Last news in Fakti

28 Юни, 2024 19:15 1 093 24

Ген. Иван Чобанов за Брендо: Службите не са си свършили работата. Едва ли е политически чадър

  • иван чобанов-
  • евелин банев - брендо-
  • служби-
  • пропуск-
  • политически чадър

Не е въпросът как е влязъл в България, а как от 2022 г. досега не са имали никаква информация за него, коментира бившият ръководител на Националната служба "Сигурност"

Ген. Иван Чобанов за Брендо: Службите не са си свършили работата. Едва ли е политически чадър  - 1
Снимка: Нова телевизия

В случая с Ивелин Банев-Брендо службите не са си свършили работата. Не е въпросът как е влязъл в България, а как от 2022 г. досега не са имали никаква информация за него.

Това каза пред БНР ген. Иван Чобанов, бивш ръководител на Националната служба "Сигурност", и добави:

"Нещо гнило е пак в службите, но е трудно да коментирам. Едва ли е политически чадър. По-скоро ми се струва, че е пропуск на съответните компетентни служби".
По думите на ген. Чобанов напрежението между политическите лидери и формации, което е свързано със службите, най-вече това кой ще ги ръководи, се отразява на работата им, защото "те не са оставени спокойно да си вършат работата по закона, а винаги има някакво външно въздействие":

"Законът политизира ДАНС. Парадоксът е в това, че ДАНС по същество повтаря модела на старите служби - модел на тотален контрол. Това е модел, който никога не е бил в Европа. И сега не е. Европейските служби са на съвсем друг принцип. На принципа на заплахата. Има заплаха - създават се съответните структурни звена, които противодействат".

Няма демократична държава в света, която да създава служби, за да шпионира собствената си администрация, подчерта той и уточни, че този модел е политически опасен и е адекватен за тоталитарни модели на държавно управление.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    15 1 Отговор
    Кви служби бреее! ХАХАХ Иде реч за едни Кинти и нищо повече. Както винаги!
  • 2 Обективен

    19 0 Отговор
    Службите пазят мафиотите ,защото те много пари им плащат . Това е положението и във всичките институции. ГРАБ е обсебила държавата и народа.
  • 3 Забелязано в Петрохан

    7 0 Отговор
    Елате на протеста в Бързия 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дрън дрън

    10 0 Отговор
    Единствения начин да си излежи птисъдата е да го изпратят в Италия. Само че няма да стане, за да се появи тук, всичко е спазарено и уредено.
  • 6 оФчара

    12 0 Отговор
    Верно е че,не е важно как бил влязъл Брендо в България.Тва само малиумен може да зададе такъв въпрос.В България на ден влизат нелегално стотици арабели,та къв е проблема за човек ,с големи финансови възможности.
  • 7 ХАХАХА

    11 0 Отговор
    След 3месечно спрягане на Нотариуса ,Паскал ,баща и син Маринови преминаха на Брендо и тъй на всеки километър до края на света.! ХАХАХА
  • 8 Троян

    6 1 Отговор
    Тоя на какво е бил генерал?

    Коментиран от #10

  • 9 един

    6 1 Отговор
    Службите ни всъщност са старата ДС, слугиня на КГБ.
  • 10 1123

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Троян":

    От ДС.
  • 11 Анонимен

    5 0 Отговор
    Абе какви служби..... Брендо остана без пари и власт......Ами вече никой не иска да е свързан с него въпреки че че беше използван. Знае се от КОЙ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 А какво е

    6 0 Отговор
    Тежка некомпетентност
  • 14 киро

    6 0 Отговор
    Сикаджииската мутра политизира МВР и другите служби с едни синджирчета с табелки и за това колкото по бързо отиде при трактора по бързо ще се оправи БЪЛГАРИЯ
  • 15 ХА ХА ХА

    2 0 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! БАШ ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР Е ЧОБАНОВ ! НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА КРИЕШ ТИЯ КОИТО БЯХА НА ВЛАСТ ТОГАВА СЪС ТЕБ И ДА ПРЕХВЪРЛЯШ ВИНАТА НА ДРУГИТЕ ! А КОИ БЯХА НА ВЛАСТ ТОГАВА ....ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ ?
  • 16 Поумнял

    1 1 Отговор
    Не е въпросът как е влязъл в България!:) Тоя, ни има за пълни глупци! Терикат !
  • 17 Ехааааааа

    3 0 Отговор
    Тиквата загази здраво ...дали ЛАЙИН ще го спасява или ще го удави ?????
  • 18 Етооооо

    3 0 Отговор
    Мафията се показа чисто гола !!!
    Политици , съдии, прокурори, МВР , ДАНС .....како искаме повече .....да ни лъжат още как ще ни оправят ?????
  • 19 Боко що го пазят бе ???

    3 0 Отговор
    Да влиза при Брендо и затвора и полицаите ще го пазят !!!!!!!!!!!!
  • 20 Държавата наречена БЪЛГАРИЯ

    3 0 Отговор
    Се управлява от МАФИЯ !!!!!
  • 21 Службите

    4 0 Отговор
    са пълни със заплатаджии.
  • 22 Чобанов

    1 2 Отговор
    Много добре знаеш, че службите са си свършили работата с Брендо. Той е човек на ДЕА и там нашите не пипат. Защото наркотиците на ДЕА са праведни наркотици и праведно тровят децата ни. Отделно от това, много добре знаеш, че гъстотата на наркоманите в някои посолства е много по-висока от средната за страната.
  • 23 Феликс Дж

    3 0 Отговор
    Хора с подобни фамилии не само не следва да се издигат на ръководни постове, но и дори не трябва да се приемат за портиери в "службите". А за този конкретно ............. или хубаво, или НИЩО.
  • 24 дядо поп

    3 0 Отговор
    Не , не , хич не е политически чадър и Брендо хич не е работил за партийни организации. Ние всички сме от Мусукоджили и доматите ги ядем с коловете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол