Last news in Fakti

28 Юни, 2024 18:24 812 24

Вигенин: Част от проблемите на БСП дойдоха от конфронтацията с Радев, за част от социалистите тя е необяснима

  • кристиян вигенин-
  • проблеми-
  • бсп-
  • конфронтация-
  • румен радев

"В момента само БСП е лявата партия в българския парламент и е със 7%. Не ѝ отива да е с тези резултати и не може да си позволим от тази позиция да продължаваме да водим войни и вътре", посочи още Кристиан Вигенин

Вигенин: Част от проблемите на БСП дойдоха от конфронтацията с Радев, за част от социалистите тя е необяснима - 1
Снимка: bTV

"Очевидно нещо липсва на БСП. Тези системни конфликти, които се насаждаха вътре, може би тази реакция е симптом за това, което се случваше през тези години в партията. В момента, в който някой направи нещата така както си ги представя, изведнъж се оказват някакви пешки, които пречат на царицата. Не е сериозно това".

Това каза в предаването "Лице в лице" Кристиан Вигенин от БСП по повод думите на Корнелия Нинова в предаването миналата седмица: „Тежка загуба на изборите, катастрофални резултати, поех отговорност и подадох оставка. Някой нарече това, което се случи, дворцов преврат. Дворцов преврат с пешки и пионки, защото зад това, което се случва в момента в БСП стоят съвсем други сили“.
"Имаше вероятност да бъде поставена под риск партията и при избора кое е по-важно преценихме, че по-важна е тя. Още повече, че ние направихме това, което ни каза Корнелия Нинова – избрахме така както е по устав изпълняващ функциите председател на партията. Да, не се избра този, който самата Нинова искаше, но има ръководство на групата и това е нормално в една демократична група. Нищо драматично не се е случило", коментира Вигенин.
Според него, ако не се вземат спешни мерки, много скоро лявото ще се свие до степен, в която да стане напълно ирелевантно.

"В момента само БСП е лявата партия в българския парламент и е със 7%. Не ѝ отива да е с тези резултати и не може да си позволим от тази позиция да продължаваме да водим войни и вътре", посочи Кристиан Вигенин.
По думите му част от проблемите на БСП са дошли от конфронтацията с президента Румен Радев, която за част от хората в партията е необяснима.

"Едно е да имаш принципна позиция и да я браниш, но когато престъпваш границата, това вече прилича на целенасочено търсен конфликт. Не мисля, че имаме нужда от това", на мнение е Кристиан Вигенин.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    10 4 Отговор
    Тоя все още си мисли, че бе се пе Съществува! ХААХАХХА Поредната Патерица, за който Плаща и нищо повече. Кака Корни е милионерче, иначе Социализъм а. Нема такава Пародия във Цирка по телевистан.
  • 2 да де

    9 4 Отговор
    Не знам ама за много от българите вие сте необясними.
  • 3 Конфронтацията

    4 6 Отговор
    на БСП с РРадев е необяснима и за множеството извън БСП, даже може да се смята за театрална конфронтация в пиесата кой да ръководи червената дружина.

    Коментиран от #22

  • 4 Гробар

    14 2 Отговор
    БСП отдавна не е лява и социалистическа партия. А когато избирателят не знае какви сте естествено няма да гласува за вас.

    Коментиран от #6

  • 5 Сретен Бойкич

    2 3 Отговор
    Подмладяване трябва.
  • 6 Отдавна е ясно

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гробар":

    какви са: Лицемерни утописти с красиви фрази и некрасиви резултати.
  • 7 проблемът е

    8 3 Отговор
    че откраднахте половината фабрики (направени с трудът на бабите и дядовците ни) и сте едни милионери а не социалисти
  • 8 Нещата са подчинени на Проста логика!

    5 3 Отговор
    Нещата са подчинени на Проста логика! Ако не Ви стига Акъла! Значчи трябва да Изчезнете! И да не запушвате повече пространството.
  • 9 Вагенин

    10 1 Отговор
    типично в хлъзгавия си тон на нищо не казващ.
  • 10 8888

    4 4 Отговор
    Радев се конфронтира.
  • 11 Прав е

    6 4 Отговор
    Друга част от проблемите е, че Нинова тръгна да търси врага с билет, трета че се предовери първо на Божанков, после и на Методиев и че най вече се окопа с гласуването, че не послужат онези, които доброжелателно я критикуваха и т.н. Но по добре късно, отколкото никога
  • 12 защо

    6 2 Отговор
    мизерници - бсп - послушници на нинова - преди дори можеше да ви се има мало от малко довелие - изгонихте вс дето става нещо от тях
  • 13 ТЕЯ СА РУДИМЕНТИ

    6 4 Отговор
    АЙДЕ ПРИКАЛАМИСАХА СЕ КЪМ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП.ЕГАТИ НАГАЖДАЧИТЕ. НАЙ ГНУСНОТО ПЛЕМЕ СА МИЖИТУРКИТЕ!!!!!!!!!!
  • 14 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    5 0 Отговор
    НА БСП , КАКТО И НА ВИГЕНИН И ЛИПСВАТ
    МОРАЛНИ ПРИНЦИПИ
    ....
    КВО ОЗНАЧАВА И ЦОЦАЛИСТИ И СОЦИАЛИСТИ ДА СА В ЕДНА ПАРТИЯ ?
    ....
    А КАТО Е ЗАГРИЖЕН ВИГЕНИН ЗА БСП, ЗАЩО БЯГА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА , А НЕ ОСТАВА ДА РЕМОНТИРА ПАРТИЯТА ?
    ....
    ЯВНО ЗАПЛАТАТА МУ НА ЕВРО ДЕПУТАТ Е ПО ВАЖНА ОТ ЛЮБОВТА МУ КЪМ БСП :)
    ....
  • 15 Запознат

    4 0 Отговор
    Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Кристиан Вигенин и Владимир Москов усилено аутсорсват БСП на
    частни фирми. Новото ръководство още не е вписано в съда, но вече предаде цялата дейност на партията в
    частни фирми, за които нито Изпълнителното бюро, нито Националния съвет са вземали решение, Националния съвет са вземали решение,несоха счетоводните документи от Позитано по разпореждане на новите шефове.

    Става дума за наемането на външни лица, които да направят ревизия на финансите на партията. Всички
    документи от счетоводството са изнесени в неизвестна посока.
    Пред социалисти новото, още невписано ръководство, обяснило, че те не знаели какво е финансовото състояние на партията. Всички на "Позитано” обаче са в шок от тази лъжа, защото всяка година Изпълнителното бюро, в което четиримата зам.- председатели участваха, е разглеждал и одобрявал бюджета, баланса на приходите и разходите и отчета.
    След това същите тези, които твърдят, че не знаят, са го внасяли в Националния съвет, който го е одобрявал. Всички приходи и разходи се удостоверяват задължително от лицензиран одитор и се изпращат в Сметната палата, която ги проверява до стотинка.
    “Потресаващ реваншизъм и омраза", коментира възмутен социалист. Никога в 130- годишната история на партията никое ръководство не си е позволявало да изнася счетоводните документи.
    “Кой ще плати на тази фирма, нали нямаме пари?
    Защо да се прави това, като има счетоводен отдел, експерт счетоводител и накрая Сметна палат
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 вагенин

    3 1 Отговор
    тая пак се е разгонила
  • 18 Крумов

    1 0 Отговор
    Летаргия - 30 години - сън. ГЕРБ също заспаха и - умряха. Животът е движение. Спортът е движение - няма спорт - сънно надспиване. Последното състезание по сънно надспиване - завърши трагично - 3-ма от четирима не се събудиха.

    Пожелавам успех - но не е това пътят, има интересни неща в соц-идеята - но е толкова неразвита концепцията.

    А и като почнат едно - както и да е.
  • 19 Крумов

    0 0 Отговор
    Летаргия - 30 години - сън. ГЕРБ също заспаха и - умряха. Животът е движение. Спортът е движение - няма спорт - сънно надспиване. Последното състезание по сънно надспиване - завърши трагично - 3-ма от четирима не се събудиха.

    Пожелавам успех - но не е това пътят, има интересни неща в соц-идеята - но е толкова неразвита концепцията.

    А и като почнат едно - както и да е.
  • 20 Троян

    1 0 Отговор
    Напълно необяснимо е, защо носиш червени прашки.
  • 21 Зелен Чорап-Радев

    3 0 Отговор
    Стига лъга, цоциалистче!
  • 22 Румен Радев

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Конфронтацията":

    е заложил няколко групи в БСП за превземането ѝ отвътре.

    Заседанието на групата на социалистите, на което Калоян Методиев бе изключен, е било охранявано от татуирани момчета и е преминало под натиска на народни представители.

    Вътре в партията бе организиран преврат срещу Нинова. Той беше изпълнен от част от нейните заместници, начело с Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров.

    Зафиров стана и.д. председател до очаквания през октомври конгрес, на който ще бъде избран нов лидер, а Гуцанов оглави парламентарната група, вместо лидерката в оставка.

    Методиев гостува в бТВ и разказа своята гледна точка за събитията.

    "Гласуването за отстраняването ми мина с безпрецедентен натиск, с агресия, с мутренски похвати. Заседанието на парламентарната група протече по един абсурден начин. Нинова дойде със закони, с устав, с документи от ЦИК, подготвена, за да се състои някакъв нормален разговор. В крайна сметка нахълтаха, буквално – т. нар. ново ръководство в лицето на Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров, заедно с още няколко човека – агресивни, реваншистки настроени. Опитаха се да не подлагат на гласуване оставането ми в групата. Не можаха да кажат с какви аргументи искат да бъда изключен", заяви той.
  • 23 Отвратен

    2 0 Отговор
    Предател веднъж, предател завинаги. Човек би си помисли, че този довчера не е бил заместник на Нинова! Пфу.
  • 24 Някой

    0 0 Отговор
    Ако има далавера ставам социалист и русофил!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол