна спедиция и автомобилни превози. По-късно същата година Гуцанов става едноличен собственик на фирмата, а през 2010 година я продава на строителната фирма „Комфорт“ ООД на Атанас Костурков, авер на Гуцанов.

    Същата година през април 2010 г. Гуцанов е арестуван по обвинения за присвояване на средства чрез сключване на неизгодни, според прокуратурата, договори.

    Коментиран от #15

  • 15 Възникват въпросите:

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "През 2008 година":

    Как и на какво основание първоначално „Транспортно спедиторска кантора“ ЕООД (Борислав Гуцанов), става собственик на имота?

    Защо от ЕСУТ – Община Варна, не се вземат предвид възраженията на гражданите живущи в квартал „Чайка“ през 2013 г.?

    Как и защо първоначално е одобрен УПИ ІІ3 (за административна сграда) и УПИ ІІІ (за бензиностанция и автомивка)?

    Кое обстоятелство налага изменението за нов УПИ VІ-203,204 за сграда със смесено предназначение, ПГ и трафопост по плана на 18 м.р. гр. Варна?

    Как ЕСУТ с Протокол №10/19.03.2019 г. излиза с Решение да се направи изменение за нов УПИ VІ-203,204 за сграда със смесено предназначение, ПГ и трафопост по плана на 18 м.р. гр. Варна, при условие, че ПУП- ПРЗ на ж.к. „Чайка“ е одобрен с Решение № 2106-14 на 30.03.2015 г. на Общински съвет – Варна, а четири години по-късно се правят изменения без да са гласувани отново от общинския съвет?

    Крайнонуждаещият се заместник-кмет на община Варна – Пейчо Пейчев, който е подписал Заповедта за одобрение на нов УПИ VІ-203,204 за сграда със смесено предназначение, ПГ и трафопост по плана на 18 м.р. гр. Варна, има ли обещан апартамент от сградата?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Настю

    3 0 Отговор
    Аз съм Настю- Фикуса, мене кога ще ме поканите?
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кои са тия левите":

    БСП и "Левицата" са „causa perduta“. СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ НА „ДРУГАРКАТА“ Корнелия Нинова. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа, народно-демократична, народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Редуцира се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работят за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове